Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2) jerry311


jerry311
nagyúr

A RPI teljesítménye mellett még egyszer sem panaszkodtam az SD írás/olvasás lassúságára, pedig csak egy C10-es +"GB-os kék Samsung van benne.

(#3) cigam válasza #32839680 (#1) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Nagyon nem mélyedtem bele a Pi SD kártya olvasójának lelkivilágába, de ha jól tudom max. 50MHz-el ketyeg az olvasója(SDR50, DDR50), így csak az UHS-I kártyákat kezeli. Már csak azért is mert az UHS-II jóval alacsonyabb, 0.4V-os feszültség kell. Így azok nem is működnének a Pi-ben.

jerry311
Ez attól is függ mit futtatsz rajt, és mennyire vagy türelmetlen ;)

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#4) Robert07


Robert07
aktív tag

Nekem Surface Pro 2-ben van Piros Kingston UHS-1 U3-as kártya 90/80-as r/w sebességgel. A programoknak (meg játékoknak) kell. Ez majdnem egy Sandisk Extreme Pro, csak nem egészen kerül annyiba.

Amúgy érdemes lenne lemérni, hogy max. mennyit használ ki belőle, mert az első Surface Pro-ban kiakadt 50/50-nél, csak az SP2-ben tud 90/80-at. Valószínűleg nem bírta az olvasó.

Az UHS-2-höz plusz érintkezők is kellenek, mint usb2-3-nál. Itt egy kép.

[ Szerkesztve ]

(#6) GyéBen


GyéBen
tag

Én úgy tudom, hogy a Pi esetében fontosabb a kártya random olvasási/írási sebessége, mint a szekvenciális. A random olvasási/írási sebessége viszont a C4, C6 kártyáknak általában sokkal jobb, mint a C10 meg UHS-I kártyáké.

[ Szerkesztve ]

(#8) kmisi99


kmisi99
addikt

Hozzá lehetne tenni, hogy nem csak a MB érték a fontos, hanem a szekvenciális írás olvasás. Míg pl egy kamerába kell a gyors kártya, hogy pl 4k videót tudja elég gyorsan rögzíteni, addig az oprendszer apró fájlokkal dolgozik ahol nem feltétlen ezek a gyorsabb kártyák. Pl a samsung evo ezen a téren elég jó.

(#9) cigam válasza kmisi99 (#8) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Köszi a tippet, ezt is beleírtam.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.