Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hegefe

csendes tag

válasz csiga8 #3923 üzenetére

"Ami miatt a C/10 a 25A-nél - szerintem is - a jobb:"

Ez így van amit leírtál. De a Forex-es tartalék tárolóképesség táblázat (25A-rel kisüt 10,5V-ig) a Poukert összefüggés alapján lett kiszámolva. Magyarul tartalmazza azt a "jóságot" amit leírsz.

Több mérés után a tapasztalatom: Ugyan azon a hőmérsékleten és ugyan azon az akkun, ugyan azzal az akku teszterrel mérve a C20 kapacitást és a tartalék tároló képességet, eltérés mutatkozik.
    kb. 60AH akku kapacitásnál kb. 3 Ah-val kisebbet mutat a C20 kapacitás mérés.
    Persze minden nem lehet ugyan olyan - ezért a kb. -, de zsinórban ekkora nagyságrendű eltéréseket mértem minden esetben.
    Általánosan 5%-al kisebb C20 kapacitásokat méregettem, mint a táblázatban átszámolt 25A-es merítésssel.

A műszer terhelő konstans áram eltérése 0,3A - 25A között +-1%.
    Az eltérések előjel helyesen összegződnek a mérés folyamán, és elvileg okozhatnak pár százalék kapacitás mérés pontatlanságot.
    C/20 mérés ideális esetben ugye a 20 óra is lehet - tehát minden esetben jóval hosszabb - ebből is adódhat az 5 % mérés különbség a kétféle kapacitás mérés között - szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák