- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ivqkzy-: Eddig
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bari
Modder
válasz
Thunderzolee #4 üzenetére
A rack hdd ledjei nincenek egyébként bekötve, a sata-ide átalakító miatt amúgy is egyfolytában világított, a satásnál meg az alaplapra kellene kötni, ami meg már máshol világít (külső vezérlőpanel). A tápellátást jelző led is csak azért maradt bekötve, hogy lássam ha be vannak kapcsolva, de ezek is likvidálva lesznek ha elkészül az új vezérlőpanel, amire sok minden mással ezek is ki lesznek vezetve, a rackeket kapcsoló áramkörrel együtt. A házon egyébként semmi nem világít. Van az előlapon egy gyári venti vezérlő és kijelzője, azt sem kötöttem be. A visszajelző ledek a monitort tartó kis pódium aljára vannak kivezetve. Ha lesz kicsit több szabadidőm akkor majd írok annak készítéséről is, de az lcd modos írásomban lehet látni róla képet, igaz elég távolit.
-
-
Bari
Modder
válasz
Thunderzolee #2 üzenetére
A rendszer lemez (1,5T) nem rackben van. A régebbi konfigokból megmaradt kisebb lemezeket szoktam időnként beletenni, alap esetben üresek. Elég sok az idés lemezem (80-160gb) amikre időnként biztonsági mentést készítek a fontosabb adataimról. A hűtéssel nincs gond. A rack hátsó 4cm-es ventijei alig halhatóak, és amúgy is csak a másolás idejére vannak bekapcsolva, de ha kikötném sem lenne gond, a ház tetején lévő 12cm-es venti a rackeken keresztül is szív levegőt, és az alu fiók és keret miatt sem melegednek. A legmagasabb winyó hőmérséklet amit a rackben elért a 250-es samsung sata winyóm 36°C volt, mikor konfig csere után átmentettem az adatokat az új winyóra (kb 200gb-ot). Ezért is esett a választás az alu rackekre, mivel sokkal jobban tud bennük hűlni a hdd mint a műanyag társaikban.
Mivel ritkán használom őket, lehetne helyettük külső usb-s vagy e sata keret, de jobban szeretem a fix dolgokat. -
Ezt most nem vágom.
Mobil-rackben használod a merevlemezeidet?Nem melegszenek túl?
A rackek hűtőventilátorai nem túl hangosak?Hajdanán nekem is volt pár mobil-rackem, de már nem használom őket.
Akkoriban is inkább a látvány miatt tetszett ez a fajta megoldás, egy toronyházon jól mutatott a sok led, meg a rackek. De aztán az egyre nagyobb kapacitású winchesterekhez már nem volt elég a rackck hűtése, inkább alulra szereltem be őket (amúgy is fixen használtam őket), meg kaptak egy nagy ventilátort.
Van eSata a gépemen, elég gyakori, h rádugok merevlemezt, a kábelek is folyton be vannak dugva hátul.
-
Engineer086
Modder
Egy laikus meg se mondaná, hogy itt valami trükközés van
Tetszik a kialakult összkép!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged