Hirdetés
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Nem nem... Lézerrel csinálják. Ott van a link, olvasd el
Meg ott a videó. Sehol egy csepp víz 
Épp az benne a jó, hogy nem kell hozzá "semmilyen" közeg se. És valós, térbeli 3D-t ad, nem pedig látszólagosat, mint sok más.
De jövője szerintem sincsen. Legalábbis az otthonokban biztosan. Mivel amikor azok a fénypontok kigyulladnak / kiégnek pici robbanás szerű hang hallható. Így, ahogy pár videón is hallani pattogás szerű zörej van végig.
Tovább még mindig egyszínű, alacsony felbontású. És gondolom kicsit veszélyes lehet belenézni is, vagy megfogni.
Láttam róla egy olyan videót, ahol egy üvegburába volt zárva. Na azt még eltudnám képzelni. Szoba közepén hatalmas akvárium.
Hangszigetelt üveggel, belül meg 3D menne a film. De ez megint nem versenyképes. Szóval az ötlet maga istenkirály. A jelenlegi megvalósítás viszont nem életképes. -
Dany007
veterán
"látod létre jöhetett volna ha akarjuk/ják"
Na jó, de itt most nem űrutazásról van szó. Ahol végülis a technológia rendelkezésre áll. Az egész csak pénz és idő kérdése.
Viszont a cikkben szereplő kijelző még igencsak technikai kérdés, amit nem biztos, hogy megtudnának oldani csupán akarattal. Bár remélem összejön.
Én amúgy azt az igazi holografikus kivetítést várom már. Amikor a szemed előtt jön elég a kép a telefon kijelzőjéből a levegőben, 3D-ben. És minden oldalról lehet nézni stb...
Volt erről egy cikk az SG.hu-n. Valamikor 4-5 évvel ezelőtt. Miszerint Japánban már kísérleteztek ilyen technológiával. Annyit elértek, hogy egyszerű alakzatokat, kockákat, 3 szöget, hengert stb megtudtak jeleníteni térben. Úgy, hogy valamilyen anyagot(?) lőttek ki a levegőbe, aminél szabályozni tudták, hogy mikor süljön ki, vagyis mikor villanjon fel. És ebből aztán összeállt a kép. Ha tudom megkeresem mert azóta se láttam, mégcsak utalást se ilyen technológiára.
Viszont ott azt írták, hogy a technológiából adódóan színes képet soha nem lesznek képesek előállítani (na ezt meg mondjuk már sokmindenre mondták). -
Dany007
veterán
Mire gondolsz pontosan?
A repülő autó? Amúgy már van olyan, de semmi köze a régen megálmodottakhoz.A házi atomerőmű meg azért egy csöppet veszélyes lenne. Na nem vagyok az atom ellen, sőt, de azért, hogy minden háznál legyen egy, az nem kis kockázat. Már ha az anyagiakat és a technológiát eleve figyelmen kívül hagyjuk.
Gondolj csak bele, a sok kiköltöztetésre váró adós most gázpalackkal robbantja fel a házát... De mi lenne ha ott lenne az atom?
Egyébként a Mars utazás és a Hold bázis is mind létrejöhetett volna már régen. De nem jött.
Tehát tény, hogy a sok jövőkép megvalósulásának egy részének nem technikai akadálya van.
De jelen esetben ennek az átlátszó mindenttudó kijelzőnek erőteljes technikai akadályai vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Seed szerver topic
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- BenQ Zowie XL2586X+ Profi eSport, 600 Hz-en!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3885, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Meg ott a videó. Sehol egy csepp víz
Hangszigetelt üveggel, belül meg 3D menne a film. De ez megint nem versenyképes. Szóval az ötlet maga istenkirály. A jelenlegi megvalósítás viszont nem életképes.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)