Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Cs1csó #125045 üzenetére

Anno (és ezt az illetőnek is elmeséltem) a 2000-es évek elején én is elkövettem egy hibát : a tápegység (meg a ház) full mindegy, nem lesz tőle több FPS, a kötelező minimumot se nagyon költsük rá, csak olcsó legyen a többi nem számít. (alaplappal egy rövid ideig ugyanez, de ott hamar felismertem, hogy a bővíthetőség miatt mégse mindegy). Aztán nézegettem, hogy instabil a gép, meg szó szerint 3-6 havonta veszek új tápegységet mert az előző elfüstöl/megdöglik.
    Ezután vettem egy nagy levegőt, és vettem anno 2009-ben 20 ezer ft-ért a CX400-at (amit furcsállok mert a korabeli sajtó 13-14 ezres árról ír), hátha akkor olcsóbban jövök ki, mint azzal, hogy korábban félévente 4-5ezreket költöttem tápra. 2023 januárjáig szolgált a fő gépemben, akkor biztonsági okokból lecseréltem, de azóta is megy az Athlon XP mellett.
    Ha megnézem (még 20Kval számolva is) évente(!) 1428ft-ba volt nekem a Corsair CX400-as táp, míg a korábbi megoldások éves szinten 6-8-10 ezer ft-ok voltak, és akkor még nem vettem bele a kiesést a tápcsere miatt, és a szerelést. (valamint feltételeztem, hogy a tápon kívül semmi más nem halt meg).
    Noname tápoknál mostanra cca 80 ezer ft-nál járnék, plusz szerelés/leállás.
    Most 2023 januárja óta egy Corsair CX550F RGB látja el a feladatokat.

Új hozzászólás Aktív témák