Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
válasz
Somatom #1015 üzenetére
Preferencia kérdése, nekem a füstösök nem tudják azt a komfortot nyújtani mint az elemesek.
Hang, vibrációk, bemelegedési idő, rugalmasság, benzinkútra kell járni, stb.
A szagokról ne is beszéljünk, de az az előttünk lévő autóra érvényes.(az azonnali fűtést, távirányított/időzített hűtést+fűtést nem mondom, mert az mindenféle kiegészítővel meg van oldva bizonyos kategóriától felfele)
-
WiZARD
addikt
Nekem most épül a házam és nagyon bizonytalan vagyok még, hogy melyikkel járok jobban.
A támogatás nélküli az nagy eséllyel mehetne a ház részeként 5% áfával, szóval azon eleve nyerek 20%-ot, így a támogatás már csak +10-20% lehet, ami viszont pár év szaldós elszámolással összejöhet... -
WiZARD
addikt
válasz
cinemazealot #401 üzenetére
Szerintem erre van egy logikus exit a szolgáltatók részéről, és még szerződést se kell módosítani ő általuk kezdeményezve.
Ugyanis a megkötött szerződések adott inverter típusra szólnak. Ha az tönkremegy és cseréled, arra új szerződés kell.
Ezek élettartama meg korlátos, így ha már nem lehet venni az eredeti típust (amire 5-10-15 év után nagy esély van) akkor lehet menni új szerződést kötni, ami 2024-től már csak bruttó elszámolású lehet.(és ezt akár egy garanciális inverterrel is meg lehet szívni)
Most egyénileg kell kiszámolni, hogy mi éri meg jobban. 50% támogatás és bruttó elszámolás, vagy a kérdéses ideig tartó szaldó támogatás nélkül.
-
WiZARD
addikt
"A dízel autó ellenben nagyobb sebességnél a hatékonyabb, hiszen nagyobb távot tud megtenni nagyobb sebességgel mintha azt kisebb sebességgel tenné meg."
ezt ugye te se gondoltad komolyan?
Mennyit fogyaszt 100nál egy dízel, és 200nál ez mennyire csökken? Kár hogy 300al már nem nagyon mennek -
-
WiZARD
addikt
Én hasonlóan vagyok. Leafem van, ha beülök asszony Golfjába (7, 1.4 tsi), akkor mintha a múltba csöppennék, ami eleve hideg, aztán lassan fűt, hangos, rezeg, nemmegy, stb.
Leafben van 44k km, 1.5 év alatt került bele, asszony is ezzel megy mindenhova ha épp szabad az autó (Golfban ~1500 km lett 1 év alatt
, viszont vihetem megint olajcserére...).
Nekem innen már csak elektromos autó kell. (neki is)Vidékről Bpre 1-2 hetente megyünk, autópályán. Nem gond, erre terveztem, ennyit kibír, pont elég.
Árban közel ott tartok, mintha megtartom a használt füstöst, tankolom, fizetek rá mindent, parkolás, szervizelem és akkor még ott nem jött semmi gond tsi,dsg,stb téren.
Így meg van egy vadiúj, garis, 0km autóm. -
WiZARD
addikt
Nem ment át, továbbra se jön.
Aki szerint euro6ból annyira tiszta levegő jön (sőt egyesek szerint még tisztítja is a levegőt), azok nem tudom miért nem ezt szívják, utána elvileg lehetne beszélgetni a túlélőkkel hogy tényleg annyira tiszta-e.
(Értem, hogy közvetlenül nem az autók teszik tönkre a földet, de azért azoknak is van szerepe. Ezzel tudunk valamit tenni, akár egyéni szinten is, áruszállítást szabályozni nem tudjuk, max próbálni kevesebbet igénybe venni. De erre is ugyanaz lenne a válasz a többségtől, mert drágább a nem kínait venni és kinek van pénze ilyen luxusra.)Igen, vannak nagyobb szennyezők mint az autók. De pl nagyvárosokban továbbra is jelentős tétel az autó, viszont nem anynira jellemző a fatüzelésű kályha.
Fékpor eleve jóval kevesebb az elektromos autóknál.
-
WiZARD
addikt
Statisztika függő (EU CO2 kibocsátásának 30%-a a "szállítás", ennek 60%-a a személyautó), de ez még mindig csak a CO2, mi van a többivel ami kijön a füstösökből?
Átlag nagyváros (ahol lélegzik elég sok ember) levegője mennyivel lenne jobb?
-
WiZARD
addikt
Lehet választani, hogy eltűnik az olcsó, egyszerű füstös autó, vagy előbb-utóbb eltűnik az ember a földről.
Persze ez erős sarkítás és tök kényelmes mindenhova autóval menni, sz*rni a környezetünkre, belvárosi lakosként háborogni hogy nincs parkolóhely, vagy csak azon hogy drága az új autó stb. De be kell látni, hogy amit megszoktunk az elmúlt pár évtizedben az nem fenntartható és ebben a formában a határaihoz ért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- PlayStation 5
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ford topik
- Házimozi haladó szinten
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest