Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3151) pethYeti válasza TechN7ne (#3147) üzenetére


pethYeti
addikt

Szerintem reportold az Apple-nek és jelezd kéred vissza ezt.

(#3152) TechN7ne


TechN7ne
nagyúr

Megvan a megoldás ,köszönet egy normális fórumtársnak : tboldi-nak!

Csak a youtube csinálja (alkalmazás bug) ,más lejátszónál nincs háttér világítás ,pl. ez a gyári video lejátszó:

tothjozsi96
Józsika ,Józsika ,ejnye bejnye ;] :N

[ Szerkesztve ]

(#3153) tothjozsi96 válasza TechN7ne (#3152) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Ne becézz kisbarátom, folyamatosan olvassuk a hülyeségeidet, legyen épp ennyi elég. :K

(#3154) TechN7ne válasza tothjozsi96 (#3153) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Igazad van mester ,szaladok a szervízbe….
Am te milyen hasznos és hiteles információkkal járultál hozzá ehhez a topikhoz velem ellentétben a beszólásokon kívűl?

(#3155) autotaxmo


autotaxmo
őstag

Nyugi sracok, vannak sajnos nagyobb problemak is az eletben. Addig oruljetek amig a felmillios keszuleketekkel foglalkoztok es nem komolyabb dolgokkal :C

(#3156) vzsryl válasza autotaxmo (#3155) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Remek telefont vettél. Remélem ennyi megerősítés elég. :R

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#3157) pergabb válasza Tewe013 (#3124) üzenetére


pergabb
senior tag

hőkamerával néztem, a telefon nem volt melegebb, a légtisztítóra rakva pedig... de az nem ér :D maga a magsafe melegszik, de az akku a telefonban nem annyira. Mágnes meg pont arra jó, hogy még kevesebb legyen a veszteség. Nagyon vigyázni akarnék rá, akkor meg 5wattos hálózati töltővel tölteném, mert a 12 wattos ipad töltő bizonyos ciklusokban melegebb. Elején gyorsabb, aztán lassít, aztán megint gyorsít.

(#3158) Gsx-rr


Gsx-rr
veterán

Latjatok amit en?
Az ulohely es az asztal kozott

[ Szerkesztve ]

(#3159) Tewe013 válasza pergabb (#3157) üzenetére


Tewe013
őstag

És egyébként ez a meleg hány fokot jelent?

(#3160) tothjozsi96 válasza Gsx-rr (#3158) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Ez szoftveres hiba szvsz.

(#3161) pergabb válasza Gsx-rr (#3158) üzenetére


pergabb
senior tag

lens flare

(#3162) pergabb válasza Tewe013 (#3159) üzenetére


pergabb
senior tag

akku esetén? magsafe és 0 légtisztító, akkor perpill 25 fokos szobában 32 fok lesz a telep.
Légtisztítón gyakorlatilag marad 27 fokos.
Vezetékkel töltve az akku nálam elérte a 36 fokot.
Azt is számításba kell venni, hogy én 30 és 80/85% között tartom, mert bizonyos ciklusokban vált egyet, ahogyan a magsafe is az elején nagyobb kakaót küld rá, aztán a melegedés miatt vissza is veszi a töltés sebességét. Légtisztítón nincs ilyen gond, sem más :D de ezt nem tanácsolhatom mindenkinek, hogy iphone mellé vegyen egy légtisztítót is :)

Roncsoló hatás pedig inkább 38 fok és felette lesz, igazából 40-tól van "para".

Nálam igazából azért nyert a magsafe, mert hiszem változatlan, hogy a lassabb töltés jobb, de 5 watt mellett én izzadnám le magam :D Nem éjszaka töltöm fel, akkor nem is látom, másfél naponta feltolom 85-re, ha sikerül időben elkapni és ennyi. Havi 1-2 alkalommal töltöm csak fullra, de olyankor le is merítem amennyire csak lehet, hogy akkut újra kalibrálja.

Hozzá tenném azt is, hogy új a dolog, mert előtte xiaomi mi 10 volt, fullra töltöttem mindig a max sebességgel, merítettem ameddig csak jól esett, de amint haza értem feldugtam egyből, ha 70%-on volt csak, akkor is :D a lényeg az volt, hogy mindig feltöltsem, plussz kétszer annyit nyomkodtam. Iphonera váltás feltételei között szerepelt az is, hogy leszoktatom magam a sok nyomogatásról.

[ Szerkesztve ]

(#3163) autotaxmo válasza vzsryl (#3156) üzenetére


autotaxmo
őstag

en tudom hogy remek telefont hasznalok, de annyira edes vagy hogy mindig megerositesz benne 😘 csak vicces olvasni ahogy itt az uri fiucskak egymasnak esnek. Kene egy mediator ebbe a csoportba aki lehuti az indulatokat :W

(#3164) Ck. válasza TechN7ne (#3109) üzenetére


Ck.
addikt

Megnéznéd légyszi, hogy neked milyen a gyári bőrtok hangerő gombjainak nyomáspontja? Én már kettőt is visszaküldtem mert nem kattogtak ugyanúgy (de leginkább semennyire), mint a túloldalon a power gomb és eléggé nehezen is jártak. Azóta most tok nélkül használom, nem mertem harmadikat is rendelni, egyelőre várok picit, hátha csak egy rossz szériát fogtam ki.

[ Szerkesztve ]

(#3165) TechN7ne válasza Ck. (#3164) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Szorul rajta ,nem kattog :(
11 pro max-on teljesen hibátlanok a gyári bőr ,de igazság szerint nem is ez a fő ok ,hogy nem használom a 13 pro max-on ,hanem mert túl vastag és kényelmetlen vele a készülék.

(#3166) Ck. válasza TechN7ne (#3165) üzenetére


Ck.
addikt

Pontosan ilyen volt az enyém is, fura. Szintén van van egy 11 Pró Max-om gyári bőrtokkal, ott mindkét oldalon tökéletesek a gombok.

[ Szerkesztve ]

(#3167) joey04 válasza tothjozsi96 (#3153) üzenetére


joey04
titán

Ha nem etetnék, akkor nem kéne olvasni. ;)

(#3168) TechN7ne válasza joey04 (#3167) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Bírom ezt a semmitmondó ,topikhoz semmilyen lényeges információval nem szolgáló szurkálós embereket ,lennétek egy páran akiket ki kéne innen szortírozni.

(#3169) SlayR0113 válasza TechN7ne (#3168) üzenetére


SlayR0113
tag

Mint a nem létező rettnetően nehéz készülék ecsetelése? ;]

(#3170) pethYeti válasza TechN7ne (#3168) üzenetére


pethYeti
addikt

Jaja. Beszarás ami itt megy. Képzeld múltkor valaki azon rugózott fél nap hogy a youtube app a hangerő csík alá rak egy árnyékot...

(#3171) pergabb válasza Ck. (#3166) üzenetére


pergabb
senior tag

betörik, bőr... idő kell neki :) amúgy meg érdemes egyből lekezelni, hogy ne száradjon ki, 2 napig nem használod, szépen bekened, ilyen vörös tégla színben veszed, akkor még értelmes árnyalatot is elnyer.

(#3172) TechN7ne válasza pergabb (#3171) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Mivel lehet kezelni?

pethYeti
és? Talán hazudtam?
Inkább meg kéne köszönni a teszteket meg amiket felfedezek folyamatosan az új készülékkel kapcsolatban.
Könnyebb hülyének nézni a másikat meg a párnapos újoncok trollkodását követni.

A téma az új telefon és minden ami vele kapcsolatos:
Neve: iPhone 13 négytagú családja és nem az ovi harc a játszótéren.

Köszönöm megértésed neked és a többieknek is előre ,
Tiszteletem

[ Szerkesztve ]

(#3173) Ck. válasza pergabb (#3171) üzenetére


Ck.
addikt

Nem magával a bőrrel van a baj, hanem az alumínium gombokkal. A 12 Pró Max Bőrtokjának gombjai azonnal a dobozból kivéve hibátlanok voltak, míg a 13 Pro Max esetében szorultak, nehezen hiszem hogy idővel ezek javulnának, tekintve hogy a fórumban többen is megerősítették, hogy nekik szintén első pillanattól jó. Valószínű egy nagyobb hibás széria kering még mindig készleten.

(#3174) pergabb válasza TechN7ne (#3172) üzenetére


pergabb
senior tag

gyanítom, van vagy 6 ezer külön ápoló :)
Nálam most egy Tarrago Dubbin szilikonmentes bőrzsír van, de elég guglin rákeresni, hogy mivel érdemes a bőrt lekezelni. Van aki bemegy a gyógyszertárba és vazelint vesz ilyen célra :D A lényeg, hogy szépen bekened, felesleget le, hagyod 1 napig, hogy szépen beszívja.
Utána lesz egy picit mélyebb árnyalata, kb fél évente egyszer megcsinálom. Amikor nem csináltam semmit, akkor fél év után a bőrtok kukába landolt, mert olyan szinten szétesett.
Most ezt a vörös tégla árnyalatot mindenképp érdemes szerintem megcsinálni, mert az alap szín nekem nem jön be annyira.
Amúgy pont most vettem észre, hogy már ezeket a tokokat is hozzá lehet kapcsolni a lokátorhoz, bár sok értelmét nem látom :)

Többire meg csak annyit, hogy valóban picit szőrszálhasogató vagy, keresed a hibát rendesen. Egy olyan eszközről beszélünk, ami arra van, hogy téged szolgáljon és nem fordítva, így kell hozzá állni. Tökéletes telefon nincs, nem is lesz.

Kamerás rész pedig azért más, mert totál más az algoritmus, régen egységesen a képre húzta a zajszűrést, élesítést, esetleg az arc esetén belenyúlt. Most áll a képen egy színes bőrű, egy európai, egy ázsiai, 2 kutya, egy rakás virág, feletted fák és naplemente, akkor szétszedi a képet atomjaira, mindenkinek külön kezeli az arcát, a fát, az eget, a kutyákat, ami összességében jobb hatást ér el a kép egészén, de bizonyos esetekben megeshet, hogy vmi veszít a részletességéből, esetleg vmelyik sarokban picit több zaj lesz. Igazából amíg nem 100%-ban nézed, nem is látni. Szociál médiára szánják a képeket, nem arra, hogy posztert nyomj, de vki nagyon szeretné, akkor 10*15-ös nyomtatásban ebből semmit sem lehetne látni, ergo tökéletesen ellátja a feladatát. Olyan mint egy portré mód, mint fotós mondom, hogy nekem bántja a szemem, látom a hibákat, látom, hogy köze nincs egy fényerős objektívvel készített képhez, de az átlag ebből semmit sem vesz észre és számukra tökéletes. Összességében 11 pro-hoz képest előrelépés fotós területen, csak hát ilyen az AI, mindenkinek nem tud megfelelni, nem is kell. Akinek pedig van pénze egy pro maxra, az nyugodtan vehet egy kis milcet is akár 200e Ft-ért. Tudom, hogy az a legjobb kamera ami az embernél van és nagyobb, vagy másnak nehéz, de erről nem engem kell meggyőzni, mert nálam általában 2 full frame váz alapon van 5 objektívvel, de néha befigyel egy 3. váz is és több optika, a súly sosem érdekelt, telefonnal pedig doksit fotózom, ritkán vmit, amit elküldök és azonnal törlöm is, vagy a kutyám videózom, arra viszont tökéletes nappal.
Számomra a proraw sem egy nagy eresztés, Lr-ben rawba fotózva egyből látni a szenzor gyengeségeit is, de teljesen más az ingerküszöböm. 8 plus volt az utsó iphone telefonom, ott még el tudtam mondani, hogy a szenzor nyers tudása 6s-hez képest vissza lépés volt, az algoritmus viszont javult, de fotóztam vele, akkor mindig rawba és Lr alatt. Ahhoz képest a mostani nagyobb szenzor ezerszer jobb, de nem full frame, szóval nekem nudli :P Xiaomi mi 11 ultra az, aminél az Ai brutál, mert ott a szenzor tudása kritikán aluli. Viszont tény, hogy nem egy fotós érvelését kell elfogadni, mert teljesen más dolgokat nézek és átlag emberből van a több.

(#3175) Joachim21 válasza Ck. (#3173) üzenetére


Joachim21
senior tag

Ezek hasznos infok, én is nézegetem a tokokat, mit lenne majd érdemes rátenni. Egyenlőre a gyári és a dbrand között ingadozok. Valamelyik iStyle, vagy egyéb almás márkaboltban ki lehet próbálni a tokot mielőtt megveszed?

Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.

(#3176) TechN7ne válasza pergabb (#3174) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Köszönöm a bő véleményt ,legalább maradunk a témánál. :R

(#3177) kkp900 válasza Joachim21 (#3175) üzenetére


kkp900
senior tag

Igen ki lehet de csak a bőr tokokat a többit védőzár csík védi. Nem is értem ,hogy pont a legdrágább tokot nem védik ilyennel.

(#3178) SlayR0113 válasza TechN7ne (#3172) üzenetére


SlayR0113
tag

" Teszt ".... :DDD :DDD :DDD :DDD :DD :DD :DD

[ Szerkesztve ]

(#3179) Tsebacsi válasza Ck. (#3164) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Gyári szilikon MagSafe tok és a power gomb baromi nehezen jár. A hangerő gombok elmennek. A noname vékony kék tok jól muzsikál. Csak sajna abban nincs MagSafe.
Cserébe most van egy eladó speck átlátszó MagSafe tokom. :P

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#3180) TechN7ne válasza Tsebacsi (#3179) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Pitaka tokra leszek kíváncsi ,

(#3181) kengyel válasza TechN7ne (#3180) üzenetére


kengyel
nagyúr

Olyan sokat olvasok róla, hogy meg is néztem. Igaz nem egy olcsó tok, de ez a Air Case tok, nagyon bejön. Most aztán, töröm a fejem. :)

kengyel

(#3182) Sys85 válasza Tsebacsi (#3179) üzenetére


Sys85
veterán

Nekem semmi bajom a gyári szilikon magsafe gombjaival.
Teljesen jól járnak a gombok,semmiféle nehézkes mozgása nincs egyik gombnak sem.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#3183) Tsebacsi válasza Sys85 (#3182) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Akkor passzolok, így jártam.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#3184) Ck. válasza Sys85 (#3182) üzenetére


Ck.
addikt

Úgy látszik szerencséd volt. Viszont a tapasztalat azt mutatja, hogy borzalmas nagy szórás van a gyári tokok minőséget illetően, ami eddig viszont nem volt jellemző.

(#3185) Sys85 válasza Ck. (#3184) üzenetére


Sys85
veterán

Hozzáteszem nem vagyok a gyári tokkal kibékülve,ugye 12-n nem egészen fél év után már voltak bajai.
Most is csak kényszerből vettem a 13 Pro-ra,csak ezt találtam a környéken Magsafe-est (kocsiba kell),nem akartam napokig tok nélkül cipelni,mert ugye nem 1 nap alatt jönne meg egyik webshopból sem valami más fajta.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#3186) koxkids válasza Sys85 (#3185) üzenetére


koxkids
őstag

Én is több helyen olvastam - és sajnos tapasztalom is, hogy a 12-es széria bőr tokjai eléggé kopnak, főleg az éleknél. Nekem még a fekete tokon is látszik. :(

(#3187) Sys85 válasza koxkids (#3186) üzenetére


Sys85
veterán

A szilikon meg kifényesedik,plusz nálam a lightning felett a vékony rész a nagy semmitől kezdett szétszakadni.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#3188) TechN7ne válasza koxkids (#3186) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Mindegyik gyári bőr kopik sajnos ,egyedül a fekete az ,ami ha lekopik sem feltűnő mert az alatta lévő anyag is fekete.

(#3189) Joachim21


Joachim21
senior tag

Láttam olyan videot, ahol az ember smirglivel koptatta a gyári tokot, hogy idősebbnek tűnjön, majd kezelte valamilyen bőrűpolóval. Nem igazán értettem mi a logika, de van aki direkt a kopottat keresi. :N

Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.

(#3190) Sys85 válasza Joachim21 (#3189) üzenetére


Sys85
veterán

Az utóbbi pár széria bőrtokjai nem igazán patinásodnak,inkább gusztustalan módon szétkopnak.
Van aki ilyen-olyan módszerekkel “prepatinázza”,így olyan állapotba kerül már új korában ahogy amúgy majd később ki kéne néznie,de magától már nem lesz ilyen.
A patinás bőr nagyon szépen tud kinézni.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#3191) Joachim21 válasza Sys85 (#3190) üzenetére


Joachim21
senior tag

Gondolom olyan bőr ez is mint a bűtorbőr, leginkább kőolajszármazék már csak sajnos.

Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.

(#3192) Ck. válasza Joachim21 (#3191) üzenetére


Ck.
addikt

A weboldaluk szerint valódi bőr, amit egy környezettudatosnak mondott cég esetében rendkívül szomorúan olvasok. Régen nem voltam ilyen, de úgy látszik öregszem vagy a fene tudja, mindenesetre egyre inkább rosszul érzem magam attól, hogy belegondolok; egy állat halt meg érte.

(#3193) doooo válasza Ck. (#3192) üzenetére


doooo
veterán

Mondjuk azt abszolút kétlem, hogy csak és kizárólag a bőr miatt halt volna meg, de végülis igen... jobb lenne, ha egyáltalán nem halna meg.

(#3194) joey04 válasza pethYeti (#3170) üzenetére


joey04
titán

:DDD

(#3195) Sys85 válasza doooo (#3193) üzenetére


Sys85
veterán

Nehezen hiszem hogy direkt bőrállat bőrét használnák.
Ahogy az szét tud mállani szerintem az darálékból van,kb mint a régebbi volvok belseje.Az meg nem a bőre miatt tartott állatról van.
De persze lehet rosszul gondolom.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#3196) beci


beci
őstag

Sziasztok.
Hol tudom beállítani azt,hogy a fényképezőgépben,vagy a fotókban, ha van egy felirat valami tárgyon azt ki tudjam jelölni és másolni?

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#3197) Tewe013 válasza Ck. (#3192) üzenetére


Tewe013
őstag

Valóban sokkal környezettudatosabb egy kőolajból készült műanyag darab (műbőr), amiből ráadásul 4 havonta vehetnel újat. :DDD

(#3198) Joachim21 válasza doooo (#3193) üzenetére


Joachim21
senior tag

Én azt sajnálom, hogy pl. az Adidas tengeri műanyag szemétből gyárt ruhát, amit aztán újra a tengerbe dobhatnak a hulladék kezelők, vagy eláshatjuk itt helyben és sosem bomlik le miután te kidobtad mert egészségtelennek bizonyult, vagy allergiás lettél a kioldódó adalékoktól. Jobb lenne minden természetes lebomló anyagokból, mint amilyen a bőr is. A másik oldala, hogy ha már bőrért fizetsz, akkor nem szeretnél műanyagot kapni.

[ Szerkesztve ]

Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.

(#3199) Tsebacsi válasza beci (#3196) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Tudtommal az itthon, illetve/vagy magyar nyelven nem működik.

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#3200) beci válasza Tsebacsi (#3199) üzenetére


beci
őstag

Köszönöm.
Pedig egy jó dolognak tartom...

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.