- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: 2025 dude
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
Krugszvele #5 üzenetére
Használj linuxot 1.5-2 évig. Utána ha valamivel felbosszant bootolj wint. Menekülsz is visszafele.
Ez fejlesztői szemlélet kérdése:
- ms: lassú? Vegyél. Elavult? Vegyél. Működik? Nem baj, vegyél.
- Linux: emberek írják a szoftvert emgereknek. Ez a szemlélet. Ha a dolgozónak van egy nyomtatója, akkor nyomtatni akar vele.Nyomtató adalék: winen a hp nyomtató nem eszi meg az utángyártottat, linuxon meg megeszi. Ennyi. Mert ott nyomtatni akarnak, nem eladni.
-
akaido
addikt
válasz
Krugszvele #5 üzenetére
W10 Education-ök vannak a sulinkban, na azokkal a hálózatban melózni pl. a SMB "herélés" miatt....
-
válasz
Krugszvele #5 üzenetére
Haha és ezt én is tapasztalom sűrűn. Vicces.
A Win 10 tényleg egy borzalmasan lassú rendszer lett márra...
Annyira sok vacakkal tömték már meg, a telemetriáról nem is beszélve. Pedig az atyaeget is kikapcsoltam benne, amit csak lehet off ra rakok szinte ész nélkül. És még így is bőven lenne mit...
Elvileg a tavaszi frissítésben sok alkalmazást el lehet majd távolítani belőle... -
törölt tag
válasz
Krugszvele #5 üzenetére
Nem az én gépem, de viszonylag friss:
Adott egy gép, van benne valami régebbi C2D proci, pár GB memória, meg egy GT 640-es VGA, szóval nem mai. Ment rá Ubuntu 18.10. Semmi buherálás, terminálozás, használjuk, mint a Windowst.
Szépen be is lett állítva, egy-két program telepítve, de kicsit lassúcska volt. Próbaképpen ment rá Steam, pár natív Linuxos játékkal. Nagyon gyatra volt a teljesítmény, ennyire nem gyenge a gép. Biztosan jó a driver?
Beállításokba be, a grafikus illesztőprogramot a nyíltról a zárt, teszteltre cseréljük, dolgozik. Megjelent egy figyelmeztetés, hogy függőségi hibák vannak, a lista (az ablak maga) kilógott a képről is, olyan hosszú volt. Akkor ismét. Most nem történt semmi, de átváltottunk 2D lassításra, az ablakokat is apránként rajzolta ki. A beállításokból semmi sem akarja megoldani, akkor restart.
Újraindítás után "Rendszerprogramhiba történt". Driver telepítése újra, nem ment, használjuk az apt-get install -f parancsot. Megtörtént, nincs hiba. Neten tippeket keresünk, van vagy 15 parancs, amit be kéne írni (de nem tudni, hogy mi mit csinál), hátha megoldja, de nem garantálják. Esetleg telepítsünk (vagy fordítsunk, vagy mi) magunknak drivert, de lehet, hogy újra kell majd telepíteni egy rendszerfrissítés után. A gép olyan lassú lett, hogy még a hang is akadt néha.Ugyanezen a gépen a Win10 felrak egy drivert telepítés után, és jól működik. Nincs SSD sem, de használható.
A saját gépemen telepítés után minden drivert telepít (a nyomtatóét is), semmivel sincs gond. A rendszer gyors, nincsenek hibák sem. Ezt csak azért írtam, hogy géptől és felhasználótól függ, hogy melyik rendszer éppen a jobb, vagy a "trágyarakás".
Nálam az Ubuntu is jó, de a grafikus teljesítmény ott is jócskán elmarad a Windowsostól.Az egyetlen, amit nem nagyon tudok elhinni, hogy nincs figyelmeztetés a frissítések miatti újraindításkor. Egyrészt nekem minden alkalommal többször is jelez, másrészt mikor majdnem 2 hétig nem tudta újraindítani a gépet (hibernálva volt, meg el lett halasztva párszor, aktív időszak, stb), akkor is csak egy üzenetet dobott fel, hogy nagyon de nagyon fontos lenne most újraindítani a gép biztonsága érdekében, de még ott is volt gomb a halasztásra.
-
joysefke
veterán
válasz
Krugszvele #5 üzenetére
A hiba az ön készülékében van.
Olyan szépen, fokozatosan lett a windows 10 belassítva, hogy már ssd-vel, 12 giga rammal, Kaby Lake i5 processzorral is lassúcska.
Nekem ilyesmi géppel (több ram, gyengébb proci) repül a Win10. Vagy tönkrement valami a rendszereden, vagy egy rejtett kézifék húzza vissza. Ettől eltekintve sem találkozom semmilyen hibával amelyeket itt felsoroltál.
-
válasz
Krugszvele #5 üzenetére
Utoljára nekem kb. az XP-vel voltak gondjaim amit nem oldott meg a google első találat másodpercekben kifejezhető idő alatt.
Mondjuk a legmeredekebb az volt, hogy a L R csatorna nem cserélhető meg egyetlen kattintással Windowson belül. WTF?
Nem akartam elhinni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Goddess of Victory: Nikke
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- E-roller topik
- További aktív témák...
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest