- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
Új hozzászólás Aktív témák
-
aggleány
addikt
válasz
neilszab #412 üzenetére
Persze, tudom, hogy rengeteg ilyen banda van, de én lusta vagyok azzal foglalkozni, hogy utánajárjak annak, hogy hogyan tudnám normálisan levédeni magam.
Részemről semmi olyasmiről nem tudok, ami nagyon titkos lenne, amit én bármikor csinálok/csináltam. Azt, hogy időnként megkeresnek ilyen-olyan ajánlatokkal, már megszoktam. Ha van ötleted, hogy hogyan lehetne védekezni az ilyesmi ellen, írd meg, szerintem sokakat érdekelne.
-
aggleány
addikt
válasz
neilszab #408 üzenetére
Te is tudod, hogy ma már minden lépésedet nyomon követhetik akármilyen technológiával, ha akarják. Sajnos ez van.
Az iPhone régebbi játékos, mint az android, és ott is mostanában derül ki, hogy mindenhol vannak beépített kémek.
Nem gondoltam, hogy flame-háborút akarsz indítani, de vannak olyan dolgok, amik sokakban visszás érzéseket keltenek. Ez is egy olyan téma, és van is már rá ilyen-olyan megoldás, de egyik sem az igazi. Az androidos telókban (mint azt a Bela5 által linkelt cikkemben is olvashattad) eleve van beépített kémkedős rész.
Ahogy Bela5 is írta, úgyis megtudhatnak mindent, ha akarnak. Én sem szívesen könnyítem meg a kíváncsiskodók dolgát, de azért nem fogok lemondani egy jó appról, mert beleírják a listájába, hogy eléri az sms-eket is. Lehet, hogy úgy kellene csinálni, és az is előfordulhat, hogy egy agilisabb valaki, akit ez nagyon zavar, egyszer majd rászáll a témára, és az egész ügy el lesz sikálva. Nem lenne rossz, csak nem túl valószínű.
-
bela5
senior tag
válasz
neilszab #408 üzenetére
Nézd, ha nem lenne szinkronizálva a telefonod 26 szerverrel, akkor nem tudnád használni pl. a helymeghatározást sem. Ha nem engednéd meg a Google Maps szerverének, hogy bemérje,hogy hol vagy, nem tudná letölteni a kellő térképet a telefonodra. Ha nem szinkronizálná a névjegyeidet a Google szervereivel, nem tudnád elérni őket tabletről, telefonról,laptopról, ami sokaknak- nekem is- fontos. Ha valamit meg akarnak tudni rólad, azt úgyis megtudják, nem tudsz ellenállni. A meg más kérdés, hogyha ennyire félsz, akkor gyorsan jelentkezz le a Facebook-ról, a Google-ról és töröld magad PH!-ról, mert lehet, hogy az FBI me fogja tudni, hogy te is fórumozol és fel fogják törni a központi szervert.
-
bela5
senior tag
-
aggleány
addikt
válasz
neilszab #405 üzenetére
A fene se tudja, hogy minek kellenek neki ilyenek.
Sajnos ez így működik az összes "okos" kütyünél, mindegyik szedeget ilyen-olyan adatokat.
Tűzfal-progira ITT kérdezz rá, biztosan tudnak segíteni. Sokan használnak vírusirtót is, de én azt sem szeretem.
A linkelt topikban szinte mindenre tudnak progit ajánlani, én egy csomó érdekes dolgot tanultam ott.
Nálam alapból nincs bekapcsolva a GPS, és általában a net és a Wifi sem, így tovább bírja a teló egy töltéssel, és a maileket is csak naponta egyszer nézem (vagy hetente egyszer, ahogy sikerül).
Szerintem azért nem foglalkozik ezzel a témával igazán senki, mert nem lehet vele mit csinálni, az okostelefonozás sajnos ezzel jár.
-
aggleány
addikt
válasz
neilszab #403 üzenetére
Szia!
Igen, jól látod. A cikk írója azért intézte el ezt egy fél mondatban, mert nagyon sok olyan alkalmazás van, ami kér mindenféle dolgot. A Nagy Testvér figyel. Mindent. Ha ennyire zavar, akkor ne menj fel soha a netre, de még az utcára sem nagyon érdemes kimenni, mivel már az űrben is elég komoly kamerák vannak (érdemes megnézni a Google Maps-et). Az okostelefonozás sajnos ezzel jár.
A zseblámpa alkalmazás pl. intetnetet a frissítéshez kér, a beállításokban tudod szabályozni a fényerősséget, a kamera ledjét használja, a többit nem tudom. Rengeteg zseblámpázós progi van, biztosan fogsz találni olyat, ami nem kér ilyen adatokat.
Nagyon kevés olyan alkalmazást fogsz találni, ami nem kér ilyesmiket. A legegyszerűbb, ha kikapcsolod a netet és a GPS-t, és akkor nem tudja leszedni az adatokat.
Az android ugyanúgy bejelentkezik a netre, mint az iPhone, amint bekapcsolod - ha engedélyezted a netelérést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS routerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest