Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-12-01 13:55:44

LOGOUT.hu

 iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4801) lugosi válasza mrc4y (#4775) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szóval csak szokásos mellébeszélés és nagyotmondás?

(#4802) xxman válasza Ed Parker (#4800) üzenetére


xxman
senior tag

Na ebben 100%-ig egyetértek. Amíg új nagyon örülök neki meg minden, de természetesen ez csak egy eszköz, amit szeretek ha működik, és idegesít ha nem :)
És nem is hibátlanok, de számomra és szvsz sok user számára nincs jobb alternatíva, illetve lehet megszokásból is, de nem is szívesen váltanék már hacsak nem 1,5-2x jobb lesz (mindenben) a konkurencia.
És valóban Apple-nél én is úgy érzem hogy régen jobb volt. Nem is feltétlen a készülékek, de a hozzáállás, az OS az biztos.

Btw: Boldog békés karácsonyt minden fórumtársnak!

[ Szerkesztve ]

I just wanna have some fun.

(#4803) ToniSoprano válasza -Ben- (#4790) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Csak ha megnézed mit indított el a te általad linkelt összehasonlító videódban? Többek között 3D renderelést, videószerkesztést stb. szerintem ezek annyira nem életszerűek, és nem mindennaposak. A Benchmarkok pl. antutu szerintem azért kicsit megtévesztőek, mert a 3D modellezési videószerkesztési képességeket túlsúlyozzák, miközben ez nem biztos hogy egy átlagos felhasználó számára igazán fontosak, ott az egyszerűbb programok pl. honlapok, facebook, spotify, simple, messenger, whatsapp, email, kamera programok megnyitásának gyorsasága fontosabb.

(#4781) TechN7ne Androidra azért vannak un. launcherek, pl. Nova Launcher talán a legjobb, tök mindegy milyen típusú a telefon a gyári laucher, rootolás nélkül úgy alakítom az én felületem ahogy nekem tetszik pl. enyém így néz ki:[link] De vannak ennél szebb megoldások is: [link] Azért az Iphonok nagy előnye az hogy megveszed, és tényleg úgy jó ahogy van, logikus és azonnal jól használható, míg droidot állítgatni kell, hogy jó legyen, de már nem kell rootolni csak alakítgatni, állítani a gyári beállításokon, lauchert telepíteni, (pl. tök felesleges, soha nem használt google programok szinkronizációját kikapcsolni), de ez is kicsit macera azért.

[ Szerkesztve ]

(#4804) -Ben- válasza ToniSoprano (#4803) üzenetére


-Ben-
veterán

Azért linkeltem ezt a videót, mert nem vagyok benne biztos, hogy az i7 „nyers” teljesítményével van gond.. De igen, abban mindenképp igazad van, hogy egy átlag felhasználónak az alap, népszerű appok / honlapok megnyitásának sebessége fontosabb.

[ Szerkesztve ]

(#4805) mrc4y válasza lugosi (#4801) üzenetére


mrc4y
tag

mégha azis lenne sokra nem vinné vele senki mivel ha gyorsabb egy másik teló lehet villogtatni a benchmark tesztet hogy már pedig nekem jobbnak kéne lennie :), mindenesetre nem én találtam ki de lehet benne valami

[ Szerkesztve ]

(#4806) Ed Parker válasza xxman (#4802) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Én az előző rMBP-nál nem éreztem a lassulást, hiába 2012-es modell, csak a ram volt kevés Photoshop-hoz, nagy raw fájlok kezelésében.
Ugyanakkor telefonnál mindig érzem hogy az új rakéta és később már érezhetően lassabb, pedig a proci teljesítménye minden évben legalább 30%-al gyorsabb.
Nem tudni mi lesz a jövő, mi újdonságot tudnak ezek után nyújtani, a piac telített.nagyon nagy dolgok már nem születnek.

Az Apple régen egy professzionális felhasználásra gyártott célszközöket,mára átállt a divat cuccokra és a lehető legnagyobb profitra, cserébe alig nyújt valamit,de azt legalább minden évben drágábban.

Boldog karácsonyt minden olvtársnak :)

(#4807) Rob700


Rob700
senior tag

Ha önkioldóra állítom a fényképezőt akkor be lehet úgy állítani, hogy ne készítsen sorozatképet?

[ Szerkesztve ]

iPhone 12 128GB Black 

(#4808) #91166208


#91166208
törölt tag

sziasztok. Nem tudok szó nélkül elmenni itt pár dolog mellett. Iphone sebessége szerintem teljesen rendben van.
1: Most hogy valaki beírja ipone vs... youtube-ra.... attól még nem volt kezedben a telefon és az csak egy videó ! Ha valaki ebből leszűri gratulálok neki!
2: Attól,hogy milyen a kijelzője és mennyit fogyaszt szerintem szép és kész! Attól, hogy még az Apple nem váltott oka van!
Ha valaki ennyire a QHD-t dicséri meg az SAmoled stb.. akkor vegye azt ennyi.
Az akkumulátor szerintem rendben van, nálam 2 napot simán bír !
Ha valaki én android párti voltam és hallani se akartam az IOS-ről. De amióta megvettem az i7-t nincs az a pénz, hogy megváljak tőle.
Az IOS letisztult, gyors és stabil. Jó vannak benne bugok, de itt nem kell évekig várni frissítésekre,hanem gyorsan orvosolják.

[ Szerkesztve ]

(#4809) Ed Parker válasza #91166208 (#4808) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Ja senkinek nem volt a kezében, még a tesztelőnek sem, az egy iPhone hologram. :F

Igen, egy oka van hogy spúr, mert akkor nem maradna akkora haszon rajta, mert egy amoled kijelző picit drágább mint egy ips.
A két kijelző közötti különbség vitathatatlan, az amoled javára, csak nézd meg az Apple watch-ot, abban már van.

Nem dicséri senki sem a samsungot, csak ennyi pénzért vagy kevesebbért valaki komolyabb teknikát is képes adni.

A többivel egyetértek.

(#4810) #91166208 válasza Ed Parker (#4809) üzenetére


#91166208
törölt tag

Elnézést javítom magam..nem a tesztelőkre értettem, hanem azokra akik youtube videók által döntenek olyanról, hogy sebesség és kamera stb..nem pedig személyes tapasztalat.
Tény az amoled szebb, mindenki mással éri be, mindenki beletud valamibe kötni - csak az a baj, hogy tökéletes nincs, vagy elfogadod azt amid van / vagy örökké elégedetlen leszel.

Nem dicséri senki sem a samsungot, csak ennyi pénzért vagy kevesebbért valaki komolyabb teknikát is képes adni.

Ez igaz. De nézd meg hány évig jön rá szoftveres támogatás illetve frissítés egyes modellekre, milyen gyorsan zuhan az ára !

[ Szerkesztve ]

(#4811) -Ben- válasza #91166208 (#4810) üzenetére


-Ben-
veterán

A helyzet az, hogy azért már az iPhone se tartja úgy az árát, mint korábban. Persze még mindig jó ebben, de ez is kopik.. A szoftveres támogatást pedig inkább nem is említem. Rendben van, hogy jön frissítés, itt vagyunk már a 10.2 -nél, csak az a probléma, hogy semmit se javítanak amit szükséges lenne. Hemzseg a bugoktól az egész iOS .... Amit írsz azzal egyetértek, amennyiben visszatekerünk 2012-13' -ig.

[ Szerkesztve ]

(#4812) mrc4y válasza Ed Parker (#4809) üzenetére


mrc4y
tag

+1, 100% ba nekem szólt kb de na , ellenérvnek megint kaptam egy iphones sablon szöveget xd nem baj :)

[ Szerkesztve ]

(#4813) Thewent12


Thewent12
aktív tag

En s6 edge plusrol jottem. Abban ugye 3000-es az aksi, viszont nekem a 7-es jobban birja. Ha lerakom par orara nem 30%-kal kevesebbet mutat, hanem ugyanannyit vagy esetleg egy-ket szazalekot merul. Az androidnak igenylesre van szuksege ugy erzem, viszont az iphonennal lenyegesen kevesebbet kell foglalkoznom. Ha telefont veszek, azt nem azert veszem, hogy patyolgassam meg rendezzem, hanem hasznalati targynak. Es ebben sokkal jobb szerintem az IOS. Azt viszont el kell ismerni, hogy peldaul a samsung technikaban elorebb tart.

(#4814) -Ben- válasza Thewent12 (#4813) üzenetére


-Ben-
veterán

Ez biztos. az iOS-nek ez mindig is erőssége volt. :) Megveszed a telefont, kibontod, bekapcsolod, egy gyors aktiválás és kész. Innentől kezdve „csak” használod..

(#4815) Szellem. válasza -Ben- (#4814) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Na,aki androidról váltott mint pl. én pont ezért váltott! Hatalmas megkönnyebbülés amikor nem azzal kell szarakodni, hogy most éppen miért merül a telefon mint az állat! Itt beaktiváltam a telefont, egy-két dolgot beállítottam és azóta használom. Ez bizony nagyon nagy előny!

(#4816) Ed Parker válasza #91166208 (#4810) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Nekem volt egyszerre mindkét platform, párszor már leírtam, de egyszer nem csináltam ilyen tesztet, amit a YouTube-on csinálnak ezek a srácok.
Nincs rá szükség, megfogod, használod és ha tetszik, megtartod, ha nem tovább kell lépni, én is a szifon mellett tettem le a voksom.
Annak ellenére hogy a kamera jobb az s7e-ben, úgy mindenben.

Szó sincs erről, hogy elégedetlen lennék, olvass a sorok között.
Ha ez a telefon 150ezer lenne, egy szavam sem lenne, ennyi pénzért ennyi fért bele, de amikor drágább mint a konkurens flagship mobilok és kevesebbet is kapsz, akkor azért az dühítő.
Ilyen a 16gb háttértár, idén már nem volt pofájuk kiadni, 32gb-val kezdtek, igaz árat is emeltek.

A frissítés jó dolog ha jön és valóban hosszú a támogatás,viszont,picit olvass bele más topikokba, egykoron egy 4s vagy 5 rakéta volt és a sok frissítés után egy használhatatlan f.s lett.
A rengeteg bug-ról nem is beszélve, az külön megér egy misét.
Az ár zuhanás normális, a szifon árát csak a hype tartja feljebb, ha nem alma logó lenne rajta, ugyanúgy zuhanna mint a többi és még annyit sem adnának el mint a többiek.

(#4817) rayoliviero válasza Szellem. (#4815) üzenetére


rayoliviero
veterán

Ott se merült nekem és semmilyen gondom nem volt sem a Nexus 6P, sem a Mate 8 akkujával. A Mate 8 akkuban verte is az iPhone-t.
Az iPhone számomra csak a hangminőség terén jobb (Viber), a Nexus 6P-től csak minimálisan.

(#4818) Szellem. válasza rayoliviero (#4817) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Pont két olyan telefont említettél amiknél erte odafigyelnek!De én az Sz-nél nem ezt tapasztaltam!

(#4819) ToniSoprano válasza Ed Parker (#4816) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Mondjuk azért annyira nem extra az Iphonok ártartása sem annyira extra. Egy 16 GB-os Iphone 6, ami kb. két éves 70-80 ezer Ft között adható el: [link] [link] [link][link] Itt is azért van 2 év alatt 140-150 ezer Ft bukás, ami azért nem kevés. Egyébként nagyon jó telefonok az Iphonok, de azért kicsit többet újíthatnának, 3 évig ugyanaz a forma lesz (6,6S, 7) kicsit sok már. Sokáig, nagyon akartam Iphone-t ezért is követtem a fórumot, de a dual sim hiányát sehogy nem tudtam megoldani, mert a cég nem adott mobilnetet az ingyenes telefonálás mellé. Már annyira nem érzem azt a pluszt, azt hogy annyival többet ad. A rokon és felesége a Iphone 4S-e még mindig egész használható, szinte mindenben még meglepően jól használható pl. fényképezője, kijelzője(fényerő), anyaghasználat, forma, IOS 7.1-gyel még egész gyors is és megbízható. Az a korában valami extraklasszis, elképesztő telefon volt, mennyire magas szintet képviselt minden szempontból, hihetleten.

(#4820) Ed Parker válasza ToniSoprano (#4819) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Az hogy ki mennyibe rakja ki és mennyi a valós eladás, ritkán jár együtt.
A legtöbb ember 10%-ot simán szokott alkudni az árból.

(#4821) kchris78 válasza Ed Parker (#4809) üzenetére


kchris78
veterán

Ennel azert biztosan van tobb oka is. Pl az i7 szinei IPShez kepest baromi szepek, ezt minden fuggetlen tesztelo weboldal megerositi. Ha nem 320 ppi lenne hanem 4-500 akkor az is szebben nezne ki. Valamint a SAMOLED feher hatterrel tobbet is fogyaszt mint az IPS. Szerintem akkora akksival mint ami a sima i7-ben van kevesebbet birna AMOLED-del az i7. Plusz, olvasva a cikkeket hogy mennyire nincs gyarto kapacitas az AMOLED-re lehet hogy egyszeruen csak nem tudnanak eleg AMOLED-et gyartani.. Valszeg ezert lesz i8 Plus-ban csak AMOLED...

(#4822) kchris78 válasza Ed Parker (#4795) üzenetére


kchris78
veterán

Hagyjuk mar ezt a hogy "sajat magaval sem kompatibilis". Ra van irva hogy melyiken milyen csatlakozo van, es ha tud az ember olvasni akkor nem fogja meglepetes erni. Mivel nem egyszerre jelenik meg az uj iPhone es a MacBook, ezert ha valamit valtani kell akkor nyilvan lesz olyan idoszak amikor nem egyezik meg valami.. Szerintem az uj iPhone USB-C-s lesz.
En mar 1 eve ugy terveztem hogy a mostani MacBookra valtok. Meret meg hasonlo okok miatt is (13->15 stb), de nem valtottam meg az USB-C-t. Meglehetosen foloslegesnek tartottam volna USB-A-t belerakni a gepbe amikor aliexpressrol EGY dollarert lehet olyan miniadaptert kapni ami USB-C-bol csinal A-t. Mivel hosszu tavra vettem a gepet, lassan kikopnak ugyis az USB-A cuccok, szoval 1-2 ev mulva foloslegesen vinne az USB-C helyet... Van ezen kivul eleg hibaja a gepnek, ez konkretan nem az...

(#4824) A guru válasza mrc4y (#4823) üzenetére


A guru
addikt

Nem értek egyet azzal, hogy fele annyit kapsz mint más gyártónál, az évek alatt végigjártam a Samsungot, HTC-t, Sony-t, náluk sem kapsz többet sőt...

[ Szerkesztve ]

(#4825) xxman válasza mrc4y (#4823) üzenetére


xxman
senior tag

Ez kicsit ironikus tekintve hogy a hsz.-ed pont a troll kategória, szerintem legalább is, de no offense,

I just wanna have some fun.

(#4826) xxman válasza Ed Parker (#4809) üzenetére


xxman
senior tag

Szerintem az amoled nem jobb mint az ips :B :B :B

I just wanna have some fun.

(#4827) janist81


janist81
tag

Este töltőre tettem a telefont, és reggelre minta újraindult vagy frissült volna, Hello képernyő fogadott, utána siri újra beállítást kért és iCloud beállítást frissített.
Nektek is volt hasonlóban részetek?

(#4828) Tibee86 válasza mrc4y (#4823) üzenetére


Tibee86
veterán

Nem unod még? :U
Már milliószor leírtad, hogy fel annyit tud dupla áron, szar a kijelző, szar a felbontás, mindenki birka aki iPhone-t vesz, minden androidos telefon sokkal jobb/gyorsabb stb. stb.
Felfogtuk, hogy ez a véleményed , de fogadd el, hogy másnak más és ne kezd el újra és újra bizonygatni (tények helyett csak ugyanazokat ismételgetve minden kommentedbe), hogy márpedig neked van igazad.

(#4829) lugosi válasza Tibee86 (#4828) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szerintem is elég unalmas már a srác ezekkel a fél oldalas, de egy mondatnak tűnő tagolatlan hsz-eivel (hacsak a szmájlikat nem tekintjük tagolásnak). A borzasztó helyes(?)írásával, ha ezt lehet egyáltalán még annak nevezni. Én abban reménykedek, hátha ráunja idővel, és abbahagyja.

(#4830) Ed Parker válasza kchris78 (#4821) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Pont nem érdekel mit erősít meg sok teszt oldal, a saját szememnek hiszek és számomra az amoled egy sokkal kontrasztosabb, szemnek kellemesebb élmény, ppi ide vagy oda.

(#4831) csabiks


csabiks
senior tag

aki csak szidni akarja a telefont nem faradna at mashova?

"The loudest one in the room is the weakest one in the room."

(#4832) B-L-A-C-K válasza csabiks (#4831) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

(#4833) -Ben- válasza csabiks (#4831) üzenetére


-Ben-
veterán

Nyilván nem kötelező kizárólag pozitív hozzászólást írni, csak tudni kellene a határt. Most már ideje leállni .... :K

Boldog Karácsonyt mindenkinek! ;)

[ Szerkesztve ]

(#4838) vektornfl


vektornfl
tag

Mint totál műszaki analfabéta kérdeznék valamit. Van egy külső akkumlátor töltőm, aminek van egy 1 amperes és egy 2 amperes kimenete (mind a kettő 5 V). Az iphone gyári töltője, ha jól tudom 1 amperes. Lehet használni a 2 amperes kimenetet töltésre, egyáltalán van értelme, vagy maradjon az 1 amperes?

(#4839) Thewent12 válasza vektornfl (#4838) üzenetére


Thewent12
aktív tag

Nyugodtan használhatod.

(#4843) -Ben- válasza vektornfl (#4838) üzenetére


-Ben-
veterán

Nyugodtan mehet a 2A. Már egy ideje az iPad töltőjével töltöm és nincs semmi gond vele. :)

(#4844) tarcsika válasza Tibee86 (#4828) üzenetére


tarcsika
tag

Tegnapelőtt egyik volt kollégám vagánykodott az s7e telójával és finoman fikázta az i7emet! Nos 3 perc alatt letöröltem a vigyort az arcáról! 1. Futtatunk egy Antutut (1-0 nekem)
2. Mondta hogy neki 6 óra az aktív üzemideje! Nekem akkor 15%-on volt 7:21 perces használattal amiben volt játék is! Ráadásul azzal a játékkal ő is játszik! (2-0)
3. A Marvel FF játékot egszerre indítottuk el nos én már játszottam mire neki megjelent a "tap the screen" üzenet! (3-0)
Utána hirtelen témát váltott! :D
Szóval nem rossz teló az i7! Igaz tudhatna többet ennyi pénzért de amikor az i7en még vígan futnak az újabb appok addig sztem az s7e-en már aligha vagy szaggatva! Szóval akinek több kell az vegyen androidot ill. cserélgesse évente! Nekem szvsz 3 évet vígan ki fog bírni!

(#4845) -Ben- válasza tarcsika (#4844) üzenetére


-Ben-
veterán

Azért az S7/S7E készülékekkel nincs sok értelme összehasonlítani. Az S7/e régebbi modell és teljesítményben/sebességben még a 6S is jobb.

(#4846) vektornfl


vektornfl
tag

Köszi a válaszokat! ;)

(#4847) mrc4y


mrc4y
tag

nektek mennyire melegszik a telefon? nekem pár napja kb. 15 perc nyomkodás után ebbe net, kis játék, fb. van, baromira forró lesz ha le akarom írni pontosan akkor az alma körül és fölötte, eddig ezt nem tapasztaltam. tok nélkül használom.

(#4848) B-L-A-C-K válasza mrc4y (#4847) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ha nagyon hardver igényes játékkal játszol akkor melegszik, de olyan hogy elviselhetetlen legyen a melegség még sose fordult elő, azaz forró még nálam nem volt, viszont kissé meleg már igen.

(#4849) Sys85 válasza mrc4y (#4847) üzenetére


Sys85
veterán

Hát a játék feltudja melegíteni rendesen,főleg ha valami komolyabb 3D-s game.
Ez a forróság amúgy elég szubjektív és relatív. :)
Nem tudom mennyire releváns a Plust felhoznom mint tapasztalat,de én pl több mint félórája böngészek és youtube-ozok wifin,de még langyosnak se mondanám sehol.
Mondjuk 4G netezéssel be lehet fűteni rendesen. :)

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#4850) mrc4y válasza B-L-A-C-K (#4848) üzenetére


mrc4y
tag

Dawn of Titans. Sztem ez fűtött be neki. A biztonság kedvéért egy resetet nyomtam, azóta csak safari meg pár app és semmi melegség. Igaz már 2 hete játszom és ennyire forrót még nem éreztem, azért is furcsáltam. nálam 4G megy most.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.