Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csiga8

senior tag

válasz troll81 #4777 üzenetére

Majd kijavítanak, ha nem így van, de az én tapasztalataim szerint a recond nem sokat dob az akku teljesítményén. Arra jó, hogy a tényleg végét járó akkut leselejtezze, így legalább nem lesz útszélen ott maradok gond.

Ami javít, az a merítés-töltés ismétlése. Mérhetően 2-3 db egyszerű merítés-töltés valamennyit javít, utána nem mértem javulást. Ezt simán a kapcsoló üzemű tápegységes töltővel is érdemes megcsinálni.

A Global CH 611-el merítés után 2A-el töltök. ( Hegefe fórumtárs tanácsa, hogy először kicsi árammal töltünk) Mikor meddig. 1-2-3 órát is, attól függ mikor járok arra visszakapcsolni 10A-re.

Utána teszem 10A-re AGM módba, mindegy milyen akku. ( 72-77 Ah akkuk, pincében 14 C fok van). Kipróbáltam, hogy csak töltöm-merítem, töltésnél izzót teszek rá, de nem volt mérhető a változás.

Utána kipróbáltam, hogy úgy hagytam a töltőt töltés után még nagyjából 1 napot. ( Brogyi fórumtárs ajánlása, Poljusz töltő alapján) Na, az hoz eredményt. Még a második is, a többi már nem igazán.

Merítésnél vigyázz, hogy ne menj a 10,5 V alá. Nekem sípol a relé, ( le is kapcsol) meghallom és egyből teszem töltőre.

A 10A-es töltésnél már csak azért is célszerű rátenni egy izzót, ( én ezt használtam: 12V, 21W, 1,7 A) mert 1,7 A-el kevesebb, kíméletesebb lesz a töltés. Hiányolom azt a fix 5A-t a Globálról, királyság lenne..

Az a recond meg arra jó - szerintem - hogy megrotyogtatja az akkut. Én egyszerűen ( közel) fejreállítom az akkut és máris összekeveredett a sav és a víz. Mostmár csak az egész töltés-merítés legvégén egyszer használom.
    A szulfát oldásához, visszaalakításához idő kell. Sok. Azt a recond fél óra alatt nem intézi el. Szerintem.

A Globalon 14,7V-on a deszulfátoron 14,9-15V környéki feszültségen használtam az izzós terhelést. Mindkét esetben kb ugyanazt az eredményt hozta az eljárás. Az akkukat felcserélve ( Global- deszulfátor) javulás már nem volt tapasztalható. A Globalon egyszerűbb az izzó használata, a szulfátoldón be kell állítani "játszani", hogy ne csökkenjen, vagy emelkedjen a feszültség.

A Globalon a 21W-os izzóval a nyakán előszőr 2,3A körül, majd nagyon lassan szépen visszaesik az áram 2A-re. A deszulfátoron a beállított C/20-ból kell piciket visszavenni.

Új hozzászólás Aktív témák