Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 7

addikt

opera11: Utánanéztem a beállítások lementésének Firefoxban. Kérlek, vagy változtasd meg az írásod címét, vagy írd át olyan módon, hogy ne higgyék azt, csak Operával lehet.
    Címlapos írás, és mint ilyen, felelősséget kell vállalni a tartalmáért. Ennek pedig félrevezető a tartalma a címmel párosítva.

Hogyan változtassunk meg beállításaink könyvtárát Firefoxban?

- Indítsuk a Firefoxot a -P kapcsolóval!
    Windows esetén ez valahogy így néz ki:
    Start - Futtatás (vagy 'windows' billentyű + R)
    "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -P
    Értelemszerűen a firefox.exe elérési útvonala más is lehet, a valóságnak megfelelően töltsük ki, vagy tallózzunk!

- A profilválasztó ablak fogad minket ekkor, itt tudunk új profilt csinálni, annak pedig megadni a nevét, könyvtárát. Tegyük meg!
    Amennyiben át akarjuk vinni eddigi beállításainkat az új könyvtárba, azt könnyen megtehetjük: A profilválasztóban nézzük meg előző profilunk könyvtárát, és annak tartalmával írjuk felül az új profilunkét!

- Alapértelmezett profilt úgy választhatunk ki, hogy ügyelünk rá, be legyen pipálva az a jelölőnégyzet, ami azért felelős, hogy indításkor ne jelenjen meg a profilválasztó, és azzal a profillal indítjuk a Firefoxot, amelyiket alapértelmezettnek akarunk. Így sima indításnál ez indul el.

Saját profilunkat ilyenkor úgy indíthatjuk el, hogy a -P kapcsoló után idézőjelben beírjuk a profilnevünket.
    Ehhez esetlegesen érdemes egy parancsikont/billentyűkombinációt is hozzárendelni

Windows esetén ez valahogy így néz ki:
    Start - Futtatás (vagy 'windows' billentyű + R)
    "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -P "ez a profilom"

Nálam ez úgy működik, hogy adott egy teljesen alap, módosítatlan profil, ez az alapértelmezett, amit azok használnak, akik innen akarnak esetleg netezni, illetve adott az enyém, amit magamnak indítok, csak én használok.

Hogy ez miért is jó? Nem keverednek a beállítások, jelszavak, előzmények, sütik.

A profilunkat levédhetjük mesterjelszóval is - Sokat nem ér ugyan, de jelszavainkhoz így nem tudnak hozzáférni :)

• 7

addikt

Custom buttonokat már anno néztem.
    Lehet esetleg egy Deng-féle Google Bookmarks megoldást összehozni ilyen gombbal?
    Ahogy elnéztem, az is javascriptes, de nem értek hozzá. Azért leírom a működését, hátha valaki kapható rá:

Cookie-ból olvassa ki, melyik accounton vagyok bejelentkezve.

Adott egy gomb, amire rákattintva egy menüt kapunk a következőkkel:
    - Manage Bookmarks - Felugrik egy ablak, ahol a Google Bookmarksos könyvjelzőimet tudom menedzselni
    - Google Web Interface - Gyakorlatilag egy link a webes felülethez
    - Add bookmark - Magától értetődik
    - Reload bookmarks - Frissíti a listát, ha esetleg nem frissülne magától
    ---------------------
    - Könyvjelzők listája

• 7

addikt

válasz 7 #19 üzenetére

Kihagytam még egy kiterjesztést:
    Mouse Gestures (szintén Opera miatt)

• 7

addikt

válasz Loha #18 üzenetére

Kezdjük az olyanokkal, amik kicsit másként vannak benne, pl. kerülőúton:

GMail notifier - Van egy kis ikonom a tálcán, amin mindig látom, mennyi olvasatlan mailem van

Google Reader notifier - Ugyanez, csak rss feedekkel (de szeretem online csekkolni a feedeket)

Adblock, Annoance Remover, Stop Autoplay - Flasht, hirdetéseket és egyéb multimédiás tartalmakat blokkolok velük (flash és multimédiás tartalom egy klikkre betöltődik)

Tab Mix Plus - Néhány olyan füles beállítást is ad, amit az Opera nem

Downthemall - Remek letöltés-menedzser, több szálon is tudja húzni az anyagot

Fasterfox - opera:configban turkálva ugyanez a hatás elérhető, de az ember nem mindig szeret abban túrni

Linkification - Bármi, ami linkre emlékeztet, de nem link, csak sima szöveg, kiemelésre kárhoztatik, s úgy viselkedik, mint egy link (ugye ez Operában annyi, hogy kijelöl szöveg, jobbklikk, aztán kiválaszt menüből, ami kell)

Amikről eddig nem tudok Operában:

Ook - Youtube-os videók letöltése

Addictive Typing Lessons - Átálltam a Dvorak billentyűzetre, remek gyakorlómodul

Bookmark Duplicate Detector - Amíg offline van egy-két könyvjelző, jó szolgálatot tesz a duplák kiszűrésében

Deng's Google Bookmarks, GMarks - Viszont amint online kezdem használni a könyvjelzőket, ezekkel érem el és tudom menedzselni őket úgy, mintha a gépen lennének

Compact Menu - A menüsort egyetlen lenyíló menüikonba sűríti (tetszés szerint lehet felirat is). Szeretem minimalizálni a holt teret a böngészőben.

Dr. Web Anti-Virus Link Checker - Jobbklikk linken, webes vírusellenőrzés

FireFTP - FTP-kliens

FoxyTunes - Zenelejátszónak kontroller

Resizable Form Fields - A textboxokat lehet vele egyszerűen átnevezni (amikbe írunk/legördülő menük). Sokszor jól jön

Smart Middle Click - Javascriptes Linkeknél a középső katt (megnyitás új fülön háttérben) most már jóval kevesebbszer dob ki egy másik oldalt (pl. iwiwnél a képnézésnél már a képet löki, nem a galériát - Hardwired-nél meg nem üres oldalt, hanem a kívánt letöltőlapot kapom)

Sztakidict - Szótár

Amiket viszont az Opera miatt használok, mert ott ismertem meg őket:

Extended Statusbar - Megjeleníti az állapotsorban a letöltött képek számát, a letöltött adatmennyiséget, a sebességet, az időt, amit mindez igénybe vett.

Secure Login - Az Annoyance Removerrel együtt az Operához hasonló loginlehetőségeket ad (ami az Operában Ctrl+Enter). Csak itt lehet változtatni a billkombót (nekem Alt+L)

User Agent Switcher - Néhány oldalnál fontos, hogy minek is hisznek - Opera/IE/FFx júzernek. Ezzel megoldható

Amit nem tudok, hogy mi a helyzet vele Operában:

Password Exporter - Jelszavakat lehet vele file-ba exportálni, majd később onnan importálni

• 7

addikt

válasz opera11 #15 üzenetére

És a flash? Azzal még mindig rosszban van az Opera? Ez is egy ok volt, amiért nem használtam egy idő után :)

• 7

addikt

Szeretem az Operát, nem is kicsit, de megvan az oka, hogy miért nem használom:
    A Firefoxnak rengeteg olyan kiterjesztését használom aktívan, amiknek a funkciói messze nincsenek benne az Operában.

Egyébként az Operánál van gyorsabb böngésző, nem is egy - Szvsz a K-Meleon sebességben vetekedik az Operával. Aztán ott van a Dillo, a Lynx, Links, Elinks, és még sorolhatnám. :)

Új hozzászólás Aktív témák