- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Pénzt egyértelműen a bódéból lehet kiszedni. Ehhez jön jól egy azonos színű, papír nélküli donor autó. Motorral könnyebb szponzoráltatni. Volt, hogy kaptam egy biztosítós kontaktot. Bementem, keresgéltem az embert. Egyszercsak egy emelt hangú telefonbeszélgetésre lettem figyelmes.
-Már a múltkor is megmondtam, hogy ezt a bukósisakot nem akarom itt többet látni!
Na, mondom, megvan az ember. -
kenwood
veterán
Hat nemtom,en nem vagyok eleg "tokos" ehhez,nem a stilusom.
Meg ha a milla ugy megy el,hogy a kcosi jo,csak picit eszi az oajat,picit rosszabbul huz, picit magasan fog a kuplung, picit vilagit valami a muszerfalon, akkor azt eleve nehez lenne a biztosito torkan lenyomniJo mondjuk az elejen a parkolasi seruleseket le tudod fujatni ingyen, ha raengeded valami parasztra,aki nem ad elsobbseget, csak akkor lesz egy kocsid tobb fujt elemmel,ami meg majd az eladasnal problemas.
-
kenwood
veterán
Kollegamnak a Twingojat tortek ossze anno.
Meg a trailert is kifizette a biztosito. A vege az lett a gtknak,hogy tobbet kapott,mint amennyiert el tudta volna adni a verdat a baleset elott.
Persze ez a ritkabb, inkabb az van, hogy a 900k-s kocsira rakoltesz egy ev alatt egy milliot, mert ha valami rossz,akkor rendesen megcsinaltatod,nem ganyoltatasz,nem varsz mig a felig kezelt hiba nagyobb karokat okoz. Aztan valami barom osszetor,es ott allsz a vegen 7-800k-val a zsebedben, de 1.5-2 milla alatt nem kapsz olyat,ami osszetort.
Idosebb kocsiknal a eurotax azzal a kozeparra szamol, ahol tobbet kell rakolteni a vetelarnal, hogy az valoban auto legyen.
A japanok menthetetlenul rohadnak, a tobbinel meg kb. minden is el tud baszodni,es egy kuplung + lendkerek onmagaban a vetelar 25-40 szazaleka -
Tikakukac
titán
A kátyús Porsche sztori tetszett, ahol a kerék volt a kisebb gond, a fele autó meg lett borotválva. Hmm, micsoda igényes történet volt az is.
Félelmetes ez az egész, Pesten nincs bajom, annyira belvárosi vagyok, hogy esélyem nincs autót lerakni a környéken se, a garázs meg lassan annyi, mint egy albérlet még távol is, de tiszteletem annak aki napi szinten nyomja a kocsikázást, veszélyes sport.
-
Somatom
veterán
válasz
Tikakukac #51 üzenetére
Haverom kátyúkárt szenvedett motorral. Óriási mázlija volt. Nem esett el, BKV által használt főútvonalon történt, épp arra sétált egy fotós profi géppel, aki hajlandó volt tanúskodni, épp egy ismerős helyszínelő rendőr volt aznap szolgálatban és volt számla a két tönkrement kerékről. Jól is jött, mert spéci kerekek voltak. A biztosító nehezen emésztette meg az 1,2 millás kárt, de saaaajnos nem volt mit tenni, fizetnie kellett.
-
-
Tikakukac
titán
Aki 250k értékű kocsi jár, annak nem lesz 500k-ja bérautózni 1.5 évig.
Az egész rendszer és úgy a folyamat is abból indul ki, hogy az emberek bankok és nagy vállalatok, hogy bármit benyelnek, utólag majd rendezzük. Hát a nagy lóf., csak mivel még mindig nem rongyoltak le az emberek egy fél országot, ezért bármi belefér.
-
nemlehet
őstag
Nem jó a hasonlat. Anyád mondja rakj rendet a konyhában a karácsonyi főzés-vendégek után. Kidobsz 1 darab szalvétát majd hátradőlsz, hogy "Most ennyi sikerült, de legalább haladunk". Amikor másnap kérdezi, hogy miért nem csináltál semmit közlöd, hogy "Kisebb lett a rendetlenség nem? Ha ennyit se csináltam volna akkor jobb lenne?".
Közben apád még rittyent magának egy rántottát és behalmoz a mosogatóba még 40 edényt, de erről mindenki hallgat.
Az a baj, hogy a lakosság ilyen jellegű szennyezésére fordítani bármilyen figyelmet és szabályozói időt amíg pl teljesen menthető autókat küldünk zúzóba profitmaximalizálási okokból nekem marha képmutató.
Nem mondom, hogy az átlagember ne tudna fogni a szennyezésén, de azt se igazán így, hanem a felesleges fogyasztás visszafogásával.
-
-
Tikakukac
titán
Nos ez a sztori üvöltene pár tarkónrúgásért. A kedvencem az elején "a roncs értékét ötezer forintra becsülte", hogy mi a tököm van?
Szóval igen, ez itt a gond.
-
kenwood
veterán
Ismeros ez az ervelesi metodus, szinte minden vitaban felmerul,tematol fuggetlenul.
"Ha egy megoldas nem 100 szazalekos, akkor nincs is erteleme"
Ma lenne idom lenyirni a fu 90 szazalekat a kertben, de ugyse vegeznek vele, ezert bele se kezdek,es soha nem is fogom megcsinalni
Milyen hulyen nezne ki,hogy megmarad a 10 szazalek, akkor mar inkabb nezzen ki szarul az egesz -
puttputt
őstag
Rátapintottál egy fontos dologra, nagyon nem mindegy, kinél van az autó biztosítva. Bármikor is. Legyen az öreg vagy fiatal kocsi.
Voltam Allianz-nál, míg nem lett eszetlen drága váratlan a díjazás, aztán átmentem máshova (nem KÖBE), de megbántam, mert ott lett kárügy... A lényeg, hogy vitatható volt, miért mentek bele akkora összegbe amekkorába, ez később egyre nyilvánvalóbb lett, hogy csak engem szívattak, akarták, hogy többet tejeljek éves szinten. Később fenyegetőztek, ha nem hagyom abba, le leszek pattintva. Persze nekem már akkor elegem volt, gyorsabban elléptem tőlük, talán megint egy normálisabb céghez.
Itt is, mint egy autóbérléses esetemben is (ahol a kiterjesztett garancia spórolása után fizethettem nem létező kárügyeket..), a túl kecsegtetően olcsó húsnak tényleg híg a leve, s még több a bosszúság ezekkel.
Ha nincs középkategória, sajnos a drágább opciót érdemes ezeknél választani, hosszabb távra.Carlytoo: Az ilyen ügyek kicsit a válóperekre hasonlíthatnak. Ha a 2 fél békés természetű és az ügy rombol ebbe bele, akkor nem annyira van mi miatt aggódni.
A leírásodból ez tűnt ki.
-
aujjobba
addikt
Az Allianz ketto esetben is korrekt volt velem.
18 eves F Astra-mat hatulrol GTK-ra tortek, kaptam 200ezret a biztositotol plusz 120ert elment a roncs. Evekkel azelott vettem az autot 385-ert.
A Toyota-nak benyomtak az egyik ajtot es kicsit a kuszobot, ott nem emlekszem az osszegekre, de joval tobbet fizetett, mint amennyiert tudtam beszerezni szinazonos bontott ajtot amit beszerelt a lakatos, a kuszobot kiigazitotta es festette.
16 vagy 17 eves volt akkor, Avensis T22. -
Carlytoo
senior tag
Update: Szakértő szerint gtk. Várjuk a kárszakértőt.
Update 2: Úgy néz ki, hogy ki sem jön a kárszakértő. Megkapom 1 héten belül az ajánlatot.
-
Tikakukac
titán
Első gazdás kocsi, allergiás vagyok arra, amikor nem a használat miatt lesz baja. Nyilván tele van karcokkal kint és bent is, mert felépítettem már vele 2,5 teljes lakást lassan, de amikor valaki összeb@ssza és utána nem kártalanít, az mocskosul pumpál.
Első ködlámpák olyanok, hogy ami nem gyári, annak 2 szezon és szétég a foncsora. jó gyáriakat fél évig kerestem bontva, mert az sincs, sehogy, Hella meg aranyárban. Borzalom és ez egy olyan kocsi amiből tényleg annyi van, hogy nem tudsz csukott szemmel úgy mutatni egy irányba, hogy ne lenne 1km-en belül.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Tikakukac #23 üzenetére
Nem konkret valasz, es nem is en lettem megszolitva, csak lazan kapcsolodik a hsz-hez, ezert rakom offba is.
Meg nem vettem eszre, hogy parasodna a Depo, de nem is a javitast vegzo muhely tette be, hanem en utolag, mert egy par Depo nincs 60k Ft, mig egy gyari uj 87k darabonkent, sajat kontora nem mindegy.
Ok egy bontott gyarit (Ichikoh a Honda eseteben) tettek be, de az meg szamomra vallalhatalan allapotu volt. Ami osszetort, az gyakorlatilag hibatlan volt teljesen tiszta buraval.
A lokharitom is elall egy picit, de az is gyari bontott, csak sikerult egy olyat talalniuk, aminek leteptek nehany tartofulet... -
tboldi
nagyúr
válasz
Hieronymus #21 üzenetére
Az enyem bontott ugyan, de fujva lett a kicsit eltero szinre, ugyanannyi penz lett volna a megfelelo arnyalatot is eltalalni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Hieronymus #28 üzenetére
Kibukás az szokott lenni, mikor a DAS van bevonva és 2 évig veri valaki az asztalt, hogy legalább hasonló legyen a kocsija, mint baleset előtt
Nyilván miből lenne akkor üvegpalota, több tíz millás prémium meg forródrótos kokófutározás.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Hieronymus #26 üzenetére
Engem meg finoman szólva sem érdekel ki és mit számol meg hogyan fizet ki
Ezt tök őszintén mondom, ez az ő üzleti profiljuk, ő dolguk. Őket sem érdekli én hogyan termelem ki a pénzt rájuk. True? True.
Ha ő avultat 60%-ot, mert ugye nem új a kocsi, ja, hát nem új, ebből viszont egy kétszer fosabb lökös lesz a kocsin ami eláll és 2-3 év múlva már nincs is rajta fényezés, mert a mosóban leviszi a gőzborotva akkor ott leszek, mint az amúgy addig gyári itt-ott karcos lökösömmel?
Én nem hiszem. Ergo engem kár ért úgy, hogy vétlen voltam, ami well
Ezt a vonalat egyszer pengettem meg a kárfelvevős bácsinak aki úgy kezdte, na lássuk ezt a talicskát... kevés az a dolog, ami instant, csettintésre egy igazi türhő köcsögöt csinál belőlem, ebből az egyik pont ez. Majd testvérem ha te is annyit és úgy fogsz igát húzni mint én, hogy ezt elérd, majd akkor leszel feljogosítva, hogy beszólogass és megmondd, nekem mi a megfelelő javítás és mit kell elfogadjak, meg mim van. Addig egy alja genetikai szeméttelep leszel, hiába feszül az öltöny meg parádézol nekem a céges tablettel. Mondanom sem kell a beszélgetés elég durva lett, voltak utána még körök, ha nincs 1 faluval arrébb egy telipuffos kocsi, amiről van hibátlan ajtó pár apróbb karcolással akkor ez nettó bukta. -
-
Pontosan.
A számítási módszert nem ismerem pontosan. Valami amortizálás alapú értékcsökkenéssel számol a biztosító. Ezzel zárva ki a jármű állapotán történő parttalan vitát.
A németeknél egyszerűbb. Ott van néhány oldal, ami közelítő pontossággal számolja a jármű értékét. Nem okoz nagy meglepetést ha egy nagykorú autó hátsó lökhárítójának újrafényezését sem fizeti ki a biztosító. Most alsó hangon 1000 euró a javítási költség. Az autó meg nem ér annyit. -
Somatom
veterán
válasz
Hieronymus #21 üzenetére
Simli bt az egész. Megállapítottak 400 rugó összkárt, amiből 130 a roncsérték. De, ezt nem a biztosító fizeti, hanem egy velük szerződött cég. Hát, mondom, nekem nyóc. Hívott egy ember, hogy akkor vinné az autót. Mondom jó, de mi lesz a 130 -cal?
-Hát ő csak 40 -et fizet.
-????
Kiderült, hogy ha a biztosító által megállapított roncsértéknél kevesebbet fizet a biztosítóval szerződött átvevő, akkor kérhetem a különbözetet a biztosítótól. Szóval, a biztosító által készített képek alapján a biztosító szakértője megállapít 130 -at, majd ugyanezekből a képekből az átvevő cég képviselője megállapít 40 -et. Milyen fura! Erről viszont nem szólt semmilyen hivatalos dokumentum. Abban maradtunk, hogy ha utalja a különbözetet a biztosító, akkor viheti a csávó az autót. Így is történt. Vajon hogy lehet ilyen szerződött átvevőnek lenni? -
Tikakukac
titán
válasz
Hieronymus #21 üzenetére
A baleset bekövetkeztét megelőző állapotot kell helyreállítani. Ennyi.
Ja, hogy a biztiboiz szerint akkor már jó lesz a párásodó Depo lámpa a Hella helyett meg az utángyártott elálló lökös is jó, az, pedig, hogy mondjuk 15 évig törésmentes volt az autó, hirtelen elszállt meg megy a lecsóba?
Az igazi intézményesített lopás a biztosítás fizetés itthon.
-
válasz
Hieronymus #21 üzenetére
Gondolom itt a kötélhúzás azon megy, hogy mennyit is ér az autó.
-
'... ahogy hallottam bele kell állni, a biztosítónak kötelessége megtéríteni mindent ami a baleset következtében neked kár."
Korrekt!
De van egy probléma. Az autó aktuális értéke a maximálisan megtéríthető kár nagysága.
Ha egy autó jelenlegi értéke 50 ezer forint, akkor maximum ennyit fizet ki a biztosító. Gazdasági totálkáros a jármű. Ha a jármű valós javítási költsége 150 ezer forint, akkor tulaj ráfizet 100 ezer forintot. Törölheti a szemeit, mert hiába nem volt felelős, a javítás teljes költségét senki sem fizeti meg neki.Az autószerelők ezért "optimalizálnak". Amit lehet, azt a bontóból. Kicsit más a szín, az még belefér. Ahogyan korábban írta valaki itt.
-
Tikakukac
titán
Kalaptartó gumi.
Ne szopass, hogy ez bonyolult vagy drága, mert arconlövöm magam. 5 ajtós G Astra szerintem meg van forgalomban még 1-2 itt-ott ergo kereslet is lenne.
És nincs
Most ott tartunk, hogy amikor lesz rá 10 percem, előkapom a régit, keresünk más autóhoz valót, abból a gumit kikapom és a rögzítő füleket megtervezem és 3D nyomtatóval kinyomtatom.
És tonnaszám van ilyen idegesító apróság még ehhez az autóhoz is, ami egyszerűen nincs.
-
Tikakukac
titán
Meg alvázszám és cikkszámozás, állkapocs leszakadna szerintem embereknél, amikor bemondanék összegeket milyen apró fiszfaszok is milyen árban futnak egy G Astra esetében is, ha nem tákolás a cél, hanem az eredeteti állapot.
Ez bömbiknél agyhalál szint, volt biztosítós cikk, ahol írta a szervizvezető, hogy milyen kis csövek és nem látható dolgok tudnak olyan árba kerülni, hogy az ügyfél elzöldül. -
Mr X
veterán
Pár fotó mondjuk sokat segítene.
-
Szerencsére sose volt ilyen gondom, de ahogy hallottam bele kell állni, a biztosítónak kötelessége megtéríteni mindent ami a baleset következtében neked kár.
Nyilván szeretnék a legolcsóbban megúszni, nem tudom mennyi a kár, de lehet erre szakosodott segítséget érdemes igénybe venni. -
Somatom
veterán
Tavalyelőtt egy kamikaze gtk. -t csinált a Kalosomból. 500 -ért vettem egy haveromtól, hat évig volt nálam, 400 -at fizetett a biztosító, így hát elengedtem.
-
tboldi
nagyúr
A jármű értékének 60%-a fölött számít gazdasági totálkárnak.
Nekem márciusban sérült meg a 2006-os Honda Jazzem, a főúton haladtam, és egy F Astrás faszi nem adott elsőbbséget. Először azt hittem, hogy a kisteher után csak előrébb gurul, hogy jobban belássa a kereszteződést, de mire érzékeltem, hogy nem fog megállni, már benne volt a fékutamban.
Az autó piaci értéke pont beleesik abba a 1-1,5 millióba, amit említettél, a javítás pedig 462k Ft-jába került a másik fél biztosítójának. Mondjuk az eredmény hagy némi kívánnivalót maga után, nem passzol a szín, illetve beraktak egy bontott, karcos, mattult fényszórót. Ezt (illetve a másikat is, hogy ne üssön el) kicseréltem saját kezűleg utángyártott Depóra. A sárvédőt is szívesen újrafújatnám, de ahhoz túl drága, hogy hátha jobban sikerül. Talán majd egyszer, de most van egy másik autó is, amivel foglalkozhatok.A TC-s lekérdezésben bár a kalkuláció nem stimmel, de jól fel van sorolva, mi mindent érintett:
-
angyalpc2
aktív tag
15 év-től ha húzatni kell akkor roncstelep lesz belőle
kb 1-1,5 millió alatti kocsik egy nagyobb koccanás ütközés már nem érdemes megjavítani
Pénzügyileg bukó. -
Tikakukac
titán
Rengeteg írás van a témában, Vezessen is. Ne csak a legutolsót nézd.
Azt fixen tudom, hogy ebben az országban ha belédmennek te abból max úgy jösz ki nulla közel, ha amúgy a lottószámokat is kened-vágod minden héten. Prémiumnál meg gondolom tapasztalod, hogy még másabb a világ.
-
Tikakukac
titán
Totalcar hozott a héten is sztorit.
Sok szerencsét, főleg régi premium autóknál a törés az egy nettó bukó, mindegy milyen a biztosításod.
-
Ebben nincs rendszer az fix. Kinek ennyi, kinek annyi az ügyintézés, de egy fix, jó ha van másik autó.
-
El kell adni a BMW-t, egyre rosszabb hatása van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Sikeresen összetörtek. Elég nagy a kár a kocsiban. Az ellenfél elismerte a hibáját és kitöltöttük a kárbejelentőt. Az...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest