Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz pilecki #4409 üzenetére
Kisütés, ismételt töltés után lehet, hogy többet fog felvenni.
Ctek töltőhöz nem érdemes bontani, de egyébként egyik akku rátölt a másikra, kiegyenlítődnek, ez nem gond.
Nagyobb különbség, illetve két erősebb akku "találkozásakor" képződhet szikra (ld. bikázás), de az sem ártalmas. Mivel egyforma névleges feszültségű akkukról van szó, túltöltés lehetetlen.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
csiga8
senior tag
válasz pilecki #4409 üzenetére
Minél hamarabb végez a töltő a töltéssel, annál töltöttebb és/vagy annál kisebb a kapacitása az akkunak.
Egy 6,5 éves akku, ami 2 évet állt, szerintem teljesen lemerült és szulfátosodott.
Van most nálam egy 44 Ah Varta, azon 4,5 Ah-t mértem, de merítés után is vagy 2 órát biztos rajta volt az Aldis töltő. Indító áramba nem bírja kitartani a 100A-t már a 2-ik 15 mp-ben sem. ( Újként nagyjából a 200-at 3X15 mp-ig bírnia kéne.
Most egy ilyet rendeltem:
Szivargyújtóra dugható megoldás is van, de ma már sok autón nincs áram alatt a szivargyújtó, ha leveszed gyújtásról.
A másik akkut rákötöm megoldással nem még nem volt gondom. Van amikor fél-egy napra is így áll, és a két akku sem veszett össze még sosem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Robogó, kismotor
- World of Tanks - MMO
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest