2020. március 31., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Felfoghatatlan!

  Sajnos a mostani blog bejegyzés nem lesz túl vidám, de úgy érzem, hogy meg kell osztanom veletek, mert ha a környezetetekben valaki krízishelyzeten megy keresztül, akkor hátha ti lesztek a megmentői. 4 évig voltunk együtt. Az első igazi szerelem. Szakítottam vele. Azóta jó pár év eltelt. Sokszor keresett és mindig betonfalat talált. Hogy miért engedtem el? Fiatalon nehezen köteleződünk el. Kellett a kaland. Megbántam? Számtalanszor.

  Már nem keres. Nem is fog soha többet, hiszen elment örökre. Elvette az életét saját kezével. Nem támogatta senki. Nem volt ott mellette senki, hogy szeresse. Próbálok ítélkezni, de nem tudok. Tegnapi napon távozott az élők világából. 26 évesen. Remélem most már nyugalmat talál.

  Ilyenkor mindig előjön a nagy kérdés. Mit tehetettem volna én? Sok mindent és semmit. Boldog párkapcsolatban élek. Tegyek kockára egy másik életet, hátha az övét megmenthetem? Nem. A racionalitás nem ezt diktálja. A szívem? Minden erejével. Nem szerettem a szívemre hallgatni soha, mert becsap. Ezután sem fogok. Tanulságképpen viszont lényegesen jobban oda fogok figyelni a környezetemben élőkre. Erről blogoltam párszor. A közöny, a szeretethiány megöli az embert. Megöli a lelkét. Ez történt vele is. Nem volt elég erős, hogy elviselje és a könnyebb utat választotta.

  Nyugodj békében kisangyal. :( :(

  Carlytoo 4 hete 57

 • Ügyfél kontra ügyintéző #Remastered

  Ügyfél: Jó napot kívánok!

  Ügyintéző: Üdvözlöm, parancsoljon.

  Ügyfél: Önöknél lehet valamiféle bér jellegű támogatást igénybe venni cégeknek?

  Ügyintéző: Igen, van rá lehetőség.

  Ügyfél: *kitörő örömmel* Hurrá! Jaj de jó! Viszontlátásra! *távozik*

  Ügyintéző: ??

  Carlytoo 4 hete 4

 • Szürrealizmus

  Egy zsiráf kapával a kezében bicikliket árul az óceán partjain tegnapelőtt.

  Ti jöttök!!négy!!!

  Carlytoo 4 hete 13

 • Egy kakaós csiga LESZ!

  Nem lesz. Jelenleg is ott van. Mikor tanuljuk már meg végre, hogy ezt a "valami lesz" dolgot elhagyjuk szépen és megpróbálunk valamit KÉRNI?

  Tehát helyesen: Kérek szépen egy kakaós csigát.

  Akinek nem inge... :U

  Carlytoo 1 hónapja 108

 • Schobert Norbi és a ketokamu

  Igen, egy picit hatásvadász, de az írás témája még sem az étrend hitelessége, vagy hiteltelensége. A kérdésem csupán egy dologra korlátozódna:

  Miért foglalkozik bárki ezzel az emberrel és a brand-el, amit maga köré épített?

  Egyszerűen túl van hajszolva az egész. Először azt hinné az ember, hogy a csökkenő érdeklődés és az eladási mutatók lassú apadása okán próbálta magára a figyelmet felhívni, de úgy néz ki, hogy sikerült az ellenkezőjét elérnie a sorozatos baklövéseivel. Miért nem hagyják ezt a hajót magától elsüllyedni?

  Az első mondatom ellenében még is meg kell hogy jegyezzem:én úgy gondolom ,hogy a keto-étrendnek nevezett valami hosszú távon egészségkárosító. Persze ezt nem én találtam ki, hanem diabetikus és dietetikus szakemberek véleményére alapozom az állításom.

  Mit gondoltok?

  Carlytoo 1 hónapja 42

 • Az autóvásárlás rejtelmei

  Mostanában eléggé belemerültem az autók világába. Aktualitását élvezi, hiszen vásárolnom kellett egy autót, hogy közlekedni tudjak. Elég széles a paletta. Vajon mit érdemes vásárolni? Ez egy megválaszolhatatlan kérdés. Mindenkinek mások az igényei. Persze lehet ágaskodni az olcsón fenntartható, benzinüzemű gépjárművek mellett, hiszen elég sok ok van rá, de mi van ha az egyéni preferenciáim mást diktálnak?

  Kitől is vegyük az autót? A kereskedés jó ötlet lehet, hiszen ha gond van az autóval elméletileg könnyebb intézkedni. Persze ez csak abban az esetben igaz, ha a kereskedés együttműködő, ha fellép egy esetleges hiba és nem a 3A nevű, aki sz*rik az egészre. Mi a helyzet magánszemély esetén? Ugyebár itt nehezebb az igény érvényesítése, mert nem fogyasztói szerződés és szinte mindent a vevőnek kell bizonyítani.

  Álljon itt egy személyes példa:

  2019.12.27. napján elindultunk a "nagy autóvásárlásba". Vittem magammal egy hozzá értő személyt, legalábbis hozzá értőbb, mint én. :K . Reggel indultunk el, hogy legyen idő szétnézni. Volt már egy pár előre leegyeztetett címünk, amik enyhén szólva sem voltak megfelelőek. Mindnek volt egy olyan problémája, ami később magasabb kiadásokhoz vezetett volna, ezért továbbálltunk. Végül eljutottunk egy kereskedéshez. Megnéztünk ott is vagy 3 autót, de nem nagyon találtuk meg az "igazit".

  Folytatás...

  Carlytoo 2 hónapja 97

 • A hit kérdései (Teizmus, Ateizmus)

  Előre leszögezem, hogy ez nem vallásfilozófiai alapokon nyugvó szösszenet. Nem a vallásról szól. Egyáltalán nem. Ne is keverjük bele, mert amúgy sem szeretnénk az egyén lelkivilágát összetörni.

  Tehát miről is van szó?

  Mi a hit? Ez vajon az agyunk által generált érzetek összessége? Esetleg egy magasabb rendű kérdés, amihez hozzákapcsolódik egy felettünk létező is?

  - Materialista vagy és nem hiszel egy a matériumon kívüli világban, vagy úgy gondolod, hogy az életünk nem csak materiális javakkal áll kapcsolatban?

  - Mi a bizonyíték egy felettünk létező létezésére?

  - Mi a bizonyíték egy felettünk létező nem létezésére?

  - Az Univerzum teremtetett, vagy megalakult?

  Szándékosan nem használtam az Isten szót. Nyilván mindenki sejti majd, hogy erről van szó, de mivel ismételten kiemelem itt nem a vallás és az egyházak kérdéskörét fejtegetjük, csak és kizárólag a hit kérdését. A kettő nem feltétlen összekeverhető, de van köztük kapcsolat. Megkérek mindenkit- bármilyen felekezet tagja is legyen, vagy nem tagja- ne használjunk degradáló kifejezésmódot mások álláspontját illetően. Tartsuk tiszteletben mások véleményét és világlátását! Kíváncsian várom a válaszokat.

  Carlytoo 2 hónapja 130

 • A sötét anyag és a sötét energia

  A kozmológiában használatos 2 fogalom az írásom témája. Mint, ahogy megszokhattuk nem fogok semmit kifejteni. Annak nem sok értelme van, hogy Wiki-ről és más oldalakról, illetve nevesebb emberektől idézzek, mert ők azt mondták. Mivel egy hatalmas talány az egész, amiről egyelőre csekély információnk van ,ezért arra kérlek titeket, hogy találgassatok.

  - Mire jó a sötét energia?

  - Hogyan nézhet ki a sötét anyag?

  - Hogyan hasznosíthatnánk őket?

  - Miért gondoljuk ennyire meghatározónak, ha nem értjük valójában még a lényegüket, csak kapargatjuk a felszínt?

  Carlytoo 2 hónapja 49

 • A mars története

  A mars az "emberiség jövője" írják sokan.

  Valóban így van?

  Azon a bolygón vajon lehetett-e élet korábban?

  Lehetséges, hogy az a bolygó az emberiség múltja?

  Mi történt a légkörével? Vajon mindig is ilyen volt?

  Néhány ötletet, illetve spekulációt szívesen fogadok. Nem szükséges tudományos bizonyítékkal előrukkolni.

  Carlytoo 2 hónapja 77

 • Ügyfél kontra ügyintéző #Remake

  Ügyintéző: Üdvözlöm, miben segíthetek?

  Ügyfél: Há', hogy tudja, hogy én vóótam, tudja, hogy "álláskiküldetésközvetítésen". Aztán tudja, hogy úgy vóót, hogy izé. Érti?

  Ügyintéző: Értem. A kedves nevét szeretném elkérni.

  Ügyfél:Aszongya, hogy hát izé, Varga *******né, de nem az a lényeg, hogyhát ezen az izén tudja hogy volt.

  Ügyintéző: Esetleg a közvetítő lapot vissza tetszett hozni?

  Ügyfél: Ááááá, ammá nincs meg. Megette a kutya.

  Carlytoo 4 hónapja 4

 • Mindenkinek a főnöke!

  Biztosan ismeritek ezt az embertípust. Manapság sokba futok bele és gondoltam megosztok egy sztorit.

  Az alanyunk a szociális rendszer legalján van. Kinek a hibája mindez? Ez nem egy egyszerű kérdés, de az ő esetében pontosan tudjuk a választ. Az övé. Kizárólag ő felelős a helyzetéért és minden segítség ellenére ott van ahonnan indult. Ellentétben a helyzetével a követelőző magabiztossága a helyén van. Óriási szerencsémre nem az én problémám vele foglalkozni, de a kolléga rendszeresen beleszalad. Ennek az "ember" típusnak a jelszava: " Mert magának az a dolga, hogy ...". Igen, ő mindenkinek a főnöke és mindenkinek kiosztja a feladatot. Ő tudja, hogy Neked mi a dolgod és meg is mondja. Amennyiben nem az ő kénye- kedve szerint jársz el, akkor "seggfej", "nyomorék", "köcsög" jelzőkkel tudatja veled, hogy nem jól végzed a munkádat, majd feljelent. Persze ügy nem lesz belőle,mert nincs alapja, de ezt megteszi heti rendszerességgel. Ma pont volt lehetőségem végighallgatni a kínlódását a kollégával és konszenzusra jutottam a kollégával az ilyen "embernek" a helyét illetően. Ez nem rasszizmus, hanem tragikomédia.

  "Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport' -Oliver Cromwell

  Carlytoo 5 hónapja 1

 • BMW E39 ??

  Sziasztok,

  Szeretnék egyik haveromnak segíteni. Konkrétan a címben megjelölt járgányra van ráb*zulva. Mindenképpen ilyet szeretne venni. Szeretnék tulajoktól, vagy volt tulajoktól tanácsokat, tippeket kérni. Benzinesekből melyiket érdemes nézegetni? Mire figyeljünk oda?

  Köszönöm.

  Carlytoo 5 hónapja 8

 • Hogyan kezeljük a kezelhetetlennek tűnő embert?

  Minden bizonnyal találkoztatok már olyan emberrel, akivel nem lehet vitatkozni. Ennek több oka lehet. Ezeket az okokat kell először megtalálnunk és erre fektetni a hangsúlyt. Néhány típust megneveznék:

  1.: Dührohamos: Itt elég nehéz lesz a dolgunk, mert nem biztos, hogy megtaláljuk elsőre a kiváltó okot(kat). Itt a legbiztosabb módszer, hogyha hagyjuk hogy lecsendesedjen a vihar. Felesleges nyugtatgatni, illetve bármiről is meggyőzni, hiszen nem érünk el vele semmit, viszont kitolhatjuk ezt az állapotot és teljesen az ellenkezőjét érjük el vele. Itt célszerű a kivárásra játszani.

  2.: A felsőbbrendű: Ez csak látszólag nehéz eset. Itt a vitapartnerünk azt gondolja, hogy
  a táplálékláncban sokkal feljebb áll, mint mi. Itt nem úgy kell az ellenkezőjéről meggyőzni az ilyen típusú embert, hogy az álláspontjára egy teljesen ellentétes állásponttal reflektálunk, hanem célravezetőbb ha kérdéseket teszünk fel. Amennyiben lehet próbáljunk olyan kérdéseket feltenni, amiben azt látjuk, hogy egyetértünk. Célszerű még helyeselni a válaszaira is és az általunk adott pozitív visszacsatolás meghozza előbb vagy utóbb az eredményét és meg tudjuk győzni az igazunkról.

  Folytatás...

  Carlytoo 5 hónapja 14

 • Na itt most lehet!!

  Haligali,

  Hátha sikerül kicsit ideterelnem a figyelmet az újonnan feltámadt Apple vs Android boxmeccsről. Tulajdonképpen itt csak folytatni szeretném ezt a dolgot KULTURÁLT formában.

  Tehát: Android rendszert, vagy IOS-t használsz? Miért? Előnyök?

  Itt most megkérek mindenkit, hogy elsősorban ne a negatívumokra koncentráljon, hanem hogy ő miért döntött az egyik, vagy a másik mellett. Persze ha valaki nem ért egyet, akkor azzal vitába szállni ér, de csak kulturált formában.

  Carlytoo 6 hónapja 96

 • Milyen autóm van?

  Tudom-tudom, rengeteg esetben felmerült már a kérdés és autós topic is van, DE. Itt a kérdés nem rám vonatkozik, hanem Rátok. Lehet ez olcsó fenntartású, drága de kényelmes, vagy drága és sportos. Kinek milyen autó jön be?

  Ha esetleg nincs autód, akkor miért nincs? ( Itt ne az anyagi háttért értsétek, hanem egy esetleges tudatos döntést ). - Senkinek nem turkálunk a pénztárcájában.

  Carlytoo 6 hónapja 188

 • Sáómi (Xiaomi) Mi 9T Pro!

  Úgy döntöttem, hogy megválok szeretett Mate 20 Pro-tól és lecserélem egy Mi 9T Pro-ra, mert láttam egy tesztet és borzasztóan must have érzésem lett. Az írásom, illetve ez a rövid összefoglaló bőven nem ér meg egy cikket, de valamicskét csak firkantok róla, mert eddig 30-40 embertől kaptam pm-et, hogy " MIÉRT?"

  Kezdjük is a külsőségekkel:

  Dizájn: Nekem a OnePlus 7 Pro is nagyon bejött. Nincs notch, nincs kávé (káva), nincs belelógó kamera. Az egész egy kijelző és, ha szelfizni akarsz, akkor a kicsi "Optimuszprájm" előránt egy kamerát a telefon tetejéből. Ha már én nagyon drágállom a OnePlus 7 Pro-t, akkor mi legyen? Hát meg is jött egy olcsóbb alternatívája. Megláttam és már mentem is megvenni. Hülye vagyok én? Meglátjuk. Carbon Black verziót választottam ,mert hát az teccik'. A vertikális, középre pattintott kameraelhelyezkedés nekem jobban bejön, mint a többi modell stílusa. A kijelző egy FHD+ Amoled. Szép, nagyon szép, bőven megfelelő fényerővel, ami bármilyen helyzetben tökéletesen látszik.

  Folytatás...

  Carlytoo 7 hónapja 54

 • Klímaváltozás?

  Ez egy igen érdekes kérdés. Tudjuk, hogy valamit tenni kellene ellene mégsem tesszük. Mindenki azt gondolja, hogy "én csak egy ember vagyok". Csak ebből a forrásból kiindulva gondolkodik mindenki. Nagyon is valós és közeli veszély leselkedik ránk, vagy csak egyszerűen túl van fújva?

  1000 meg 1000 forrás és adat támasztja alá, hogy az ember nem jó bérlője lakásának. Milyen lehetséges és biztos megoldások lehetnek erre a helyzetre?

  Ha a kommentelő ( tehát TE) korlátlan hatalmat és erőt kapnál és lenne 6 hónapod megoldani ezt a kérdést, mit tennél?

  Carlytoo 7 hónapja 242

 • Ösztönzőrendszer kérdőív?

  A mai napon belefutottam egy kérdőívbe, ami a munkáltatók (elkülönítve az állami- és magánszférát) ösztönzőrendszerére specializálódott.

  Felteszem nektek is a kérdéseket, csak számok nélkül:

  - Kérem értékelje, hogy mennyire elégedett munkahelye ösztönzőrendszerével?

  - Mennyire motiválja a munkavégzése?

  - Az állami szféra ösztönzőrendszere mennyire marad el a magánszféra ösztönzőrendszerétől?

  - Kérem írja le, Önre mi hatna ösztönzően a munkahelyén? ( Itt most tekintsünk el a pénztől ,mert tudjuk, hogy az a legnagyobb ösztönzőerő)

  Carlytoo 7 hónapja 17

 • Vitaindító #5

  Szabályok: A vitatémákhoz való hozzászólás és az ezekre adott reflexió megengedett. Személyeskedni nem ér.

  "Két, egymással ellentétes munkahipotézist képviselő kutató nem vita útján igyekszik dűlőre vinni a dolgot, a vitára legfeljebb álláspontjaik kölcsönös tisztázása céljából kerítenek sort. Nem egymással, hanem a tényekkel néznek farkasszemet, ezek pedig vagy az egyik, vagy a másik hipotézist érvénytelenítik majd - esetleg mindkettőt."

  Vitatéma 1.: Magyarországon mi alkalmazkodjunk a külföldiekhez vs ők hozzánk.

  Vitatéma 2.: Nyitás előtt -a már kinyitott üzletbe- bemegyek kérdezősködni vs megvárom a papírforma szerinti nyitást.

  Hajrá!

  Carlytoo 8 hónapja 17

 • Vitaindító #4

  Szabályok: A vitatémákhoz és ezekre érkezett reflexiókhoz lehet hozzászólni. Személyeskedést kerüljük.

  "A vitákban ritkán marad helye a konkrét számadatoknak. Ezért sokszor olyan intuitív, a média és a heves érzelmek által torzított elképzelések alapján alakul a közvélemény, ami igen távol áll a valóságtól."

  Vitatéma 1.: Párommal (+ gyerekekkel) megyek vásárolni (nem élelmiszer) vs inkább megoldom, megoldja egyedül.

  Vitatéma 2.: Adok pénz annak, aki látszólag rászorul vs nem adok senkinek, mert rossz célokra megy el.

  Vitatéma 3.: Van a hálószobában TV vs nincs a hálószobában TV.

  Carlytoo 8 hónapja 9

 • Vitaindító #3

  A szabályok: A vitatémákhoz és ahhoz érkezett reflexiókhoz lehet hozzászólni. Személyeskedést kerüljük.

  "Először meg kell próbálnod olyan egyszerű és közérthető módon megfogalmazni a vitapartnered álláspontját, hogy arra vágyjon, bárcsak ő fogalmazott volna ilyen jól. 2. Utána sorolj fel minden egyes pontot, amiben egyetértetek (különösen akkor, ha abban amúgy nem széleskörű az egyetértés). 3. Ezután érdemes megemlíteni mindent, amit a partneredtől tanultál a vita során. 4. Csak ezután mondj akár csak egy szót is, ami kritizálja vagy cáfolja a gondolatait."

  Vitatéma 1.: Intel vs AMD

  Vitatéma 2.: Nvidia vs AMD

  Vitatéma 3.: Erős CPU/gyengébb GPU vs gyengébb CPU/ erős GPU

  A válogatás direkt olyan elvet követ, amiben akár egy hozzászólásban is állást lehet foglalni. Mindenki véleménye a személyes meggyőződését tükrözze. Statisztikai adatokkal itt és most felesleges dobálózni.

  Köszönöm. Hajrá!

  Carlytoo 9 hónapja 18

 • Vitaindító! #2

  Meglepve és örömteli lelkesedéssel tapasztaltam a nagy látogatottságot az első résznél, amit ez úton is köszönök. Úgy gondoltam, hogy lehetne egy második rész is és amennyiben hasonló érdeklődés övezi ezt is, akkor akár egy "minisorozat" is lehet belőle.

  "Minden emberi kapcsolat és kommunikáció kreatív forrása a vita. Egy olyan kapcsolatban vagy közösségben, amelyben a feleket a teljes véleményazonosság és a vitázástól való félelem irányítja, lehet nagy a biztonságérzet, de biztosan kicsi a változásra való képesség. A vitamentes kapcsolatok és társadalmak, bármennyire ideálisnak tűnnek is, sérülékenyebbek, akár a lázat soha át nem élt szervezet."

  Vitatéma 1.: Kártyával történő fizetés kontra készpénz.(Itt az infrastrukturális tényező is mehet)

  Vitatéma 2.: Külföldön nyaralás kontra belföldön nyaralás.

  Vitatéma 3.: A jogszabályok konzekvens betartása kontra életszerű eltérések a szabályozástól.

  Játékszabály: A vitatémákkal kapcsolatban lehet érvekkel és ellenérvekkel hozzászólni, illetve a másik kommentjére reagálni. Személyeskedést mellőzzük!

  Carlytoo 9 hónapja 93

 • Vitaindító!

  Az érvekhez kötött kulturális vitatkozás az emberiség egyik legfontosabb fejlődési motorja. Gondoltam vitatkozhatnánk. Párszor tapasztaltam a fórumon, hogy valaki nagyon elborultan véd egy álláspontot a személyeskedést sem mellőzve. Jó lenne megmutatni, hogy akik ehhez a lapcsaládhoz tartoznak képesek erre.

  Vitaalap 1.: Földönkívüliek létezése kontra nem létezése.

  Vitaalap 2.: A háttérhatalom létezése kontra nem létezése.

  Vitaalap 3.: Az emberiség kihal 100 éven belül kontra nem hal ki.

  Próbáltam viszonylag olyan témákat felhozni ,ami talán senkinek nem sérti a személyes érdekeit és van sok érv ellene és mellette is.

  Aki részt vesz a játékban, azt arra szeretném megkérni, hogy a másik személy álláspontjára reagáljon. Tehát nyilván valakinek el kell kezdeni, aki nem én leszek. Ha közben más, más témát indít el, természetesen arra is lehet reagálni. Megkérek mindenkit, hogy a személyeskedést és a mást sértő megjegyzéseket kerüljük.

  Hajrá!

  Carlytoo 9 hónapja 146

 • VIGYÁZAT!

  Mai napon kaptam az otthoniaktól egy telefont, hogy itt vannak a földgázszolgáltató emberei és le akarják olvasni a gázórát és ha nem engedik be őket, akkor kikötik. Jeleztem nekik, hogy várjanak meg. Hazamentem és hűlt helyüket találtam. Érdeklődtünk a szolgáltatótól, hogy ez most micsoda, illetve, hogy ha nem tudják leolvasni( eddig mindig le tudták), akkor miért is függesztenék fel a szolgáltatást? Eleve eddig csak egy ember jött mindig és nem ketten. Ráadásul mind a 2 manus az elmondások szerint jó nagy darab, tetovált. A szolgáltató természetesen tagadta, hogy bármi köze is lenne a 2 emberhez. Dabas és környékén portyázhatnak. Mindenki figyeljen oda. A szükséges lépéseket mi megtesszük, de sajnos a pánik miatt az otthoniak a rendszámot sem jegyezték meg.

  Carlytoo 9 hónapja 15

 • MEGÉRKEZETT!!

  Igen, végre megjött a várva várt internyet. Az UPC optikai kábele eljutott hozzánk is, így én rögtön megrendeltem az 500mbit/sec-es letöltési sebességgel rendelkező csomagot.

  Hívtak kedd reggel 8:30-kor, hogy "Itt vagyok,heee' bekötném a netet". Hurrá. Már megyek is ki. Emberünk ott várt a kapuban. Nem volt nehéz észrevenni, hiszen nem kis darab. Neki is látott a munkának. Meg kell jegyeznem, hogy egy közvetlen, pozitív kisugárzású ogre papával volt dolgom. Hozott mindent, ami a bekötéshez szükséges. Kicsit féltem, mikor az oszlopra mászott fel azzal a termettel ( saccra: 2m felett / 160-170 kg), de nagyon ügyesen megoldotta. Állítása szerint 25 éve űzi a szakmát, de látszott is a profizmusa. Megkért, hogy amíg ő foglalatoskodik, addig az utp kábelezést oldjam meg, ami meg is történt. Röpke másfél óra alatt meg is voltunk a dologgal. Tudom ,hogy máshol 1-2 Gbit/sec-es internetkapcsolat is elérhető, de én a 8mbit/sec ezt már megváltásnak érzem. A 29-es körzet végre lassan fel-felzárkózik. :C

  Carlytoo 10 hónapja 10

 • Huawei antiszimpatizánsként Huawei Mate 20 Pro-val??

  Az eddigi telefonos előéletemről annyit érdemes tudni, hogy mostanában elég sokszor cseréltem mobilt. Persze mindig eladtam a régebbit, aztán minimális ráfizetéssel sikerült beszereznem egy másikat. Iphone X, Samsung Galaxy S9+, Iphone Xr, Iphone Xs, Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10+ az eddigi készülékpaletta. Nem vagyok márka fanatikus. Sosem voltam. Valahogy mindegyikből hiányzott valami. Valamelyik csak egyszerűen nem tetszett 1-2 hónap után. Aztán most kirobbant a Huawei botrány is. Soha nem volt előtte Huawei készülékem és megmondom őszintén nem is tartottam őket valami sokra. Igazából a váltást belőlem pont ez a botrány "kényszerítette" ki. Ha valakit ennyire pesztrálnak, annak igazából 1 valós oka lehet. Félnek tőle valamiért. Vettem egy Huawei Mate 20 Pro készüléket. Soha nem gondoltam volna, hogy nekem ennyire be fog jönni.

  Ebben minden megvan, amire nekem szükségem van. Jó üzemidő, jó fotós képességek, korrekt és stabil OS, gyönyörű kijelző. Kicsit több, mint 2 hete van nálam és úgy látszik elmúlt az érzés, hogy nekem más kell (vagy nem :U ).

  Mellesleg megemlíteném- bár ez csak az én szubjektív véleményem-, hogy a kijelzője szebb, mint az S10+ megjelenítője. Egymás mellé tettem a kettőt és nekem fényesebbnek és "élethűbbnek" tűnt az egész.

  Folytatás...

  Carlytoo 10 hónapja 7

 • A Huawei egy süllyedő hajó?

  Vajon a Trump adminisztráció döntése lenullázza a kínai óriásvállalatot?

  A beszállítók és a Huawei kereskedelmi partnerei szemében ez egy jó döntés?

  Hogyan érinti ez a fogyasztókat?

  A 2012 óta fejlesztett HongMeng OS mennyire lehet Kínán kívül népszerű?

  A kérdésekre a válaszokat még nem tudjuk, de az ötleteléseiteket szívesen fogadom.

  Carlytoo 10 hónapja 63

 • Valhall- Az-az a kaszabolós battle royal viking módra

  Nem akarok én sem kritikát ,sem pedig jóslatokat belefogalmazni eme kis írásba, de felkaptam rá a fejem. Amikor meglátok egy újabb battle royal "remeket", mindig eltűnődöm, hogy már megint ez minek? De tényleg! Annyi van belőlük, hogy nem győzök választani. Nade itt kéremszépen' valami új készül. A vikingek korába kalauzol minket a játék és belevisz egy jó adag misztikumot is, ami azért tegyük hozzá mindig dob valamit az adott címen.

  Mi a ti véleményetek erről? Én azt gondolom ,hogy akár egy befutó darab is lehet, de lehet, hogy tévedek és elsüllyed, mint a Titanic '12-ben. Az ígéretek nagyon nagy vonalúak. Én leginkább ettől félek. TPP és FPP módban játszhatunk a fáma szerint, és ellenben néhány konkurenssel itt megpróbálják ballanszolni a dolgot, hogy szignifikáns előnyt egyik nézőpont se jelentsen. Dinamikusan változó időjárás és az állítások szerint olyan harcrendszer, amiben rengeteg potenciál van. Itt talán csak a játékoson múlik, hogyan gyűri le az ellenfelét. Azért egy story módot belerakhatnának. Elvileg lesz story mód is, de lehet ez az én félrefordításom.

  Folytatás...

  Carlytoo 11 hónapja 6

 • Filmajánló!

  A hagyományostól eltérve, most nyitnék egy kis beszélgetős, ajánlós blogot. Bizonyára van ilyen topik, de ha van kedvencetek, vagy esetleg csak van olyan, amit még nem láttatok, de féltek leülni elé, akkor hátha más véleménye segíti majd a döntéshozatalt. A filmajánlást most részetekről kérném. Én bizonyára merítkezek majd az ötleteitekből.

  Carlytoo 12 hónapja 38

 • Ügyintéző HELPDESK-ért kiállt! (Mai szösszenet)

  Ügyintéző: Hali! Segíts nekem SOS! Nem tudok belépni a jelszavammal és már itt ülnek előttem.

  Helpdesk: Mondj nekem egy ip-t kérlek.

  Ügyintéző: **.**.****.****

  Helpdesk: Nincs is bekapcsolva a gép.

  Ügyintéző: De be van! Itt ülök előtte.

  Helpdesk: Nem látom pedig.

  Ügyintéző: Várj. Igazad lehet. Nem is a helyemen ülök.

  (Kollegína 3 napja nem aludt.)

  Carlytoo 12 hónapja 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.