Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

válasz martonx #27 üzenetére

Nem álmodok, meg is valósítottam a mindent egyben mini gépemet, és ugyan kompromisszumokkal de még játszani is lehet vele.

De egy teljesen más koncepciót képviselsz, mint amihez egy olyan ház kell, mint a Cubitek Mini Cube. Ez nem a ház hibája...

A külön NAS-os koncepciót a kis fogyasztású APU-k megjelenése óta elvethetjük, szvsz teljesen felesleges egy külön dobozba kiszervezni azt az 1 szál vinyót. Ez régebben volt poén, mert senki nem akarta, hogy 200W-ot fogyasztó 4 ventis konfigja egész éjszaka

Khmmm.... Te nagyon csőlátásban szenvedsz, csak a saját igényeid alapján próbálod megítélni az egészet, és fel sem merül, hogy esetleg másnak tőled eltérő igényei lehetnek. Először is, mi ez az "1 szál vinyó". Nálam például per pillanat 5,2 terra adat van külön. Szervezd már ki légyszíves egy szál vinyóra, kíváncsi lennék, hogy állnál hozzá.

Másodszor, egy AMD APU is többszörösét fogyasztja annak, amint egy ARM magos NAS, tehát ha mindenáron a fogyasztásra akarja valaki kihegyezni a rendszerét, akkor pont, hogy a NAS a jobb választás. Ha meg az árral jössz, akkor az APU-s verzió elvérzik egy régebbi konfig alulfeszelt megoldásán (nálam per pillanat egy AMD Athlon X2 látja el a kiszolgáló feladatot öt vinyóval, torrentezés közben 67W energiát eszik, ami nem kevés, de egy új APU vagy hasonló megoldás csak évek alatt hozná be az árát...).

Szóval ahány ház, annyi igény, és annyi megoldás. Nincs minden esetre alkalmas, univerzálisan jó válasz...

Egyébként a cikkből nem derült ki (vagy én nem olvastam figyelmesen), de milyen felhasználásra kellett a gép? És milyen belső lakozik végül benne?

A hozzászólásokat is el kellene olvasni.... #14-es hsz...

Új hozzászólás Aktív témák