Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gép1: Renault Kangoo vizhűtő ventilátor fokozatok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arfer
senior tag
A fontos lépéseket leírom, csak hogy meglegyen későbbi referenciának, hátha segít valakinek:
Előfeltételek:
- Legyen root-olt a teló
- Leglább MTKDroidTools mentés legyen!
- Legyen custom recovery image (mondjuk CWM. Valószínűleg más custom recovery-vel is működhet, én CWM-mel csináltam a következőket)Ha átpartícionálás után nem indul a teló
:
- nosza, jöhet az MTKDroidTools mentés SPFlashTools-ossá alakítása
- CWM recoveryt beletenni, ha nem lett volna benne
- sajnos ez az átalakított ROM nem tartalmaz minden partíciót (hogy az legyen, SPFlashTools-os ReadBack-kel kellett volna egy teljes ROM-ot menteni
), ezért nem megy az SPFlashTools Firmware Upgrade, csak a Download
- a Download után a rendszer elindul ugyan, de korrupt filerendszer-re panaszkodik (encryption error?)
- na itt egy fontos lépés: NEM SZABAD a restart gombra kattintani, hanem helyette újraindítani a telót (pl. akksi ki-be, ha máshogy nem megy), és CWM-ben indítani a megfelelő bekapcsoló gombkombinációval
- CWM panaszkodik, hogy nincs cache partíció (na ez a korrupt fájlrendszer jele). Advanced menüből szerencsére a cache partíció formázható
- Ezután újraindít, és voilá, a telefon elindult
! Csak éppen nincsenek IMEI számok 
- Na itt vakartam a fejemet, de ADB-vel rálépve és root-ként elérhető minden partíció, ezért fogtam az MTKDroidTools mentésből az nvram, protect_f, protect_s, sec_ro mentéseket, és dd-vel (valamint /proc/dumchar_info-ból nyert adatok segítségével)a helyükre másoltam őket. Ebben cappa72 írása sokat segített, mintának kiváló volt.
- Ezekután a telefon újraindítás után teljesen helyreállt
!
- Na én itt csináltam egy ReadBack-es teljes mentést, és ezután már bátran kísérletezhettem. Pl. azzal, hogy megpróbáltam megint átpartícionálni, ami persze megint nem sikerült, de most már a teljes mentés birtokában hamar helyrehoztam a Firmware Upgrade-del. Persze ez sem ment simán, mert a ReadBack-nél az internal SD-ről nem csináltam mentést, ezért a teló újraindítás után azt hozta ki korruptnak (sérült SD kártya...), de szerencsére felajánlotta, hogy megformázza, én azt mondtam oké, és már meg is javult ismét a teló. Na azóta nem akarom átpartícionálni
Ez a leírás MT6582-re vonatkozott, de remélhetőleg más MTK modelleknél is alkalmazható!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Milyen egeret válasszak?
- Hardverkiállítás a hónap vége felé közeledve
- Linux kezdőknek
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Anime filmek és sorozatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming A15 GAMER LAPTOP 15.6" FHD IPS 144Hz -25% Ryzen 5-7535HS 16GB, 512GB RTX 2050 4GB
- XBOX Series S 512GB, 6 hónap teljeskörü garanciával, üzletből eladó!
- ASUS VivoBook Max X541UVK i5-7200U 8GB RAM 512GB SSD NVIDIA GeForce 920MX 2GB Windows 11
- Szép! HP EliteBook 840 G10 Hordozható Ultrabook Fémház 14" -50% i5-1335U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Új OEM INTEL XEON E-1241V3/E-1270V3
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
:
), ezért nem megy az SPFlashTools Firmware Upgrade, csak a Download
! Csak éppen nincsenek IMEI számok