- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petiteto
újonc
"Az eddig próbált Credo buszok alapján azt mondom, hogy ez nem egyedi hiba, reméljük, hogy a Citadell szériagyártású változatát mégis magasabb minőségben fogják építeni, mert így megkérdőjelezhető a busz élettartama."
A Credo buszok már több mint 10 éve készülnek. Ez idő alatt komolyabb probléma nem volt velük. Egy sorozatnak volt váztöréses problémája (első BN 18-asok), de azt a gyár javította, azóta nincs gond. Tehát már 10 éves busz is járja hazánk útjait gond nélkül. Élettartamtól tehát nem kell félni a Credonál, az Ikarusnál viszont igen.
Mint az köztudott, az Ikarus egy átmatricázott ARC. Az ARC buszokat 2006-tól gyártják. Többen fejtegettétek itt, hogy mitől rossz az ARC. Attól rossz, hogy már 1-2 éves korukban már több váztöréssel küszködik, a belső elemek rögzítése meg borzalmas. És akkor még sok hasonló apróság... Nah most ez az Ikarus ezt a minőséget képviseli, mivel érdemi fejlesztés nem igazán történt rajta, de a gyár kitartóan álltja, hogy ez egy új fejlesztés. A fenéket új... -
^Clown
addikt
Köszi, hogy leírtad a véleményedet. Elég hasonlóan gondolkodunk az új buszokról, de én nagyon bízom benne, hogy sikerül tovább javítani a buszokat. Szerintem a buszgyártók elég intenzívek figyelik a visszajelzéseket mind az utasoktól, mint a buszvezetőktől, biztosan nem véletlenül.
-
Lenry
félisten
dupla helyet foglal, de nincs akkora söprése, mint egy bolygóajtónak, plusz karbantartani is könnyebb (nem szereltem még ilyen ajtókat, ezt a szegedi villamosok karbantartóinak vezetője mesélte)
plusz szorosan hozzásimul a mellette lévő falhoz, míg a bolygóajtó a nyitási mechanizm.us miatt jóval bentebb van, így hiába vékonyabb, nem ad több teret a bejárathoz
kevesebb fény: azért nem hiszem, hogy sokkal sötétebb lenne egy ráncajtós járművön, mint egy földig üvegezett bolygóajtóson, mert körben azért jön be fény. (bár az igaz, hogy a j.vez. jobban kilát a bolygóajtón egy jobbranézéskor)a lengőajtók meg hiába nem városba valók, nézz meg bármilyen új villamost, mindegyiken az van (itt Szegeden volt is ebből gond, amikor elkészült az Anna kúti csomópont felújítása jó magas peronokkal, és pár villamosajtón bizony reszelni kellett, mert felakadt a peronban)
-
A credo is magyar busz, ahhoz hasonlitottam a hangjat.
Lenry Ja ezt nem ertem en se. Jol hangzik, hogy alacsony padlos busz, kozben meg az utasokat sz*patjak vele. Eleve hulyen is nez ki az a sok dobbanto, kenyelmetlen az egesz kialakitas. Nalunk is van egy mercedes citaro busz, igy nez ki csak feherben: [link] Belul meg ilyen, csak nem csuklos [link] Valami gusztustalan. A hasznos ter fele elveszik.
A rolosajto is mekkora tenyleg. Sokkal helytakarekosabb es gyorsabb, praktikusabb mint a mai hiper-szuper ajtok.
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
Igen, erre próbáltam is utalni a kis beszámolómban, hogy az üléselrendezés könnyedén megváltoztatható, nincs veszve semmi. Szinte biztos, hogy ezt meg fogják változtatni.
A futóműt valóban kihagytam: a rugózás a Credo-ban talán egy fokkal jobban működött, nem ütött akkorát egy-egy úthibánál, mint a V187-es kollégája. Az oldaldőlés minimális volt mindkét busznál, úgyhogy alapvetően rendben volt mindkét busz ilyen szempontból.Hát inkább a Volvo buszokba szerelt motor, mert ez egy katasztrófa. A Volvo motor az bőg, de ki tudod számítani: amikor gyorsít a busz, nekiáll "sírni". De ez a Cummins a legváratlanabb helyzetekben áll neki irdatlanul csattogni - zajongani. A Credo-ban még elviselhető volt, ott sokkal jobban leszigetelték a motort. Az Ikarusban kegyetlenül csattogott sajnos (persze a motortér hangszigetelését is ki lehet javítani).
A Credo összeszerelési minőségétől sem voltam elájulva, főleg a kihullott csavar láttán, az igazi fail volt
Egyébként szerintem ha nekiállnak sorozatgyártani, akkor javulni fog a minőség is. Mindkét buszon erősen érezni lehetett, hogy korai szériáról van szó, plusz nagyon érezni lehetett, hogy nem igazi gépesített gyárakban készültek, hanem inkább "buszmanufaktúrában".
Egyes fórumokat olvasva egyébként nem meglepő, hogy az Ikarus nem sikerült annyira jól: ez a busz nem más, mint egy "átmatricázott" ARC busz. Az ARC buszok nem valami népszerűek a buszb.zik körében, több ok miatt sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A BKV két héten keresztül tesztel két új, magyar gyártású buszt: a Credo Citadell 19-et, és az Ikarus V187-et.Az Index...
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Házimozi belépő szinten
- Android szakmai topik
- PlayStation 5
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest