Hirdetés

2021. augusztus 1., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Diagnosztizált pánikszindrómám története. #2

  Eltelt az írásom óta néhány hét és gondoolom néhányan kíváncsiak vagytok, hogy mi a helyzet. Nos a helyzet lassan, de biztosan javuló tendenciát mutat. Lassan teljesen elhagyom a Rivotrilt, szóval ez is már valami. A rexetint minimum 6 hónapig szednem kell és ha már nem produkálok tüneteket, akkor szépen lassan azt is el lehet dobni. Rengeteg feszültségtől már most megszabadultam ,aminek az-az eredménye, hogy fáj és kötött a tarkóm, illetve enyhe hányingerem van, viszont ezen kívül jelenleg nincs más problémám. Mivel ez egy lassú és nagy önuralmat igénylő folyamat, ezért minden téren megerősödöm a végére úgy érzem, bár az mész messze van. A pszcihológus örül, mert állítása szerint nagyszerűen haladunk. A pszichiáterem(magán) is örül, mert szerinte a gyógyszerre jól reagálok. A refluxom is erősödött a stresszhatás miatt, de ez idővel úgy is javul és ahogy megszűnnek a problémák és a vegetatív tünetek, akkor az is meg fog szünni. Megyek aug. 6.-án hipnózisra. Kipróbálom, hátha ér az esetemben valamit. Van az ismerettségi körömben, akit ezzel kezeltek ki a bajból. Nagyjából ennyi. Folyt. köv.

  Carlytoo 4 napja 7

 • Diagnosztizált pánikszindrómám története.

  Az elmúlt néhámy hónapban nem voltam tól jól. Ez addig csúcsosodott, ameddig sajnos szakember segítségét kellett kérnem. A diagnózis: generalizált szorongás és pánikszindróma. Legalább depis nem vagyok. :DDD . Kaptam 0.5-ös rivotrilt, illetve rexetint. Egyelőre a rexetinhez még nem mertem hozzányúlni, mert nagyon sok rosszat is hallottam róla, de konzultálok több szakemberrel, hátha nem is olyan rossz dolog az. Rendszeres halálfélelem, rettegés, ami sajnos olyan szintűre erősödött, hogy a lakást sem mertem elhagyni. Egyébként a lakásban is voltak problémáim. Néhány nap, főleg az utolsó néhány pokol volt. Óriási mázlim ,hogy van egy szerető párom és támogató családom, akik miatt végig kell ezt csinálni. Ma este kimentünk sétálni, ami meglepően kifullasztott. Gondolom a nagy fokú elszokás, meg, hogy kb. a wc-re is kocsival jártam. Alapvetően rettegek a betegségektől. Nyugodtan hívhatjuk hipochondriának. Elkezdtem pszichológushoz is járni. Hosszú és rögöös még az út, de a végén egy sokkal jobb önmagamat szeretnék. Ez a cél. Ha valakinek van valami jó tanácsa, akkor szívesen fogadom.

  Carlytoo 4 hete 87

 • A szerviz

  Telefonálsz, de a motorok búgásától, a szerszámok csattogásától és a gépek zümmögésétől ló*art sem hallasz. A nem értem!! válaszra csak annyit tudsz reagálni, hogy hangosabban üvöltözöl a telefonba, mint aki éppen agyvérzést próbál kapni, de a szerelőnek, vagy a munkafelvevőnek nincs annyi agya, hogy odébb cammogjon. Nagy nehezen sikerül leegyeztetni az időpontot. Elmész, megállsz a műhely előtt és udvariasan besomfordálsz, hogy jelezd, megérkeztél. Zümmögés, csattogás, búgás, hörgés közepette próbálod elmagyarázni, hogy te mi a lópikulát akarsz itt. Amennyiben sikerrel jársz, akkor szólnak ,hogy mindjárt jön a kolléga. 5 perc és megkérdezik a kolléga, aki most mászott ki frissen az olajfürdőjéből. Mivel a kolléga egy udvarias ember és az ügyfélre jó benyomással kell lenni nyújtja is a feketére dolgozott, olajos, tappancsát kézfogásra. Agyalsz, hogy most ezt hogyan is kellene visszautasítani, de már meg is fogta a kezedet. Tulajdonképpen már be is állhatsz szerelni, mert majdnem úgy nézel már ki. Odasétáltok az autódhoz és megkérdezi az eléggé egyértelmű kérdést: Erről lenne szó? Mondhatnád, hogy nem, arról ami két utcával feljebb van, de nem vagy büdös paraszt, ezért csak bólintasz. Megkér, hogy pattintsd fel a motorháztetőt és indítsd be. Mialatt ezt a műveletet elvégzed és megpróbálsz kiszállni nem látsz mást, csak a szerelő üvegesre fagyott tekintetét és kínba torzult arcát. Mi legyen? Mentőt hívjak?

  Folytatás...

  Carlytoo 2 hónapja 16

 • Megkaptam a Sinopharm-ot.

  Csütörtökön kaptam meg az oltást. Aznap egy picike vállfájdalom és levertség volt tapasztalható. Másnapra az összes tünetem elmúlt és jelenleg sincs semmi bajom. Megyek holnap vérvételre (kísérlet), hogy megtudják, hogy vajon már mekkora mennyiségben van jelen a szervezetemben az antitest, illetve okozott-e az oltás valamilyen értékemben számottevő változást ilyen rövid idő alatt. Hajrá!

  Carlytoo 3 hónapja 35

 • Automata váltó felújítás

  Nem szakmai blog lesz. Nem ezzel foglalkozom ,de mostanában sajnos kénytelen vagyok. Ez az én szerencsém ezekkel a b*zi automata váltókkal. Nincs mit tenni, fel kell újítani. Az alany egy GM váltós E39 530D. Nos a lényegi kérdés, hogy van-e okunk félni egy ilyen felújításól? Ez szerintem pénztárca kérdése, illetve szakemberé. Sokszor hallom ,hogy az már nem lesz olyan, mint a gyári stb. Valóban. Ma Magyarországon van lehetőség JOBBRA! megcsinálni, mint ahogy a General Motors-tól kiesett. Egyszer kell vele foglalkozni és egy nagy valag pénzt belelocsolni, de utána nem lesz vele problémád, ameddig az autó nálad van ez biztos. Sőt, a következő tulajnak se lesz gondja valószínűleg. Mégis mennyibe kerül mindez? BMW esetében a ZF automata megoldásaival találkozunk zömében, de egy ilyen öreglány, mint az enyém sajnos még a GM váltójával szerelt ballépése a gyártónak. Egyébként az előbbi is megmakkanhat és meg is makkan előbb vagy utóbb. Érdemes csak alkatrészeket megcsináltatni a váltóban, vagy akkor már durr bele mindent? Ez attól függ mennyi rá a keret, vagy esetleg eladásra megy a dolog. Ha meg akarod tartani még hosszú ideig, akkor az én javaslatom a teljes, mindenre kiterjedő felújítás. Ez a mulatság viszont rohadtul nem olcsó. Helytől, szakitól függően 7-900.000 jó magyar forintig is elmegy. Utána viszont gondtalan lesz az életed remélhetőleg. Tehát, aki automata BMW-n töri a fejét az mindig számoljon egy ilyennel.

  Folytatás...

  Carlytoo 3 hónapja 88

 • BMW-s prszt lettem megint!

  A múltkori csalódás után megint belevágtam csak már egy kicsit nagyobb szakértelemmel. Vittem magammal egy komplett brigádot (karosszériás, autószerelő, chiptuningos), hogy véletlen se verjenek át. Így sikerült megvásárolnom egy E39 530D kódjelű béjemvét. Az előző autómat (Vw Passat) nagyon gyorsan elvitték. Felpattintottam ide-oda és két nap múlva jöttek is érte.

  3 hete vettem az autót

  Eddig bejön a dolog. Eléggé jól extrázott darab és a színe is nagyon tetszik. Egyébként a színt a párom választotta. Aki esetleg tervez valamikor ilyet vásárolni az nagyon legyen körültekintő. Rengeteget megnéztünk, mire megvettünk egyet és ez sem hibátlan. Foglalkozós autók ezek már ,de ez nem volt probléma. Itt különösen érvényesül az a tézis, hogy ne a kínálat aljáról válasszunk.

  Ami benne van:

  Folytatás...

  Carlytoo 3 hónapja 28

 • A társkereső (szexpartner) oldalak labirintusa

  Őszinte leszek. Teljesen tapasztalatlan vagyok ebben, de az egyik jó ismerősömnél felmerült a kérdés és gondoltam segítek neki (pontosabban segítetek neki :DDD ). Én párkapcsolatban élek, tehát nem társkeresőzöm, alkalmi kapcsolatokat sem keresek, mert hál' Istennek jól működik a kémia. Volt/van nektek bármiféle ilyen jellegű tapasztalatotok?

  Carlytoo 6 hónapja 45

 • BMW-s átverős ügy következő állomása

  Az előzményeket elolvashatjátok az írásaim között. Ezzel most nem fárasztanék senkit.

  2021.04.13.-án tárgyalás. Végre eljutottunk idáig. Eleve nem egy hipergyors a magyar ítélkezés, de a COVID-19 most ennek még jobban odatett. Eddig talán nem is lenne érdekes. Az érdekes része ez:

  Az alperes (én a felperes vagyok) ügyvédje a következőkkel vádol: Hivatali visszaélés, vesztegetés, személyes kapcsolatok rosszhiszemű felhasználása. Tehát én megvesztegettem az NKH-t, a kormányablakot, az eredetvizsgát végző műszaki vizsgaállomást, vagy az ügy én oldalamra történő billenésében bevetettem a személyes kapcsolataimat. Egy baki van ebben, vagyis több: rágalmazás, becsületsértés és hitelrontás, a jó hírnév megsértése. Majd kitaláljuk melyik lesz itt optimális.

  Carlytoo 6 hónapja 0

 • Hogyan készítsünk ropiból műanyagot TUTORIAL!

  Első körben vásároljunk 2 zacskó ropit. Célszerű a kevésbé sózott példányokból válogatni, mert a sót úgy is el kell távolítanunk róla. Tegyünk fel 1.5 (azaz másfél) liter vizet forrni. A már forrásban lévő vízbe tegyük bele a ropikat úgy 10 percre, de ezt megelőzően távolítsuk el róla a sót. Most jön a feladat nehezebbik része. Szerezzünk be egy polipot. Mindenképpen akkora példány kell, ami belefér a lábosba. Ha minden megvan és eltelt az idő is, akkor tésztaszedővel, vagy ami a kezünk ügyébe akad szedjük ki a forrásban lévő vízből az összes ropit. Ezt követően szépen finoman helyezzük a vízfelszín tetejére a polipot és kész is a polipropilén

  :DDD

  Carlytoo 7 hónapja 11

 • Elviszem a meghirdetett ár feléért!Most azonnal indulok!

  Egyébként jellemző ez a magyar használt piacra minden területen. Ez a mostani egy autós történet.
  Ismerősöm hirdetett egy tényleg jó állapotú e60-at. Kérte, hogy én is dobjam már fel ide, meg oda hátha. Tudni kell, hogy ezeknek az autóknak az ára elég széles skálán mozog, többnyire állapottól függően 1.300.000 - 3.000.000 -ig megy. Persze vannak ettől drágább, kivételes darabok. Ő a konkrét példányt 2.400.000 HUF-ért hirdette. Ha hirtelen lett volna ennyi felesleges lóvém autóra, akkor megveszem tőle, mert ő az a gazda(tulaj), aki azonnal költ az autóra, ha csak a hiba lehetősége felmerül.

  Rám írt egy manus: Érdekli az autó, mikor lehet megnézni. Egyeztettem az ismerőssel és meg is valósult a meeting. Kérte az ismerősöm, hogy legyek ott. Nem probléma, elmentem. Hozott autószerelőt az ipse és tüzetesen átnézték a kocsit. Ugye alapvető vásárlási taktika, hogy NEM áradozunk az autóról és nem viszünk bele érzelmet. A szerelő ezeket mind megszegte és 10 percig agyba-főbe dicsérte a gépjárművet. Mondta ott előttünk a potens vásárlónak ,hogy "EZT EL KELL HOZNI". Hát, majdnem úgy lett. Mondta hősünk, hogy, akkor megvásárolná, de egy "ici-picit" csak alkudna már belőle. Ismerősöm gondolt is rá, ezért úgy kalkulálta, hogy az átírási költséget (cirka 120.000) el is engedi, csak jött a fekete leves. 1.300.000- ért elviszi. Na most én nem nagyon tudtam megszólalni.

  Folytatás...

  Carlytoo 7 hónapja 104

 • Egy pici kedvesség (tényleg nem sok).

  Kisorsolok kettő RDO (Red Dead Online) kulcsot a kommentelők között. Az ihletet Medvetojástól loptam. :B

  Random komment pickel fog megtörténni a sorsolás.

  Sorsolás időpontja: 2020.12.19.

  Hajrá!

  Carlytoo 8 hónapja 36

 • COVID team (avagy az antigén tesztelés)

  Biztos sokatokat érdekelhet, hogyan működik a háttere a jelenlegi orvostanhallgatós, kormányhivatali dolgozós tesztelős rendszernek.

  Megkértek, hogy vállaljam el egy covid-teamnek a hurcolását és vezetését. Mondtam, hogy miért is ne? Tényleg önkéntes alapon volt nálunk, tehát nem volt kényszerítő erő. Az orvostanhallgatók is "önként" vállalták. :U :U . Aki esetleg nem tudná mi az antigén gyorsteszt: Orrnyálkahártya a mintavétel alapja. Eléggé félelmetesen hosszú a kis "ecset", amivel a mintát veszik és le is kell vezetni rendesen. A körülbelüli statisztikája: Ha negatív, akkor az kb. 80%-os bizonyossággal az, amennyiben viszont pozitív, akkor szinte 100%, hogy fennáll a covid fertőzöttség. A többiről, aki szeretne olvashat bővebben.

  Reggel 7:45-re gyülekező az előre kijelölt helyen. Az orvostanhallgatókat és a hivatal munkatársait gyorsan letesztelik (minden reggel). Utána megkapjuk az tesztelendő állomásokat és a felszerelést (gyorsteszt, védőfelszerelések, fertőtlenítő szerek, gyűjtőládák, zacskók, adminisztrációs anyagok, hivatali gépjármű). Szépen elindulunk és nekiállunk tesztelni. Mivel a teszt önkéntes alapon működik így annyi embert tesztelünk, ahányan beleegyeztek. A mintavétel kb. 10 mp. Az eredményre kb. 20-25 percet kell várni, hogy biztos legyen.

  Folytatás...

  Carlytoo 8 hónapja 23

 • Gyomortükrözés tapasztalat?

  Sziasztok!

  Vannak mostanában minimális gyomorpanaszaim. Ez leginkább gyomorégésre korlátozódik. Azonnal elküldtek gyomortükrözésre. Mivel én parázok az ilyen vizsgálatoktól és neten semmi jót nem írnak róla, ezért megkérdezlek Titeket (legalábbis olyat, aki már átélte), mire számítsak? Dec. 8.-án lesz. Van valami amivel felkészülhetek rá?

  Köszi előre is.

  Carlytoo 8 hónapja 56

 • Red Dead Online

  A Rockstar a mai nappal standalone játékká avanzsálta a vadnyugati lövölde online verzióját.

  Most megvásárolhatjátok 1670 HUF-ért.

  Ez azoknak szól, akik drágállották, de megvennék és nem tudtak róla. Hajrá!

  Carlytoo 8 hónapja 5

 • Írd ki magadból!

  Emberek, borzasztóan feszültek vagytok. Nem mondom, hogy nem érthető, de tenni kell ellene. Persze lehet mondani, hogy "én jól kezelem stb.", de rengeteg emberrel találkozom nap, mint nap és látom, hogy NEM kezeled jól. Van aki igen, de nagyon kevés.

  Tehát azt találtam ki, hogy: Írd ki magadból, ami nem tetszik, idegesít, nyom. Nyugodtan. Minimális szabályozás lesz, hogy ne sértsünk meg semmit és senkit, de tedd magad kicsit könnyebbé. Továbbá stresszkezelési technikákat is várok. Nekem is van néhány a tarsolyomban.

  1.: Napi 3x 1 percig légzésgyakorlat: 3 mp-ig beszívod az orrodon a levegőt, bent tartod további 3 mp-ig és 3 mp alatt kifújod a szádon. Ez idő alatt kizárólag a légzésedre figyelsz. Semmi másra! Figylej, hogy ne mellkasból, hanem hasból lélegezz.

  2.: Elhelyezkedsz nyújtott lábakkal egy kényelmes székben. Szépen lassan elkezded megfeszíteni az alsó végtagjaidat a lábujjadtól a combodig. Mehet jó erősen. Majd folytatva a medencédnél, hasadnál, a két karodat, a hasadat, mellizmot, az arc izmait és szépen tartod 10 mp-ig, majd elernyedsz. Ezt megismétled háromszor. Fontos, hogy ülj, mert a művelet alatt megszédülhetsz. Csak az izmaidat feszíted, semmi mást.

  3.: Kimész szépen a hűvös levegőre(jól felöltözve) és hallgatod a környezetedben lévő hangokat. Csak hangokra és illatokra figyelsz közben sétálsz egy picit.

  Folytatás...

  Carlytoo 8 hónapja 64

 • Váltottam iPhone-ról!

  Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy vannak, akik olvassák a blogomat visszatérő rendszerességgel. Tudom, ezt már egyszer leírtam, de nem lehet elégszer kiemelni és a köszönetemet nyilvánítani.

  Nos, hogy megvolt a puncsolás, akkor a lényegre térnék. Mindenek előtt kiemelném, hogy ez nem teszt és nem is fizetett hirdetés. Eddig egy iPhone XR-t használtam napi telefonként. Teljesen korrekt és abszolút használható. Ugye rólam tudni kell, hogy PWM/Amoled "allergiás" vagyok, tehát nekem szóba sem jöhet az oled/amoled megjelenítő. Nem nagyon van olyan flagship, vagy akár középkategóriás készülék az ismert márkák között, amik ne ezt a technológiát használnák a kijelzőjükhöz.

  Ellenben nemrégiben megérkezett a Xiaomi Mi10T Pro, ami magas képfrissítést kínál csúcs hardverrel, jó kamerával, korrekt UI-vel(persze ezt mindenki maga döntse el). Megnézegettem a Media Markt-ban mielőtt belevágtam volna és hát nagyon megtetszett. Úgy döntöttem meg is vásárolom. 2 napja (nem sok) használom és eddig abszolút megelégedésemre. Itt hozzátenném, hogy aki SOT időre vár, vagy konkrét adatokra az most nem fogja megkapni, mert a neten már elég sokat lehet róla megtudni és nálam sokkal jobban összeszedték ezeket. A mai napon reggel 100%-ra töltve kezdtem el a saját kis tesztemet. Folyamatos piszkálás, játék, zenehallgatás, videónézés után most tart 56%-on (21:02) adaptív 144Hz mellett. Részemről ez elfogadható.

  Folytatás...

  Carlytoo 8 hónapja 59

 • Rendkívüli jogrend bevezetése!

  Kezdődik ismét?

  Vajon lesz ennél több is?

  Carlytoo 9 hónapja 104

 • VW Passat B5.5 1.9 PDTDI (AVF motorkóddal)

  Sziasztok!

  Mivel abban az óriási megtiszteltetésben van részem ,hogy jó páran visszatérően olvasgatják a bejegyzéseimet (amit innen is köszönök) úgy döntöttem ,hogy most már kicsivel több, mint fél éve használt autómról írok egy kis szösszenetet.

  Ott kezdeném, hogy az előző autóm egy Opel Signum V6 3.0 (Y30DT). Erős, komfortos, de piszok drága javíttatni. Mit is szoktak mondani a facebook-os hirdetésekben? MEKAFULL. Szerettem nagyon, de az automata váltó hidraulikatömbje megadta magát. Ezek mellett pedig természetesen kijött az egyik típushibája is: Az SCV (nyomásszabályozó szelepek) rendszerint szeretnek meghalni. Az alkatrész sem olyan olcsó és legalább a szerelés is nagyon gáz. Ez van ha egy teherautóba tervezett motort bebarkácsolnak egy személyautóba. Keresztmotoros V6, ami épp hogy befért. Na mindegy. Túladtam rajta és megvettem- az asszony unszolására is- a címben említett járgányt.

  Folytatás...

  Carlytoo 9 hónapja 2

 • Hogyan sz*pd be az autóvásárlást.

  Nem most történt. Hirtelen felindulásból( na így nem veszünk autót). A saját káromon azóta megtanultam elég sok mindent a használt autó vásárlásról. Ezzel az új tudással felvértezve azóta sikerült egy nagyon megbízható, jó autót vennem. Gondoltam megosztom veletek okulásképpen.

  Tehát rólam van szó: A hülye gyerek elmegy béjemvét venni, mert hát az kell. Mivel lövése nincs az autókról, ezért visz magával egy autószerelőt. Átnézik, megállapodnak az árban, kifizetik és elhozzák. Bizományi szerződéses. Na így egyébként NEM veszünk autót. A hülye gyerek nem volt ennyire tájékozott akkor. A kereskedőtől kiállva rögtön elbrummog a szerelőhöz és 2-3 napot otthagyja: Váltóolaj csere, olajcsere, egyéb folyadékok cseréje, vezérléscsere. Ilyet sem csinálunk, de a hülye gyerek továbbiakban is tájékozatlan. Utána elviszi eredet vizsgáztatni. HOPPÁ! Az autó akkorát bukik, mint Rottenbiller. Az alvázszámon jogtalan beavatkozás jelei láthatóak, módosított, átütött. Irány az NKH. Minősített vizsga. Elkaszálják az autót. A forgalmi engedélyét érvénytelenítik. Átírni NEM lehet. Rendőrségi herce-hurca. A Rendőrség lezárja a nyomozást, mivel nem állapítható meg a módosítást végző személye. A gyerek jelzi a kereskedésnek, hogy baj van. A kereskedés visszajelez, hogy nem érdekli őket, mert bizományos történet volt. Keressem a tulajt. Meg is találtam. Őt nem érdekli, mert KAPUGARANCIA van.

  Folytatás...

  Carlytoo 9 hónapja 19

 • Ügyfél kontra ügyintéző RELOADED!

  - Üdvözlöm, miben segíthetek?
  - Egy papírért jöttem a tanácstúl'.
  - Parancsoljon. (Átad egy üres A4-es papírt)
  - Köszöntem, viszlát'.
  - Viszontlátásra.

  Azóta is várjuk a reakciót a "tanácsnál".

  A történet fiktív eseményeket mutat be. Minden egyezés a valósággal csupán a véletlen műve.

  Carlytoo 9 hónapja 58

 • A maszkviselés etikai szabályai

  Eme írás némi megvilágosodást kíván hozni, azoknak, akik a sötétségben tévelyegnek.

  - A maszkot zárt térben, közösségben, arra kijelölt területen kötelező jelleggel hordjuk.
  - A hétköznapi szövet, orvosi maszkok nem okoznak fulladásos tüneteket. Tehát hordjuk őket.
  - Ha nem érzed magad betegnek és utálod a maszkot, akkor is hord mások megnyugtatása végett.
  - Nem vagy kivétel.
  - Az orrodra is húzd rá. Elég hülyén nézne ki, ha az alsóneműdet is úgy hordanád, hogy kilóg belőle.....az orrod.
  - Ne az álladon hordjad. Nem oda való. Az arcodon hordjad.
  - Ne hord ugyanazt a maszkot 2 óránál tovább, csak ha egyszerűen nincs más mód.
  - Mindig legyen nálad több maszk a biztonság kedvéért. A kimosható maszkokat magas hőmérsékleten mosd és fertőtlenítsd rendszeresen.
  - Ha úgy néz ki a maszkod, mint ha egy iszapbirkózáson vettél volna részt, akkor azt már ne vedd fel. Nem csak azért, mert sz*rul néz ki, hanem egészségtelen.

  Rengeteg útmutató van, de terjesztem én is az igét, mert borzalmas, ahogy az emberek ehhez hozzáállnak.

  Természetesen kiegészíthető.

  Carlytoo 10 hónapja 111

 • Ne telefonálj fizetés közben!!!

  Üdvözletem!

  Ismételten itt vagyok, hogy egy érdekes dologról beszéljünk. Itt konkrétan a pénztárnál való fizetésnél, vagy egyébként egy idegen emberrel, vagy nem idegen emberrel való kommunikáció során óriási tahóság telefonálgatni. Ehhez természetesen értem a telefon nyomkodását. Tehát nem csetelgetünk és nem telefonálunk miközben kiszolgálnak minket. Egyszerűen tahóság. Ha fontos, akkor jelzed az illetőnek, hogy ezt sajnos fel kell venned és egy pici türelmet kérsz. Felveheted, de a vonal végén lévőnek jelezni kell, hogy később visszahívod, mert most nem alkalmas. Mostanában nagyon sok embert látok így viselkedni. Személy szerint én nem kezdem el az ügyintézést addig, ameddig le nem teszi a telefont. Bunkóság. Én sem teszem. A milliárdokról meg amúgy sem tárgyalunk közemberek előtt (már ha ekkora kutya vagy).

  Vélemény?

  Carlytoo 10 hónapja 64

 • Napi f*szság!

  - Mondtam az asszonynak tegnap, hogy majd hamvasszanak el. Úgy egyszerűbb lesz.

  - Most hívott, hogy hétfőre elintézte.

  Carlytoo 10 hónapja 18

 • Vegyünk hitelre drága cuccokat 160 ezres fizetésből?

  Nos a kollégák inspiráltak a vidikaris topikból a kérdés felvetésére.

  Nem személyes példám. Egyébként nagyon is aktuális. Alig keressük meg a kenyérre valót, de kell az ÁJFON, kell a RTX 3090, kell a sokmilliós autó hitelre. Nagyon is elterjedt szokás. Mi van akkor ha nem tudjuk fizetni a hitelt? Akkor roló le? Ha ez az egyetlen dolog, ami boldoggá tesz minket (hobbi), akkor ne sajnáljuk rá a pénzt? Megéri?Jobban járnánk ha sok hónap/év alatt összespórolnánk rá a pénzt- már ha tudjuk- és, akkor felhőtlenül élvezhetjük a munkánk gyümölcsét?

  Mi a ti meglátásotok?

  Carlytoo 11 hónapja 152

 • Több profillal rendelkező kereskedő vagyok.

  Igen. Ez valóban érdekes. Kaptam nemrég egy ilyen jellegű "vádat". Az vagyok. Minden termék rettegjen itt a Hardveraprón, mert felvásárolom és haszonnal eladom.

  Szerintem egyértelműsítsük a dolgot.

  Ez vagyok én:

  Ha valaki nem a Carlytoo nevű nickel esetleg megtalálna és így nézne ki, akkor szóljatok, mert szeretnék magammal személyesen találkozni.

  Carlytoo 11 hónapja 33

 • A hardveraprós vásárlók típusa

  A fiktív termék fiktív ára: 100.000 HUF

  1.: Csáó! Figyi, most azonnal indulok értek 50-ért. Hova kell mennem?

  2.:Jó napot! Megvan még a termék? Ha meg, akkor mennyi lenne?

  3.: Szia! Mit lehet tudni róla? Garancia van? Doboza van? Honnan származik? Miért adod el? Biztosan eladod? Miért? Hogyan? Hány? Mennyi? HOL???? Tudsz róla küldeni képet 256 perspektívából?

  4.: Hali! Posta van? /Nincs/ . Akkor ha nem postázod el tudnád hozni? /250km/

  5.: Hali! Megvenném, de még gondolkodok rajta. Meddig lesz meg? /Nem tudom/. Ha biztos vagyok benne, akkor írok. Jó úgy neked? /4 nap múlva, amikor a termék már jegelve van/. Azt hittem félre teszed nekem. /Nem/. Ez így nem volt tisztességes!!! Jelentelek a moderátoroknak, hogy kár (KÁR???) ért. Az a baj, hogy ilyen olcsón már nincs fent hasonló itt.

  6.: Hali! Figyi gond van!!! Az a helyzet, hogy véletlenül leejtettem és mozaikokra tört. Vissza kéne venned, mert így nem tudom használni. (Megtörtént.)

  Kolléga kérésére: Bárminemű egyezés a valósággal csupán a véletlen műve!!

  Carlytoo 11 hónapja 58

 • A munkavállaló szemszögéből vs. munkáltatói szemszögből.

  A jelenlegi gazdasági recessziót megelőző időkre kanyarodunk vissza egy kicsit, majd elérjük a mai frontvonalat is. Nagyon érdekes függetlenként munkáltatói és munkavállalói panaszt hallani. Néha elgondolkodik az ember, hogy akkor most kivel is van probléma. Ezt a képet egyébként nem annyira nehéz összerakni.

  Kanyarodjunk vissza egy kicsit a korábbi időkre. A standard munkáltatói hozzáállás enyhén szólva is munkavállaló ellenes volt. A korábbi Mt. rendelkezései is munkáltatói nyomásra. Ezzel kár vitatkozni, mert ezek tények. Aztán ez szépen lassan elkezdett nagy általánosságban felpuhulni és ma már eljutottunk egy olyan fázisba, ahol elég sokat engednek a korábbi időkhöz képest. Persze ez is munkáltató függő. Valahol rosszabb a helyzet, valahol jobb. Na most eközben a két fél közötti feszültségáradat most csapódott ki kellőképpen és ehhez még hozzátartozik a nagyobb szabadságvágy is, hogy a munkavállaló a legkisebb őt ért sérelemre - akár valós, vagy vélt- lelécel. Munkám során nagyon sokszor találkoztam - főleg a fiatalabb korosztályból- megdöbbentő munkavállalói hozzáállással.

  Példa.: Nem tetszett a fizetése. Szólt a munkaadójának, hogy emeljen valamennyit. Megtette zokszó nélkül. Utána a munkát kifogásolta. Változtatott az elvégezendő munkán, hogy ne legyen túl monoton. Rá egy hétre kilépett, hogy még keresi önmagát és nem tudja mit szeretne.

  Folytatás...

  Carlytoo 12 hónapja 39

 • Honnan indult az élet?

  Az univerzum születése vagy teremtése után van még egy fontos megválaszolandó kérdés.

  Honnan indult az élet?

  Konkrét válaszokat úgy sem találunk és az életünkben valószínűleg nem is találhatunk, de mindig is foglalkoztatta és foglalkoztatja az embereket a kérdés. Csak úgy a véletlenek közrejátsztása nyomán lettünk, vagy teremttettünk? Az élettelen anyagból hogyan lehet élő? Molekulák és atomok véletlenszerű elrendezése formálta, vagy szándékos dologról van szó? A választ itt sem fogjuk megtalálni, de véleményeket és álláspontokat cserélhetünk.

  Hajrá!

  Carlytoo 1 éve 18

 • Matematikai képletekkel megmagyarázható a világegyetem működése?

  Sok konfliktust eredményező téma a materialista és a klerikus/idealista világképek között. Valóban minden megmagyarázható, vagy csupán megmagyarázhatónak gondoljuk? Amit nem magyaráztunk még meg az talán azért van, mert még nem értjük a működését, vagy soha nem is érthetjük meg?

  Vallási dogmák közé zárt gondolkodásmód egy felsőbb hatalom/lény létezését feltételezni? Az embert mindig foglalkoztatja ez a kérdés. Miért van az, hogy amit nem értünk egy nálunk magasabb dimenzióban létezővel asszociálunk?

  Várom a válaszokat.

  Carlytoo 1 éve 214

 • Szürrealizmus

  A mai nap margójára akkor:

  Tengelyes pót fejű tücsköt mosdattam egy kanna vajas pacalban.

  :))

  Carlytoo 1 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.