- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
"Az új benzineseken szerinted miért van DPF?"
Nincs DPF. EU előírás miatt viszont van PF. Részecskeszűrő. Nagy a baj, ha egy Otto motor úgy kormol, mint a Diesel.
Az égés során keletkező salak és a robbanótérbe bekerült szennyeződések visszatartására optimalizált a szűrő.Amúgy az olvasás kezdetén Ford Tourneo vagy hasonló kategóriás járműre gondoltam. Ülés szám, kényelem, ...
-
nevemfel
senior tag
Világos, csak hát ez, hmm, amellett, hogy "ződ", inkább csak bonyolult, és drága a javítása. Öcsém épp költözik, családalapítás előtt áll, és próbálom lebeszélni a hibridről, illetve afelé terelem, hogy inkább vegyen egy sima belsőégésű dömpert családi/hosszútávra, helyben futkározáshoz meg egy használt Nissan Leafet.
-
ncc1701
veterán
Á, nagy átlagban, nagy autótól a 7.5 nem rosz. Az insignia nekem városban bekéri a 8.5 átlagot. De hát csodák nincsenek, 1.6 tonna, és 6 gangos automata.
Ja, a hülyék klubjában én is benne vagyok a kocsival. Dpf, dízel, automata, turbó minden egy kupacban, ami messziről elkerülendő.
Bár a motor konstrukciós hibája már javítva van.
-
törölt tag
Figyelj, én nem a tekintélyemért harcolok. Senki sem állítja, hogy a benzines vagy az elektromos autó tejesen tiszta, utóbbi mondjuk annyiban biztos tisztább, mint bármilyen belsőégésű motoros jármű, hogy a felhasználás helyéről arrébb viszi a károsanyag kibocsátást.
Én nem erről írtam.
Hanem a modern dízelek által kipufogott, gyakorlatilag szűrhetetlen mikro-koromreszecskekrol. Egy nem mai cikk a totalcarrol:[link]
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy betarthat a te autód akármilyen normát meg gyári értéket, attól még durván rossz lesz a hatása és sem mérni nem tudod, sem tenni ellene. Slussz.
-
törölt tag
Mindig mindenki ezzel jön. Én nem hoztam fel a villanyautozast, de kapjunk már a fejünkhöz! Hogy lehet a fékport a modern, extra kis befecskendezés adaggal dolgozó dízel által kibocsátott mikroreszecskekhez hasonlítani, meg a NOx meg a többihez...
Értem én, hogy a gyári értékeket lehet hozni jó karbantartassal, de attól meg a modern dízel _sose_ lesz tiszta, illetve ha trollkodhatok is, pont a VW csoport bizonyította nemrég, hogy lehet papíron akármilyen kibocsátási értékeket hozni -
icemad
nagyúr
Ezzel sem értek egyet. Le is írom miért. Itt elég sok náció él, nagy számban vannak a szegények. Az autók átírása 19 euró, és bármelyik postán vagy trafikban megcsinálják. Szóval sokkal olcsóbb cserélni az egész autót, mint javítani. Nem tagadom, nekem is volt egy olyan évem, amikor havonta másik kocsim volt, pont emiatt. Így érte meg. A műszakit is ugyanúgy meglehet oldani, mint otthon. Jókat szoktam mosolyogni, mikor magyar használtautós oldalakon árulják a holland/német/belga stb autókat, kevés kilométerrel, nyugdíjas házaspártól, garázsban tartott, stb. Azok nagy része széthajtott verda, török /lengyel/román /magyar tulajdonossal. Azért viszik külföldre, mert itt már nem tudnak vele mit kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Apple asztali gépek
- Medence topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest