Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- cigam: Mi az a HiDPI és Retina felbontás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
-
cs.zs.
veterán
válasz
7Heads Drago #68 üzenetére
"...100% töltöd és reggelig a kábelen lóg. Minden akkunak ez az álma.
Az ilyen töltést mondjuk sehol se javasolják..."
Legkevésbé sem szándékszom erről vitát nyitni,
de ha ez káros lenne (de nem az), akkor elpukkannának az autókban a bedugott GPS-ek,
a vezeték nélküli, állványban álló borotva, vagy minden létező laptop, ami a munkahelyeinken és otthon be van dugva, stb stb.
Az, hogy a laptopok (és egyéb eszközök) mennyire vigyáznak az akkuikra, az a biosban/alaplapon lévő töltésvezérlőbe beleírt programtól függ.
Persze kérdés hogy mi volt a cél (és manapság mi). Fogyasztói társadalomban élünk, ahol az a cél, hogy mindenképp vedd a következőt is, különben bezárhat a gyár.
Az átlagember 2-3 évig használ egy telefont. Nem azért megy tönkre, mert éjszaka rajta volt a töltőn. (hanem mert valahogy tönkre kell mennie...)
-
7Heads Drago
veterán
Te tévesen azt feltételezed, hogy rajtahagyott töltőnél végtelen ideig áram folyik.
Ezt hol is írtam? Viszont ha feltöltöd a telot akkor is jelzi hogy kábelen van és még csak véletlenül se merül 1%-ot se. Vagyis tölt csak keveset.
Nekem ami iránymutató az a drágább notik akku managementje, vagy pl az ups-eké. Nálunk egy APC ups 7 évig ment egy akkuval mire tönkrement. A gagyi notik akkuja max 2 év. Már ha vannak használva. Elég sok sz@r gép keresztül ment a kezeim közt hogy ezt mondjam. Csak ugye nem éri meg a gyártónak hogy sokat bírjon egy konzum gép. Nagyon kevés olcsó gép van ami többet bír akkuban és teljesítményben. Nem tudatos tervezés eredménye. Jómagam egy 12 éves Dell notit használok. És ez is folyamatos töltésen van, viszont ez vigyázz az akkura. És kb 6-7 éve vettem én és akkut nem cseréltem még és azt se tudom előtte mennyit ment vele. Mellesleg az összes lítium akku teljesítménye nagyobb, mint a használt egy idő után a tied is lineárisan csökkeni fog. -
joey04
titán
Én nagyon örültem amikor elkezdtek megjelenni, aztán Bognak volt egy megjegyzése itt:
a fő probléma az, hogy gyorsabban degradálódnak ezek a telepek. Egy ideje már a főleg kínai fejlesztés pont ennek a kiküszöbölésére összpontosít, a jelek szerint a Honor áll a legjobban.
Szóval azt nem bánom, ha nem minden gyártó ugrik rá azonnal, legyen pár év tapasztalat.
-
cs.zs.
veterán
Ha egy Litium akkut 100%-ról merítünk 40%-ra, vagy 80-ról 20-ra, és aztán azt ugyanoda visszatöljük, mindkét esetben ugyanúgy 0,6 ciklus meg bele, csak 80-ra töltéssel eleve lemond a gazda 20%-nyi tartalékról...
Ha nem kell, nem kell, ez felhasználónként változik,
de az nem fog változni, hogy az adott akku (pl) 1200 ciklusnál kuka.Jön a Szilicium-Szén, mindenki kiváncsian várja hogy ott mi lesz a matek.
-
joey04
titán
Igaz, de azt nem számoltam bele, mert 20 alá nem nagyon egedem én sem, nem az óvás miatt, hanem ennek pszichológiai okai vannak inkább, előjön, a jaj le ne merüljön baszki érzés.
Szerencsére nem is nagyon merül le annyira egy nap, nagyon ritka. De figyelni nem figyelem, ha alá megy, hát alá megy. Nem fogom kikapcsolni 20-21% környékén, hogy ameddig fel nem dugom nehogy alá menjen.
-
joey04
titán
Pont az egyik iPhone topikban van egy visszatérő tag, aki beteges módon figyel a töltésre, mégis szarabb állapotban van a telep, mint az átlagnak. Nem vészesen, szóval nem hibás az, csak ugye van a tipikus meg névleges kapacitás, és biztos a minimum közelit kapta. Szóval már ez sokkal többet számít, mint hogy milyen módon töltöd. Pláne nem értem mi a jó abban, ha első perctől csak 80%-át használom a telepnek, szóval bukok 20% üzemidőt, azért hogy évek múlva jobb állapotban legyen. Mert ugye nem az van, hogy mondjuk 4 év múlva dupla annyit fog bírni ha figyelve töltöm, hanem pár százalék lesz a különbség. ÉVEK MÚLVA. És ezért dobjak el magamtól 20%-ot...
-
TeeJay
félisten
válasz
túró:gombóc #55 üzenetére
6000-es akkukat hoznak már közép kategóriába is...
Samsung A54 5000-es az M54 más piacra bezzeg 6000-es akkuval jött és 1mm-el vastagabb a telefon minden más azonos kb.
Na én biztos kibírnám azt a +1 mm-t ha 6000-es akku lenne végre még az A szériában is -
cs.zs.
veterán
válasz
7Heads Drago #51 üzenetére
A töltést az eszköz (telefon-tablet-laptop) szabályozza, nem a töltő. Amikor kellő energiát felvett, a töltést lekapcsolja (avagy nem enged be több áramot).
Te tévesen azt feltételezed, hogy rajtahagyott töltőnél végtelen ideig áram folyik. Abban az esetben minden eszközünkben robbanna az akku az első-második napon. A litium akkuk attól mennek tönkre, ha már beléjük ment a kellő számú töltési-merülési ciklus, avagy a töltés folyamán túl sokszor melegszik túl...
Így néz ki egy 1 évhez közelítő laptop akkuja, amelybe 48 teljes ciklus ment bele (ez lehetett 2x ennyi 50%-os merülés, vagy 4x ennyi 25%-nyi lemerülés),
és itthon ez is folyamatosan töltőn van:
[kép] -
válasz
7Heads Drago #51 üzenetére
Nálunk meg elmúlt 5 éves az i11 akkuja igaz már csere érett (70%)
de mindenhogy töltöttem vezetékkel a saját 5w-os töltőjével ikeás qi töltővel álltalában egész éjjel rajta volt
mióta a gyerek használja azóta volt gyorstöltve (20w) is, töltőn játszott vele
13 hónapos korában lett 99%-os az akkuja -
7Heads Drago
veterán
50%-on feldugod töltőre és 100% töltöd és reggelig a kábelen lóg. Minden akkunak ez az álma.
Az ilyen töltést mondjuk sehol se javasolják. 1 évig bírják persze. Nálunk a P30 akkuja már 4 éves, mint ahogy az I11-é is. Nem mondom hogy újszerűek, de még megy mindkettő. De mi mondjuk vigyázunk rá.
Mondjuk ez a rádugom este a kábelra töltés is csak olyan körökben van szokásban még ahol a gyorstöltés vicc. Megmagyarázzuk miért nem kell nekünk.
Nekem reggeli vagy kv-zás közben 15 perc alatt annyit felszed a telo hogy elég egész napra. -
doooo
veterán
válasz
LosBlancosRM #35 üzenetére
Valaki biztos mondott ilyet, persze nem én. Nyugodtan keresgélj, utána próbálj trollkodni.
-
túró:gombóc
kezdő
Igen. Lassan 5 éves p40 lite, gyári akkuval, világ életében 40 wattal volt töltve és még mindig kibír 1 napot. De! Ismerek olyat is aki az almáját minden este töltőre rakta és így is 4 évig 80% felett maradt a kapacitása. Úgyhogy annyira tényleg nem fontos a töltési szokás.
-
kenwood
veterán
Ez ilyen oroszrulett, csak nagyobb a tar.
Haver mobilokat javit.Nem ritka,hogy 2-3 eves telonal 50-60 ezer forint a story vege,mert ugy felpuffad az akksi, hogy osszetori a tobbtizezer forintos hatlapot, amit az IP68 miatt igazi orom leszedni,feltenni.
Nem szokott interjut tartani a toltesi szokasokrol,de ha a te modszered nem art, akkor vajon mit csinalnak azok,akiknek felpuffad,vagy fel napot sem bir mar par ev utan ?
-
joey04
titán
válasz
sohajda90 #38 üzenetére
Lehet ez van a háttérben:
With further testing, we found out that Galaxy S25 Ultra no longer requires a 5A cable/charger to reach its max charging power. The 3A cable that arrives in the box gave us a peak of 39W (13V/3A) when paired with the 45W Samsung charger, which means it can use higher voltage but lower amperes to achieve the same charging power.
This mode of charging is not possible with the S24 Ultra, which requires a 5A cable and a 5A charger to reach its peak charging power of 42W (9V/4.6A). -
sohajda90
tag
válasz
Predatorr #22 üzenetére
"Miért, nem mindegy, lefekvés után másfél vagy 2 és fél óra? Van, hogy csak a PC-n hagyom, aztán reggelre belecsorog a nafta."
Először is nem mindenki heavy user, nekem általában 4 óra alatt van a napi screen-on-time-om, szóval ha nálam egy telefon nem bír ki minimum másfél napot akkor rövid időn belül búcsút veszek tőle, tehát nem, nem mindenki tölti minden este. Ha meg nap közben kell töltőre dugni akkor marha kellemetlen tud lenni a 2 órás töltés idő...
-
ZavaBalazs
őstag
nekem most jött ki a váltás (céges teló), S22-ről váltottam S25-re, kb 2-2,5* úgy bírja az akkuja, most épp 14 óra telt el az utolsó töltés óta, azóta 4,5 óra SOT, 58%-on áll, az S22-vel erre már lehet, hogy rá is kellett volna tölteni. gondolom ezt részben az exynos->SD váltásnak, részben meg annak köszönhetem, hogy az S22 akkuja már nem volt az igazi.
-
ace05
senior tag
Ilyen cikkek után megnyugodok, hogy nem ültem fel az s25 ultra vonatra, pedig majdnem megtörtént.
-
janeszgol
félisten
Na. Megvolt az S25 előrendelés, jöhetnek ezek a hírek.
-
ddaydome
senior tag
válasz
Predatorr #22 üzenetére
Van ,akinek olyan a melója vagy az élete, hogy szàmít. Vagy nézheted úgy is, hogy, aki ezt a ketegóriàt vàlasztja az nem akar kompromisszumot.
De kérdem én, ha van 45w-os technikàjuk, akkor azt miért nem kaphatja meg az felső kategóriás telefonjuk, miért csak az ultra? Egy szakadt 130es xiaomiban is.van gyorstöltés.... -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Már kitalálták.
Samsung Galaxy S26 series could return to Exynos -
hdavid1
tag
Na végre. A kínaiak úgyis versenyt űznek abból, hogy ki tud rosszabb üzemidőt kihozni a 6000-res akksikból.
-
TeeJay
félisten
Samsung A35 vs. M35 [link]
1mm-el vastagabb csak az M35 mégis belefért 5000 helyett 6000-es akku és itt még szilícium-szén akku sehol nem volt
Következő telefonom vagy A56 vagy inkább A57 lesz és simán kibírnám ha 1mm-el vastagabb csak 6000-es akkut tegyenek bele vagy még nagyobbat 6600mAh még jobb lenne -
ddaydome
senior tag
válasz
7Heads Drago #20 üzenetére
Én azt tudom, hogy a Feleségemnek a53-as van és kb. 10÷-ról kezdve több, mint 2 óràt ír ki a 25w-os töltővel.
Persze lehet, hogy repülőgépes módban, mindent kikapcsolva gyorsabb, de nem életszerű, hogy ezt mindenki végigjàtsza majd minden alkalommal.
Ez borzasztóan lassú a xiaomi 13t 67w-os töltéséhez képest. -
-
mrThomi
addikt
Áhh dehogy is, jó a sima még vagy 5 évig és a 25/45W töltés is bőven jó még...
-
K0vasz
aktív tag
érdekes. az alap S széria gyk. 4 éve változatlan, csak mindig belerakják az aktuális SoC-ot, most viszont talán lesz egy nagy ugrás, mert ha 6000 mAh-ra nem is, de azért egy 5000-re számítok az alap S26-nál, ahhoz meg kelleni fog a gyorsabb töltés is, mert különben botrányosan sokáig fog tartani 25W-tal feltölteni. és a kamerákat is remélhetőleg upgradelik már így ennyi idő után (aztán utána gondolom megint évekig nem lesz semmi előrelépés, úgyhogy nem is nagyon lesz érdemes halogatni az S26-ra átállást
)
-
Predatorr
őstag
Jó reggelt, Dél-Korea!
Majd ezzel is elmegy egy generáció egyéb fejlesztés nélkül.
-
Source: trust me bro. Egyébként meg egy héttel a hivatalos launch után nem kontraproduktív bármilyen hír a következő generációról? Áhh újságírás, így szeretlek.
-
sohajda90
tag
Élmény lesz (az elején kimaxolt, majd belassuló) 25 meg 45W-al tölteni a 6000+ mAh-s telepeket...alig lesz 3-4 óra...
vagy végre a töltés is begyorsul?
-
Jadro
veterán
Ne reménykedj, hogy nekünk, felhasználóknak sokkal jobb lesz. Az igazság valószínűleg félúton lesz valahol. Tehát nyerünk egy kis üzemidőt, ők meg helyet, súlyt azzal, hogy cserébe kisebb lesz az akku.
Majd szépen apró lépésekben adagolják csak az előrelépést, ahogy eddig is.
-
prolad
addikt
Szerintem ha be is vezetnék, akkor is maradna 5 ezer maximum csak vékonyabb/könnyebb házban. Most is az volt a fő feature, hogy könnyebb lett, mintha az S24 Utra is pár grammal könnyebb lett volna az előzőnél, most majd megint lefaragnak 5-10 grammot meg pár tized mm-t. És akkor még gyorsabb töltés se kell, azon se törik magukat.
-
jeni
félisten
Elengedem az S25 szériát, megyek az S26-ra jobb aksival végre nem kell majd félnaponta töltögetnem.
-
Garada
őstag
Ideje felzárkózni a nagy gyártóknak is a kínaiakhoz hardveres téren.
Ráadásul ha akksi mellett kamera fronton is több év után fejlődnek végre nagyot mehet a 26-os széria.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Végre haladhat a korral a Samsung, nagy akkumulátorsűrítéssel készül Dél-Korea.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Musk szerint a Tesla humanoid robotjai már jövőre a Marsra indulnak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Új utángyártott 19.5V 4.62A töltő
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte A320M R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest