Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garry84: Sumák aprós?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
feketebirka #55 üzenetére
Virtualboxban lehet játszani vele, az igaz, de egy kezdő nem fog napokat (vagy inkább heteket) szívni azzal, hogy nulláról rakjon össze magának egy rendszert. Szerintem virtuális gépen sem. Kivéve persze, ha kifejezetten a tanulás a cél. De jelen esetben nem erről van szó, szerintem.
Dehogy lesz ingyenes Win (még openszósz se, szerintem)... A kolléga nem szervert szeretne üzemeltetni, pláne nem kezdőként. Aki profi és/vagy szervert üzemeltet, az nyilván nem Chakrát vagy más desktop disztrót tesz fel, de szerintem ez mindenkinek egyértelmű.
Sok disztró tényleg csak egy +patchelt DE (vagy még annyi se), de vannak olyanok, amik már nem, mert egyedi fejlesztéseket is tartalmaznak (így egyre jobban elszakadva attól, amire épültek eredetileg). A Chakra pont az, ami elszakadt az Arch-tól, nem csak annyit tesz, hogy Arch+KDE, aztán kész. Hogy milyen mértékű az elszakadás és az önálló fejlesztés, az már megint más kérdés.
De amúgy ne akadj fent azon, hogy a nevében szerepel az "OS" szó.
-
spammer
veterán
válasz
feketebirka #44 üzenetére
Azért nem kell annyira "szélsőségesnek" lenni, hogy Gentoo vagy LFS, aztán "a többi nem ér semmit". Egy kezdő majd pont Gentooval fog szórakozni (LFS meg pláne).
Előbb legyen sikerélménye egy kezdőbarát disztróval, aztán ha megvannak a kellő alapok és érdekli a téma mélyebben, akkor majd összelegózza magának a rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest