Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• junkpod

veterán

válasz MC Pite #48 üzenetére

Ezt azért érzed a háttér sugárzóval kapcsolatban mert egyáltalán nincs behangolva az 5 hangszóró. Ráadásul ha jól értem valami PC progi jatsza le a filmeket, gyanús hogy még a dekodolas sem jó. Amúgy nem kell HD hangszórókat leszek teljesen jó a 800-1500 kbps dts vagy ac3.

Box's don't touch!

• adodaniel

őstag

Tegnap néztem ezt a filmet. A 130 perces játékidőből 120 percen át biztosan jött hang hátulról, ami az élményt is befolyásolta. Bár maga a film nem volt nagy eresztés, azért javaslom megtekintését a fentiek miatt.

(#79) sixpak Mekkora a szoba mérete? Eléggé be van zsúfolva a bal oldali front a sarokba, ráadásul előtte ott a fotel/kanapé közvetlenül a hang terjedésének az útjában. Kisebb front is elég lenne nem? Nem érzed soknak a nagy Heco-t?

[ Szerkesztve ]

• adodaniel

őstag

Az hogy a centerből jön a beszéd vagy a frontokból az annyira nem izgat, vakteszten kevesen mondanák meg szvsz normális frontok mellett hogy kevert hang vagy centerből jön.

Ezzel is lehet vitatkozni, ugyanis sztereó esetén ha már nem a sweet pointban (egyenlő távolságra a két frontsugárzótól) ülsz, akkor már az egyik hangsugárzót hangosabbnak hallod, így a center "képe" is elcsúszik. Jó minőségű sztereó filmezéshez is mélyebben zsebbe kell nyúlni, hogy jó térleképezéssel rendelkező hangsugárzód legyen.
    Elbeszélhetünk egymás mellett, de ha nem feneketlen a pénztárca, akkor bizony vagy itt, vagy ott kompromisszumot kell kötni.

• MC Pite

veterán

* Nem keverve azzal, hogy jó hangcuccon eleve élmény filmet nézni. Élvezem, tv-re is azért lett rendes cucc kötve, de mikor felmerült hogy a hálóba is rakjak-e fel surroundokat, és pár filmet sztereóban néztem meg (hogy mennyire hiányzik az effekt) ill figyeltem más filmeknél mennyiszer szól hátulról, ezek alapján úgy voltam vele hogy ennyiért nem veszek surroundokat/vezetéket, meg nem rakom fel a falra. Volt 1-2 dolog ami leesett/koppant, roppant egy ág, elhaladt valami mellett a jármű, robbanás volt hátulról, vagy madárcsicsergés, vagy egyéb apróságok, de kevésszer tűnt fel és rövidek voltak. De egy egészségesebb, részletesebb, dinamikusabb hangért hely és lóvé szűkén a tévénél beáldoztam az 5.1et. Pc-re/házimozizásra ott a fentebbi-

Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725

• Osynho

addikt

"szerintetek nagy élvezeti plusz minden(?) sokcsatornás filmben."

Nem minden film hangsávja igazán jó. Természetesen vannak különbségek, de összességében elég nagy plusz tud lenni egy térhangzás a filmek alatt.

Továbbra is az a gond, hogy a saját - magad által is csak "filmre/játékra hallgatható szettnek" nevezett - rendszeredből vonsz le következtetéseket az 5.1-re vonatkozóan. Ez ugyan olyan, mintha valaki azt mondaná neked, hogy az ő aktív pc-s 2.0-ás rendszerénél nem szól jobban a te sztereó cuccod, nincs jobb színpadképe, stb. 5.1-nél ugyanígy megvannak a különbségek!

(#50) E770: "töredék áron olyan sztereó rendszereket raktam össze mostanában használt, de szinte makulátlan eszközökből, hogy kiesett a szemem is, ha zenéről volt szó"

Pont azért, mert nem divat a sima sztereó! Oldschool kinézetű, újabb csatlakozásokat, formátumokat nem támogató eszközök, amik nem is 5.1-esek. Ez megfigyelhető a hm erősítők között is. Amin nincs hdmi, az máris hátrányba kerül, mindegy milyen a hangja. Sőt, sokan elvárják a HD hangokat is, attól függetlenül, hogy egy belépő kategóriás erősítőnél kb semmi pluszt nem fog nyújtani egy DTS hangsávhoz képest.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák