Hirdetés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mbalint987
aktív tag
válasz
Bjørgersson #15 üzenetére
Nem mindegy egyébként hogy hajdú vagy bihari vagy. Tudom hülyén hangzik, de én érzek különbséget a megye északi és déli része között mondjuk az ilyen "hagyományos" szavak tekintetében.
(#16) Redneck: Annyit tudok, hogy német eredetű, de nem kizárt, hogy valami márka után vált ez köznyelvi szóvá.
-
-
Redneck
nagyúr
Elnézésedet kérem, és sajnálom ha kikergettelek!
Nem tudtam hogy jövevényszó rákerestem és valóban roma eredetű. A mindennapi nyelv részévé vált, nem is érzem idegennek mint a "devla", "more", "gádzsi", "pulya" szavakat.
Én a roma szót nem szoktam meg. 2000 előtt nem nagyon hallottam, sem médiumokban, sem Pest, Fejér vagy BAZ megyében.
-
Soybex
őstag
Nem lenne szabad olvasnom a blogod, mert mindig megéhezem az írásaid/képeid láttán
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
mbalint987 #9 üzenetére
Asszony és a családja mátészalkai, náluk is pörög ez a ler dolog. Nem valami sütő markából ered?
bitpork:
Egy dologgal csúnyán ki tudnak kergetni a világból. Ha nem az a kaja amire rákészültem...
Muttert már leszoktattam róla. A és B menüből ne legyen C mer' idegállapotba kerülök. -
Bjørgersson
félisten
válasz
mbalint987 #9 üzenetére
Hajdu-bihari vagyok, de ez a ler nekem is uj.
-
HAH!
Megjött az őzike. 3 kg a legszebb gerinc részAzt hiszem jót fogunk enni majd belőle
-
-
válasz
mbalint987 #9 üzenetére
Cserép? Tepsi? Én sem hallottam még
-
mbalint987
aktív tag
Egy Hajdú-Bihar megyei kisvárosban nőttem fel, ott sose hallottam a burgonya szót csak a krumpli és a kolompér kifejezéseket.
A legszebb az, amikor mondom a városi ismerősöknek, hogy ma reggel lerben sült krumplit ettünk... Még a krumpli csak-csak átjött, de a ler semmiképpen sem.
-
válasz
Bjørgersson #7 üzenetére
Javítva és köszönöm szépen a jelzést
-
Bjørgersson
félisten
Lemaradt a forráslink vége.
-
-
HAH!
Most hívott távoli rokon h lőttek viszonylag fiatal őzet, köllé égy része?! Mondtuk h kő hát! -
muszurkefal
aktív tag
Ahh, többet nem indítom logouttal a napot. Gyakvezér csak azt látja, hogy a gyerek nyála már a térdére csöpög
-
válasz
mbalint987 #1 üzenetére
Pogram ha mondom. Meg krunyesz. Meg rohasztás
-
mbalint987
aktív tag
Nem "pogram" lesz az, hanem program...
(Egyébként meg szerdán ez a kép kollégistaként különösen gyilkosan hatott
)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ugye múltkor megpedzettem h sógornőm bejelentette a decemberi grillezés iránti igényét. Nos, ez a hétvégén meg fog...
- Ingatlanos topic!
- Kuponkunyeráló
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Macska topik
- Építő/felújító topik
- Politika
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest