- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris32
újonc
Sziasztok :-)
A gondom a következő lenne, amiben segítséget kérnék : van 1 Gigabyte 790FXTA-UD5 alaplapom, amiben van 1 db Sapphire Radeon HD6790 és 1 db Sapphire Radeon HD6770 PCI-E vga, ezeket összetudom kötni crossfire módban? Úgy olvastam hogy egy családon belül működik a technika de nekem nem nagyon akar menni....
-
Mokó
aktív tag
4850 OC CF mai napig használható
-
Źşë'
addikt
kár h a képfeltöltés.hu egy kalap szar... törlik a képeket :/
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Kr/\toS
senior tag
Nájsz teszt, most már tutira felfejlesztek krosszfájerbe.
-
törölt tag
Terhelve érdekes módon a HD4850fogyasztott a legkevesebbet az áramból, 25W-al kért többet a régebbi és lassabb HD3870-es aminek, nem tudom a magyarázatát.
Nem mondod komolyan, hogy nem tudod a magyarázatát....
[ Szerkesztve ]
-
Calibos
addikt
Frametime Problem miatt nem voltak gondok?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Nokedli92 #139 üzenetére
"Különben, nekem nem von le a 4gb-ramból semennyit sem a vga."
te csak az hiszed
ha win vista32bites oprendszered van, sp1-el akkro kiírja hogy 4gb ram, deee hid el, levonja.. indísd el a 3dmark06-ot azt már írja is hogy valójában mennyi a ramod...
64biets vista alatt igen, érezhető lesz a gyorsulás a több memória miatt... -
Nokedli92
aktív tag
Jaj......... Akkor most megint, formatláhatom a gépet, és tehetem ujra a windowst...
Az nem jó ha erre teszem rá a 64bit-es windowst?Amúgy, gyorsabb lesz a gépem azért? Érezhető ez a teljesítménynövekedés?
Különben, nekem nem von le a 4gb-ramból semennyit sem a vga.[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Üdv.
Nagyon jó kis teszt lett grat hozzá!
Na várjunk... Most akkor nekem fel kéne tenni a 64bit-es vistát, a 4gb ram és a 4870x2 2gb videomemória mellé?
Üdv, Csaba
-
Kriking
csendes tag
Hello én azt szeretném kérdezni, hogy két 4850-et szeretnék összekapcsolni, éshogy mekkora visszaesés várható a 4850&4870-hez képest?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Vasinger! #127 üzenetére
nem, nem gyári biost használtam, hanem egy beta biost!
nem sok jelentősége van, mert a proci feszültsége is elég magasan járt, ilyenkor nem aktiválódik a DES (ez a gigabytenak az energia takarékossági szoftvere) innentől kezdve majd' lényegtelen milyen bios van a lapon.
amúgy örülök hogy tetszett az írásom -
Vasinger!
nagyúr
Nagyon köszönöm ezt a cikket, hogy elolvashattam, okosabb lettem. Szép írás, grat a szerzőnek respect, csak így tovább!
Egy kérdés: A fogyasztási értékeket mind gyári biosszal csináltad, szval hogy visszaveszi az órejelet jobban mint az átlagos?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz mephi666 #121 üzenetére
ha nem jön közbe fontosabb tesztelni való, akkor a következő lesz a retro geforce teszt
Amúgy sajnos a mai low-end kártyák is már behozták az egykori királyt, a 6800ultrát..
a 8500gt már valamivel erősebb is nála
persze új játékokban csak.. régi játékokban míg a 6800ultra viszi max grafikán pl a far cry-t vagy a gta san andreast stbstb. addig az újak 8400, 8500, hd3450 és társai csak közepes grafikát bírnak -
mephi666
nagyúr
ünnepek alatt san andreasoztam elég sokat... összejött 16óra játékidőm... 33%-nál vagyok... nem egy gyönyörű játék, de élvezetes nagyon... (1-2 idegesítő modellhelikopteres küldit kivéve) kb 2-3másodperc a töltési idő, nem szaggat, megvan a szabadság... közben iszogattam a házipáleszt meg a sört és nagyon jól elszórakoztam... pár napon/héten belül beszerzek egy minimum alapon 2x3ghz-es procit és azzal menni fog a 4 is... ha normálisan megy, játszogatok majd vele... de szerintem nem lesz hosszú életű...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Sanyix
őstag
"Aki emiatt szidja a GTA4-et, javaslom neki a GTA3-at ami az ő korába szintén az év játéka volt a gyönyörű grafikájával ,és a totális szabadságával, és klasszisokkal több benne a hiba, mégsem rótták a szemére."
Hát persze hogy nem, ugyanis JELENTŐS változás volt az elődökhöz képest. Gyönyörű grafikája akkor sem volt, viszont kis gépigénye igen. Az akkor 1 éves vételkor középkategóriás gépemen simán ment 1024*768-ban.
a gta 4 szintén nem valami szép de legalább nevetségesen nagy gépigénye van, mellesleg olyan bugos, amilyen egyik gta-sem volt előbb. nyugodtan lehet szídni.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
marcee
addikt
A HD4850-es és a Crossfire rendszer fogyasztása között 223W a különbség és egy darab HD4870! Ami egy kicsit furcsa, mert a HD4850 alig megy kevesebbet, és vele a teljes rendszer 175W-ot fogyaszt. Mindenesetre furcsa, de ha nincs mérési hiba, akkor nagyon durva.
Viszont az nagyon tetszik, hogy két különböző kártya megy hibátlanul CF-ben és még elfogadhatóan is skálázódik.
\m/
-
mephi666
nagyúr
grat a teszthez... jó lett ez is... ma találtam meg az "oldschool geforce" teszted... és említetted utána a "kőkorszaki" teszt eshetőségét... arra nagyon kíváncsi lennék én is... mikor lesz kész? nekem 2001 májustól (érettségi->lóvé), 2007 elejéig (fősuli vége->munkahely->lóvé) egy 32megabyteos megacolor gef2 mx200-am volt és azzal a kártyával farcry-oztam gond nélkül meg painkillereztem... igaz elég csonka grafikával... egy 7300gt-re váltottam le az agp slot miatt... a másik teszthez mondanék annyit, hogy egy 3800+ x2-vel az a 7300gt kb 10000pontot szedett 3dmark03-ban... tehát az a 6800ultra elég betyár volt abban az időben és én még most is szívesen összemérném ilyen 8500gs-ekkel és társaikkal
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Madmax81
aktív tag
Grat a cikkhez, jó lett!!!
1956-2010 07.22 Varga László
-
mcsabee
senior tag
Azt hiszem olvastam igen, de annyi okosságot hallottam már a fogyasztásról, hogy azzal dunát, tiszát és még balatont is lehetne rekeszteni :-). Én már 3-4 éve 400-as tápot használok, atm egy chieftecet, de akkor a konfigomhoz kb fele annyi elég lenne, érdekes :-). Talán 2-3 év múlva lesz is értelme ekkora tápnak :-).
Stay a while and listen...
-
pisti
őstag
Szia!
Jókis írás volt, tetszett.
Egy kis kontruktív kritika:
- A Codegen, Mercury, és társai hírhedt márkájú tápokból az 500-600W-os (nak címkézett) darabokra szükség is van mivel a mesébe nem képesek leadni azt a nevükben szereplő teljesítményt (12V-on meg főleg nem). Abban teljesen igazad van, hogy inkább minőségi darab kell.
- Az élsimítástól egyáltalán nem lesz részletesebb a grafika, legfeljebb természetesebb/kellemesebb lesz a kapott kép a szemnek.
- Sok játéknál teljesen kimaradt, hogy milyen beállításokkal teszteltél, pl. Crysis-nál éreztem ennek főleg hiányát. Legalább említeni illene a felbontást, meg hogy milyen általános minőségi beállításokat használtál, mint ahogy azt sok másiknál megtetted. -
Szerintetek egy Nvidia 8800 Gt-nek melyik Atis kártya a megfelelője?
-
bacsis
Közösségépítő
tutkó hogy elég valami normálisabb kisebb táp is... pl a amit te is említetted, 350es FSP.
múltkor összemértem a nagy gépem és a régi p4em fogyasztását, nem tudom olvastad-e de a p4es minde esetbe többet evett... s volt egy időszak, mikor egy 300as mercury táppal használtam, és az is vitte szépen
a nagy gépemben sokáig egy 420as lc power táp volt, és az is vitt crossfire-t a jelenlegi tesztemben lévő 3870est és egy hd3850est, vígan elboldogult vele.. szóval csak nagy marketing duma hogy kell a 400-500-600-700Wos tápegység... egy 500-500es táp még egy 4magos procival szerelt gépet 3videokártyával is elvisz... persze nem codegenre gondoltam -
mcsabee
senior tag
Engem igazából a fogyasztás érdekelt innen, és mit ne mondjak, ledöbbentem... Elképesztő, hogy mennyire "keveset" fogyaszt egy ilyen CF rendszer, sokkal többre számítottam volna. Akkor úgy látom, hogy egy sima 2 magos proci + 4 GB ram + dvd + hdd + valami átlagos videókari alá, akár még egy 300-as táp is elég lenne ^^. Ez nem kicsit megdöbbentő, mert 1 hónapja, kb a lábam lejártam, egy 350-es FSP után, 400-asokat ajánlgattak mindenfele, hogy ez már kell a cuccok alá... No mind1, ezzel is okosabb lettem, thx a tesztet.
Jah és most teljesen jók a grafikonjaid :-D.
Stay a while and listen...
-
Chosen
addikt
Jó kis teszt
Legközelebb GTX295-öt tegyél 3-way SLI-be, és meglátjuk, hány másodpercig bírja a 300-as codegen
-
senior tag
Elgondolkodtató írás......grat.+ thx.
"Az életben soha semmi nem lesz elég de élünk és harcolunk "
-
Xaels
félisten
Remek kis írás mint mindig Én is most akarok valami hasonlót kihozni csak ott az ár/érték arány megállapítása lenne a cél ezekkel a kártyákkal: 4670, CF4670, 4830, 4850, 4870 és a lehető legtöbb játék Xp SP3 ill Vista SP1 alatt.
szerk.: jah természetesen jelenleg a VGA-k beszerzése okozza a gondot.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
tipuka
addikt
én nem is találtam meg a 64 bit-et a farcry-ban
pedig a 3600+ támogatja a 64 bitet nem? -
P00By
nagyúr
Jó lett
-
samu74
addikt
Grat a cikkhez,nagyon jó lett!
Viszont némelyik játék horrorisztikus gépigénye,az nem semmi...Gondolok arra hogy bazi nagy órajelen megy a proci és CF két Ati kártya...Átlag 31 fps!Ezeknek semmi nem elég?-----------
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #65675776 #88 üzenetére
sőőőt a far cry-nak is készült 64bites verziója, amit sajna csak AMD processzorokkal lehet kiaknázni. de legalább van
az má' igen! 2 játékot összehalásztunk ami támogatja a 64bitet.. végülis csak 5éve vannak 64bites proccok
mire haverom 3000+os sempronját ki lehetett volna használni 100%osan 64biten is, addigra totál elavult lett -
törölt tag
válasz Menthirist #40 üzenetére
64 biten nincs PAE, mert nincs is szükség rá. Valódi 64 bites címzéssel 16EiB címtartomány áll a processzor rendelkezésére. Jelenleg viszont semmi sem képes teljes 64 bites címzésre (legalábbis x64 vonalon), tipikusan csak 48 biten címeznek. Ez is elég lenne 256TiB megcímzésére. A jelenlegi korlát 2TiB. Egy jó ideig elég lesz, pláne az IMC-s rendszerekben.
Lenry: Már többször le lett írva, hogy alapértelmezésben max 2GiB-ot kaphat egy 32 bites task, ami kiterjeszthető 3GiB-ra.
cizoe: Tévedsz, van natívan 64 bites játék. A Source pl ilyen motor, és jócskán gyorsul is 64 biten. Egyébként a HL2 pl ki is írja a menüben a bal felső sarokban.
[ Szerkesztve ]
-
-
MarioAna
senior tag
Faja teszt lett, a lényeg azért kivehető a grafikonokból .
Mellesleg nem gyengén meglepődtem, hogy egy 3870 többet eszik mint a 4850. Tuti jól van az mérve? .[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz WonderCSabo #80 üzenetére
ezt a grafikon témát már sokszor megkaptam... nem tudok szebbet sinálni.. max ha az excel grafikonjait picit átszínezem paintbe... nincs más programom grafikonok készítéséhez... ne haragudj, hogy csalódást kellett okoznom neked ezen a téren
skype! Ott a piros pont
60 volt nekem a mostani 3870kb 1éve.. mostmár 25körül lehet kapni, ha lesz plussz lóvém, akkor már repül is be a 2. 3870es kártya pont mikor kifogy a szuflából -
bacsis
Közösségépítő
már elég sok kártyán van 2CF csati... és pont ezért bizony... az első meg a második kártyát összekötöd az első csatlakozón keresztül, a második és a harmadik kártyát pedig a 2. csatlakozó segítségével... tehát a 2. kártya ami ugye középpen van, mind két csatlakozóján lesz CF híd, az elsőn az első kárrtya van összekötve a másodikon pedig a harmadik kártya van összekötve... Remélem érthetően fogalmaztam
Nagy látványvilághoz nagy gépigény társul.. ha elkezdenek optimalizálni min állat, egy ati x300 akkor sem fogja elfuttatni a játékot... szvsz. pár fps-t hozhat az optimalizálás de a világot nem váltja meg az sem... -
WonderCSabo
félisten
Nos természetesen 2 totál ugyanolyan kártyára gondoltam. 70% pff. Szóval a 2. kártyából 12K elment a kukába. Igaz ez jó eredmény a régebbiekhez képest, és én is túl cinikus vagyok?
Miért nem csinálsz szebb grafikonokat? Ezek az alap ronda színűek nem illenek a jó cikkeidhez. -
vPhis
tag
nem is a szó használatra céloztam de meg is válaszoltad a kérdésemet.
amugy ezzel a teszttel láthatják a GTA4 kritikusok h a Crysis még mindig rosszabbul van optimalizálva
#76: Nézek teszteket de még nem láttam 3 ati-t összekötve. Oltást félre oké?
[ Szerkesztve ]
-
Killing
addikt
Hát most 400 Wattos FSP tápm van és egy olyan alaplapom amiben nem lehet SLI/Crossfire-t csinálni mert 1 PCI-Express csati van rajta.
De egy 800 W vagy 1100W-os táp csak elég kellene hogy legyen idebacsis:Ha lehetne akkor 5-öt de még egyenlőre csak hármat lehet
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
bacsis
Közösségépítő
válasz WonderCSabo #67 üzenetére
Mostani tesztemben sok esetben 50%fölötti hatásfokkal dolgoztak a kártyák!
100%os gyorsulás meg nem lehetett volna semmiképp, hisz a 4850 30%al gyengébb a nagy testvérétől, tehát kb 70%-ot lehetett volna elérni max... így az 50% sem olyan rossz arány!
kts88! Tápot kellett vennem, azért nincs meg a másik 3870... de ami késik, nem múlik
Killing! Akkor már inkább 4et nem? -
Killing
addikt
Három HD 4870-et Tri-way Crossfire-ben szívesen elfogadnék
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Sandormaster
aktív tag
válasz WonderCSabo #67 üzenetére
Szerintem úgy megérheti, ha mondjuk megveszed a 4670-et most 19ért és majd amikor már 10-12be fog kerülni mellé raksz még 1-et, jó tudom akkorra már vehetsz inkább 1 újat, de sztem így érdemesebb mint vadi újan venni 2 karit amit összekötsz.
-
kts88
aktív tag
Á már mióta vártam ezt a tesztet!
De hol marad a 3870 cf? -
WonderCSabo
félisten
Jó a cikk, de a táblázatok még mindig rondácskák.
Ez a mondat a középkor magyar nyelvre emlékeztet: "ez a játék is inkább az pirosakat" .Sztem se az SLI, se a CF nem éri meg, majd akkor ha 90% fölötti gyorsulást ér el a 2. kártya berakása esetén. Egyébként is, kinek van pénze 2. videókártyára...
A 32 bites oprendszer 4GB összmemóriát hajlandó megcímezni...
-
-
-
tipuka
addikt
Köszönöm a választ!
Lenne még kérdésem, tudom hogy nem ide tartozik, de nem baj
Processzor:
AMD 4X 9950 (2,6 GHZ, L1 512KB, L2 2MB, L3 2MB) 43 500 Ft
vagy
Intel Core 2 Duo E8500 (3.16GHz 6MB Cache 1333 FSB (45nm)) 45 500 Ft
vagy
Intel Core 2 Quad Q6600 (2.4GHz 8MB Cache 1066 FSB (65nm)) 45 500 Ft
vagy ha van más ami jó és ütős akkor mondhatjátok nyugodtanVideókártya:
Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3 (625/1986MHz) HDMI-s 39 000 Ft
vagy
GeForce 9800GTX+ 512 MB GDDR3az alaplapról fogalmam sincs milyen kellene és az ezekhez való cuccokhoz tápegység nagyságról sem!
ha valaki szakértő akkor írjon nyugodtan mert kicsit bizonytalan vagyok!A Gép játékra kellene ami 2 évig elbírja, nem csak, hogy éppen elfusson, hanem normálisan szaggatás nélkül, ne hogy úgy legyen az eggyik pillanatban megyek amásik pillanatban a falban találom magam
ja és milyen op.rendszer legyen hozzá??
köszike előre is bármi más javaslatot elfogadok, mindent örömmel olvasok el!
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Javaslat:
Beletuszkoltak 800 Stream processzort, (640egyszerű 160komplex) aminek köszönhetően, az alacsonyabb órajeleknek köszönhetően a HD3870 teljesítménye fölé röpíti
=>
Beletuszkoltak 800 Stream processzort (640egyszerű 160komplex), amely az alacsonyabb órajelek ellenére a HD3870 teljesítménye fölé röpítikFogalmazásilag néha zavaros az írás, de tartalmilag rendben van
A hozzászólásokban emlegetett 32bites memória korláthoz:
Nyugodtan be tehettek egy gépbe 2db 2GB-os VGA-t is, mert akkor is 2.5-3GB memória áll a rendszer rendelkezésére. Ha minden igaz, akkor a PCI-e kártyák max (vagy fix?) 256MB memóriát vesznek el a 4GB-os tartományból. -
Lenry
félisten
S a Crysisok elég sokat LAG-oltak, azaz akadoztak, míg be nem töltötték rendesen a pályát, illetve játék közben is voltak kemény pár másodperces beszaggatások, a HDD meg „kapart” közben rendesen
ezt is a 32 bites OS-nek köszönheted, ugyanis egy alkalmazásnak max kb 1600mega RAMot tud adni, hiába van még akármennyi kihasználatlan RAM. legközelebb használj nyugodtan 64 bites rendszert, nem lesz semmivel lassabb
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
mmdms
addikt
én még kíváncsibb lettem volna 2 db 3870-re, avval szemezgetek nagyon, kár hogy nem tudtál összekaparni még1t...
ja és nagyon tetszett, szokásos bacsis...[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
dudika10
veterán
Jó teszt, grat.
Az lett volna még érdekes ha két 4850-et is kipróbáltad volna hogy látszódjon mennyire fogja vissza a 4850 cf-ben a 4870-est.
Az a fogyasztás grafikon biztos hogy jó? Többet fogyaszt a 3870 terhelve mint a 4850Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Biomokus
tag
Nagyon jó a teszt,gratula hozzá. Én csupán egyetlen elírást vettem észre:
"4 eredményt fogok feltűntetni" Az biza ü. Amúgy zsír!Üdv: Biomokus
-
gtamate2
veterán
grat a teszthez!
amit a GTA4-hez írtál maximálisan igazad van, hiába bugos (mint a 3) de megéri a játékélmény
cf esetében jobb eredményre számítottam de azért ez sem rossz
csak még mindig nem éri meg egy erősebb kártya jobban megéri*Sn0w
-
bacsis
Közösségépítő
Felraktam a 8.12-es Catalyst-ot, újraindulta gép, és közölte velem indulás után, mikor betöltött az oprendszer, hogy talált 2 kártyát a gépbe, és bekapcsolta a crossfire-t nyomtam egy ok-ot, s már futtattam si a teszteket
semmi mókolás, semmi állítgatás. csak be kell rakni a gépbe a 2vga kártyát és már megy is -
PH-User
addikt
Köszönöm a tesztet, érdekes volt. Ahogy fentebb elhangzott: Minden nap tanul valami újat az ember: "4850+4870 go in CF"
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
finest
addikt
Köszi az írást, már tegnap éjjel átolvastam. A 4870-4850CF bekapcsolása és működése problémamentes volt?
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
szki
őstag
Már nem játszok, és egy AMD 780G alaplap IGP elég nekem.
De szívesen olvasok iylen király a tesztet!!!
Gratulálok! Szép munka! -
-
Viszlát
addikt
Oké, megnyugodtam, mert a fogalmazásból nem derül ki egyértelműen.
A legutolsó konfigom direkt úgy raktam össze, hogy minden AMD benne (chipset fx790, proci 9850 BE, vidkari 2x 4850), de nekem nincs energiám ilyen tesztet gyártani...
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Én is szinte teljesen végigolvastam a tesztet, mert jó volt a stílus!
A CF gondolom sokkal jobban működne 2db 4870-el,ugye? Valahol olvastam, hogy ilyen esetben a gyengébb kártya lehúzza az erősebbet is az ő szintjére, hogy közel azonosan tudja használni a rendszer, de lehet tévedek.Az eredmények nekem (CF) kicsit kevésnek tűnnek, ha azt nézzük, hogy 1440X900-ban toltad. Persze az élsimítás sokat lefog, de a Far Cry 2-re határozottan emlékszem, hogy kb. ezt az eredményt kaptam 1680X1050-ben 8XAA-val és ha az árakat nézzük, akkor meg semmiképp nem éri meg a CF. Egyébként nVidia terén sem komálom a 2GPU-s megoldásokat, mert sok játéknál (ahogy írtad is) csak később jelenik meg olyan driver, amivel a játék már úgymond támogatja az SLi-t és ráadásul szerintem többet is esznek.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
-
bacsis
Közösségépítő
Ejj örülök, hogy benéztél
Hát igen a helyesírás... a többiek már nem is foglalkoznak vele
pereljük be a Microsoftot, xar az office-uk
A fogyasztásmérés a teljes gépre érvényes, mind a 2hdd-t procit, vga-kat beleszámolva!
hozzá kell tennem azt, hogy a proci 3,16ról 4,25re fel lett tekerve, amihez plussz feszültség is kellett, meg 4memória modul is volt a gépbe... tehát volt ami még megdobta a fogyasztást a VGA kártyán kívül -
veterán
jah, külön kell venni a 32 bites dolgok esetén az os-t és a programokat. zanzásítva: egy 32 bites operációs rendszer 32 bites címeket tud csak kiadni, amik 4 gigás címtartományt fednek le. ezzel kell mindent címezni, ramot, vga-t... van egy kapcsoló, a PAE (physical address extension), amivel lehetne több ramot is címezni, de ez csak a windows serverekben van meg normálisan, az xp és vista esetén korlátozva vannak 4 gigára. Kicsit más kérdés a 32 bites program kérdése. Ezek 32 bites címet kezelnek szintén, ráaádsul csak 2 giga juthat egy progira.
DE
64 bites OS ki tud címezni jóval több ramot (a Windows XP x64 talán 128 gigát, a szerverek itt is többet, pláne, hogy 64 bit alatt is van PAE, tehát terrákat is akár). Ennyi rammal két dolgot lehet tenni... 1: Több, 32 bites progit futtatsz egymás mellett... Mondanom sem kell, gyakran szükség lehet rá. Pl Photoshop-ból nincs 64 bites verzió, de a Bridge progija külön progi, ami cacheli a ramba a megnézett képek adatait. Sokszor álltam már úgy, hogy 2 giga közelit evett a PS, és még mellette vagy 1 gigát a bridge. emellett persze még kellenek dolgok, meg az os-nek is kell valahol lennie, de még így sem kellett szinte semmit kilapoznia a gépnek a hdd-re 4 gigával. Másik fontos eset: 64 bites OS-en natív 64 bites program. Na ezekkel ez a 2 gigás korlát is jócskán emelkedik, szóval a 64 bites Maya-m be tudja falni az összes ramomat, legyen az 4 vagy 8 giga...
Játékokhoz egyenlőre jó a 3 giga, de ki tudja meddig. Ezen kívül el tudok lazán képzelni olyat, hogy majd a jövőben legyenek két processzt indító progik, amik kommunikálnak egymással. vagy egyszerűen próbálnak 64 bit felé elmozdulni. De ezek csak játékok, azon kívül bőven jó ha 4 giga dobog a gépben, legyen szó multitaskról, vagy bárminemű munkáról.Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
-
Viszlát
addikt
Szia!
Életem első vidkártya tesztje amit az utolsó szóig végigolvastam, a stílusod miatt nem annyira száraz. De azért a helyesírás, ejnye-bejnye.
Viszont a fogyasztáson le vagyok akadva. Elnézést, ha hülyeséget kérdezek, de az eredmények az egész gép nyugalmi és terhelt fogyasztását mutatják a különböző kártyákkal, vagy csak a kártyákét? Mert valahogy hihetetlennek tűnik, hogy csak a kártyákét, főleg, hogy 500-as tápod van és azért terhelt állapotban gondolom a proci se 20 wattot eszik, CF esetén meg csak a vidkarik 400-at elvisznek.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
bacsis
Közösségépítő
Egy kis segítség, hogy melyik kártyákat mikkel köthetünk össze:
Crossfire táblázat
köszönet karbidhegyu
A jelzett hibákat is köszönöm, már javítom is! -
Morpheus
tag
Szép és számomra tanulságos teszt, köszi
Észrevettem egy Kis hibát:
Crysis WH táblázat nincs öszhangban a CF eredménnyel..."Morpheus felhasználónak 39 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!" phmegbizhatosag.atw.hu
-
ProEvoFan
nagyúr
szép teszt. köszönöm
azért a procid ultra brutál[ Szerkesztve ]
-
-
Puma K
nagyúr
Nagyon jó teszt! Gratulálok!
...viszont a látótávolság meg a többi ilyen látványjavító izé fel volt húzva maximumra.
izé ez a megfogalmazás tetszik izé"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Terentius #24 üzenetére
Nem ugyanaz. A 4830 RV770LE, 640SPvel. Szerintem nem menne, de próba..
cizoe
Az még hagyján, hogy levonódik belőle ezmegaz, de alkalmazásonként 2GB a kiosztható memória korlátja tudtommal, így felesleges is több RAM..3GB mindenre elég, 1GBban bőven elférnek a vackok windózostól, játéknak meg marad tisztán 2GB. Más kérdés, hogy 3GBot elég nehéz jól összehozni..mindenesetre nem gáz ha 4GB van, idővel csak áttérünk végre mindenben 64bitre..ha már 2003 óta 64bites procikat használunk többnyire.. -
cizoe
őstag
1.: az xp service pack3 4 GB memoriat tud kezelni, minusz a VGA ramja, és a cache-ek. Nekem otthon 4x1gb ram van a gépben, attól még megy dualban minden faszán, csak a xp "lát" 3,5öt (az 512mb-os vga miatt) belőle. Szvsz teljesen jól használható. 4gbnál több ramot viszont teljesen felesleges és butaság 32bites os alá rakni. 3 gb-ot meg nehéz kihozni dualban, nem nagyon érdemes 512megás modulokat venni ugyebár.
2.: A vista 32bit e tekintetben ugyanígy viselkedik, mint az xp sp3.
+.: Ha több ramot akarsz kezeltetni, tegyél fel Vista 64 bitet. (bár egyelőre 3,5 giga ramnál többre nem nagyon van igénye semminek, kivéve ha nem extrém hülye programokat használsz)
[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
4850&4830 komázza egymást?
-
Tomate
veterán
Zsír teszt! Nagyon faszányosan életképes ez a CF nagyon szép eredményeket produkált. Míg egyenként elvéreztek, összefogva simán ment. Érdekes volt látni számomra, milyen kicsi a különbség 50/70 között...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Sandormaster #13 üzenetére
Átlagban lenyomja a 4850est, néhol a 4870est is. Kevesebb SP, több textúrázó.
Jól skálázódik, közel 100% azokban a tesztekben amiket láttam, de megéri-e
2db 4670es árából lehet egy 4850est venni simán és az mindig 100%on teljesít..Male Szerintem benyújtja a felmondását Tényleg, érdekes kérdés..
[ Szerkesztve ]
-
Sandormaster
aktív tag
Zsírkirály teszt!
Úgy kíváncsi lennék egy 4670CF mire lett volna képes Lehet ott még jobban skálázódik a CF, bár kérdéses mekkora felbontásig. -
bacsis
Közösségépítő
Annyira egyszeű ezt a Crossfire-t létrehozni, hogy egyszerűbb nem lehetne!
brvágtam a 2kártyát a gépbe, felraktam a 8.12es catalyst-ot újraindult a gép, és már mondta is hogy a 2 kártyát CF-be csapta.. tehát semmit nem kell álltani... jelzi neked hogy CF aktiválva és örülhetsz is -
cizoe
őstag
Lassan főzni is megtaníthatnák a fejlesztők, ennyi wattnyi hőt hülyeség nem kihasználni.
bacsis: Ja amúgy zsír a teszt, bár rossz volt nézni a kis Atikat hogy megfekteti a 8xAA. Bár tudom épp erre ment ki a játék, hogy a CF alatti erőfölényt kihozzad. (sokszor épp csak ott volt játszható).
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
így is van
a 3dmarkok is "csak" 3gb ramot láttak.. de benne volt a 4gb.. ennyit bírt megcimezni, lekezelni...
14adam! Jobb. ha nm láttad a gépet, mikor teszteltem... a kábelek össze vissza, a gép persze elfektetve volt, a hd4870 ott beficcent a ház oldalán, mert a vízhűtés rendszeréből nem akartam kiszedni.. nagyon gáz volt, de szerencsére nem ez volt a lényeg -
Bukta01
csendes tag
Amúgy tök jó, hogy az Atinál már ennyire intelligens a crossfire
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Annyi köze van hozzá, hogy 32bites OSt használt, amin az össz megcímezhető RAM 4GB, és ebből levonódik a VGAk memója, illetve a többi cucc cache-e is.
Azt nem tudom, hogy Vista alatt is van-e 2GB korlát alkalmazásonkéntNavazz, ketten is hamarabb, megint sokat írtam sokáig ;)
[ Szerkesztve ]
-
Bukta01
csendes tag
Most egy kicsit mellé lőttél Igen is köze van hozzá, mivel a 32bites windowsok összesen 4Gbájnyi memóriát tudnak megcímezni függetlenül attól, hogy az az alaplapodon, vagy a videókártyádod, vagy egyéb helyen van! Emiatt hiába van a gépben összesen 4 gb ram, a gép csak 3 gb-ot tud megcímezni, mivel a videókártyák memóriáját korábban használatba veszi
-
atom87
aktív tag
"Egy ilyen rendszer kiépítéséhez javasolt a 64bites operációs rendszer, mert hiába volt 4GB memória a gépben, ha ebből 3GB-ot tudtam csak használni a 2X512MB Videomemória miatt."
Mi köze van a 2x512MB videó memóriának ahhoz, hogy csak 3GB rendszermemóriát tudtál használni?
Én úgy vélem, hogy ez a 32bites Vista miatt van, videjó memóriának itt semmi köze a rendszermemóriáhozAmúgy jó a cikk, tetszik!
Kawasaki z1000
-
14adam
addikt
Én a végére betennék néhány képet a gépről,de nagyon tetszik az írás és a képek nélkül is
-
Yeah!
Na szóval akkor végre valamire jó is az hogy összeköthető 2 ATI Az meg külön tetszik hogy két különböző kártya is megy egymássl.
Mondjuk a fogyasztás volt az amin lefagytam, de hát semmi nincs ingyenAz meg külön érdekes lesz hogy a jövő (videokártya-zabáló) játékaiban mennyit fog ez hozni, ha esetleg azok jobban támogajták a több GPU-s dolgokat, mert ugyan az élsimítás nem sokat számít a szépséghez, de később lesz még ami megegye a teljesítményt
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
bacsis
Közösségépítő
Kisebb hibák szokás szerint vannak, igyekszem javítani őket, amiket nem veszek észre, szóljatok, és igyekszem kijavítani őket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ukrajnai háború
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- samsung galaxy s23 ultra kifogastalan 2026 12 ho-ig sestore garancia plusz 2 tok 30 ezer ertekben
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest