Új hozzászólás Aktív témák

• st3v3np3t3r

nagyúr

válasz tibcsi0407 #16 üzenetére

mondjuk az egyszerűen kitalálható jelszóval védett fiókokat nem védi semmi, az tény...de még ha erős jelszavakkal is van védve, csak benfentes keze lehet a dologban...egy wpa2-aes wifit is sokáig tart brute-force módszerrel hekkelni, nem még egy icloud fiókot...anno teszteltem egy asus x553m laptoppal az itthoni akkori tp-link 741-es routerem 18 karakteres védelmét,hát, 3óra alatt 0,001%-ig jutott, majd ugyan ezt a haver toshiba cosmio i7-es laptopjával, 1óra alatt 0.01%-ig jutott...tehát? mi az esélye hogy valaki könnyedén meghekkel egy icloud fiókot brute-force módszerrel, ha egy wpa2-aes kódolással 10.000óra(417nap) alatt végzett volna? és az említett dologban nem egy fiók volt érintett tudommal...

de egy iphone védelme teljesen más mint a cloud storage server-é...

zártság? user szinten az android is zárt,az más dolog hogy sok biztonsági bugoknak köszönhetően feltörhető az android,illetve a gyártók nem fordítanak kellő figyelmet a telefonok saját vdelmre(pl stock recovery csere customra),ezzel mondjuk a samsung próbálkozik igen erősen,de így se tökéletes, hiába a knox, de számoltak be olyan jelenségről samsung telók kapcsán hogy rootolás után bekékült a képernyő,vagy custom recovery flash után bootloop-os lett a teló

...az ios9.3.4 óta nincs elérhető normális stabil jailbreak az iphone-okra..

az androidon van még mit csiszolni, az apple meg szándékosan ilyenre tervezte az ios-t, jó, mondjuk a bluetooth vagy az nfc korlátozással én sem vagyok megelégedve,de meg van annak is az oka...

nfc csak apple pay...nfc-n keresztül támadható lenne a készülék, de mivel funkcióban korlátozott így ez a támadási felület kizárható...

bluetooth...csak apple rendszerrel és audió átvitellel kompatibilis...a szitu ugyan az...a korlátozás miatt kevésbé támadható...

andoidnál elég egy app és egy 0day sebezhetőség és máris hekkelve van a készülék...elég egy play storeból letöltött kamu app valamihez...abból van dögivel,írd be hogy wannacry és számold meg hány ígéri azt hogy megvéd...az mind kamu! :D tele van a play store hasonló appokkal és a google nem vizsgálja át őket, vagy mondjuk egy egyszerű mp3 lejátszó miért akar hozzáférni a névjegyekhez,sms-ekez,emailekhez? mert van ilyen is!... és nem engedsz neki hozzáférést nem indul el!
    az ios ennyiből is előnyösebb, mert csak app storeból enged telepíteni, onnan meg csak az apple által átvizsgált és szigorú követelmények betartásával lehet kiadni szoftvert...olyan app nincs és nem is engednek olyat ami olyanokoz kér engedélyt amihez semmi köze...

zárt az ios? legyen is, a droidot is zártá tenném...f@szn@k babrálják sokan... de akinek az kell hogy mások kutakodjanak a telefonjában,lehassák,megfigyeljék,az használjon droidot...nekem elegem lett belőle...elég volt a fosdroidos gyártók frissítési és ügyfélbiztonsági politikájukból... rakj fel egy noroot firewallt...ingyenes droidra és nézd meg hova kommunikál a telefonod...lehet meg fogsz lepődni...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés