Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz tildy #37 üzenetére

Hát nemtom... Azért vannak alap dolgok.
    Én sem vagyok a lexikális tudás híve - inkább a gyak.-ban is használhatóé - de azért ezek olyan alapvető dolgok, amiket illene tudnia egy 21. századi civilizált embernek. Leginkább akkor ha mondjuk a legutóbbi földrajz órán tanulták! :)

szerk.: amit írsz azt leginkább első 8 osztályban kéne tanítani. Azért, hogy a gyereknek legyen egyfajta általános tudása a világról. Hogy megismerje a világot. Mint az irodalmat, az éneket, a rajzot, a történelmet stb... Azért, hogy legyen egyáltalán valami fogalma ezekről. Után ha már idősebb lesz ezek alapján el fogja tudni dönteni, hogy milyen területre akar szakosodni. Erre lenne a szakközépiskola meg az egyetem. Tömény szakmai, gyakorlati tananyaggal és a valós életben is használható tudással.
    Egy példa, én építész szakközépbe jártam. 2 éven át, heti 2 alkalommal volt énekóránk. :U (és napi 7-8-9 óránk volt) Mondanom se kell, sok értelme nem volt.
    Viszont a középiskolai fizika érdekelt. Sokakat meg az nem. De a fizikának még mindig több köze van az építészethez, mint az éneknek. :)

Új hozzászólás Aktív témák