Új hozzászólás Aktív témák
-
zsori_peter
tag
Az ilyenektől szép az élet
-
fasirTTT
őstag
először le se esett h a csávó itatja a macit
-
lapa
veterán
tekintve, hogy mindannyiunk okoztuk az erdőtüzet (úgy általában), elég mulyácska egyik-másik poszt.
szarok a koalákra, mert ők is csak egy pillanatnyi felvillanás az élet eddigi vad tobzódásában, de végtelenül szégyellem magam mindennapjaim miatt és fáj saját gyengeségem, ami megakadályozza, hogy valamit tegyek.
de hajrá egyet átmenetileg megmentő tűzoltó és jajde szívbe markoló kép.
-
Eastman
addikt
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
joey04
titán
Nagyon jó kép, tényleg megható...
A megmentésükhöz: biztos van/lenne fontosabb dolog amire lehetne költeni a pénzt, viszont sok millió más teljesen haszontalan vagy éppen nagyon is káros dologra is költenek. Onnan kéne elszedni a pénzt, és nem kéne azt nézni, hogy cuki vagy nem, hasznos-e vagy sem az az állat mert akkor mindegyikre bőven elegendő pénz lenne. szerintem[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
"Szóval én amondó vagyok, hogyha csak a koalákat lehet megmenteni - mert aranyosak - akkor legalább azokat mentsük meg."
#49-re: ...énisaztmondtamközben...[ Módosította: tiv83us ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
Hát fene egy vad vagy Te!
Nézzük abból az irányból a sztorit, hogy a tűzoltók a többi ember megmentésére, a károk felmérésére indultak az erdőbe. Ekkor találják meg a tüzet túlélő koalát. Tehát ez esetben nem direkt "koalamentő" expedíció volt. Máris faragtunk a költségeken.
Ezután olyan gondozók, ápolók segítségét kérték, akik eleve belső készetésből mindent megtennének a beteg, bajba került állatokért.
Akinek ilyen belső küldetéstudata van, igy vagy úgy pénzt kerít a segítségnyújtáshoz. (pl adományok, 1%) Ha másképp nem megy a saját pénzét költi, saját szabadidejét áldozza a hivatására.Szerintem ez a pénz az ausztrál gazdaságból nem "hiányzik". Ha a kormány mégis dollármilliókat költ a koalára az azért van, mert nemzeti jelkép náluk és veszélyben van.
A koala "cuki", de a viselkedésének, élőhelyének kutatói nem cukiságból foglalkoznak vele. Egy ilyen kutatás komoly szakmai munka.
Azért az év fotója szerintem, mert azt szimbolizálja, hogy a természet egyre inkább kiszolgáltatott az embernek. Arról nem is beszélve, hogy ha nem egy ember nyújtja az ásványvizespalackot egy vadállatnak, sajnos megtalálja ő maga az erdőben a többi hulladékkal együtt.
Csendben megjegyzem, hogy ennek ellenére még mindig a rovarok uralják ezt a bolygót...
Eastman's 1%: [link]
[ Szerkesztve ]
-
marcias
őstag
Ezt közben megvitattam egy haverommal, és arra jutottunk, hogy sajnos ez van. Míg a koalákra viszonylag könnyű pénzt szerválni (mert cukik). addig a tengeri algák megmentésére már a faj jellege miatt is elég nehéz civil pénzeket szerezni - nagyrészt szerintem a koalák vagy pandák megmentésére is civil szervezetek, és nem szakmaiak - államiak adják a pénzt. A tengeri algák megmentése meg azért is problémás, mert nemzetközi összefogás kellene hozzá, és számos gazdasági-közlekedési kötődése lenne, és sok befolyásos ember érdekével ütközne - sajnos ennyire NEM FONTOS a könyvezetvédelem nekik... Szóval én amondó vagyok, hogyha csak a koalákat lehet megmenteni - mert aranyosak - akkor legalább azokat mentsük meg.
-
fene_vad
senior tag
válasz -=Sziszi=- #44 üzenetére
Nem termeszetes... mint ahogy az sem, hogy egy olyan allatfaj, aminek mar reges-regen ki kellett volna halnia, nem halt ki---->koala
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Fajok millioi pusztultak ki meg joval azelott h az elso majom imbolyogva megallt a laban
Igen ez így van csak nem 100-200 év lefordása alatt történtek ilyen változások, hanem 10 ezer, 100 ezer vagy ha dínókról van szó 100 millio év alatt.
Az szerinted, hogy 200 év leforgása alatt kihalnak a bálnák (pedig már ezer vagy millió éve élnek) szerinted természetes?marcias:A Föld urai? Ez vicces Szerintem csak kb 500-1000 éve romboljuk a környezetünket nagyon nagy mértékben.
[ Szerkesztve ]
"Pár évvel később azért a Doom, Wolfenstein 3D már szerves része volt a közoktatásnak is." - Dilikutya
-
marcias
őstag
Egyébiránt, értem az álláspontod, és van is benne logika, talán kicsit egyet is értek vele, addig a pontig, hogy az utóbbi 10.000 évben az ember olyan durván beavatkozott a Föld öko-rendszerébe minden szinten, hogy gyakorlatilag nincs értelme azokról a folyamatokról beszélni, ami az ember előtt működött. Ha a Föld urainak tartjuk magunkat, akkor kötelességünk azokat az állatokat megvédeni, amik a mi folyamataink miatt kerültek veszélybe. Hülyeségnek tartom azt az álláspontot, hogy ez így van jól.
-
fene_vad
senior tag
válasz -=Sziszi=- #41 üzenetére
"e miatt pusztulnak ki fajok százai naponta"
Nana. Fajok millioi pusztultak ki meg joval azelott h az elso majom imbolyogva megallt a laban. A jegkorszakokhoz es az idoszakos felmelegedesekhez sem volt semmi koze a kipufogogazoknak. Az prdig milyen felelosseg, h mentsuk meg a cukikat? Nem inkabb onzo erdek?
Persze ez nem menti fel azokat a szarhazikat, akik erdoket gyujtogatnak. Na, nekik nem adnek vizet. -
-=Sziszi=-
aktív tag
egészséges és természetes ökológiai rendszerben
Ez baromság. Az emberiség már rég felborította az egészséges és természetes ökológiai rendszert és e miatt pusztulnak ki fajok százai naponta. Ezért a mi felelősségük segíteni nekik. Talán, ha nem állna 10 + 100 ezer autó naponta a dugókban órákon át akkor talán nem lenne 50 fok árnyékban és nem égne le az a maradék kis erdő amit még nem irtottunk ki.
A fajok alkalmazkodása és ellentétes esetben kihalása rendben lenne, ha meglenne a egészséges és természetes ökológiai rendszer.
(Hú de sok a feltételes mód. Nah mind1)Üdv Szisz
[ Szerkesztve ]
"Pár évvel később azért a Doom, Wolfenstein 3D már szerves része volt a közoktatásnak is." - Dilikutya
-
marcias
őstag
Nézd, a világ már csak így működik. Ha nincs valami a szem előtt, az olyan mintha nem is lenne. Biztos van egy csomó mélytengeri hal, amit meg kéne menteni, de mivel nem szépek, és nem is foglalkoznak velük, ezért nem lehet rá pénzt összeszedni. Én megintcsak azt mondom, hogy annak kell örülni, hogy legalább ezeket megmentik, és törekedni kell rá hogy a többit is megmentsük. Én nem a koaláktól, pandáktól vagy a szibériai tigristől sajnálom a pénzt, hanem a dubai tornyoktól, a háborús kiadásoktól és az egyéb felesleges pazarlástól, amik jórészt gerjesztik is a fenti fajok pusztulás közeli állapotát.
-
fene_vad
senior tag
Sajnos így van...
A felelősség dologban azonban teljesen nem értek egyet, hiszen naponta többszáz faj tűnik el örökre, sőt, amióta az élet megjelent milliószor több faj tűnt el mint ami most jelenleg él a földön. Ezért érzem indokolatlannak azt az óriási pazarlást, amit 1 (egy!) ilyen faj megmentésére költenek csupán azért, mert cuki.
Azért (is) áll a kihalás szélén, mert képtelen alkalmazkodni. Ha pedig nem alkalmazkodik, nincs helye egy egészséges és természetes ökológiai rendszerben. Ebbe belenyúlni szándékosan és nagyon drágán: természetellenes. -
marcias
őstag
Szerintem nem arról beszélek, ami ellen most szólsz. Tök nem jó dolog, hogy nem mentjük meg az algákat, vagy egyéb fontos dolgokat, de a koala sem azért van megmentve mert cuki, hanem mert az ember felelőssége kéne legyen, hogy a Föld faji sokszínűsége fennmaradjon. És tudtommal ezek az állatok így is a kihalás szélén vannak. A gyógyszeressel megint nem tudok mit kezdeni, szerintem nincs ember aki másképp gondolkodna, ha a pénz végtelen lenne. De mivel a pénzt felülről osztják, az ő érdekeik fontosabbak sok millió emberénél is akár.
-
fene_vad
senior tag
-
NoLF
veterán
nem igazán értem hogyan lehet februárban elnyerni az év képe címet...
unokatesóm arrafelé lakik... nagyon nem oké most ott a helyzet.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
fene_vad
senior tag
-
barnam_
nagyúr
riszpekt a tűzoltónak
-
fene_vad
senior tag
akkor leszek én az egyetlen: utálom a koalákat. Persze attól még kapott volna vizet tőlem is.
-
-
Aranyos maci Nem tudom hogy élte túl, de nagy mákja volt
Mutogatni való hater díszpinty
-
ipavlidu!
tag
Tényleg jó kép.
Én csak a címbe kötnék bele, a felkiáltójel előtt ne legyen már szóköz! -
rarri
senior tag
Köszönöm, hogy közvetítetted felénk ezt a történetet. Nagyon megható és drámai mind a két kép , és a történet is.
brownus : annyira aranyos !
[ Szerkesztve ]
Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /
-
brownus
veterán
nagyon aranyos
itt is van egy
ahogy beleült a lavórba...[ Szerkesztve ]
-
nrgia
őstag
Minden elismerésem ezeknek az embereknek!
...ha valaki a sarkára áll, az talpra esett ???...
-
TheDragon007
senior tag
a második képen aranyosabb a maci mint egy plüssverzió
Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha
-
dokar
addikt
Nagyon jó kép! Imádom az állatokat.
extra - SEXRay
-
Vakegérke
félisten
A foto jó, a történet szomorú.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
talmida
Közösségépítő
válasz Mr.Csizmás #3 üzenetére
A kis koala nagyon aranyos...de a 2006 Youtubeját a TV-s csaj nyerte
Ilyen jót már rég nevettem. Köszi!!!!
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
-
bigz
tag
Ne macizzuk mar le! Amugy pedig valoban nem maszik le es nem iszik folyobol. Egesz nap a fan ul, eukaliptuszlevelet ragcsal es be van tepve, mert az eukaliptusz ekkora mennyisegben erosen halucinogen
Az erdok "felgyujtasa" meg megint egy erdekes temakor. Victoriaban jelenleg 50 fok van arnyekban. Ha valaki f*ngik is kigyullad a fel vilag. Az also tagozatos "trombiesatuzmanok" promocio tipikus iskolapeldaja koszon vissza: nagyjabol egy vizcseppen athalado napsugar is langra tudja lobbantani a bozotost. Egyszer segitettem oltotani egy tarlotuzet Melbourne-tol nehany oranyira. Nem egett tobb 8 hektarnal, de irto para volt.
I <3 Razer Mantis Control.
-
.volkovy.
tag
Ezekről mindig Ford Fairlane jut eszembe
-
Tomate
veterán
Aranyos, bár sajnos kétlem, hogy ő alkotta volna egyedül az ott élő koalák népességét...
-
Eastman
addikt
-
Puma K
nagyúr
Bakker szegény kis állat... Sok hülye idióta ember felgyújta (vagy nem) az erdőket nem is gondolva az ott élő állatokra akik szét égnek mert nem bírnak elmenekülni vagy ha el is tudnak akkor biztos szereznek valamilyen égési sérüléseket... Nézem a képet amin itatja a koala macit David Tree és borzzalmas látni ahogy egy palackozott vizet iszik holott csak le kell mászni a fáról a macinak és innia a közelében lévő folyóból/forrásból, de nem bir elmenni mert szét vannak égve a lábai szegény párának...
Aztán nézem a második képet... borzasztó megint csak ezt tudom mondani..."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Eastman
addikt
válasz Mr.Csizmás #3 üzenetére
-
Egorov
aktív tag
Hát ez igen csodálatos kép aranyosak ezek a koala macik, persze csak így képről. Azért nem szeretném ha simogatás közben lemarná a fél arcomat a karmaival
Gratula az itató bácsinakIhn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
XtNz
tag
hát ennek tényleg durva körmei vannak
+set fs_game defrag
-
Mr.Csizmás
titán
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nagyúr
Láttam a TV-ben is.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Mr.Csizmás
titán
Aranyos az ilyenek írások teszik szebbé a napot
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite C50-B - i3-G4 I 8GB I 120GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- KONICA MINOLTA PagePro 1350W Lézernyomtató ÚJ + 2db gyári toner
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest