Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hegefe

csendes tag

válasz csiga8 #3852 üzenetére

A Forex Szulfátoldóban nincs aktív hűtés ... és a max 5A kimenő áramhoz nagyon masszív, jól tervezett a hűtése. Örök darab szerintem.

Ami lehetne jobb is az a töltő áram állítása. Azzal a potméterrel csak saccolni lehet hova állítottad - és ugye tized Amper pontosságra kellene finoman állítani a regenerálási ciklusokban. A visszajelző ledek is csak kb. mutatják mekkora áram impulzusok mennek.
    (Ha a Forex 12/25 kapacitás teszterhez kapcsolva üzemel a szulfátlanító, akkor tudod tized-század Amperre állítani, mert az kijelzi a töltő áramot.)

Egy nem sajnált próba akkun én lefuttattam egy 8 kisütésből álló ciklust. Az első kettővel visszajött 6 Ah, aztán nem változott.
    Szerintem jó akkukon 1-2-nél több kisütést nem érdemes. Nem fognak soha jelentősebb kapacitás növekedést mutatni. Ennyi a meglévő kapacitás és indító áram szinten tartó regenerálására elég.
    (Ami fontos megtörténik: Lemerítetted 10.5V-ra, majd impulzus töltéssel a vízbontási határ fölötti beállított végfeszültségre töltötted az akkut.)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés