- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsiguszMaxim
senior tag
Igen, ezzel én is egyet értek, hogy ezek már csak nevükben játékok, illetve talán abban, hogy a filmekkel történetekkel ellentétben cselekvési lehetőséget is teremtenek. És szerintem ez az a pont, amikor valami megváltozik az egyenletben, mert magát a konkrét "teremtő/cselekvő" energiát használjuk fel a digitális világban.
A hozzászólásod utolsó része rávilágít arra, hogy tulajdonképp a bejegyzésem egyszerre két dolgot is érint, amit én az írásban még nem választottam külön.
Az egyik az önmegvalósítás. Amit ezzel kapcsolatban írsz az szerintem is úgy van, és így végiggondolva, talán bizonyos szempontból most van rengeteg lehetőség van arra, hogy az ember megvalósítsa önmagát, azonban valami oknál fogva mégis kevesen teszik meg.
A másik amire pedig pont a Zelda világán keresztül gondoltam az egyfajta ilyen, vissza a természetbe, ősi ösztönökhöz, kihívásokhoz életvitel. Ebből a szempontból a mostani világ egyáltalán nem "felhasználóbarát". Sok sok évvel ezelőtt az élet elengedhetetlen részei voltak, olyan tevékenységek, amelyek ma jó esetben valódi, kevésbé jó esetben digitális formában kerülnek megélésre. Azonban igény mégis van rá, mert hobbiként valósulnak meg.
Engem talán ez a második téma foglalkoztat jobban, amellett, hogy biztosan lehetne a mostani világot is olyan formába terelni, ami az ember egyéni szabadságát is jobban elérhetővé teszi.
A kérdés az, hogy vajon egy átlagembernek milyen lehetősége van lebontani maga körül azokat a korlátokat, amelyek nem a saját maga, illetve a társai védelmét szolgálják (tehát az élni és élni hagyni elv érvényesül) de mégis ki tud teljesedni és helyet tud találni, ha nem is teljesen egyén specifikusan, de legalább egy sokakat érintő vággyal, belső hajtóerővel kapcsolatban. Leegyszerűsítve. Mi kell ahhoz, hogy ne csak digitálisan kalandozz, hanem a való világban is?
Új hozzászólás Aktív témák
lo A minap futottam bele az Otherworld csatornáján egy videóba, amiben a játékok Oscarjának számító Game Awards került...
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest