- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
GIJoe
addikt
Ugyan nem túl aktív a csoport, de megkérdezem hátha szerencsém lesz:
Kinéztem magamnak 1 nem túl drága munkába járós autót, van olyan valaki aki segítene hazahozni, elfogadható áron, esetleg ott segítene, v hasonlók, várom a privát üzenetet!
-
MrRL19
senior tag
Hali
Esetleg vki tud vmi konkrét helyet Német-Osztrák autokert , ahonnan megéri hozni ? Kérem aki tud ebben segíteni PM-be írjon már rám köszönöm előre
-
SLYM
veterán
Szia!
Ha itthonról veszek egy rendszám nélküli autót, aminek van érvényes kinti műszakija és minden papírja rendben van, akkor hogy tudok az autóval ide-oda közlekedni addig, amíg nem kapok rendszámot? Köszönöm!
-
Yany
addikt
Igen, itt kinn élek egy kis ideje és most hazaköltözöm. A kocsit itt vettem, itt használtam, és még kell, megtartom.
Tehát nincs másik fél, csak én vagyok, viszont ez a bürokrácia már odahaza is viszketegséget okozott, hát még itt, úgyhogy nagyon sokat segít nekem az, aki leírja kis bajuszkákkal, hogy sorban miket kell meglátogatnom, milyen ügyben és milyen papírokkal.
A sorrend is fontos, mert fogalmam sincs, hogy a biztosító előbb, vagy később szereti megszakítani a viszonyt, illetve adók, forgalmi, stb mi után egyáltalán mit szabad/kell/érdemes átrakni.
-
Yany
addikt
Uhh, ez a cikk nagyon jól jön, hatalmas + érte. Azonban nagyon megköszönném, ha valaki zanzásítva leírná nekem, hogy pontosan milyen sorrendben és hova érdemes mennem, ha a kocsi már az enyém itt Németországban és hazaköltözöm Magyarországra. Egy tömör kis listának nagyon-nagyon örülnék.
-
AC.Milan
csendes tag
Üdv mindenkinek ! Engem érdekelne otthon egy ügyintéző ha van valakinek ismerőse Pesten . Régebben vittem én is egy autót is sokkat fizetem reg adó + rendszám+ biztositás na még idő mire megkaptam a Magyar rendszámot. Az egyik volt kollegám valakivel intézte mindent is sokkal olcsóbban jött ki.
-
nnorb90
újonc
Üdv!
Értékes infókat köszönöm, jó cikk nagyon és hasznos.
Kérdésem lenne aki csinált már ilyent, akkor mi a helyzet ha a kocsi Magyarba van, az eladó is Magyar.
Ilyenkor az adásvételin az ő neve van, tehát akkor a honosítást is csak ő csinálhatja? Műszaki van a gépen, de így nem kerek a sztori, hogy amikor kérik a 2 nyelvű vagy lefordított adásvételit, akkor mit adok a szervnek? Azt amin az Olasz eladó neve van és a jóemberé mint vevő (akinél most van a kocsi) meg azt is amin a magyar eldó meg magyar vevő (tehát én)? Kimenni nem akarok Ausztriáig sem, mert munkába járós az autó, 150-ből meg is lenne, de messze jobb az állapota már ezeknek is, mint az itthon kapható kocsiknak. Az autó nem Német, Olasz, de gondolom nem oszt vagy szoroz ez a sztorin. Köszi -
szzimo53
tag
-
szzimo53
tag
Igen konkrétan valamilyen Berlini fő okmányiroda oldalán írják közleményben hogy a Berlini térségben most korlátozzák. Igaz azt írják hogy csak az online ügyintézés szűnik be, de csak személyesen lehet intézni,előre kell időpontot kérni és kocsit ott valaki szemrevételezi is (gondolom mint itthon az eredetvizsga). Szóval egy fokkal macerásabb mint anno amikor 2 éve hoztam autót, igaz akkor az eladó intézte a rendszámot kb. 1 óra alatt. És ez a történet a Berlini térségbe idén januártól lépett életbe és elvileg máshol is fognak rajta szigorítana, Berlin mégis csak a főváros és itt alkalmaznak hamarabb dolgokat gondolom. Repülővel mennék ki egyedül szóval nagyon más térségbe nem tudok elugrani rendszámot intézni mert nincs kocsi vagy ha mégis megveszem azon ugye nincs rendszám még hogy közlekedjek.
Hivatalos közlemény(németről google fordítozva):
"A határidős kereskedelem feltartóztatása érdekében a Berlini Felvételi Hivatal úgy határozott, hogy megváltoztatja a kiviteli rendszámtáblák exportálási eljárását.
Mostantól már nem lehetséges a kiviteli engedélyszámok online lefoglalása. Ehelyett naponta, a rendelkezésre állástól függően, a Lichtenberg engedélyező iroda információs pultján naponta lehet kinevezni."
-
Möhe
addikt
Mármint Berlin környékén nem adnak ki ideiglenes rendszámot?
Ha a korábbi tulaj volt az okmányirodában,és úgymond kivonta a forgalomból (a rendszám lekerült a kocsiról), akkor ha jól emlékszem elég lesz az adásvételi. A kihozatalhoz meg lehet hogy elég lesz neked máshol export rendszámot kérni. Nekem nem nézték meg a kocsit a művelet közben,de ez lehet kivételes eset volt. Másnál volt adategyeztetés és kocsiszemle is.
-
szzimo53
tag
Nem is ez a lényeg, hanem hogy abban a térségben már korlátozzák az export rendszámot és mondta az eladó hogy rendszámot már nem tud intézni hanem trélert vigyek, és máshol is ez lesz.
Kérdés még is hogyan lehet kint intézni az okmányirodában a magánszemélyként az export rendszámot ha csak a német autó adásvételije van a kezemben. -
szzimo53
tag
Aktív még ez a topic? Egy kérdésem lenne.
Autót vennénk kintről, Elbe-Parey település,Berlintől 40km. Autohaus hirdeti, egy magányszemély számíttatta be ott egy új autóba.
A lényeg hogy az eladó kikötötte hogy vagy trélerezek vagy nem lehet vinni mert a megyében idéntől betiltják az ideiglenes rendszámokat (sárga, piros) mert a románok durva visszaéléseket csináltak és a ott a megyében megelégelték ezt.... viszont ha Google-be keresgélek hát elég sok találat van Berlinben a Kurzzeitkennzeichen szóra (ami a sárga rendszám ha jól tudom), tehát nem úgy tűnik mintha nem menne a dolog. Van-e ennek valóság alapja vagy valamit az eladó sumákol/szarozik?Minden esetben kell az eladó is a rendszámhoz ugyanis vannak itt olyan opciók hogy Online Kurzzeitkennzeichen, lehet fizetni PayPal-al stb.
-
Lacok
őstag
Köszi a leírást, jó cikk.
-
kovy79
őstag
Elfelejtettem a topikot, aztán meg nyaralni voltunk.
Én nem a szavadat vonom kétségbe, láttam is már egyet, s mást, de azért a 3-ból 3 gyanús.
Pl. 13-15.000€-s autót 8.200-ért elad a kolléga, mert megy haza?
Max akkor venném meg majd' féláron, ha újkorától ismerném az autót...
Német szomszédom 0km-s lízingautóját (most épp A5 2.0 TFSI) télen nyáron hidegen (beindítás után 1mp-cel) padlózza.
Na, saját használatra, hosszabb távra biztosan nem kellene ez a szerencsétlen autó, még ilyen áron sem...
És ezeket adják el itt is 1 évesen, mint keveset futott, megkímélt kocsi. Ja, 12 hónap alatt fékbetét, féktárcsa, meg gumicsere is volt. Sokat elárul a használatáról...
A 11.000€-s Q7 is picit gyanús 7.000-ért.
Ha rendben vannak, ezeket a típusokat itt (Németország) 1 nap alatt el lehet adni a piaci ár 80%-ért.
A Passatot is elhiszem, csak lehet, hogy nem nézted meg tüzetesebben. Lehet, hogy ropira volt törve, meg 800+ ezer km volt benne...
Mondeot miért nem akarsz? A 2 literes benzines teljesen ok, ha rendben van. -
Fryskitt
addikt
Köszi, hasznos!
-
Borisz76
nagyúr
Köszönöm én is az írást.
Mi van akkor :
ha már több mint 3 éve megvettem itt kint az autómat - kint élek és dolgozom - és mondjuk haza szeretnék költözni úgy, hogy vinném haza az autót is ? -
NomAd_82
aktív tag
Hogyne fognám a költségekre.
Mivel írtam hogy nem értek az autókhoz, ezért kintről is lutri lett volna behozni mint itthonról csak az esélyek jobbak külföldön.
Én úgy gondoltam akkor , hogy inkább márkakereskedés hirdetéséből vásárolok és nem a szutykos nepperek hazug kínálataiból ( tisztelet a kivételnek).
Természetesen a márkaszervíz kínálata sem 100% de nagyobb az esély. Nekem ez volt fontos! -
Möhe
addikt
A költségekre ne fogjad, többet nyersz egy jobb (vélhetően) állapotú autóval, pláne hogy minél magasabb az ára , mert úgy nő a zsebben maradt pénz is az itthonihoz képest.
De ugye nem lehet általánosságban beszélni, ott is van férges alma a kosárban. De legközelebb ha váltok akkor itthonról csak úgy hogy ismerős előéletű autót veszek, amúgy alapból megint kinntről hoznék. -
NomAd_82
aktív tag
Szuper írás, köszi.
Ha most kellene autót vennem, biztos belevágnék a külföldi útba. Fél éve egy ismerős azt mondta, hogy 100-150 ezerért, kimegy, lebeszél és hazahoz egy autót. Én ezt sokallottam és nem is vagyok jártas a dolgokban ezért vettem egy itthoni márkakereskedésben használtként hírdetett kocsit. Sajnos bárkivel eddig beszéltem, mindenkinél kiderült, az óratekerés, nem volt kivétel.
Itthon ennyire megy a biznisz.
Nagyobb az esély kint próbálkozni csak hát a költségek.
Az írást köszönöm. -
mmdms
addikt
Gondolom neked már volt valaha biztosításod, nekem akkor még nem. Plusz ebbe már a matrica és a rendszám árát is beleszámoltam, ha jól rémlik pontosan 176 € meg az apraja volt. Nálad rugalmasak voltak, az én kocsimon megnézték az alváz és motorszámot, utána kaptam meg a plecsnit a rendszámra. Az egészben a legnagyobb szopás az volt, hogy az előző tulaj levette már a rendszámot, útvonalengedélyt kellett kérnem csak azért hogy odavigyem a kocsit az alváz és motorszám ellenőrzésére. Mondtam a fószernak ha már a kocsihoz kell menni meg vissza akkor jöjjön el velünk gyorsan és nézze meg ott, de nem, német bürokrácia...
-
mmdms
addikt
válasz
Szabopeter19 #49 üzenetére
Olyan 180 € környéke a 15 napos rendszámmal.
-
-
-
mmdms
addikt
válasz
parandroid #35 üzenetére
Ha valaki sárga rendszámmal megy haza pölö németből, akkor nagyon durván meg is büntethetik, mivel nem törvényes. Az ilyen rendszámhoz nem kapsz az EU területén belül érvényes biztosítást, csak az adott országba érvényes, direkt erre a célra van a piros szélű.
-
Geller72
veterán
válasz
plazma tamás #39 üzenetére
Egyrészt semmi közöd hozzá. Látom, csak feszegetni akarod a húrt. Ha csak ezért reggeltél, mehetsz máshova. Másrészt lehet, hogy én nem ilyet és nem ennyiért akarok venni, és talán a mostanit is eladnám, mielőtt megveszem a másikat. Persze megértem a hirtelen feltűnt (netán nepperközeli) kétkedőket. Milyen szar lenne már, ha hirtelen ráébredne a "nép" a dolgok másik oldalára. Szarul érintené az óratekergetőket/neppereket, etc. Ha valaki azt gondolja, hogy kamuzok, ám legyen. Pénteken is alig volt a pályán ideiglenes-rendszámos autó. De tényleg. Alig.
Részemről ennyi.
-
Geller72
veterán
A Q7 az üzemorvosunké volt, egy csaj volt a tulaja. Már megvolt a merci helyette. Az említett A5 egy spanyol kollégáé volt, aki ment haza, mert neki vége volt itt a melónak. A passat meg a szomszéd utcában lévő kereskedésben volt két nappal előtte adták be. Nem légből kapott, kamu, kitalált dolgokat említettem, hanem valóság. Passatot én is akarok most venni, le akarom cserélni a mostanit. Már szóltunk helyi szinten, ha tud valaki tulajtól helyben, az értesítsen minket. Mondeo lenne, de azt nem akarok venni.
-
Retro11
senior tag
Köszi az írást, nagyon informatív volt.
Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy az okmányirodában kézbe kapod a forgalmit és a rendszámot, vagy ezeket is postázzák (Ha igen, az mennyi idő kb.)? Mi most készülünk Belgiumból elhozni AZ autót, és mivel szabadságom alatt történik (Nem odahaza élek), szeretném vezetni az egy hét alatt, míg otthon leszek..
Válaszod előre is köszönöm.
Ui: Sok balesetmentes kilométert kívánok.
-
parandroid
félisten
válasz
Hieronymus #22 üzenetére
Kiegészítésként annyi, hogy ezt az országon belüli (sárga szélű) ideiglenes rendszámmal szokták megoldani, ami jóval olcsóbb, mint a piros szélű, ellenben csak pár napig érvényes. Azaz megveszi az autót, csináltat rá egy sárga szélű rendszámot, hazamegy vele, és otthon elintézi a véglegeset.
Ideiglenes rendszám kérésekor ellenben lehet azzal játszani, hogy kisebb okmányirodákat (Zulassungsstelle) céloz meg az ember, sokkal kisebb a tömeg, gyorsabb az ügyintézés, és ugye ideiglenes rendszámnál olyan mindegy, hol állítod ki. Nagyvárosokat szinte minden esetben körbeveszi egy csomó kis körzet, mindegyiknek van saját Zulassungsstelléje, ami normál hétköznapokon ha nem is kong az ürességtől, de még használhatóan leterhelt.
p
-
kovy79
őstag
Sokat azért nem (bár nézőpont kérdése).
Mi az az "ebben az évjáratban"?
Normális, nem pénztemető Q7-et (3.0, V6, TDI) nem kapsz 11.000€ alatt.
A5 (3.0, V6 TDI, max 140.000km) 13.000€-től indul, milyen 8.200€-ról beszélsz?
2008-as Passat TDI 2700€? Melyik, amelyik lelakott, fényezési hibás, horpadt, 3 dísztácsás, 352.000km-es (nem annyira releváns a km-állás, de azért ne legyen már benne 350.000+km)., vagy a volt taxi 679.000km-rel?
4.000€ alatt nincs, amit nyugodt szívvel ajánlanék másnak.
És ezek még a kínálat aljáról vannak. -
Geller72
veterán
Ha van időd, netán pont itt laksz kint, akkor sokat. Egy Q7-es 3.0-s TDI otthon általában ebben az évjáratban 3.6 milla körül indul. Itt 7000 euróért ki lehet fogni.
. Ki lehet számolni. 8200-ért Audi A5 Sportback, V6 3.0 TDI, 136k km-el. Otthon?
. Én éppen Berlinben vagyok most, a kollégák közül van, aki a harmadik kocsiját nézegeti.
. Passatokban őrület választék van, kis szerencsével eszméletlen kincseket potom áron lehet venni. (2008, kombi 2.0 TD, 140 LE, Passat 6 (ha jól láttam)) 2700 Euró. A kis diesel Smartokról nem is beszélve. 1000 euróért igen szépet lehet kifogni.
.
-
Möhe
addikt
válasz
Szabopeter19 #25 üzenetére
Ez autó függő! Ezért linkeltem a cikkben is a regadó kalkulátort. A német bizti+rendszám az 160€ volt. A komplett össszeget nem merem kiszámolni mert lehülyéztek, de bőven kisautó kategória (árban)
-
TIT
veterán
válasz
marositech #10 üzenetére
Hát igen,elvileg 100-ba meg kéne állnia,de az autokeresek 200-at írnak,gondolom a hasznuk a többi.
-
kovy79
őstag
válasz
Hieronymus #22 üzenetére
Én úgy értettem, hogy az eladó rendszámát le tudod adni/érvényteleníttetni a te lakcímed szerinti irodádban, nem kell azonnal, helyben leadni/érvényteleníttetni.
A többit gondolom nem kifejezetten nekem szántad. -
"Németországban laksz és itt veszel autót, akkor hazamehetsz vele (a német címedre) és a területileg illetékes irodában is intézheted tovább az ügyet."
A kizárólag lakhely szerinti illetékes "okmányirodában" intézheted a jármű átírását és az új rendszámot.
Hamburgban nem adnak ki kölni rendszámot. A jármű tulajdonba kerülésekor kizárólag a lakhely szerinti területre kiosztott rendszámtartományból lehet választani rendszámot.Néhány évvel ezelőttig még lakhely változtatás esetén is cserélni kellett a rendszámot, ha kikerült a jármű, a rendszám szerinti területi tartományból. Ezt a kötelezettséget eltörölték, a mobilitás megkönnyítése érdekében.
A rendszám felépítése.
Első szakasz, 1-3 betű, a területi jelzés. A nagyvárosok általában 1 betűsek. A hárombetűsek kis települések.
Leginkább a magyar járásra hasonlít területi elosztás.Második szakasz 1-2 betű. A kettő betű jelenti a járás központi települését. Az egy betű az azonkívül eső terület jele. Ezek a betők szabadon választhatóak.
Harmadik szakasz. 1-4 szám jelzés. A számok is szabadon választhatóak. (A még ki nem osztott számokból. A forgalomból kivont rendszámok egy kivárási időszak után visszakerülnek a szabad tartományba. Rendszámot lehet "jegeltetni",de fizetni kell érte.)
További kiegészítő jelzések is lehetségesek.
Időszakra korlátozott közlekedési jogot az engedélyezett közlekedés első és utolsó hónapja jelzi. Ezzel adót és biztosítást spórolnak, például egy cabrio esetében.
Adó, VÁM vagy más okból időben korlátozott közlekedési jogot. A lejárat időpontjával jelzik.
Az ettől eltérő rendszám speciális tulajdonost jelez. Ezekkel nem nagyon fogtok találkozni használt jármű vétele esetében. (Legfeljebb a próba rendszámmal.)Olyan rendszámmal, amin sérült a tartományi és/vagy a TÜV (műszaki érvényesség) nem lehet közlekedni sőt nyilvános területen parkolni sem. A rend őrei szemfülesek és ragasztják a piros matricát. A matrica fizetős szolgáltatás, küldik a csekket a tulajdonos címére.
Az írásból nem feltétlenül jött le.
A magyar forgalmi engedélynek német párja (Kfz-Schein) nem igazol tulajdon jogot adás-vétel esetében. Hiába van rajta a tulajdonos minden adata.
A tulajdonjog igazolására a Kfz-Brief alkalmas. Ennek hiányában nem szabad járművet vásárolni.
Ha az eladó nem tudja átadni, akkor baj van járművel. Például hitel van rajta és még a pénzintézet tárolja a Kfz-Brieft. -
Xarina
aktív tag
válasz
fornettisuti #20 üzenetére
Az autopiacon is maganszemelyektol vettuk, de akkoriban akkora volt a forgalom arrafele, hogy az okmanyirodaknak volt kitelepitett bodeja ott, ahol mindent el lehetett gyorsan intezni.
-
Xarina
aktív tag
En vagy 20-25 eve hoztam be par kocsit Nemetorszagbol/Hollandiabol. Akkoriban nem kellett menni sehova, az autopiacon egy bodeban kiallitottak minden szukseges papirt hozza.
-
kovy79
őstag
Nem kell leadni, a tartomány jelzést is leég lekaparni az okmányirodában (nevezzük így, de egyébként Zulassungsstelle) és hazaviheted emlékbe. Bár a lényeg ugyanaz mert nem közlekedhetsz az adott rendszámmal.
Bár ez így szintén nem teljesen igaz, mert ha Németországban laksz és itt veszel autót, akkor hazamehetsz vele (a német címedre) és a területileg illetékes irodában is intézheted tovább az ügyet.
Szóval lényegében az otthonihoz hasonló, mivel ha Magyarországon kivonatsz egy autót a forgalomból (pl. ugye eladod külföldre), akkor ott is ilyesmi a dolog menete. -
Lenry
félisten
fura, hogy le kell adni a német rendszámot... de biztos van valami logikája
-
pomorski
őstag
Köszi a cikket, érdekes volt és hasznos.
-
Szilofon
aktív tag
Ez így nekem soknak tűnik,ez a sok intézkedés.Az a baj hogy ha mi veszünk autót,elég hamar rá ununk,1 év után már megy eladásra,nem tudom hogy tudnám rávenni magam egy ilyen procedúrának.Pedig jó lenne valamit kintről behozni,nagyobb választék+olcsóbb is.De ez a sok ez+az el riaszt (biztos túl kényelmes vagyok)
-
marositech
senior tag
Jó a cikk! Én is elhoztam egy kocsit június elején. Német oldalon hihetetlenül pikk-pakk minden megvolt.
Szeretném megérdeklődni mennyi volt a magyarosítás? Nekem 160-ba fájt egy 2008-as 1.2-es Clio, kicsit sok(k)allom. -
Vladi
nagyúr
Abszolút nem volt vészes a procedúra. Nem csoda. Többtízezer kocsit hoznak be évente. Németek meg tán szászezer fölött exportálnak keleteuba.
-
AllTheBest
őstag
Tavasszal lehet, hogy én is németből fogok autót venni, akkor majd lehet még egyszer átolvasom a bejegyzésed
Az általam kinézett autóból sincs sok nálunk, németeknél meg elég sok van, szóval túl sok választási lehetőségem nincs ...
-
Möhe
addikt
Eddig nem vettek le semmit tőlem,de rémlik valami német postalevél, körbenézek odahaza.
Ez a tipikus amit mondasz,hogy kisvárosban pikpakk megvoltál.
Megyeszékhelyen és alig 30km-re lévő okmányiroda között is kb fele az ott elba..ott idő.Leginkább a kocsira koncentráltam ,és alig volt időm a papírozásnak utánajárni, ezért hagyatkoztam az eladóra. Leszámítva a tömeget,sima volt minden.
-
mmcc02
tag
Üdv!
"Ez alapból egy 2-3 órás hercehurca kellett volna, hogy legyen, de mivel rengetegen voltak, így ez délelőtt fél 11-től délután negyed 6-ig tartott, majdnem zárásig voltunk."
Május végén hoztam autót magamnak, szintén Németországból.
Az áriratás és rendszámozás 1 órát tartott. Ha tudjuk, hogy hova és milyen sorrendben kell menni, 15-30 perc alatt készen lett volna.
Igaz, ez egy kisváros volt, és kereskedőtől vásárolt autó, a másik fél nem kellett jelen legyen
Amire a bankszámlaszám kell: erre a 30 napra (exportrendszám + biztosítás) elvileg még németországi az autó, és mintha adót kellene fizetni rá erre az 1 hónapra (automatikusan leveszik a számláról
)
-
Möhe
addikt
A konkrét különbséget nem tudom megmondani.
Csak azt ,hogy a kocsi állapota és a költségeket nézve ( a szervízt is, ami nem 2 fillér volt) ,kb azonos árban vagy picit jobban jöttem ki az egészből,mintha itthon vettem volna meg. Ez nagyban hozzájárul,hogy fészen a keresett kocsi is ritkán bukkan fel, hahu-n szintén,de ha mégis akkor el vannak szállva az árak.
Alapból egy jó kis kalandnak indult.Csak ugye a váratlan helyzet ami a hivatalnál fogadott,az kicsit hazavágta a lelkesedést.
Elsőre egy olyan példány lett kiszúrva ami fleújítós és ezért tréleres hazahozatal lett volna a cél. Ennek addig sikerült utána mennem,hogy kb 100Ft/Km áron ment volna ez a művelet.Ez ott akadt el,hogy nekünk nem ment a flamand/orosz nyelv,neki az angol.A másik a "gyűjtőtréler" lett volna,de sajnos az illető aki ebben segített volna, munkahelyet váltott és külföldre ment.
A nepperes behozós meg sem fordult a fejemben, nem ismerek ilyent személyesen, ezért ez alapból kiesett.
Ettől függetlenül,ne riasszon el senkit,hogy utazzon a kocsiért így vagy úgy. Én is nagyon kényelmes vagyok ,de egy ilyen út élmény is egyben,meg azért zsebben is maradt nem kevés pénz.
-
A különbséget le tudod írni, hogy mennyit nyertél vele, hogy mindent személyesen magad erejéből intéztél?
Vagy ez egy "kirándulás" is volt egyben?
-
Csarlee
tag
Köszi az írást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Réges régen, egy nem túl messzi megyeszékhelyen, egyszercsak elkapott a gépszíj. Nem új csaj, csak egy autó.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest