Hirdetés

2020. augusztus 8., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A munkavállaló szemszögéből vs. munkáltatói szemszögből.

  A jelenlegi gazdasági recessziót megelőző időkre kanyarodunk vissza egy kicsit, majd elérjük a mai frontvonalat is. Nagyon érdekes függetlenként munkáltatói és munkavállalói panaszt hallani. Néha elgondolkodik az ember, hogy akkor most kivel is van probléma. Ezt a képet egyébként nem annyira nehéz összerakni.

  Kanyarodjunk vissza egy kicsit a korábbi időkre. A standard munkáltatói hozzáállás enyhén szólva is munkavállaló ellenes volt. A korábbi Mt. rendelkezései is munkáltatói nyomásra. Ezzel kár vitatkozni, mert ezek tények. Aztán ez szépen lassan elkezdett nagy általánosságban felpuhulni és ma már eljutottunk egy olyan fázisba, ahol elég sokat engednek a korábbi időkhöz képest. Persze ez is munkáltató függő. Valahol rosszabb a helyzet, valahol jobb. Na most eközben a két fél közötti feszültségáradat most csapódott ki kellőképpen és ehhez még hozzátartozik a nagyobb szabadságvágy is, hogy a munkavállaló a legkisebb őt ért sérelemre - akár valós, vagy vélt- lelécel. Munkám során nagyon sokszor találkoztam - főleg a fiatalabb korosztályból- megdöbbentő munkavállalói hozzáállással.

  Példa.: Nem tetszett a fizetése. Szólt a munkaadójának, hogy emeljen valamennyit. Megtette zokszó nélkül. Utána a munkát kifogásolta. Változtatott az elvégezendő munkán, hogy ne legyen túl monoton. Rá egy hétre kilépett, hogy még keresi önmagát és nem tudja mit szeretne.

  Folytatás...

  Carlytoo 4 napja 23

 • Honnan indult az élet?

  Az univerzum születése vagy teremtése után van még egy fontos megválaszolandó kérdés.

  Honnan indult az élet?

  Konkrét válaszokat úgy sem találunk és az életünkben valószínűleg nem is találhatunk, de mindig is foglalkoztatta és foglalkoztatja az embereket a kérdés. Csak úgy a véletlenek közrejátsztása nyomán lettünk, vagy teremttettünk? Az élettelen anyagból hogyan lehet élő? Molekulák és atomok véletlenszerű elrendezése formálta, vagy szándékos dologról van szó? A választ itt sem fogjuk megtalálni, de véleményeket és álláspontokat cserélhetünk.

  Hajrá!

  Carlytoo 2 hete 18

 • Matematikai képletekkel megmagyarázható a világegyetem működése?

  Sok konfliktust eredményező téma a materialista és a klerikus/idealista világképek között. Valóban minden megmagyarázható, vagy csupán megmagyarázhatónak gondoljuk? Amit nem magyaráztunk még meg az talán azért van, mert még nem értjük a működését, vagy soha nem is érthetjük meg?

  Vallási dogmák közé zárt gondolkodásmód egy felsőbb hatalom/lény létezését feltételezni? Az embert mindig foglalkoztatja ez a kérdés. Miért van az, hogy amit nem értünk egy nálunk magasabb dimenzióban létezővel asszociálunk?

  Várom a válaszokat.

  Carlytoo 2 hete 213

 • Szürrealizmus

  A mai nap margójára akkor:

  Tengelyes pót fejű tücsköt mosdattam egy kanna vajas pacalban.

  :))

  Carlytoo 3 hete 4

 • Átverés! Figyelem!

  Megkérek mindenkit, hogy nagyon figyeljen oda a következő ártalmas, bankkártya adatokat is elkérő scammer weboldalra: www.knenik.com

  Az EMAG, Magyar Posta, Extreme Digital és egyéb más nevesebb intézmények/cégek nevében küld promóciós, vagy nyereményjátékot. Használja az elektronikus levelezési rendszereket és a Samsung internet alkalmazást is előszeretettel. Szerencsére a többség időben kiszűri a turpisságot, de aki esetleg nem jártas a témában és találkozott vele, annak erősen ajánlom hogy kerülje el.

  Bankkártya adatokat soha semmilyen körülmények között ne adjuk meg online!

  Carlytoo 4 hete 27

 • Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja?

  Rommá lett büntetve az egyik műszaki cikkeket forgalmazó áruház.

  Nem vagyok érdekelt a védelmükben, de egy kissé túlzónak érzem. Persze a hiba megvolt és valamilyen szinten érthető az elmarasztalás, de ez szerintem már felesleges szájhúzogatás. Van azért velük tapasztalatom, mert elég sokszor vásárolok ott és érdekességképpen én mindig meg tudom nézni és meg is lehet nézni az adott termékekre vonatkozó árat. Tettem ezt a "Black Friday" nevű gazdaságélénkítő "ünnepély" alkalmával is és ha nincs olyan áru, aminek a megvételére erős késztetést érzek, akkor egyszerűen nem vásárolom meg. Azt is megértem, hogy a megtévesztés nem egy szép dolog, de egy fénykép alapján megítélni a portréka mibenlétét elég felületes emberre vall.

  Mi a véleményetek? Vitára fel!

  Carlytoo 4 hete 11

 • A biztonsági öv megment?

  A KRESZ hatályos szabályzata alapján a biztonsági öv használata kötelező. Sok esetben életmentő lehet, de számtalan esetet ismerhetünk, amikor pont ez a biztonságért felelős funkció okozza a bajt.

  Az egyik kollégám még jó pár évvel ezelőtt közúti balesetet szenvedett és állítása szerint csak azért élte túl, mert nem volt bekötve. Hozzáteszem én biztonsági öv párti vagyok. Most a napokban halálos közúti baleset történt Inárcson.

  Ismerem a baleset körülményeit és azt is, hogy majdnem teljesen biztos, hogyha be van kötve az áldozat, akkor túléli a balesetet. Ugyanis szerencsétlen az ütközés után kibucskázott az ablakon és a B oszlop és egy villanyoszlop közé csapódott szabad testtel.

  Mi a véleményetek?

  Carlytoo 1 hónapja 113

 • A személyes szféra védelme

  Borzasztóan bosszant, amikor emberek áttörve a személyes teredet, beleállnak az arcodba és úgy mondják a dolgaikat. Itt most nem a konfliktushelyzetet értem. Rendszeresen előfordul ( főleg az ellenkező neműek részéről), hogy "3 centire" az arcomba beleállva meséli el a gondjait, vagy éppen aktuális kérdéseit teszi fel. Az sem zavarja őket, ha már futásban hátrálok. Futnak utánam. Nálam a "tartsa meg a másfél méter távolságot" nem csak járványhelyzetben működik.

  Nektek erről mi a véleményetek? Vajon közületek hányan "sértik" meg más ember személyes terét beszélgetés közben?

  Carlytoo 1 hónapja 48

 • Az intelligencia hiánya, vagy túlzott közvetlenség?

  Bizonyára ti is találkoztatok olyan helyzettel, vagy felhasználó/fogyasztó/vásárló oldalon ,vagy a másik pozícióban ülve, hogy a személy, akivel közvetlen kontaktusba kerültök egyből tegeződik és úgy beszél veletek, mintha 1000 éve ismerne.

  Itt most kortól és nemtől függetlenül én személy szerint borzasztóan udvariatlannak tartom ezt a közvetlen viselkedést. Lehet, de ahhoz én szeretem ismerni is az llletőt. Mi a véleményetek?

  Gyakorlati példák:

  (Bank)

  -Szevasztok, mi a helyzet?
  -Jó napot kívánok! Tudok segíteni?
  -Jaja, figyelj már, azt akartam, hogy....

  (Kormányablak)

  -Haló!
  -Üdvözlöm, parancsoljon?
  -Írd már át nekem a kocsit, légy szíves. Most vettem.
  -Értem, ha megkérhetem maradjunk a magázódásnál.
  -Ne szórakozzál már! Jó ez így....

  Carlytoo 2 hónapja 170

 • Felfoghatatlan!

  Sajnos a mostani blog bejegyzés nem lesz túl vidám, de úgy érzem, hogy meg kell osztanom veletek, mert ha a környezetetekben valaki krízishelyzeten megy keresztül, akkor hátha ti lesztek a megmentői. 4 évig voltunk együtt. Az első igazi szerelem. Szakítottam vele. Azóta jó pár év eltelt. Sokszor keresett és mindig betonfalat talált. Hogy miért engedtem el? Fiatalon nehezen köteleződünk el. Kellett a kaland. Megbántam? Számtalanszor.

  Már nem keres. Nem is fog soha többet, hiszen elment örökre. Elvette az életét saját kezével. Nem támogatta senki. Nem volt ott mellette senki, hogy szeresse. Próbálok ítélkezni, de nem tudok. Tegnapi napon távozott az élők világából. 26 évesen. Remélem most már nyugalmat talál.

  Ilyenkor mindig előjön a nagy kérdés. Mit tehetettem volna én? Sok mindent és semmit. Boldog párkapcsolatban élek. Tegyek kockára egy másik életet, hátha az övét megmenthetem? Nem. A racionalitás nem ezt diktálja. A szívem? Minden erejével. Nem szerettem a szívemre hallgatni soha, mert becsap. Ezután sem fogok. Tanulságképpen viszont lényegesen jobban oda fogok figyelni a környezetemben élőkre. Erről blogoltam párszor. A közöny, a szeretethiány megöli az embert. Megöli a lelkét. Ez történt vele is. Nem volt elég erős, hogy elviselje és a könnyebb utat választotta.

  Nyugodj békében kisangyal. :( :(

  Carlytoo 5 hónapja 58

 • Ügyfél kontra ügyintéző #Remastered

  Ügyfél: Jó napot kívánok!

  Ügyintéző: Üdvözlöm, parancsoljon.

  Ügyfél: Önöknél lehet valamiféle bér jellegű támogatást igénybe venni cégeknek?

  Ügyintéző: Igen, van rá lehetőség.

  Ügyfél: *kitörő örömmel* Hurrá! Jaj de jó! Viszontlátásra! *távozik*

  Ügyintéző: ??

  Carlytoo 5 hónapja 4

 • Szürrealizmus

  Egy zsiráf kapával a kezében bicikliket árul az óceán partjain tegnapelőtt.

  Ti jöttök!!négy!!!

  Carlytoo 5 hónapja 13

 • Egy kakaós csiga LESZ!

  Nem lesz. Jelenleg is ott van. Mikor tanuljuk már meg végre, hogy ezt a "valami lesz" dolgot elhagyjuk szépen és megpróbálunk valamit KÉRNI?

  Tehát helyesen: Kérek szépen egy kakaós csigát.

  Akinek nem inge... :U

  Carlytoo 6 hónapja 109

 • Schobert Norbi és a ketokamu

  Igen, egy picit hatásvadász, de az írás témája még sem az étrend hitelessége, vagy hiteltelensége. A kérdésem csupán egy dologra korlátozódna:

  Miért foglalkozik bárki ezzel az emberrel és a brand-el, amit maga köré épített?

  Egyszerűen túl van hajszolva az egész. Először azt hinné az ember, hogy a csökkenő érdeklődés és az eladási mutatók lassú apadása okán próbálta magára a figyelmet felhívni, de úgy néz ki, hogy sikerült az ellenkezőjét elérnie a sorozatos baklövéseivel. Miért nem hagyják ezt a hajót magától elsüllyedni?

  Az első mondatom ellenében még is meg kell hogy jegyezzem:én úgy gondolom ,hogy a keto-étrendnek nevezett valami hosszú távon egészségkárosító. Persze ezt nem én találtam ki, hanem diabetikus és dietetikus szakemberek véleményére alapozom az állításom.

  Mit gondoltok?

  Carlytoo 6 hónapja 42

 • Az autóvásárlás rejtelmei

  Mostanában eléggé belemerültem az autók világába. Aktualitását élvezi, hiszen vásárolnom kellett egy autót, hogy közlekedni tudjak. Elég széles a paletta. Vajon mit érdemes vásárolni? Ez egy megválaszolhatatlan kérdés. Mindenkinek mások az igényei. Persze lehet ágaskodni az olcsón fenntartható, benzinüzemű gépjárművek mellett, hiszen elég sok ok van rá, de mi van ha az egyéni preferenciáim mást diktálnak?

  Kitől is vegyük az autót? A kereskedés jó ötlet lehet, hiszen ha gond van az autóval elméletileg könnyebb intézkedni. Persze ez csak abban az esetben igaz, ha a kereskedés együttműködő, ha fellép egy esetleges hiba és nem a 3A nevű, aki sz*rik az egészre. Mi a helyzet magánszemély esetén? Ugyebár itt nehezebb az igény érvényesítése, mert nem fogyasztói szerződés és szinte mindent a vevőnek kell bizonyítani.

  Álljon itt egy személyes példa:

  2019.12.27. napján elindultunk a "nagy autóvásárlásba". Vittem magammal egy hozzá értő személyt, legalábbis hozzá értőbb, mint én. :K . Reggel indultunk el, hogy legyen idő szétnézni. Volt már egy pár előre leegyeztetett címünk, amik enyhén szólva sem voltak megfelelőek. Mindnek volt egy olyan problémája, ami később magasabb kiadásokhoz vezetett volna, ezért továbbálltunk. Végül eljutottunk egy kereskedéshez. Megnéztünk ott is vagy 3 autót, de nem nagyon találtuk meg az "igazit".

  Folytatás...

  Carlytoo 6 hónapja 97

 • A hit kérdései (Teizmus, Ateizmus)

  Előre leszögezem, hogy ez nem vallásfilozófiai alapokon nyugvó szösszenet. Nem a vallásról szól. Egyáltalán nem. Ne is keverjük bele, mert amúgy sem szeretnénk az egyén lelkivilágát összetörni.

  Tehát miről is van szó?

  Mi a hit? Ez vajon az agyunk által generált érzetek összessége? Esetleg egy magasabb rendű kérdés, amihez hozzákapcsolódik egy felettünk létező is?

  - Materialista vagy és nem hiszel egy a matériumon kívüli világban, vagy úgy gondolod, hogy az életünk nem csak materiális javakkal áll kapcsolatban?

  - Mi a bizonyíték egy felettünk létező létezésére?

  - Mi a bizonyíték egy felettünk létező nem létezésére?

  - Az Univerzum teremtetett, vagy megalakult?

  Szándékosan nem használtam az Isten szót. Nyilván mindenki sejti majd, hogy erről van szó, de mivel ismételten kiemelem itt nem a vallás és az egyházak kérdéskörét fejtegetjük, csak és kizárólag a hit kérdését. A kettő nem feltétlen összekeverhető, de van köztük kapcsolat. Megkérek mindenkit- bármilyen felekezet tagja is legyen, vagy nem tagja- ne használjunk degradáló kifejezésmódot mások álláspontját illetően. Tartsuk tiszteletben mások véleményét és világlátását! Kíváncsian várom a válaszokat.

  Carlytoo 7 hónapja 130

 • A sötét anyag és a sötét energia

  A kozmológiában használatos 2 fogalom az írásom témája. Mint, ahogy megszokhattuk nem fogok semmit kifejteni. Annak nem sok értelme van, hogy Wiki-ről és más oldalakról, illetve nevesebb emberektől idézzek, mert ők azt mondták. Mivel egy hatalmas talány az egész, amiről egyelőre csekély információnk van ,ezért arra kérlek titeket, hogy találgassatok.

  - Mire jó a sötét energia?

  - Hogyan nézhet ki a sötét anyag?

  - Hogyan hasznosíthatnánk őket?

  - Miért gondoljuk ennyire meghatározónak, ha nem értjük valójában még a lényegüket, csak kapargatjuk a felszínt?

  Carlytoo 7 hónapja 50

 • A mars története

  A mars az "emberiség jövője" írják sokan.

  Valóban így van?

  Azon a bolygón vajon lehetett-e élet korábban?

  Lehetséges, hogy az a bolygó az emberiség múltja?

  Mi történt a légkörével? Vajon mindig is ilyen volt?

  Néhány ötletet, illetve spekulációt szívesen fogadok. Nem szükséges tudományos bizonyítékkal előrukkolni.

  Carlytoo 7 hónapja 77

 • Ügyfél kontra ügyintéző #Remake

  Ügyintéző: Üdvözlöm, miben segíthetek?

  Ügyfél: Há', hogy tudja, hogy én vóótam, tudja, hogy "álláskiküldetésközvetítésen". Aztán tudja, hogy úgy vóót, hogy izé. Érti?

  Ügyintéző: Értem. A kedves nevét szeretném elkérni.

  Ügyfél:Aszongya, hogy hát izé, Varga *******né, de nem az a lényeg, hogyhát ezen az izén tudja hogy volt.

  Ügyintéző: Esetleg a közvetítő lapot vissza tetszett hozni?

  Ügyfél: Ááááá, ammá nincs meg. Megette a kutya.

  Carlytoo 9 hónapja 4

 • Mindenkinek a főnöke!

  Biztosan ismeritek ezt az embertípust. Manapság sokba futok bele és gondoltam megosztok egy sztorit.

  Az alanyunk a szociális rendszer legalján van. Kinek a hibája mindez? Ez nem egy egyszerű kérdés, de az ő esetében pontosan tudjuk a választ. Az övé. Kizárólag ő felelős a helyzetéért és minden segítség ellenére ott van ahonnan indult. Ellentétben a helyzetével a követelőző magabiztossága a helyén van. Óriási szerencsémre nem az én problémám vele foglalkozni, de a kolléga rendszeresen beleszalad. Ennek az "ember" típusnak a jelszava: " Mert magának az a dolga, hogy ...". Igen, ő mindenkinek a főnöke és mindenkinek kiosztja a feladatot. Ő tudja, hogy Neked mi a dolgod és meg is mondja. Amennyiben nem az ő kénye- kedve szerint jársz el, akkor "seggfej", "nyomorék", "köcsög" jelzőkkel tudatja veled, hogy nem jól végzed a munkádat, majd feljelent. Persze ügy nem lesz belőle,mert nincs alapja, de ezt megteszi heti rendszerességgel. Ma pont volt lehetőségem végighallgatni a kínlódását a kollégával és konszenzusra jutottam a kollégával az ilyen "embernek" a helyét illetően. Ez nem rasszizmus, hanem tragikomédia.

  "Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport' -Oliver Cromwell

  Carlytoo 9 hónapja 1

 • BMW E39 ??

  Sziasztok,

  Szeretnék egyik haveromnak segíteni. Konkrétan a címben megjelölt járgányra van ráb*zulva. Mindenképpen ilyet szeretne venni. Szeretnék tulajoktól, vagy volt tulajoktól tanácsokat, tippeket kérni. Benzinesekből melyiket érdemes nézegetni? Mire figyeljünk oda?

  Köszönöm.

  Carlytoo 9 hónapja 8

 • Hogyan kezeljük a kezelhetetlennek tűnő embert?

  Minden bizonnyal találkoztatok már olyan emberrel, akivel nem lehet vitatkozni. Ennek több oka lehet. Ezeket az okokat kell először megtalálnunk és erre fektetni a hangsúlyt. Néhány típust megneveznék:

  1.: Dührohamos: Itt elég nehéz lesz a dolgunk, mert nem biztos, hogy megtaláljuk elsőre a kiváltó okot(kat). Itt a legbiztosabb módszer, hogyha hagyjuk hogy lecsendesedjen a vihar. Felesleges nyugtatgatni, illetve bármiről is meggyőzni, hiszen nem érünk el vele semmit, viszont kitolhatjuk ezt az állapotot és teljesen az ellenkezőjét érjük el vele. Itt célszerű a kivárásra játszani.

  2.: A felsőbbrendű: Ez csak látszólag nehéz eset. Itt a vitapartnerünk azt gondolja, hogy
  a táplálékláncban sokkal feljebb áll, mint mi. Itt nem úgy kell az ellenkezőjéről meggyőzni az ilyen típusú embert, hogy az álláspontjára egy teljesen ellentétes állásponttal reflektálunk, hanem célravezetőbb ha kérdéseket teszünk fel. Amennyiben lehet próbáljunk olyan kérdéseket feltenni, amiben azt látjuk, hogy egyetértünk. Célszerű még helyeselni a válaszaira is és az általunk adott pozitív visszacsatolás meghozza előbb vagy utóbb az eredményét és meg tudjuk győzni az igazunkról.

  Folytatás...

  Carlytoo 10 hónapja 14

 • Na itt most lehet!!

  Haligali,

  Hátha sikerül kicsit ideterelnem a figyelmet az újonnan feltámadt Apple vs Android boxmeccsről. Tulajdonképpen itt csak folytatni szeretném ezt a dolgot KULTURÁLT formában.

  Tehát: Android rendszert, vagy IOS-t használsz? Miért? Előnyök?

  Itt most megkérek mindenkit, hogy elsősorban ne a negatívumokra koncentráljon, hanem hogy ő miért döntött az egyik, vagy a másik mellett. Persze ha valaki nem ért egyet, akkor azzal vitába szállni ér, de csak kulturált formában.

  Carlytoo 11 hónapja 96

 • Milyen autóm van?

  Tudom-tudom, rengeteg esetben felmerült már a kérdés és autós topic is van, DE. Itt a kérdés nem rám vonatkozik, hanem Rátok. Lehet ez olcsó fenntartású, drága de kényelmes, vagy drága és sportos. Kinek milyen autó jön be?

  Ha esetleg nincs autód, akkor miért nincs? ( Itt ne az anyagi háttért értsétek, hanem egy esetleges tudatos döntést ). - Senkinek nem turkálunk a pénztárcájában.

  Carlytoo 11 hónapja 188

 • Sáómi (Xiaomi) Mi 9T Pro!

  Úgy döntöttem, hogy megválok szeretett Mate 20 Pro-tól és lecserélem egy Mi 9T Pro-ra, mert láttam egy tesztet és borzasztóan must have érzésem lett. Az írásom, illetve ez a rövid összefoglaló bőven nem ér meg egy cikket, de valamicskét csak firkantok róla, mert eddig 30-40 embertől kaptam pm-et, hogy " MIÉRT?"

  Kezdjük is a külsőségekkel:

  Dizájn: Nekem a OnePlus 7 Pro is nagyon bejött. Nincs notch, nincs kávé (káva), nincs belelógó kamera. Az egész egy kijelző és, ha szelfizni akarsz, akkor a kicsi "Optimuszprájm" előránt egy kamerát a telefon tetejéből. Ha már én nagyon drágállom a OnePlus 7 Pro-t, akkor mi legyen? Hát meg is jött egy olcsóbb alternatívája. Megláttam és már mentem is megvenni. Hülye vagyok én? Meglátjuk. Carbon Black verziót választottam ,mert hát az teccik'. A vertikális, középre pattintott kameraelhelyezkedés nekem jobban bejön, mint a többi modell stílusa. A kijelző egy FHD+ Amoled. Szép, nagyon szép, bőven megfelelő fényerővel, ami bármilyen helyzetben tökéletesen látszik.

  Folytatás...

  Carlytoo 11 hónapja 54

 • Klímaváltozás?

  Ez egy igen érdekes kérdés. Tudjuk, hogy valamit tenni kellene ellene mégsem tesszük. Mindenki azt gondolja, hogy "én csak egy ember vagyok". Csak ebből a forrásból kiindulva gondolkodik mindenki. Nagyon is valós és közeli veszély leselkedik ránk, vagy csak egyszerűen túl van fújva?

  1000 meg 1000 forrás és adat támasztja alá, hogy az ember nem jó bérlője lakásának. Milyen lehetséges és biztos megoldások lehetnek erre a helyzetre?

  Ha a kommentelő ( tehát TE) korlátlan hatalmat és erőt kapnál és lenne 6 hónapod megoldani ezt a kérdést, mit tennél?

  Carlytoo 11 hónapja 242

 • Ösztönzőrendszer kérdőív?

  A mai napon belefutottam egy kérdőívbe, ami a munkáltatók (elkülönítve az állami- és magánszférát) ösztönzőrendszerére specializálódott.

  Felteszem nektek is a kérdéseket, csak számok nélkül:

  - Kérem értékelje, hogy mennyire elégedett munkahelye ösztönzőrendszerével?

  - Mennyire motiválja a munkavégzése?

  - Az állami szféra ösztönzőrendszere mennyire marad el a magánszféra ösztönzőrendszerétől?

  - Kérem írja le, Önre mi hatna ösztönzően a munkahelyén? ( Itt most tekintsünk el a pénztől ,mert tudjuk, hogy az a legnagyobb ösztönzőerő)

  Carlytoo 11 hónapja 17

 • Vitaindító #5

  Szabályok: A vitatémákhoz való hozzászólás és az ezekre adott reflexió megengedett. Személyeskedni nem ér.

  "Két, egymással ellentétes munkahipotézist képviselő kutató nem vita útján igyekszik dűlőre vinni a dolgot, a vitára legfeljebb álláspontjaik kölcsönös tisztázása céljából kerítenek sort. Nem egymással, hanem a tényekkel néznek farkasszemet, ezek pedig vagy az egyik, vagy a másik hipotézist érvénytelenítik majd - esetleg mindkettőt."

  Vitatéma 1.: Magyarországon mi alkalmazkodjunk a külföldiekhez vs ők hozzánk.

  Vitatéma 2.: Nyitás előtt -a már kinyitott üzletbe- bemegyek kérdezősködni vs megvárom a papírforma szerinti nyitást.

  Hajrá!

  Carlytoo 1 éve 17

 • Vitaindító #4

  Szabályok: A vitatémákhoz és ezekre érkezett reflexiókhoz lehet hozzászólni. Személyeskedést kerüljük.

  "A vitákban ritkán marad helye a konkrét számadatoknak. Ezért sokszor olyan intuitív, a média és a heves érzelmek által torzított elképzelések alapján alakul a közvélemény, ami igen távol áll a valóságtól."

  Vitatéma 1.: Párommal (+ gyerekekkel) megyek vásárolni (nem élelmiszer) vs inkább megoldom, megoldja egyedül.

  Vitatéma 2.: Adok pénz annak, aki látszólag rászorul vs nem adok senkinek, mert rossz célokra megy el.

  Vitatéma 3.: Van a hálószobában TV vs nincs a hálószobában TV.

  Carlytoo 1 éve 9

 • Vitaindító #3

  A szabályok: A vitatémákhoz és ahhoz érkezett reflexiókhoz lehet hozzászólni. Személyeskedést kerüljük.

  "Először meg kell próbálnod olyan egyszerű és közérthető módon megfogalmazni a vitapartnered álláspontját, hogy arra vágyjon, bárcsak ő fogalmazott volna ilyen jól. 2. Utána sorolj fel minden egyes pontot, amiben egyetértetek (különösen akkor, ha abban amúgy nem széleskörű az egyetértés). 3. Ezután érdemes megemlíteni mindent, amit a partneredtől tanultál a vita során. 4. Csak ezután mondj akár csak egy szót is, ami kritizálja vagy cáfolja a gondolatait."

  Vitatéma 1.: Intel vs AMD

  Vitatéma 2.: Nvidia vs AMD

  Vitatéma 3.: Erős CPU/gyengébb GPU vs gyengébb CPU/ erős GPU

  A válogatás direkt olyan elvet követ, amiben akár egy hozzászólásban is állást lehet foglalni. Mindenki véleménye a személyes meggyőződését tükrözze. Statisztikai adatokkal itt és most felesleges dobálózni.

  Köszönöm. Hajrá!

  Carlytoo 1 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.