- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Candy: IGPU dGPU passthrough, avagy a nem minden arany, amin megy a Furmark
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- sziku69: Szólánc.
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cane
őstag
srác #7: eldőlt az összes dominó! kezdjük előlről!

-
Szmuki
tag
Tiszta Tér rulezz!
Full ESD védelem,sapka,cipő,köpeny,kesztyű,áll.páratartalom,áll.hőmérséklet,rengeteg előírás...stb
de megéri a pénzét.
Bár oda akárkit nem engednek be.Kizárólagosan csak olyat aki ott dolgozik.
Full precizitás mindenhol.Hiba előfordulásának esélye gyakorlatilag lehetetlen, szinte nincs.
Aki teheti nézze meg a Mátrix trilógiát.A film önmagáért beszél. -
Szmuki
tag
Ez elég összetett dolog egy ilyet látni.
Először is. Ahol készülnek ezek a gyönyörű szilícium lapocskák, a légtérnek félelmetesen tisztának kell lenni(ua:Tiszta tér).Meg van határozva Mennyi por szem lehet egy köbméter levegőben.Ha tegyük fel koszos a levegő, akkor azt a darabszámot ami abban a hónapban legyártottak, felül kell vizsgálni(pontos menetét nem ismerem)...stb.
Ez durván szakmai titok(szerintem?!).Ezért nem lehet Ilyen gyárakban fotózni, ha valakit elkapnak, automatice ki van rugva, más nap nem kell jönni dolgozni.Csak a sajtónak(nekik is csak olyat mutatnak meg...).
Én csak láttam egy ilyen hordozót, messziről(ablakból) kb 60cm-es kör alakú lapon nagyon-nagyon sok db szílicum lapka.Gyönyörű volt a színe ahogy megcsillant a neon alatt.
Ősrégi reklám hát ha beugrik:Amikor az Intel és az Amd egymás mellett és az Intelé a nagyobb
...
Rémlik vmi? -
JoeYi
őstag
sztem jó kis kifigurázás, nincs ezzel semmi baj.
Egyébként intelre vmi olyasmit lehetne, hogy ülnek egy asztal körül a managerek, és gondolkoznak, hogy milyen "forradalmi" lépést kéne tenni. És akkor megszólalni az egyik, hogy tegyünk bele még két magot!

-
fLeSs
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Ezexerint nem tűnt fel, de egyiket sem fikázom, az AMD-t sem, max a te szemedben ez egy tüske, és fikaként reagálod le.
Egyelőre az Intelnél nincs mit fikázni, esetleg a szervervonalról lehetne írni ebben a kontextusban, de az túl komoly téma ide, mikor még egy poént sem képesek megérteni az emberek.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
csak kicsit csodálkozom...

-
tocsa
senior tag
Az a cikk nagyon jó, a tervezés, fejlesztés részére koncentrál. De lehet, hogy CSorBA-t konkrétan a gyártás részletei érdeklik. Azaz egy már megtervezett chipet hogyan készítenek el. A Discovery-n a hogyan működikben volt chipgyártás, de ott is leginkább a tokozás, és egyebekre koncentrálnak.
Ami nekem legjobban tetszett BME villany szak 1. félévben az Anyagtudomány tárgyon belül, az maga a gyártás, beleértve az egykristály növesztés mikéntjét, az adalékolásokat / szennyezéseket, a fotolitográfiás eljárásokat. Nagyon-nagyon érdekes, mert extrém körülmények uralkodnak. A tisztaszoba extrém tiszta, extrém hőmrsékletek vannak, stb. Ha van igény rá, és lesz időm, megpróbálhatok írni róla egy bejegyzést.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Csak nyugodtan, szólásszabadság van!

El sem tudod képzelni, hogy mennyire nem érdekel ha beszólnak. Az ember idővel megedződik, és immunissá válik bizonyos dolgokra...
De amúgyis ez a logout, ezt nem lehet komolyan venni.Ez az írás egy poén.
Ha nem vagytok képesek felfogni a poént, az nem az én hibám.Az Intellel kapcsolatban nem találtam egyelőre ehhez hasonló poénos képet/szöveget, de ha lesz, akkor majd azt is megírom.
Egyébként nem olvastad a Véleményem 2007-ről című írásomat? Sztem nem, mert annak a topikjába is írtál volna, ha olvastad volna (ftc?). Lécci olvasd el, és reagálj rá, ha van mit.
-
bnss
veterán
Nekem a cím szúrt szemet, mégpedig az "az" határozott névelő. Szvsz: "A K10 legnagyobb problémája" a helyes megfogalmazás. Először nem esett le, de aztán...

-
-
Oliverda
félisten
Belemegy abba még egy P3-as is megfelelő segédeszközzel.
Egy AMD proci esetében a lapnak jóval kisebb beleszólása van a rendszer össz. teljesítményébe mint egy Intel-nél.philoxenia: Az 5 éves gép már más tészta, de vannak/lesznek olyanok is jópáran akiknek nincs kedvük még lapra is költeni (főleg hogy olyan sokat nem is nyernének vele), vagy szétszedni az egész gépet, stb. Egy BIOS frissítés még mindig egyszerűbb és kényelmesebb mint egy új lap tortúra.
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
Komolyra fordítva, most egy ötéves alaplapom van, átlag felhasználónak gondolom magam, nem mindegy a foglalat, a chipkészlet, miegymás ? Az egészet kell már mindenképpen cserélnem, mindegy, hogy milyen gyártmányú a proci, a chipkészlet. Mondjuk most sem muszáj cserélni, mert még megy a gép, csak a videokártyafoglalat AGP, az viszont akkor még nem volt választható.

-
-
philoxenia
MODERÁTOR
Magyar procit akarok.

-
Yutani
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Sőt, azt a fickót keresik, aki ott dolgozott, de meglógott.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A kép nyilvánvalóan Mo-on készült. Egy "dolgozik" a többi nézi.

-
rudi
nagyúr
válasz
Dr. Romano
üzenetére
A Prescott óta milyen Inteles dologba lehet úgy istenigazából belekötni?
-
JoeYi
őstag
emberek ez csak egy kép, irónikus kiegészítő szöveggel. Én egyfajta angol humornak soroltam, vagy ha úgytetszik faviccnek, és a lényeg, hogy totál fejetlenség van, és még aki csinál valamit az se csinál semmit

Legalábbis én így értelmeztem

-
Renwick
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Szvsz túrjatok elő az archívumból néhány Prescott-tesztet...

üdv
R.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Intel fikuszt én is szeretnék már látni...

-
_seth_
veterán
"aZ k10 legnagyobb problémája"
-
cousin333
addikt
Tisztában vagyok vele. Csak arra utaltam, hogy a fordítás nem pontos, mert TX, Austin, az magyarul Austin, Texas. Az egész pedig a Houston, TX-t majmolja, ami az amerikai űrkutatás központja. A "Houston, we have problem" meg egyfajta szállóigévé vált (nem biztos, hogy pontosan idéztem).
Bár nem értem, miért pont Austin...
-
Olasza
aktív tag
Én sem érték ebből egy szót sem.

-
cannibal
senior tag
Lehet csak a hólapátolás teszi,de nekem nem jön el a poén. Egyáltalán nem

-
CSorBA
őstag
hmm,

Most így eszembejutott, hogy nem tudnátok írni valami átfogó bemutatást a processzorkészítéséről? Magáról a módjáról, a közember számára.. Vagy nem nagyon engednek be sajtót a gyártósorra? Vagy létezik valami ilyen film, anyag, cikk? -
JoeYi
őstag
1. srác (áll) „Gyerünk már emberek! Izé, én csak azt szeretném tudni, hogy mikor tudunk kiszenvedni egy működő Barcelona-t”
2. srác (keresztbe tett kezek) „öhm, lövésem sincs… ti mit gondoltok ?!”
3. srác (unott) „nyahh, rohadt kényelmetlen ez a testhelyzet… zzz, más munkát kéne keresni”
4. srác (lefele néz) „nagyon odafigyeltem, de bázz, még mindig nem látom!”
5. srác (ránk néző) „hívd a TX-es srácokat: Austin, van egy kis probléma”
6. srác (jobb szélen, süket) „OK, királyság, azonnal hívom őket. Megmondom nekik, hogy minden a legnagyobb rendben”
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude 7200 2-in-1,12.3",FHD,i5-8365U,8GB,256GB SSD,WIN11,Tablet,LTE
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 I9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 Super 16GB Lian LI LANCOOL 207 750W
- BESZÁMÍTÁS! 64GB G.Skill Trident Z Neo 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 225 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Azért be kell valljam, hogy az egyetemen voltam tisztaszobában, és voltam olyan gonosz, hogy felnéztem a szekrény tetejére és találtam port
. De ott "csak" MSI chipeket gyártanak.

de megéri a pénzét.
.
.

Egy AMD proci esetében a lapnak jóval kisebb beleszólása van a rendszer össz. teljesítményébe mint egy Intel-nél.