Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- Napkollektor - csak úgy
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
Ebben a hsz-edben van egy nagy adag ellentmondás. Az egyik mondatodban azt írod, hogy 3 perc a tuning, a másikban meg azt, hogy neked erre nincs időd. Nincs ezzel baj, csak ez így ellentmondás. Amúgy szerintem sem szabad a kiaknázatlan teljesítményt a gépben hagyni, bár én csak az alapfeszes tuning híve vagyok, mert kell az energiamenedzsment is nekem.
-
gabo9201
senior tag
Én sem azt mondtam, hogy egy tuning őrült vagyok
(most sincs húzva a procim), viszont olykor jól jöhet néhány plusz MHz.
Példának azt tudom felhozni, hogy a régi gépemben (s478) egy 2,4-es PIV volt és lassan eljött az idő (2008 körül), hogy alapórajelen sok játék már játszhatatlan volt vele (a VGA is hulladék [X1550] volt, de először a procit kezdtem kevésnek érezni). Ekkor gondoltam egyet és megnéztem a végét, 3,3GHz--et ment a gyári hűtőjével, beállítottam stabilan 3,25-re (rengeteget javult) és így használtam még két évig (2010). Így a konfig életét még ki tudtam tolni kicsit. Ezt viszont ezekkel a procikkal sajnos nem lehetne megtenni, kénytelen lenne az ember újat venni. -
hoffman_
nagyúr
aram:
Nagyképűség ide, humor a oda, a tied egy alsó-középkategóriás gamer pc. Processzor alapján alulról, vga alapján felső határról súrolja. De nem attól lesz valami gémer, hogy az ember beleb*sz egy bika vga-t.
dízel:
Szerintem nincs fogalomzavarom
A jó gép, amin játszani is lehet, nem egyezik meg a géppel, amit játékra építettek. Egy jó gép nem szöszöl semmilyen programbetöltésnél, a összes videót izomból lejátssza(erre azért megfelelő prgi híján rá tudok cáfolni
), illetve sebességben nem hagy kívánni valót maga után, akkor sem, ha újgenerációs programokra van kárhoztatva. Ezek magukban hordozzák, hogy alkalmas lesz játékra.
Ugyanez visszafelé is igaz, hisz egy belépő kategóriás játékos gép szintén elintézi a fentieket, röhögve. Ebben a sávban lehet kis átfedés, de nem tenném ekvivalensé.
Az pedig, hogy valaki egy i3-as gépet, 4gb rammal, és egy 5770-es vidókártyával középkategóriás gémer pc-nek titulál, az a saját problémája, de semmiképp sincs igaza.
A gamer pécé alapvető épülési célja, a játékok kompromisszummentes futtásának lehetősége. Ahogy egyre több komprumisszum kerül képbe, annál inkább elveszti a gémer jelzőt. Senkit ne tévesszen meg, hogy egy ma, otthoni multimédiás felhasználásra épült gép elboldogul a játékokkal. Ja kérem, 2011 van, grafikus előrelépés kvázi 3-4 éve nem történt.
Egy középkategóriás gémer pc innen indul: i5(ebből se a legalja), 8gb ram(lehetőleg ne 1333-al gyalázzuk meg, még akkor se, ha nem túl szignifikáns a különbség a nagyobb freki javára), emellé például egy 5850/5870 vagy egy gtx 460/470. Ez már lehet gémer. Tápellátás szempontjából 4-500W bőven elég, Hipro-val ne szégyenítsük meg, egy 400W-os Aurumot megérdemel a vas(ennél viszont lehet lejjebb adni, bárminemű valós veszély nélkül). SSD nem létszükség, bár itt talán már illik beletenni.
Még így is lesz kompromisszum, azonban a közepes gémer pécé már a játékosok 90%-át maximálisan ki tudja elégíteni, illetve az is lehet, hogy nem is fut bele olyan gémbe, ami miatt megkötésekre kényszerülne.
* A fogalomzavarral kicsit túlságosan is dobálóztunk, ez a szubjektivitás miatt sajnos nem igazolható egyértelműen, ezért ezt visszavonom
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 2 49mm Újszerű/2025.11.18.Apple Gar./Akku 100%/p4269
- Lenovo 8-9. Gen. i3-i5-i7 CPU / 8-16 GB DDR4 / 256-512 GB SSD / Win 11 + 1 év Garancia + Számla!
- Microsoft Xbox Series X 1TB + Diablo IV (BONTATLAN)
- Bravo 15 C7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Alkatrészek eladók!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lépj egy szintet felfelé gamingben! Kamatmentes rèszletre is!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest