Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
neilszab
őstag
válasz
aggleány
üzenetére
Én se gondolom, hogy bármi titkos lenne, amit csinálok, de azt se, hogy ettől függetlenül bárkinek bármi köze lenne hozzá.
Ha sikerült majd eléggé elmélyülnöm a témában, akkor majd megosztom a tapasztaltaimat, ...addig is kérlek, ha újra cikkírásra adnád a fejed, vagy "update"-elnéd vmelyik írásod tartalmát, akkor kérlek egy kicsit nagyobb hangsúlyt helyezz majd a téma ezen részére is.
-
neilszab
őstag
válasz
aggleány
üzenetére
"Te is tudod, hogy ma már minden lépésedet nyomon követhetik akármilyen technológiával, ha akarják. Sajnos ez van... úgyis megtudhatnak mindent, ha akarnak."
Ehhez még hozzátennék egy gondolatot, aztán takarékra teszem magam.

Talán pont ezzel a felfogás móddal van a baj, mivel két igen súlyos általánosítással a tehetetlenség "kényelmes" állapotba ringatja az embereket:
1. Nincs olyan, hogy "Ők", hanem rengeteg egymástól különböző célú, elszántságú, és képességű szervezet van. Nem mindegy, hogy csak az FBI-nál és a T-Home-nál vannak meg az adataid, vagy rajtuk kívül még 29 más kereskedelmi, magán, vagy egyéb célú szervezetnél is. Ha az egyik megtud rólad vmit, az még nem jelenti azt, hogy a másik 29 helyre is eljut az az információ ...tehát attól még hogy 1-2 helyen biztosan tudnak rólad vmit, attól még érdemes a többi ellen védekezni!
2. Az adatlopók 99% a Te konkrét adataidat nem minden áron akarják megszerezni, csak azért törekszenek rá, mert könnyű hozzájuk jutni! Minél inkább nehezíted a dolgukat, annál kevésbé éri meg nekik pont a Te adataid után koslatni, mivel nem konkrétan rád kiváncsiak.

Tehát összességében azt gondolom, hogy nagy különbség van a között, hogy "aki nagyon akarja az úgyis megszerzi", meg a között, hogy "ha már úgyis kiböki a szemem, akkor lenyúlom" és az utóbbi ellen akkor is érdemes védekezni, ha ez előbbi ellen nem is tudunk. Ezért zárjuk a lakás ajtókat is ...illetve azt hiszem, annak se nagyon örül senki, ha vki csak új bejön hozzánk megszagolgatni a bugyijainkat

-
neilszab
őstag
Szia, nem kell palira venni, nem most jöttem a falvédőről, IT-vel foglalkozom, tisztába vagyok az összefüggésekkel, nyilván a Google Maps-nek szüksége van a helymeghatározó adataimra, ahhoz, hogy el tudjon navigálni A-ból B-be, meg hogy a szinkronizációhoz látniuk kell egymást a különböző fiókoknak és hogy ehhez pár szerveren át kell haladnia az adatoknak.

A gondom az, hogy eddig ha írtam egy sms-et, vagy felhívtam egy számot, azt addig maximum a telefonszolgáltató(k) tudták, meg akiknek még ezt Ők kiadták, Androidon viszont úgy látom, hogy ez a korlát eltűnik, és gyakorlatilag bárki, akinek egy erre alkalmas szoftvere rákerül vmilyen úton a telefonomra, az képes ilyen jellegű információlat közvetlenül lekérni róla, ami fölött még egyelőre nem látom, hogy gyakorolhatok ellenőrzést.
Azzal is tisztába vagyok, hogy ha vki nagyon meg akar rólam tudni vmit az úgy is megtudja és ezt nem lehet kivédeni, és hogy feltehetőleg konkrétan senkit sem érdekel a tyúkszaros kis életem.
Viszont ettől függetlenül nem akarom azt sem, hogy a legkülönfélébb cégek, szervezetek, vagy akár hobbi fejlesztők szerverein ott csücsüljenek a hívásaim, az sms-eim, kontaktjaim, és egyéb személyes adataim, hogy színesítsék a statisztikáikat... és ha van rá mód, akkor legalább a dolgukat szeretném megnehezíteni ebben és nem önként és dalolva átnyújtani nekik.
Gondolom, ez azért érthető és talán nem tartozik még az üldözési mánia kategóriájába... Te sem hagyod minden nap nyitva lakásajtódat, mondván úgyis betörnek, ha nagyon akarnak, nem?

-
neilszab
őstag
válasz
aggleány
üzenetére
"Szerintem azért nem foglalkozik ezzel a témával igazán senki, mert nem lehet vele mit csinálni, az okostelefonozás sajnos ezzel jár."
Arra nem gondolsz, hogy ha viszont a emberek foglalkoznának vele, akkor valószínűleg nem járna ezzel az okostelefonozás?

Naivan azt gondoltam, hogy amilyen elterjedt, "kiforrott" technológia már az android, úgy az alapvető biztonsági és jogosultsági kérdések már meg vannak oldva és a telefonszolgáltatómén kívül nem csücsül ott még 28 szerveren, hogy mikor hol járok, kivel mennyit telefonálok, milyen SMS-eket írok és kik vannak a rajt a szigorúan csak telefonos kontaktlistámon...

Mindegy, nem akkor én itt semmilyen flame háborút indítani, hanem mivel nagyon új nekem még az android, ezért csöndben elvonulok és kiokosítom magam a témából ... és megpróbálok rájönni, hogy tudom megőrizni magamnak a privát szférámat.
(azt még nagy nehezen elviselem valahogy, hogy az FBI megtudja, hogy mikor akarunk bombát robbantani a srácokkal, de hogy előttük már az Angry Birds készítői is tudnak róla, az már nem fér bele nálam
) -
neilszab
őstag
válasz
aggleány
üzenetére
Na jó, de a híváslistám, meg GPS adataim minek kell nekik?
Van olyan progi, amivel korlátozni lehet az alkalmazok a telefonomhoz való hozzáférését, vagy netelérését, van vmi valóban haszálhat androidos tüzfalprogi?
Illetve azt gondolom, hogy ez egy olyan "ára" a kényelemnek, ami egy kicsit komolyabb viszhangot érdemelne a köztudatban, mégis szinte sehol nem találkozni a témával az androidos írásokban, topicokban, oldalakon...
-
neilszab
őstag
Sziasztok, eddig lelkesen kitartottam, de végül csak beadtam a derekam és kezembe fogom az elsö okostelefonomat. A kezdeti rövid ismerkedés után mentem is fel a marketre és töltöttem is le az elsö "létfontosságú" alkalmazát, a zseblámpát!
Telepítéskor azonban megdöbbenve olvastam, hogy hozzáférést kér az internethez, a telefonom beállításaihoz, a kamerámhoz, de ezen felül még a helymeghatározó adataimhoz és a hívásaimhoz is! Nóóóóóórmális??!! ...kérdezem magamtól? Persze, még mit nem!
Aztán nézegetem a többi programot is, ugyan ez... ezek szerint az összes androidos alkalmazás adathalász? Nem kicsit hasaltam le ettöl és nagyon meglep az is hogy ezt a kérdést a cikk írója egy fél mondatban elintézte...
Egy-egy bugyuta alkalmazás miatt emberek milliói teszik közzé az személyes adataikat, jól látom a helyzetet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Playstation / Nintendo / Xbox konzolok Okosítása és Javítása - PS4 "okosító" lemez kapható!
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Újszerű, 1 Év Garanciaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)