Ezért szép ez a "szakma" Minden vitatható,
Processzor. Írtam, hogy az Intellel megszűnt minden problémám, de alapvetően az FX 8320-assal sem volt a leírtakon kívül más gondom. De azóta eltelt egy év, és valóban, tisztán látszik, hogy az Intel procim időtállóbb. De függ a felhasználás módjától is, Arra, amire én használtam, használnám, bőven elég volt a 8320-as, hozzáteszem, hogy én újként vettem garival, 36.000 Ft körül, akkor, amikor az i5-4690 55-60k volt, mint most. Ennek tükrében, arányait tekintve az FX ár/érték arányban jobb választás volt.
Monitor. Fontos a panel, a minőség, a képfrissítés, a felbontás, stb. A kiválastás, CSGO-ra felesleges félmilliós színhelys monitor, viszont 144 / 160 Hz-es monitor kell ha komolyan játszani akar az ember. Ez elfogadott tény strreamerek és versenyzők körében... de otthonra a sarokba... jónak jó, de nem létszükség (magamból indulok ki, és mondom ezt úgy, hogy a következő monitorom 27" 144Hz körüli lesz, valamilyen FHD feletti felbontásban, de ez még képlékeny) A felbontás is érdekes... Viszik a 1070-es kártyákat mintha ingyen lenne, és megy rá a 24" Benq monitorra. Éljen... bomba ötlet, ezt nevezem befektetésnek.
SSD egyetértek, a legkönnyebben és viszonylag költséghatékonyan megoldható a bővítés bármikor
Alaplap. A legtöbb esetben, egy átlagos darab is teszi a dolgát. Én az ellen vagyok, hogy alapos utánajárás, és/vagy mindennemű információ, tudás nélkül pattintják be egyesek a komponensek alá azt az alaplapot, amelyiknek jó neve van, neadj isten benne van a "GAMER" kifejezés (...megérne egy külön bejegyzést...) és az ára még éppen forintra pontosan belepasszolt a keretünkbe az e-péniszhosszabbító (vagy nem...) proci és színsedobozos VGA mellé.
Hozzáteszem, sarkítok a példáknál, de mindegyikkel találkoztam!
ASUS ROG STRIX Z370-H Intel I9-9900k Corsair H110i GTX 2x8 GB Patriot RGB DDR4 2666MHz ASUS STRIX GTX 1080 Ti NZXT H440 black/orange 250GB Samsung NVME M.2 SSD 1TB WD Blue Akracing Nitro