Hirdetés

2021. április 13., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A társkereső (szexpartner) oldalak labirintusa

  Őszinte leszek. Teljesen tapasztalatlan vagyok ebben, de az egyik jó ismerősömnél felmerült a kérdés és gondoltam segítek neki (pontosabban segítetek neki :DDD ). Én párkapcsolatban élek, tehát nem társkeresőzöm, alkalmi kapcsolatokat sem keresek, mert hál' Istennek jól működik a kémia. Volt/van nektek bármiféle ilyen jellegű tapasztalatotok?

  Carlytoo 2 hónapja 40

 • BMW-s átverős ügy következő állomása

  Az előzményeket elolvashatjátok az írásaim között. Ezzel most nem fárasztanék senkit.

  2021.04.13.-án tárgyalás. Végre eljutottunk idáig. Eleve nem egy hipergyors a magyar ítélkezés, de a COVID-19 most ennek még jobban odatett. Eddig talán nem is lenne érdekes. Az érdekes része ez:

  Az alperes (én a felperes vagyok) ügyvédje a következőkkel vádol: Hivatali visszaélés, vesztegetés, személyes kapcsolatok rosszhiszemű felhasználása. Tehát én megvesztegettem az NKH-t, a kormányablakot, az eredetvizsgát végző műszaki vizsgaállomást, vagy az ügy én oldalamra történő billenésében bevetettem a személyes kapcsolataimat. Egy baki van ebben, vagyis több: rágalmazás, becsületsértés és hitelrontás, a jó hírnév megsértése. Majd kitaláljuk melyik lesz itt optimális.

  Carlytoo 3 hónapja 0

 • Hogyan készítsünk ropiból műanyagot TUTORIAL!

  Első körben vásároljunk 2 zacskó ropit. Célszerű a kevésbé sózott példányokból válogatni, mert a sót úgy is el kell távolítanunk róla. Tegyünk fel 1.5 (azaz másfél) liter vizet forrni. A már forrásban lévő vízbe tegyük bele a ropikat úgy 10 percre, de ezt megelőzően távolítsuk el róla a sót. Most jön a feladat nehezebbik része. Szerezzünk be egy polipot. Mindenképpen akkora példány kell, ami belefér a lábosba. Ha minden megvan és eltelt az idő is, akkor tésztaszedővel, vagy ami a kezünk ügyébe akad szedjük ki a forrásban lévő vízből az összes ropit. Ezt követően szépen finoman helyezzük a vízfelszín tetejére a polipot és kész is a polipropilén

  :DDD

  Carlytoo 3 hónapja 11

 • Elviszem a meghirdetett ár feléért!Most azonnal indulok!

  Egyébként jellemző ez a magyar használt piacra minden területen. Ez a mostani egy autós történet.
  Ismerősöm hirdetett egy tényleg jó állapotú e60-at. Kérte, hogy én is dobjam már fel ide, meg oda hátha. Tudni kell, hogy ezeknek az autóknak az ára elég széles skálán mozog, többnyire állapottól függően 1.300.000 - 3.000.000 -ig megy. Persze vannak ettől drágább, kivételes darabok. Ő a konkrét példányt 2.400.000 HUF-ért hirdette. Ha hirtelen lett volna ennyi felesleges lóvém autóra, akkor megveszem tőle, mert ő az a gazda(tulaj), aki azonnal költ az autóra, ha csak a hiba lehetősége felmerül.

  Rám írt egy manus: Érdekli az autó, mikor lehet megnézni. Egyeztettem az ismerőssel és meg is valósult a meeting. Kérte az ismerősöm, hogy legyek ott. Nem probléma, elmentem. Hozott autószerelőt az ipse és tüzetesen átnézték a kocsit. Ugye alapvető vásárlási taktika, hogy NEM áradozunk az autóról és nem viszünk bele érzelmet. A szerelő ezeket mind megszegte és 10 percig agyba-főbe dicsérte a gépjárművet. Mondta ott előttünk a potens vásárlónak ,hogy "EZT EL KELL HOZNI". Hát, majdnem úgy lett. Mondta hősünk, hogy, akkor megvásárolná, de egy "ici-picit" csak alkudna már belőle. Ismerősöm gondolt is rá, ezért úgy kalkulálta, hogy az átírási költséget (cirka 120.000) el is engedi, csak jött a fekete leves. 1.300.000- ért elviszi. Na most én nem nagyon tudtam megszólalni.

  Folytatás...

  Carlytoo 3 hónapja 104

 • Egy pici kedvesség (tényleg nem sok).

  Kisorsolok kettő RDO (Red Dead Online) kulcsot a kommentelők között. Az ihletet Medvetojástól loptam. :B

  Random komment pickel fog megtörténni a sorsolás.

  Sorsolás időpontja: 2020.12.19.

  Hajrá!

  Carlytoo 4 hónapja 36

 • COVID team (avagy az antigén tesztelés)

  Biztos sokatokat érdekelhet, hogyan működik a háttere a jelenlegi orvostanhallgatós, kormányhivatali dolgozós tesztelős rendszernek.

  Megkértek, hogy vállaljam el egy covid-teamnek a hurcolását és vezetését. Mondtam, hogy miért is ne? Tényleg önkéntes alapon volt nálunk, tehát nem volt kényszerítő erő. Az orvostanhallgatók is "önként" vállalták. :U :U . Aki esetleg nem tudná mi az antigén gyorsteszt: Orrnyálkahártya a mintavétel alapja. Eléggé félelmetesen hosszú a kis "ecset", amivel a mintát veszik és le is kell vezetni rendesen. A körülbelüli statisztikája: Ha negatív, akkor az kb. 80%-os bizonyossággal az, amennyiben viszont pozitív, akkor szinte 100%, hogy fennáll a covid fertőzöttség. A többiről, aki szeretne olvashat bővebben.

  Reggel 7:45-re gyülekező az előre kijelölt helyen. Az orvostanhallgatókat és a hivatal munkatársait gyorsan letesztelik (minden reggel). Utána megkapjuk az tesztelendő állomásokat és a felszerelést (gyorsteszt, védőfelszerelések, fertőtlenítő szerek, gyűjtőládák, zacskók, adminisztrációs anyagok, hivatali gépjármű). Szépen elindulunk és nekiállunk tesztelni. Mivel a teszt önkéntes alapon működik így annyi embert tesztelünk, ahányan beleegyeztek. A mintavétel kb. 10 mp. Az eredményre kb. 20-25 percet kell várni, hogy biztos legyen.

  Folytatás...

  Carlytoo 4 hónapja 23

 • Gyomortükrözés tapasztalat?

  Sziasztok!

  Vannak mostanában minimális gyomorpanaszaim. Ez leginkább gyomorégésre korlátozódik. Azonnal elküldtek gyomortükrözésre. Mivel én parázok az ilyen vizsgálatoktól és neten semmi jót nem írnak róla, ezért megkérdezlek Titeket (legalábbis olyat, aki már átélte), mire számítsak? Dec. 8.-án lesz. Van valami amivel felkészülhetek rá?

  Köszi előre is.

  Carlytoo 4 hónapja 56

 • Red Dead Online

  A Rockstar a mai nappal standalone játékká avanzsálta a vadnyugati lövölde online verzióját.

  Most megvásárolhatjátok 1670 HUF-ért.

  Ez azoknak szól, akik drágállották, de megvennék és nem tudtak róla. Hajrá!

  Carlytoo 4 hónapja 5

 • Írd ki magadból!

  Emberek, borzasztóan feszültek vagytok. Nem mondom, hogy nem érthető, de tenni kell ellene. Persze lehet mondani, hogy "én jól kezelem stb.", de rengeteg emberrel találkozom nap, mint nap és látom, hogy NEM kezeled jól. Van aki igen, de nagyon kevés.

  Tehát azt találtam ki, hogy: Írd ki magadból, ami nem tetszik, idegesít, nyom. Nyugodtan. Minimális szabályozás lesz, hogy ne sértsünk meg semmit és senkit, de tedd magad kicsit könnyebbé. Továbbá stresszkezelési technikákat is várok. Nekem is van néhány a tarsolyomban.

  1.: Napi 3x 1 percig légzésgyakorlat: 3 mp-ig beszívod az orrodon a levegőt, bent tartod további 3 mp-ig és 3 mp alatt kifújod a szádon. Ez idő alatt kizárólag a légzésedre figyelsz. Semmi másra! Figylej, hogy ne mellkasból, hanem hasból lélegezz.

  2.: Elhelyezkedsz nyújtott lábakkal egy kényelmes székben. Szépen lassan elkezded megfeszíteni az alsó végtagjaidat a lábujjadtól a combodig. Mehet jó erősen. Majd folytatva a medencédnél, hasadnál, a két karodat, a hasadat, mellizmot, az arc izmait és szépen tartod 10 mp-ig, majd elernyedsz. Ezt megismétled háromszor. Fontos, hogy ülj, mert a művelet alatt megszédülhetsz. Csak az izmaidat feszíted, semmi mást.

  3.: Kimész szépen a hűvös levegőre(jól felöltözve) és hallgatod a környezetedben lévő hangokat. Csak hangokra és illatokra figyelsz közben sétálsz egy picit.

  Folytatás...

  Carlytoo 5 hónapja 64

 • Váltottam iPhone-ról!

  Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy vannak, akik olvassák a blogomat visszatérő rendszerességgel. Tudom, ezt már egyszer leírtam, de nem lehet elégszer kiemelni és a köszönetemet nyilvánítani.

  Nos, hogy megvolt a puncsolás, akkor a lényegre térnék. Mindenek előtt kiemelném, hogy ez nem teszt és nem is fizetett hirdetés. Eddig egy iPhone XR-t használtam napi telefonként. Teljesen korrekt és abszolút használható. Ugye rólam tudni kell, hogy PWM/Amoled "allergiás" vagyok, tehát nekem szóba sem jöhet az oled/amoled megjelenítő. Nem nagyon van olyan flagship, vagy akár középkategóriás készülék az ismert márkák között, amik ne ezt a technológiát használnák a kijelzőjükhöz.

  Ellenben nemrégiben megérkezett a Xiaomi Mi10T Pro, ami magas képfrissítést kínál csúcs hardverrel, jó kamerával, korrekt UI-vel(persze ezt mindenki maga döntse el). Megnézegettem a Media Markt-ban mielőtt belevágtam volna és hát nagyon megtetszett. Úgy döntöttem meg is vásárolom. 2 napja (nem sok) használom és eddig abszolút megelégedésemre. Itt hozzátenném, hogy aki SOT időre vár, vagy konkrét adatokra az most nem fogja megkapni, mert a neten már elég sokat lehet róla megtudni és nálam sokkal jobban összeszedték ezeket. A mai napon reggel 100%-ra töltve kezdtem el a saját kis tesztemet. Folyamatos piszkálás, játék, zenehallgatás, videónézés után most tart 56%-on (21:02) adaptív 144Hz mellett. Részemről ez elfogadható.

  Folytatás...

  Carlytoo 5 hónapja 59

 • Rendkívüli jogrend bevezetése!

  Kezdődik ismét?

  Vajon lesz ennél több is?

  Carlytoo 5 hónapja 104

 • VW Passat B5.5 1.9 PDTDI (AVF motorkóddal)

  Sziasztok!

  Mivel abban az óriási megtiszteltetésben van részem ,hogy jó páran visszatérően olvasgatják a bejegyzéseimet (amit innen is köszönök) úgy döntöttem ,hogy most már kicsivel több, mint fél éve használt autómról írok egy kis szösszenetet.

  Ott kezdeném, hogy az előző autóm egy Opel Signum V6 3.0 (Y30DT). Erős, komfortos, de piszok drága javíttatni. Mit is szoktak mondani a facebook-os hirdetésekben? MEKAFULL. Szerettem nagyon, de az automata váltó hidraulikatömbje megadta magát. Ezek mellett pedig természetesen kijött az egyik típushibája is: Az SCV (nyomásszabályozó szelepek) rendszerint szeretnek meghalni. Az alkatrész sem olyan olcsó és legalább a szerelés is nagyon gáz. Ez van ha egy teherautóba tervezett motort bebarkácsolnak egy személyautóba. Keresztmotoros V6, ami épp hogy befért. Na mindegy. Túladtam rajta és megvettem- az asszony unszolására is- a címben említett járgányt.

  Folytatás...

  Carlytoo 6 hónapja 2

 • Hogyan sz*pd be az autóvásárlást.

  Nem most történt. Hirtelen felindulásból( na így nem veszünk autót). A saját káromon azóta megtanultam elég sok mindent a használt autó vásárlásról. Ezzel az új tudással felvértezve azóta sikerült egy nagyon megbízható, jó autót vennem. Gondoltam megosztom veletek okulásképpen.

  Tehát rólam van szó: A hülye gyerek elmegy béjemvét venni, mert hát az kell. Mivel lövése nincs az autókról, ezért visz magával egy autószerelőt. Átnézik, megállapodnak az árban, kifizetik és elhozzák. Bizományi szerződéses. Na így egyébként NEM veszünk autót. A hülye gyerek nem volt ennyire tájékozott akkor. A kereskedőtől kiállva rögtön elbrummog a szerelőhöz és 2-3 napot otthagyja: Váltóolaj csere, olajcsere, egyéb folyadékok cseréje, vezérléscsere. Ilyet sem csinálunk, de a hülye gyerek továbbiakban is tájékozatlan. Utána elviszi eredet vizsgáztatni. HOPPÁ! Az autó akkorát bukik, mint Rottenbiller. Az alvázszámon jogtalan beavatkozás jelei láthatóak, módosított, átütött. Irány az NKH. Minősített vizsga. Elkaszálják az autót. A forgalmi engedélyét érvénytelenítik. Átírni NEM lehet. Rendőrségi herce-hurca. A Rendőrség lezárja a nyomozást, mivel nem állapítható meg a módosítást végző személye. A gyerek jelzi a kereskedésnek, hogy baj van. A kereskedés visszajelez, hogy nem érdekli őket, mert bizományos történet volt. Keressem a tulajt. Meg is találtam. Őt nem érdekli, mert KAPUGARANCIA van.

  Folytatás...

  Carlytoo 6 hónapja 19

 • Ügyfél kontra ügyintéző RELOADED!

  - Üdvözlöm, miben segíthetek?
  - Egy papírért jöttem a tanácstúl'.
  - Parancsoljon. (Átad egy üres A4-es papírt)
  - Köszöntem, viszlát'.
  - Viszontlátásra.

  Azóta is várjuk a reakciót a "tanácsnál".

  A történet fiktív eseményeket mutat be. Minden egyezés a valósággal csupán a véletlen műve.

  Carlytoo 6 hónapja 58

 • A maszkviselés etikai szabályai

  Eme írás némi megvilágosodást kíván hozni, azoknak, akik a sötétségben tévelyegnek.

  - A maszkot zárt térben, közösségben, arra kijelölt területen kötelező jelleggel hordjuk.
  - A hétköznapi szövet, orvosi maszkok nem okoznak fulladásos tüneteket. Tehát hordjuk őket.
  - Ha nem érzed magad betegnek és utálod a maszkot, akkor is hord mások megnyugtatása végett.
  - Nem vagy kivétel.
  - Az orrodra is húzd rá. Elég hülyén nézne ki, ha az alsóneműdet is úgy hordanád, hogy kilóg belőle.....az orrod.
  - Ne az álladon hordjad. Nem oda való. Az arcodon hordjad.
  - Ne hord ugyanazt a maszkot 2 óránál tovább, csak ha egyszerűen nincs más mód.
  - Mindig legyen nálad több maszk a biztonság kedvéért. A kimosható maszkokat magas hőmérsékleten mosd és fertőtlenítsd rendszeresen.
  - Ha úgy néz ki a maszkod, mint ha egy iszapbirkózáson vettél volna részt, akkor azt már ne vedd fel. Nem csak azért, mert sz*rul néz ki, hanem egészségtelen.

  Rengeteg útmutató van, de terjesztem én is az igét, mert borzalmas, ahogy az emberek ehhez hozzáállnak.

  Természetesen kiegészíthető.

  Carlytoo 6 hónapja 111

 • Ne telefonálj fizetés közben!!!

  Üdvözletem!

  Ismételten itt vagyok, hogy egy érdekes dologról beszéljünk. Itt konkrétan a pénztárnál való fizetésnél, vagy egyébként egy idegen emberrel, vagy nem idegen emberrel való kommunikáció során óriási tahóság telefonálgatni. Ehhez természetesen értem a telefon nyomkodását. Tehát nem csetelgetünk és nem telefonálunk miközben kiszolgálnak minket. Egyszerűen tahóság. Ha fontos, akkor jelzed az illetőnek, hogy ezt sajnos fel kell venned és egy pici türelmet kérsz. Felveheted, de a vonal végén lévőnek jelezni kell, hogy később visszahívod, mert most nem alkalmas. Mostanában nagyon sok embert látok így viselkedni. Személy szerint én nem kezdem el az ügyintézést addig, ameddig le nem teszi a telefont. Bunkóság. Én sem teszem. A milliárdokról meg amúgy sem tárgyalunk közemberek előtt (már ha ekkora kutya vagy).

  Vélemény?

  Carlytoo 6 hónapja 64

 • Napi f*szság!

  - Mondtam az asszonynak tegnap, hogy majd hamvasszanak el. Úgy egyszerűbb lesz.

  - Most hívott, hogy hétfőre elintézte.

  Carlytoo 6 hónapja 18

 • Vegyünk hitelre drága cuccokat 160 ezres fizetésből?

  Nos a kollégák inspiráltak a vidikaris topikból a kérdés felvetésére.

  Nem személyes példám. Egyébként nagyon is aktuális. Alig keressük meg a kenyérre valót, de kell az ÁJFON, kell a RTX 3090, kell a sokmilliós autó hitelre. Nagyon is elterjedt szokás. Mi van akkor ha nem tudjuk fizetni a hitelt? Akkor roló le? Ha ez az egyetlen dolog, ami boldoggá tesz minket (hobbi), akkor ne sajnáljuk rá a pénzt? Megéri?Jobban járnánk ha sok hónap/év alatt összespórolnánk rá a pénzt- már ha tudjuk- és, akkor felhőtlenül élvezhetjük a munkánk gyümölcsét?

  Mi a ti meglátásotok?

  Carlytoo 7 hónapja 152

 • Több profillal rendelkező kereskedő vagyok.

  Igen. Ez valóban érdekes. Kaptam nemrég egy ilyen jellegű "vádat". Az vagyok. Minden termék rettegjen itt a Hardveraprón, mert felvásárolom és haszonnal eladom.

  Szerintem egyértelműsítsük a dolgot.

  Ez vagyok én:

  Ha valaki nem a Carlytoo nevű nickel esetleg megtalálna és így nézne ki, akkor szóljatok, mert szeretnék magammal személyesen találkozni.

  Carlytoo 7 hónapja 33

 • A hardveraprós vásárlók típusa

  A fiktív termék fiktív ára: 100.000 HUF

  1.: Csáó! Figyi, most azonnal indulok értek 50-ért. Hova kell mennem?

  2.:Jó napot! Megvan még a termék? Ha meg, akkor mennyi lenne?

  3.: Szia! Mit lehet tudni róla? Garancia van? Doboza van? Honnan származik? Miért adod el? Biztosan eladod? Miért? Hogyan? Hány? Mennyi? HOL???? Tudsz róla küldeni képet 256 perspektívából?

  4.: Hali! Posta van? /Nincs/ . Akkor ha nem postázod el tudnád hozni? /250km/

  5.: Hali! Megvenném, de még gondolkodok rajta. Meddig lesz meg? /Nem tudom/. Ha biztos vagyok benne, akkor írok. Jó úgy neked? /4 nap múlva, amikor a termék már jegelve van/. Azt hittem félre teszed nekem. /Nem/. Ez így nem volt tisztességes!!! Jelentelek a moderátoroknak, hogy kár (KÁR???) ért. Az a baj, hogy ilyen olcsón már nincs fent hasonló itt.

  6.: Hali! Figyi gond van!!! Az a helyzet, hogy véletlenül leejtettem és mozaikokra tört. Vissza kéne venned, mert így nem tudom használni. (Megtörtént.)

  Kolléga kérésére: Bárminemű egyezés a valósággal csupán a véletlen műve!!

  Carlytoo 8 hónapja 58

 • A munkavállaló szemszögéből vs. munkáltatói szemszögből.

  A jelenlegi gazdasági recessziót megelőző időkre kanyarodunk vissza egy kicsit, majd elérjük a mai frontvonalat is. Nagyon érdekes függetlenként munkáltatói és munkavállalói panaszt hallani. Néha elgondolkodik az ember, hogy akkor most kivel is van probléma. Ezt a képet egyébként nem annyira nehéz összerakni.

  Kanyarodjunk vissza egy kicsit a korábbi időkre. A standard munkáltatói hozzáállás enyhén szólva is munkavállaló ellenes volt. A korábbi Mt. rendelkezései is munkáltatói nyomásra. Ezzel kár vitatkozni, mert ezek tények. Aztán ez szépen lassan elkezdett nagy általánosságban felpuhulni és ma már eljutottunk egy olyan fázisba, ahol elég sokat engednek a korábbi időkhöz képest. Persze ez is munkáltató függő. Valahol rosszabb a helyzet, valahol jobb. Na most eközben a két fél közötti feszültségáradat most csapódott ki kellőképpen és ehhez még hozzátartozik a nagyobb szabadságvágy is, hogy a munkavállaló a legkisebb őt ért sérelemre - akár valós, vagy vélt- lelécel. Munkám során nagyon sokszor találkoztam - főleg a fiatalabb korosztályból- megdöbbentő munkavállalói hozzáállással.

  Példa.: Nem tetszett a fizetése. Szólt a munkaadójának, hogy emeljen valamennyit. Megtette zokszó nélkül. Utána a munkát kifogásolta. Változtatott az elvégezendő munkán, hogy ne legyen túl monoton. Rá egy hétre kilépett, hogy még keresi önmagát és nem tudja mit szeretne.

  Folytatás...

  Carlytoo 8 hónapja 39

 • Honnan indult az élet?

  Az univerzum születése vagy teremtése után van még egy fontos megválaszolandó kérdés.

  Honnan indult az élet?

  Konkrét válaszokat úgy sem találunk és az életünkben valószínűleg nem is találhatunk, de mindig is foglalkoztatta és foglalkoztatja az embereket a kérdés. Csak úgy a véletlenek közrejátsztása nyomán lettünk, vagy teremttettünk? Az élettelen anyagból hogyan lehet élő? Molekulák és atomok véletlenszerű elrendezése formálta, vagy szándékos dologról van szó? A választ itt sem fogjuk megtalálni, de véleményeket és álláspontokat cserélhetünk.

  Hajrá!

  Carlytoo 9 hónapja 18

 • Matematikai képletekkel megmagyarázható a világegyetem működése?

  Sok konfliktust eredményező téma a materialista és a klerikus/idealista világképek között. Valóban minden megmagyarázható, vagy csupán megmagyarázhatónak gondoljuk? Amit nem magyaráztunk még meg az talán azért van, mert még nem értjük a működését, vagy soha nem is érthetjük meg?

  Vallási dogmák közé zárt gondolkodásmód egy felsőbb hatalom/lény létezését feltételezni? Az embert mindig foglalkoztatja ez a kérdés. Miért van az, hogy amit nem értünk egy nálunk magasabb dimenzióban létezővel asszociálunk?

  Várom a válaszokat.

  Carlytoo 9 hónapja 214

 • Szürrealizmus

  A mai nap margójára akkor:

  Tengelyes pót fejű tücsköt mosdattam egy kanna vajas pacalban.

  :))

  Carlytoo 9 hónapja 4

 • Átverés! Figyelem!

  Megkérek mindenkit, hogy nagyon figyeljen oda a következő ártalmas, bankkártya adatokat is elkérő scammer weboldalra: www.knenik.com

  Az EMAG, Magyar Posta, Extreme Digital és egyéb más nevesebb intézmények/cégek nevében küld promóciós, vagy nyereményjátékot. Használja az elektronikus levelezési rendszereket és a Samsung internet alkalmazást is előszeretettel. Szerencsére a többség időben kiszűri a turpisságot, de aki esetleg nem jártas a témában és találkozott vele, annak erősen ajánlom hogy kerülje el.

  Bankkártya adatokat soha semmilyen körülmények között ne adjuk meg online!

  Carlytoo 9 hónapja 27

 • Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja?

  Rommá lett büntetve az egyik műszaki cikkeket forgalmazó áruház.

  Nem vagyok érdekelt a védelmükben, de egy kissé túlzónak érzem. Persze a hiba megvolt és valamilyen szinten érthető az elmarasztalás, de ez szerintem már felesleges szájhúzogatás. Van azért velük tapasztalatom, mert elég sokszor vásárolok ott és érdekességképpen én mindig meg tudom nézni és meg is lehet nézni az adott termékekre vonatkozó árat. Tettem ezt a "Black Friday" nevű gazdaságélénkítő "ünnepély" alkalmával is és ha nincs olyan áru, aminek a megvételére erős késztetést érzek, akkor egyszerűen nem vásárolom meg. Azt is megértem, hogy a megtévesztés nem egy szép dolog, de egy fénykép alapján megítélni a portréka mibenlétét elég felületes emberre vall.

  Mi a véleményetek? Vitára fel!

  Carlytoo 9 hónapja 11

 • A biztonsági öv megment?

  A KRESZ hatályos szabályzata alapján a biztonsági öv használata kötelező. Sok esetben életmentő lehet, de számtalan esetet ismerhetünk, amikor pont ez a biztonságért felelős funkció okozza a bajt.

  Az egyik kollégám még jó pár évvel ezelőtt közúti balesetet szenvedett és állítása szerint csak azért élte túl, mert nem volt bekötve. Hozzáteszem én biztonsági öv párti vagyok. Most a napokban halálos közúti baleset történt Inárcson.

  Ismerem a baleset körülményeit és azt is, hogy majdnem teljesen biztos, hogyha be van kötve az áldozat, akkor túléli a balesetet. Ugyanis szerencsétlen az ütközés után kibucskázott az ablakon és a B oszlop és egy villanyoszlop közé csapódott szabad testtel.

  Mi a véleményetek?

  Carlytoo 9 hónapja 113

 • A személyes szféra védelme

  Borzasztóan bosszant, amikor emberek áttörve a személyes teredet, beleállnak az arcodba és úgy mondják a dolgaikat. Itt most nem a konfliktushelyzetet értem. Rendszeresen előfordul ( főleg az ellenkező neműek részéről), hogy "3 centire" az arcomba beleállva meséli el a gondjait, vagy éppen aktuális kérdéseit teszi fel. Az sem zavarja őket, ha már futásban hátrálok. Futnak utánam. Nálam a "tartsa meg a másfél méter távolságot" nem csak járványhelyzetben működik.

  Nektek erről mi a véleményetek? Vajon közületek hányan "sértik" meg más ember személyes terét beszélgetés közben?

  Carlytoo 9 hónapja 48

 • Az intelligencia hiánya, vagy túlzott közvetlenség?

  Bizonyára ti is találkoztatok olyan helyzettel, vagy felhasználó/fogyasztó/vásárló oldalon ,vagy a másik pozícióban ülve, hogy a személy, akivel közvetlen kontaktusba kerültök egyből tegeződik és úgy beszél veletek, mintha 1000 éve ismerne.

  Itt most kortól és nemtől függetlenül én személy szerint borzasztóan udvariatlannak tartom ezt a közvetlen viselkedést. Lehet, de ahhoz én szeretem ismerni is az llletőt. Mi a véleményetek?

  Gyakorlati példák:

  (Bank)

  -Szevasztok, mi a helyzet?
  -Jó napot kívánok! Tudok segíteni?
  -Jaja, figyelj már, azt akartam, hogy....

  (Kormányablak)

  -Haló!
  -Üdvözlöm, parancsoljon?
  -Írd már át nekem a kocsit, légy szíves. Most vettem.
  -Értem, ha megkérhetem maradjunk a magázódásnál.
  -Ne szórakozzál már! Jó ez így....

  Carlytoo 10 hónapja 170

 • Felfoghatatlan!

  Sajnos a mostani blog bejegyzés nem lesz túl vidám, de úgy érzem, hogy meg kell osztanom veletek, mert ha a környezetetekben valaki krízishelyzeten megy keresztül, akkor hátha ti lesztek a megmentői. 4 évig voltunk együtt. Az első igazi szerelem. Szakítottam vele. Azóta jó pár év eltelt. Sokszor keresett és mindig betonfalat talált. Hogy miért engedtem el? Fiatalon nehezen köteleződünk el. Kellett a kaland. Megbántam? Számtalanszor.

  Már nem keres. Nem is fog soha többet, hiszen elment örökre. Elvette az életét saját kezével. Nem támogatta senki. Nem volt ott mellette senki, hogy szeresse. Próbálok ítélkezni, de nem tudok. Tegnapi napon távozott az élők világából. 26 évesen. Remélem most már nyugalmat talál.

  Ilyenkor mindig előjön a nagy kérdés. Mit tehetettem volna én? Sok mindent és semmit. Boldog párkapcsolatban élek. Tegyek kockára egy másik életet, hátha az övét megmenthetem? Nem. A racionalitás nem ezt diktálja. A szívem? Minden erejével. Nem szerettem a szívemre hallgatni soha, mert becsap. Ezután sem fogok. Tanulságképpen viszont lényegesen jobban oda fogok figyelni a környezetemben élőkre. Erről blogoltam párszor. A közöny, a szeretethiány megöli az embert. Megöli a lelkét. Ez történt vele is. Nem volt elég erős, hogy elviselje és a könnyebb utat választotta.

  Nyugodj békében kisangyal. :( :(

  Carlytoo 1 éve 57

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.