- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bizniszvumen
újonc
Bocsi, mégsem olyan régen írtad
Most olvasom csak az elmúlt havi hozzászólásokat!
-
bizniszvumen
újonc
Kedves Dany007!
Azt sem tudtam, hogyan kezdjek neki utánajárni, hiszen mindenki hülyének néz(ett) akinek beszéltem a problémámról. Beírtam googleba, hogy "nem tudok felébredni" és elsőkörön a Te hozzászólásodat dobta ki.
Amikor elolvastam, furcsa érzés futott át rajtam...nem vagyok egyedül és nem vagyok őrült!
Azonnal utánaolvastam a alvási bénulásnak és megsemmisülve éreztem magam: megvan, ez az ami nekem is van.A soraidat olvasva úgy éreztem mintha - kisebb módosításokkal ugyan - az én monológom lenne.
Kb.6 éve volt az első, borzasztó élmény volt, utána jópár évig nem voltak ilyen "álmaim" de az utóbbi másfél évben ismét előjöttek és kb duplázódtak...
Ma éjjel is volt, illetve délelőtt elszundítottam a tv előtt és megint jött egy. Elegem lett. Gondoltam utánajárok.
A "tünetek" nálam is hasonlóak: legfőképp hanyatt fekve van, vagy akkor ha valami lehetetlen pózban vagyok (fejem hátrabillenve-lecsúszva). Normális ébredésnek tűnik, először csak kiniytom résnyire a szemem és pislogok, körbenézek, érzékelem a dolgokat körülöttem, látom a szobát, semmi különös vagy álomszerű nincs benne, teljesen olyan minden mint előtte. Egy dolgot leszámítva, nem tudok megmozdulni. Olyan mintha be lennék zárva a testembe, a fejembe. Próbálok mozogni, de nem, mindenem merev, csak a szemem van nyitva, de néha azt is "összehúzza-becsukatja" valami. Az agyam ordít belülről, hogy gyerünk ébredj fel, kelj fel, de nem megy. Ordítanék, de egy hang sem jön ki a torkomon (van amikor igen), és valami belülről, a tudat, vagy nem is tudom, azt mondja, hogy ébren vagyok.
A tudatom teljes és ép, mégis valami nem stimmel ilyenkor. Nem tudok felébredni. Sajnos az időérzékem elveszítem ilyenkor, fogalmam sincs valójában mennyi ideig tart egy ilyen "élmény", de mindig arra gondolok közben, hogy valaki ébresszen már fel, valaki rázzon meg, vagy történjen valami, mert megfulladok.
90%-ban sikerül felriadnom, majd kiugrik a szivem és kapkodok a levegőért. Ha egyből visszaalszom, folytatódik...
Volt már olyan, hogy sikerült valami nyöszörgő hangot kiadnom közben és a párom felébresztett.
A durva az, hogy testen kívüli "éményeim" is vannak. Látom magam, ahogy nem tudok mozogni.
A másik amitől frászt kapok, hogy látok mindent..Látom a páromat mellettem aludni, látom ahogy nem mozog semmim, hogy próbálok nyöszörögni, látom ahogy felém fordul, ahogy megráz...
Ez a jobbik eset: ha fel tud ébreszteni. Az esetek 90%-ban némán szenvedek...
Nekem sajnos nincsenek impulzusszerű előjelek, inkább az ébredésnél esik le a "tantusz", hogy ez megint az...az agyam előbb ébredt fel mint kéne, vagy valami ilyesmi érzés.Egy teljesen normális ébredésnek tűnik. Ma délelőtt a tv előtt elszundítottam, a fejem hátra volt hajtva, kinyitottam a szemem, láttam mi megy a tvben, de csak nyöszörögni tudtam, mozdulni nem.
Szörnyű érzés és nem kívánom senkinek!!! És utálom, mert félek elaludni, mert annyira sokkol ez az élmény.
Gondolkodtam rajta, hogy megemlítem egy neurológusnak vagy pszichológusnak, csak azt hittem ez egy hülyeség, és majd ráfogja, hogy stressz-vagy rémálom.
De így, hogy már be tudom azonosítani talán nagyobb sikerrel találok rá megoldást.Látom a dátumot, több mint egy éve írtad a sztorid, azért remélem jön rá válasz
Neked sikerült valamit javítanod a dolgon?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Első alkalommal kb. 10 éves lehettem.Még ma is tisztán emlékszem. Fekszek az ágyamon és nézek. Persze sötét van,...
- SzoftverPremium.hu
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest