Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Safe Mode az agyban
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Peter Kiss: Somogyi internet rádió INR 5000/BK
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tondi
tag
Ha lenne még 5 1/4" meghajtóm elővenném és egy kicsit nosztalgiáznék vele még egyet dosbox-ban, nagyon szerettem használni.
-
nyunyu
félisten
napi szinten látok A1+A2+A3+... dolgokat.
SUM(A1:A3) vajon olvashatóbb lenne?
(Magyar excelben SZUMMA(A1:A3) )*: asszem Excel 8.0 (=Office 97?) óta vannak lefordítva a függvény nevek magyarra, korábbi Excelekben még angol nevek voltak.
Valamelyik verzióban ráadásul a mentett xls fájlba is magyarul kerültek be, így az angol Excel nem ette meg a magyarral mentett fájlokat, és fordítva sem működött
Mostaniak a fájlba már angolul mentik a függvényeket, csak a GUIn látod magyarnak. -
Bad Pritt
félisten
Egy állásinterjú során excel feladatokat kellett megoldani és mikor rögtön az elsőnél CTRL+F-et használtam, akkor hallottam, ahogy összesúgtak ketten, hogy "kontrolefet használ".

Nap mint nap látom, hogy milyen súlyos hiányosságok vannak alapvető tudásban Office terén is, az nemhogy valamilyen más eszközzel kapcsolatban mellettük. -
ftc
nagyúr
Az a gond, hogy ami a videóban van az a mai világban is nehézséget okoz... napi szinten látok A1+A2+A3+... dolgokat.
-
totron
addikt
Jól mondod. Mekkora az aránya az infantilis változónév-adásnak globálisan vajon? Halálom, mikor ifjonti titánok viccesnek hiszik a trágár elnevezéseket, belevíve a kódba.
-
Haha, vicces kis reklám

Érdekességképp, ha valaki nem tudná, az első Office csomag készítésében nagy szerepe volt Charles Simonyi (Simonyi Károly) magyar származású szoftverfejlesztőnek.
A programozásban van egy kifejezés, a "Hungarian notation". Ez azt jelenti, hogy a változóneveket úgy találják ki, mint ahogy a vezeték- és keresztnevek sorrendje van a magyarban, tehát először a típuselnevezés (rövidítve), aztán a változó saját, egyedi neve. Ezt a módszer Simonyi vezette a Xeroxnál, illetve később a Microsoftnál. -
Valami ilyesmire számítottam

Új hozzászólás Aktív témák
- Egybegép lesz vagy ház? A Corsair sem tudja eldönteni.
- ASUS notebook topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Robotporszívók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- Arc Raiders
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- SkyWatcher AZ-Goto 130/650 Newton távcső Wifi modullal eladó
- Crucial Pro 48GB (2x24GB) DDR5 5600MHz CL46 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair VENGEANCE RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- Sony G 24-105 f/4 - Sigma 50mm f/1.4 Art (SONY E)
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi