Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vangelis
félisten
De gondolom e miatt nem lehet szerződést bontani
-
Megérthető az érvelésed, de szerintem a digi nagyon megbízható szolgáltató.
Én panelban lakom két éve, és azóta folyamatosan neten van a kis gépem, és a napi IP váltásokat leszámítva 0perc kiesés volt.
Ezzel persze lehet, hogy mások máshogy vannak, és nyilván fölösleges egy kertesházi övezetben élőnek ezt ecsetelni, mert úgysem éri el a digi netet, csak arra reagáltam, hogy akkor sem váltanál, ha lenne nálatok digi. -
wwenigma
Jómunkásember
Ezert is irtam hogy ahol elérhető.
Én is 10e-et fizettem havonta husegnyilatkozat nelkul:
Digi1000 - 1000/100Mbps amibol 3-600Mbit lefele mindig megvan, felfele stabil 100.
128 digitális kódolatlan csatorna ebből vagy 25-30 HD
Telefon, 15ft-os mobilos, 6ft-os vezetekes percdijjal. Igényelhető nomadikus 21-es szám, okostelóra VOIP-hez, ugyanilyen percdijakkal...Az elmult 5 évben kb 1 óra kiesés volt. Most valtottam 200/50-es csomagra, cseszett jo a Digi1000 de felesleges. Igy mínusz 2e a havidijbol.
Bici: 168 óránként (hetente) van kötelező bontás PPPoE-n Diginél.
-
Aryan
senior tag
Használnék, hogy ha lehetne UPC netet, de sajnos csak nálunk csoda T van. Kibírnám, hogy ha nem lehet megnézni pár moslék csatornának a honlapját.
-
sixpak
nagyúr
Nagyvárosban lakom, az összes szolgáltató megtalálható. Digi csak a paneldzsungelben van, a kertvárosi részen már nem elérhető a kábeles szolgáltatásuk. És ezen nem is fognak változtatni mostanában.
De ha nem így lenne, akkor sem biztos, hogy váltanék.
Igaz 10.000 forint felett fizetek havonta, de nem váltanék látatlanba.
Nekem nem fontos a sebesség (120-as van már régóta), nem igazán töltögetek, viszont a megbízhatóság és a folyamatos minőség annál inkább.
Ne érts félre, nem vagyok beépített ember, pár éve rengeteg gond volt velük, rendszeresen küldtem el őket a halál f@szára telefonban, annyira szar volt.
De az utóbbi pár évben nem volt gondom velük. -
-=RelakS=-
veterán
Csak én látok összefüggést az egyre kiritikusabb RTL Klub elhalgat(tat)ása és a között, hogy a választások idején az ATV valahogy mindig az érdekfeszítőbb riportok idején nem volt elérhető? Esetleg abban az idősávban úgy egyáltalán az összes csatorna.
Legalábbis anyám dohogott folyton, hogy valami balos fickó jönne az ATV-n, erre nincs adás. -
Syl
nagyúr
Úgy bírom, amikor az ilyen híreknél megjelennek a "digi ilyen gyors", a "digi olyan olcsó" felkiáltások! Kérem szépen, ha már ilyen szuper a digi, ide nekem egy 200/100-as kábelt.
Ja mégsem.
Mert a digi nem jön be a lakóparkba, az 50 méterre húzódó panelnegyedben szolgáltatnak csak. Miért? Mert paneleknél a tetőn átdobálják a kábelt, a lakóparkban meg ásni kell, kábelt fektetni, csatornadíjat fizetni. Az meg nekik drága. Köszike digi! -
vaakuum
addikt
Van ma olyan technika (vagy hardver) a piacon, ami képes több szolgáltatót is kezelni párhuzamosan? Gondolok itt arra, hogy ha tényleg az lesz, hogy egyik szolgáltatónál ez nem elérhető, a másiknál meg az nem, akkor lehet-e olyat csinálni, hogy egy routerbe becsatlakozik 2 vagy akár három szolgáltató is a minimál csomagjával?
Ahol mindkettő/mindhárom szolgáltat, ott párhuzamosan mennének az adatok minden szolgáltatónál (ezáltal az olyan felhasználás gyorsabb lenne az összeadódó sávszélek miatt), mint az egyetlen szolgáltató dedikált le és feltöltési sebessége.
Ahol meg csak egy szolgáltat, ott annak a sebességével jönne-menne az adat... -
Dr. Romano
veterán
anonymouse-al múkod
-
buherton
őstag
A letiltások engem nem érintenek. Ismerős marosvásárhelyi proxy-ján keresztül bármit elérek legalább 100 Mb/s-es fel/letöltési sebességgel. Neki is DIGI-je van.
(#33) mlinus: Mert gondolom te nem szoktál HD filmet stream-elni magad otthonról, amikor távol vagy, vagy a családi képeket megosztani otthonról, vagy simán backup-olni. Én szeretnék, de ~350 kB/s mellett megás képeket gyorsan megjeleníteni nem lehet, ahogy HD filmet lejátszani sem.
Én is imádom, amikor kitalálják mások helyettem, hogy nekem mire van szükségem.
-
Szederp
tag
Tragédia, hogy átnyúlnak a fejünk felett. Bár, ha egy csatornát kell megneveznem amiért nem kár, hát ez lenne az.
-
Dezsike
tag
Úgy tudom az Internet úgy lett kitalálva, hogy ha elvágunk egy összeköttetést akkor más úton, akár külföldön keresztül, de továbbra is működnie kell a kapcsolatnak. Most hogy a UPC és az Externet között megszakadt az összeköttetés, el kellett volna indulnia az adatforgalomnak másfelé, más útvonalon, nem feltétlenül belföldön maradva. Ha nem indult, akkor a UPC szándékosan elérhetetlenné tette az Externet felé áramló adatforgalmat, nem csak a közvetlen összeköttetés szűnt meg.
Szerk: Nem válasz akart lenni, bocsi.
-
floatr
veterán
Szerintem meg ahogy eddig is, minden balhéból a digi profitált. Amikor ők próbálkoztak a mennyiségi korlátozással, két nap alatt visszaléptek, hogy látták mennyire maguk alatt vágták a fát.
(#33) mlinus az egyszerűség kedvéért egy projekt telepítéséhez most kb 100-150 MB-os csomagot kell feltöltenem a gépemről. Egy tesztszerver esetében ez naponta több alkalmat is jelent. A jelenlegi DIGI-s csomaghoz képest a UPC-s csomagok lehetőségei szerint is lényegesen többet kéne malmoznom, amíg felszalad a cucc a helyére.
-
DeFranco
nagyúr
egyébként meg digi ide digi oda adideadigit adigitadide senkinek ne legyenek illúziói. ha ebből precedens lesz, akkor a többi szolgáltató is meg fogja lépni előbb-utóbb, nem véletlenül volt ebből akkora balhé az usá-ban is.
szóval ez eléggé le az utcára ki a térre faktor szolgáltatótól függetlenül, mert ha ezt egyszer valaki megcsinálja, nem lesz visszaút.
-
vitezlejszlo
őstag
Tudna valaki egy externetes IP címről traceroute-ot csinálni a 80.98.51.1-re?
Baromi kíváncsi lennék, mert nagyon sántit a magyarázkodás. Amennyiben az UPC lejön a BIX-ről, attól még a forgalomnak nemzetközi, vagy egyéb partneri peeringen keresztül mennie kellene. A UPC nem títlotta ki az Externetet, csak a BIX felől nem hajlandó velük (meg még egy rakat másik céggel se) forgalmazni. Mert ha fizikálisan kitíltotta volna a hálózatából az Externetet, na az lenne csak igazán mókás, és lőné hátulról sggbe az egész netet. De ilyen szerintem elképzelhetetlen. Mármint a fizikai kitiltás.
Szerintem inkább az van, hogy vagy az Externet, a UPC vagy a RETN akin keresztül most a forgalom mozogni látszik egy hibás szűrés miatt nem engedi el valamelyik cég forgalmát a másik irányba. Persze ezt a RETN -t megkerülve is le lehetne tesztelni, ha bármelyik cég is akarna kicsit jobban foglalkozni hálózatilag a problémával, nem pedig a másikra várni, hogy olda meg a másik a gondot.
Ezért ha valaki tud legyen kedves egy trace-t csinálni a fenti IP-re, és ha lehet írja le a saját publikus IP címét (persze az utolsó szám helyet adhat mást, csak hogy ne legyen beaozonosítható
-
floatr
veterán
Nem is tudom, mikor volt az utolsó net kimaradás a DIGI-nél (2-3 éve pár órára) a discovery meg nem érdekel
Nálunk a fibernetet vette meg az UPC, az akkor is egy rakás szutyok volt, most is az. Erre rátettek még egy lapáttal most. De majd mindjárt jön bambano, hogy megmondja h ez így van jól, meg hogy ezzel miért jár jól mindenki
(#29) buherton Én részben itthonról dolgozok. A DIGI alapcsomag feltöltési sebessége is tökéletes, amikor nagyobb adatcsomagot (többszáz megás projektek) kell küldözgetni, vagy szerverre telepíteni. Költözés előtt állunk, és úgy néz ki, hogy az ottani szolgáltató a UPC. A hideg ráz tőle...
-
buherton
őstag
Jelenleg UPC-nél vagyunk, de egyáltalán nem vagyok megelégedve velük. Analóg TV + fiberpower 30-as net. Ha jól emlékszem, akkor 6,4 k-ról indult és most 7,7 k-nál jár ~3 év alatt. A net pedig bár az utóbbi időben nem volt gond, de előtte rendszeres volt a szakadozás és teljes internet leállás. Több ismerősöm is nagy megelégedéssel használja a DIGI üvegszáljait én is alig várom. Végre nem 3 Mb/s lesz a feltöltés, ami semmire nem elég, no és persze olcsóbb lesz.
-
PistiSan
addikt
Tényleg elég gáz ez a tiltás, a következő mi lesz? Yotube, Vimeó? Facebook letiltásnál biztos mennének tüntetni is
.
Az elv zavar engem is!Pár éve volt romániai ismerősöm, már akkor 100mb-es netet használt amikor nálunk az 1mb-es adsl volt elérhető, egy csomó magyar weboldal nem töltött be neki, akkor viccelődtem is vele, hogy ez nem internet ha nem lehet elérni minden tartalmat!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
dajkopali #18 üzenetére
Köszönöm. Hamarabb írtam, mint olvastam. A hwsw cikket azóta elolvastam, nem kicsit érthetőbb számomra annak a nyelvezete, megfogalmazása.
(#16) 8th: Olvasd át alaposan a hírt, meg a linkeltet is. Az elérhetetlenség csak többek között vonatkozik az RTL Klubra, valószínűleg vele együtt minden mást érint, amit az Externet hosztol.
HGyu
-
-
nubreed
veterán
Így van, mi is ezt tettük a családban. Telekomról és UPC -ről Digi -re váltottunk és nagyon jól tettük.
(#24) Polllen:
Főleg most, hogy tegnap bejelentették, hogy még egyszerűbb és ügyfél barátabb lesz a szolgáltató váltás, szerződéstől való elállás, stb... a UPC csak saját maga alatt vágja a fát.
-
Polllen
nagyúr
Üzleti döntés = harács.
Amint kellemetlenséget okoznak, átmegyek másik szolgáltatóhoz és nyaljanak sót.
-
-
Vincent_
aktív tag
Néhány napja a "V - mint vérbosszú" ment valamelyik adón. Ahogy néztem, egyre több hasonlóságot véltem felfedezni mai szép és jó rendszerünkkel... Néhány év, és jöhetnek a maszkok...
-
Out
addikt
Befogja vezetni a UPC a különféle csomagokat az interneteléréshez, mint amik vannak a TV-nél. Pl. Külföldi oldalak látogatásához kell rendelned külön Világ internet csomagot plusz pénzért. Az alap internet csomagban benne lesznek a UPC weboldalai, azokat korlátozás nélkül lehet megtekinteni. Lesz internetes film csomag (Youtube, Vimeo, stb..), Hírcsomag (index.hu, hvg.hu, stb..), Zenecsomag (Soundcloud, stb...)
Én otthon már a routeremben le is tiltottam minden weboldalt. Csak a Youtube és az ncore-t engedélyeztem, másra nincs is szükségem. Jöhet a szép, új világ.
-
Szörnyű, össze is dől a világ! Holnap már a nap sem jön fel! Ki a tököm nézegeti a retekklub weboldalát? Az éjjel nappal budapest célközönségét leszámítva kb. pont senki.
Kalandorral értek egyet ez ügyben: "elvi kérdésként zavar, hogy ilyen megtörténhet, de talán a tartalom miatt nem izgat a dolog."
-
04ahgy
nagyúr
Egy kis segítséget kérek... Az UPC felmondott valamilyen szerződést, ez OK. Hogy kapcsolódik az Externet és az RTL Klub ide? Nem úgy van, ha egy adott irányban nem tud menni az adat, akkor megy másik irányban? Miben sérti a netsemlegességet ez a szerződés felmondás?
Tegnap este kb. 22:30 és 23:30 közt nem volt DNS feloldásom (T-Home internet), de az IP alapú kapcsolatok mentek (Skype, TeamSpeak). Lehet összefüggés esetemben a hírben taglaltakkal?
HGyu
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Neil Watts #10 üzenetére
"Ez alapján akár ezt is bármikor megléphetik, ha akarják."
Ezek után meg akár más szolgáltatók is beléphetnek a UPC mögé...
Mindenesetre valóban elég elgondolkodtató ez az egész az internet meg szólásszabadság jövőjével kapcsolatban.
-
nubreed
veterán
Én nem vagyok UPC-s de amúgy aki igen, Tor Browserrel próbálta, úgy sem megy?
-
DarkChild
senior tag
Szerencsére már évek óta nem vagyok UPC előfizető, de ha még az lennék, holnaptól már nem lennék
-
-
A zemberek saját tapasztalataim szerintem pont mások elöl menekülnek a UPC-hez, főleg a Telekomtól.
Én is UPC-s vagyok, elvi kérdésként zavar, hogy ilyen megtörténhet, de talán a tartalom miatt nem izgat a dolog. Persze ha a PH-t "tiltanák le", biztosan lófejért állnék sorba a vágóhídon. -
balint107
aktív tag
Én arra lennék kíváncsi, hogy az RTL klubbon kívül mik a "más egyéb oldalak"?
-
Apollyon
Korrektor
"a UPC vezetékes és mobilos hálózatáról is elérhetetlenné vált az RTL Klub mellett számos más weboldal"
A retekklubot mondjuk nem sajnálom, de mik azok a "számos más weboldal"-ak?
-
Diopapa
addikt
Az Externet csak tartalomszolgáltató? Nincsenek lakossági internet előfizetői?
-
Mindenre van megoldás, tessék szolgáltatót váltani (már ahol lehetséges), aztán ha az előfizetők fele lelépett, nem lesz ilyen nagy arca a UPC-nek.
-
zzola
titán
Rohadjanak meg! Gondolom a kormánynak ez épp jól jön, hogy a kritikus RTL Klub oldalát csak korlátozottan lehet elérni...
Mi fogyasztók isszuk meg a levét! -
Ez így ebben a formában kimeríti az egyoldalú szolgáltatásmódosítás fogalmát, nemde?
Üdv. core2
-
wwenigma
Jómunkásember
Mar megint az upc keveri a xart? Egyaltalan lehet ezt, igy kizarni egyes elofizetoket? NHH?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Április elsején minden bizonnyal új korszak kezdődött a magyar távközlési piacon. A küzdelem tárgya a netsemlegesség.
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest