Hirdetés
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- Napkollektor - csak úgy
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo9201
senior tag
válasz
crysis 2011 #95 üzenetére
-
gabo9201
senior tag
Én nem vagyok az Ipon híve, mert elég sok garanciális problémát hallottam róluk (személyes környezetemben is).
Az árak pedig általában a PCX-en is jók. Pár száz forint eltérés van többnyire az Ipon-hoz képest (nem feltétlenül pluszba). Ha egy komplett gépet vesz az ember általában ezek a pár száz forintos különbségek kiegyenlítik egymást, mert az egyik dolog az egyik helyen olcsóbb a másik pedig a másik helyen.Pl.:
Most több cuccot nem linkelek ide, de látható, hogy nincs jelentős különbség a dolgok árában. Persze lehet biztosan olyan cuccokat találni ami az egyik helyen jelentősen drágább, de általában nem ez a jellemző.
Egyébként köszi a hozzászólást!
(#84) echterion:
Így van, én is azt mondom nem szabad egy procit annyira kiherélni, hogy ne lehessen tuningolni
Én már csak a kíváncsiság kedvéért is megnézném mit mennek a kisebb Sandyk. Pont ezeknek az alsókategóriás Pentiumoknak és Cerkáknak lenne rá szükségük. -
gabo9201
senior tag
válasz
dízelracer #76 üzenetére
Én erre gondoltam:
"De ha megnézed a Pentium G840 (18.200 Ft) egy két alkalmazást leszámítva simán hozza a Phenom II X4 955 (26.200Ft) szintjét. Átlag felhasználó észre sem veszi a két proci közti a különbséget."
Részemről a vita lezárva, a saját árkategóriájában jók az új Pentiumok ebben egyetértünk
Sőt a Celeronok is, de itt elmondhatatlanul fájlalom a tuning hiányát
Milyen szép lenne látni egy 12K-s kétmagos Cerkát itthon a gépben gyári hűtővel 4GHz-en alulfeszelveKieg.:
Az AnandTech összehasonlítója kétségtelenül hasznos próbálkozás,de amint már írtam is én az ilyesfajta rangsorokat fenntartásokkal kezelem. -
gabo9201
senior tag
Én sem azt mondtam, hogy egy tuning őrült vagyok
(most sincs húzva a procim), viszont olykor jól jöhet néhány plusz MHz.
Példának azt tudom felhozni, hogy a régi gépemben (s478) egy 2,4-es PIV volt és lassan eljött az idő (2008 körül), hogy alapórajelen sok játék már játszhatatlan volt vele (a VGA is hulladék [X1550] volt, de először a procit kezdtem kevésnek érezni). Ekkor gondoltam egyet és megnéztem a végét, 3,3GHz--et ment a gyári hűtőjével, beállítottam stabilan 3,25-re (rengeteget javult) és így használtam még két évig (2010). Így a konfig életét még ki tudtam tolni kicsit. Ezt viszont ezekkel a procikkal sajnos nem lehetne megtenni, kénytelen lenne az ember újat venni. -
gabo9201
senior tag
válasz
dízelracer #51 üzenetére
Nem fogok az AMD mellett korteskedni, mert mint írtam is nem vagyok elfogult (ellentétben veled, amiről az aláírásod is tanúskodik), de azért amit linkeltél kijelentés, hogy az Intel belépőszintű kétmagosai egy szinten vannak az AMD ma kapható négymagosaival az egy kicsit durva.
Nézz szét jobban, és ha ez megtörtént te is láthatod, hogy ezek a procik mind teljesítményben, mind pedig árban az Athlon II X2-k elllen lettek pozícionálva (megjegyzem ez ellen jó vételnek számítanak).
Viszont sajnálatos dolog, hogy jóformán lehetetlen tuningolni őket -
gabo9201
senior tag
Köszönöm az elismerő szavakat és persze a kritikákat is.
Legközelebb előfordulhat, hogy a használt piaci árakkal is írok cikket, és megpróbálok többféle alkalmazási területre is írni példát (pl.: netezős, irodai gépek; abszolút belépő Gamer gép stb...) -
gabo9201
senior tag
válasz
dízelracer #32 üzenetére
Igen nekem is az a tippem.
-
gabo9201
senior tag
Az Anandtech milyen VGA-val méri az eredményeket? Mert ezt nem látom sehol.
Az én véleményem egyébként az, hogy ezeket a "rangsorokat" fenntartásokkal kell kezelni, mivel a mérések között sokszor hónapok telnek el, fejlődnek a driverek és sokuk teljesen más konfigban van mérve.
Ettől függetlenül nem vitatom, hogy az i3 a legtöbb játékban jobb, mint az Athlon II X4, de az ilyen 50%-os különbségeket nem igazán hiszem el (persze lehet, hogy 800x600-ban mindent minimumra véve van ekkora különbség, de VGA limites beállítások mellett nem hiszem, hogy ennyire számottevő lenne az i3 előnye) -
-
gabo9201
senior tag
Ha figyelmesen elolvastad az elején írtam, hogy mik a szempontok. Én azt tartottam szem előtt, hogy CPU oldalon lehetőleg túl legyen biztosítva a rendszer, de a cikkben megemlítettem, hogy lehet venni i3 + 6850 vagy GTX460 kombót is mert a végeredmény kb. ugyanaz lesz árban. Mindenki döntsön úgy ahogy neki tetszik.
Athlon II VS Phenom II konklúzió: az Athlont 200MHz-el magasabb órajelen járatva kb. ugyanazt hozza, mint a Phenom. De nem akarom fényezni. Az i3 köztudott, hogy játékokban nagyon jól teljesít, de azért a valós négy magot használó alkalmazásokban ha nem is hatalmas, de hátrányt szenvedne (ez az általad linkelt összehasonlításból is kitűnik).
Mod.: A címet megváltoztatom közepes "Gamer" -re, mert tényleg nem ez a legalja a játékra is alkalmas gépeknek
-
gabo9201
senior tag
Ezért is írtam azt amit írtam
(#8) fezlergabor:
Azért az Athlon X4-et nem kellene ennyire leírni
Nyilván az is jó amit te írtál, de az már részlet kérdés, hogy te inkább a gyengébb CPU + erősebb VGA párost választanád Intel oldalon. Szerintem az 1TB-s HDD jobban megéri a kb 3.000Ft-os felárat mint az USB 3, de ez megint csak szubjektív dolog.
A házra sem kell feltétlen szentírásként tekinteni ahogy írtam is. Azt meg nem hinném, hogy bármelyik ma kapható olcsó házban ne lenne hely legalább két ventilátor számára elöl és hátul egyaránt. Nem ismerem az általad linkelt CM házat, de ennyiért gondolom ez sem jobb minőségű (anyagvastagságra gondolok főként). -
gabo9201
senior tag
Igazatok van nem ez a legalja a "Gamer" gépeknek, de véleményem szerint ma már kétmagos CPU-t venni nem ajánlatos az időtállóság miatt
Alaplap terén Intel oldalon is szívesebben vettem volna egy olyat amin több bővítési lehetőség van de sajnos 20K alatt nem találtam.
AMD oldalon viszont 3-4.000Ft felárat szerintem megér a plusz két ram slot és az AM3+ Support.
Tavaly mikor magamnak vettem gépet még nem voltak AM3+ -os lapok ezért én is az abszolút olcsó kategóriás N68C-S UCC-t vettem, nem bántam meg(#9) Lewzke:
Arra céloz, hogy nem menne a Dual Chanell. Tapasztalataim szerint viszont ennek játékok terén szinte semmi hátránya. A bővíthetőség szerintem többet ér ennél, de ezek a dolgok mind szubjektívek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 2 49mm Újszerű/2025.11.18.Apple Gar./Akku 100%/p4269
- Lenovo 8-9. Gen. i3-i5-i7 CPU / 8-16 GB DDR4 / 256-512 GB SSD / Win 11 + 1 év Garancia + Számla!
- Microsoft Xbox Series X 1TB + Diablo IV (BONTATLAN)
- Bravo 15 C7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Alkatrészek eladók!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest