Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sb
veterán
Nem sok helyen... pl. németeknél van.
De bármilyen más APU-t jobban kapni? Azok mennyibe kerülnek?Segítek értelmezni a válaszom:
Azt próbáltam jelezni, hogy amit írtál: nagy bitrátás HEVC, arra "bármi" jó, a Vega3 is lazán megfelelő. Azt hittem ez a lényegi kérdés, hogy mi elég hozzá.Innentől meg nyilván azt választasz amit tudsz/akarsz... Bár nem hiszem, hogy a többi, 50-60k-tól induló APU jobban tetszene a legutóbbi válaszod alapján mint egy 20k-s APU.
De a lényeg, hogy a többi ettől független (és nagyjából egyező) paraméter. -
sb
veterán
Ezt kihagytam de már ránéztem.
Lehet, hogy nem teljesen fair, de szerintem érdemes az OC eredményt nézni mert kb. az mutatja mi jön ki ebből a Vegából.Ha ezt a tesztet nézem akkor 200% körül van a 1060 hozzá képest. TPU szerint a 1060 3G-hez képest a 1050Ti 70%, a 1050 56%.
Ezek alapján akkor a sima 1050 az (kisebb) Vega +15-20%, a 1050Ti +40-50%.És akkor ami a lényeg, folytassuk a sort a lesajnált, Vegával egy szinten emlegetett dvga-kkal (1060 3G-re vetítve):
Vega:
1030: 28%
RX 550: 35%
RX 460: 48%A lényeg amit ki akartam hozni belőle, hogy némi OC-vel ezt a "képet ad" szintet azért ott lehet vele hagyni és inkább a sima 1050-et közelíteni... ami szerintem bőven nem az az általános kategória ahova teszik egyesek.
De itt van pár Renoir teszt is ram OC mellett, szerintem ezek is jók kiindulási pontként:
https://www.youtube.com/watch?v=C2XAqQd7ADE
https://www.youtube.com/watch?v=Q933qKMrmlM
https://www.youtube.com/watch?v=2aCUUiBqQxkÉn pozitívan csalódtam mindenesetre... nyilván onnan indulva, hogy a mai dvga árakhoz alkalmazkodva, játék nélkül (vagy sokéves játékhoz), "belépő" szint között vacilláltam a 1030-1050-1050Ti vonalon. Ez kb. 20-30k-tól 50-ig terjedt mostanában. (Egy 1030-nál megspékelve azzal, hogy encoder pl. egyáltalán nincs benne.) Ezekhez képest így az aljára várva - spec és ár szerint is - inkább pozitív volta csalódás.
@lemusz
A fentiek alapján benne van egy 20-30k-s mai dvga. Innen indulva nem voltak olcsóbbak, sőt. Boltban most is 90-100k egy 4650G OEM is.
Viszont az MSRP alapján az AMD ezeket már a cpu-k árára tolta le, mintegy a nonX modelleket helyettesítendő...Egyébként a kevés cache-t én nem láttam a tesztek alapján szörnyűnek. Játékban ahol nagyot ugrott előre a Zen3 valahova a Zen2 és Zen3 közé jöttek be. Ha pedig előrelépés van akkor az annyira sz*r nem lehet. De lehet, hogy valamit félrenéztem?
-
törölt tag
válasz
AxBattler #96 üzenetére
Igen, de érdemi különbség nincs a 2200G, a 3200G, 2400G és a 3400G igp teljesítménye között, annyira szűk keresztmetszet a ram sávszélesség.
Régebben teszteltem csak 3000c16 ramokkal (2400G esetén valamiért csak 2933Mhz-en mentek a ramok), és egy (nem szénné) húzott 2200G egy szinten volt a 2400G-vel. Az egy szint alatt az egy kategóriát értettem, és nálam ezek egy kategóriába esnek. Utólag ezen hsz alapján azt mondanám, hogy az rx550 kicsit feljebb van, de nem látszik a memória mennyisége, és a 4GB-os verzió inkább 65e forintnál kezdődik.szerk.:
Itt tesztelgettem régebben játékokat, egyedül a dota2 4K elírás, mert valamiért az asztal felbontását mutatta menüben, pedig a játék csak 1080p volt. -
törölt tag
"Játékra" a 5300G lesz érdekes megjelenést követően, miután beállt az ára. Már ha egyáltalán beáll az ára, mert a 2200G és a 3200G is 60000-80000 magasságában volt a közelmúltban (20-30e helyett...).
Azokhoz az árakhoz képest bestbuy lenne az 5600G 100e körül, de alapvetően a kocajátékosoknak ebben a vga ínséges időszakban a 5300G lenne a legjobb.Jelenleg egy 2200G vagy 3200G kivált egy 40-50e forintos videokártyát, az "istennyilát" is támogatják freesync-kel együtt. Mindkettő van otthon, mindegyik freesync kijelzőre van kötve, és erős kompromisszummal freesync range-en belül lehet futtatni a játékok nagyon nagy részét. Igen, az új AC vagy egy új akármelyik nem jól optimalizált címmel 40 fps-t sem éri el, így a freesync sem megy. Viszont a steam-es játéklistámon talán csak a doom 2016 nem megy megfelelően, de azt megvettem xbox-ra is. Konzolok és gamepass mellett nekem bőven megfelel a vega7. A "csúcs"konzol fele annyiba sem került év végén, mint egy középkategóriás videokártya...
-
Yutani
nagyúr
Hát nem tudom. Úgy, hogy az i5-10400 65k körül kapható ($169 300-as árfolyammal számolva), és 15%-kal lassabb a CPU része, mint az 5600G-nek, ami valahol 100k körül lesz, szerintem az AMD procija DOA. Mert hogy nem érdekel az iGP része, mert normálisan játszani ez sem jó, nálam csakis dedikált VGA mellett dolgozik a processzor.
Persze aki 100k-ért 720p-ben akar játszani, annak biztos megéri. (Jó, persze, elfutnak a régi játékok rajta 1080p mediumban is, vagy akár high-ban, ha tényleg régi.)
-
Fred23
nagyúr
válasz
GeryFlash #82 üzenetére
Jó teszt, de itt meg azt hiányolom, hogy húzott Vega11-el nem próbálkoztak.
Ahogy eddig néztem, ha a 3400G IMC-je éppen egy jobban sikerült darab, és kap valami minőségi RAM-ot, meg húznak a GPU-n kicsit, simán veri a fiatalabb, alacsonyabb csíkszélen készült alapórajeles Vega7-et (5600G) és Vega8-at (4700G) is.fatpingvin: Nekem az a fő bajom, hogy az anticheat progik nem működnek linux alatt, és ha nincs battleeye, akkor játék sincs. Futna már kábé bármi, de mégis maradnunk kell az olyan játékoknál, amik nem igényelnek battleeye-t.
tasiadam: Régebbi játékokhoz is szuper ez az erő. van, aki még 2000-ben készült játékokkal is játszik, és baj néha a Vega11 túl sok fps-e.
-
fatpingvin
addikt
az amdgpu driverrel semmi gond nincs, szuperül működik, Linuxra az kb a hivatalos konzumer driver, amivel nekem bajom van az az hogy ugye itt az alaplapgyártók, az AMD és a kernelfejlesztők háromszögében néha elvész a dolog. nekem ez volt, mélyebben nem mentem bele. írtam bugreportot hogy heló valami nem oké, de mivel használni is akartam a gépet, cseréltem egy 3100-ra meg egy HD4670-re.
-
Fred23
nagyúr
válasz
fatpingvin #77 üzenetére
3400G-vel próbáltam a legfrissebb linux kernelt is, nálam nem volt semmi baj. Viszont csak a nyílt driver van a Vega11-nek, ami mondjuk jól működik egyelőre, de azért sajnálatos szerintem az AMD hozzáállása.
Állítólag besegítenek a nyílt driver fejlesztésébe, de nem tudom, mennyire veszik komolyan.Nekem ebből az írásból az alapos IGP tesztek hiányoztak nagyon, de másutt már olvasgattam róla.
GeryFlash: Pontosan! A 3400G Vega11-e teljesen RX 550 szintű, húzva veri is ezt a dedikált karit. Nem értem, miért nem volt a tesztben se egy 3400G, se egy RX550, se egy GT 1030, se egy Intel Xe.
A procierőt kábéra úgyis tudtuk, engem az IGP jobban érdekelt. -
GeryFlash
veterán
Komolyan az IGP jatekteszteknel nem raktatok melle egy Intel Tiger Lake IGP-t meg 1-2 lowend (pl: GTX 1030) kartyat?
-
Dilikutya
félisten
Az ilyen tesztprogramokat nem árt fenntartásokkal kezelni. A cikk szerint ez az IGP valahol a Geforce 1050 (nem említik, de piros oldalról kb. RX470/570) szintjén van, az azért nem egy vállalhatatlan. Egy Red Dead Redemption 2 teljesen játszható vele nem min. beállításokkal, szóval még ha 10-15 fps-t is tudna az Unigine Valley-ben az IGP, az inkább a szoftver miatt lenne.
Másrészt az Intel IGP-k mindig jóval gyengébbek voltak az AMD-nél, de annyira nem, hogy egy ősrégi tesztprogram alig mozduljon meg vele. Valami utasításkészlet hiányára tippelnék, ha valóban ekkora különbség van a kártyád és az IGP között.
Délután tesztelek egyet én is, igaz, a CPU-m gyengébb mint az 5600G, de a videókártya papíron olyasmi erős lehet. -
Z_A_P
addikt
Fura egy teszt. A LEGFONTOSABB dolog itt az IGP teljesitmenye lett volna. Errol van par sor egyik oldal aljan
-
Kansas
addikt
Az Unigine Valley egy "icipicit" elavult, a legújabb verziója az 1.0 2013-ban jött ki, amikor a GCN2 is(HD7790) vagy a Kepler... ennyi erővel tolhatnád a 3DMark 11-gyel is...
#73msiman: He? Honnan a tévképzet, hogy a legnépszerűbb játékokkal kell tesztelni? Ha már, akkor a legelterjedtebb engine-ekkel, de annál is sokkal fontosabb az, hogy kontrollálható legyen a terhelés, ami a benchmark mód nélküli multikat kapásból kizárja minden magát komolyan venni próbáló tesztből... így mindkét általad említett játék is.
-
Robitrix
senior tag
Azért én kipróbáltam múltkor a munkahelyi gépem beépített GPU teljesítményéét.
Egy Intel HD graphics 630-as van a CPU-ban. Ehhez az Unigine Valley tesztet használtan FHD-ban ultra beállítással. Nos a gyakorlatban elérhető FPS úgy a 4-5 FPS körül volt...
Összehasonlításul az otthoni gépemben levő GTX-1660 OC kártya úgy 73-74 FPS-t csinál ugyanilyen beállítással. Az erősebb AMD beépített GPU úgy hozna legfeljebb 10-15 FPS-t...
-
oZone762
tag
A diagramokban a sorrend vajon milyen logika alapján jött ki?
-
Robitrix
senior tag
válasz
#32839680 #34 üzenetére
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy a DDR5 hoz annyit valós teljesítményben, mint amennyit hozott mondjuk a DDR4 a DDR3-hoz képest. Tartok tőle, hogy a pénzünk hiányát jobban észre fogjuk venni kiadva a DDR5-re, mint amit tapasztalunk teljesítmény többletben. Nem hiszem, hogy csodaszer lesz a DDR5. Inkább csak arra lesz kiváló, hogy még több pénzt húzzanak ki belőlünk.
-
Kansas
addikt
válasz
Petykemano #65 üzenetére
Nekem volt 1600X-em, az újkorában 65e körül volt(én legalább is annyiért vettem megjelenés után pár hónappal), annyiba soha nem került egyik APU sem normál körülmények közt akkor mentek föl a x400G-k 50 fölé, mikor a scalperek/bányászok lenyúlták a VGA-kat...
-
Mirage
tag
Főként MMO játékosként, átmenetileg 1080p-ben való játékra engem már a 3400G is rendkívül meglepett a teljesítményével, úgyhogy habár már nem vagyok része a célközönségnek kíváncsian vártam az új Amd APU-kat.
A teljesítmény meggyőzőnek tűnik, de a cikk tesztjeiből nagyon hiányolom a 3400G, illetve 3200G párost, főleg az integrált videókártyás gaming eredményekre lettem volna (Én személy szerint) kifejezetten kíváncsi.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Atom_Anti #53 üzenetére
Szerintem nem. A régi A8/A10 APU-k is ilyesmi teljesítményt tudtak, a megjelenéskor aktuálisnak számító játékokban az 1080p-t már tudták elfogadható sebességgel, high, vagy aközeli beállításokkal (főleg a kevésbé látványos postprocess effektekkel lehetett sokat nyerni). Ez az IGP is egy 5-6 éves középkategóriás VGA teljesítményét tudja, a gáz inkább az, hogy a Geforce 1050 most is a piacon van 100e Ft körüli összegért.
Viszont az A szériás APU-k nem az AMD erősebb CPU-it kapták, ami akkoriban az FX széria volt, de tekintve, hogy a kategória teteje is valahol 30 ezer fölött kicsivel megállt, egész jó teljesítményt adtak. -
joey04
titán
Jól megkérik az árát...
-
Nem okozott csalódást a teszt, tulajdonképpen azt kaptam amit vártam az AMD-től.
-
jalos
tag
4x00U alapú komlett gépek?
AMD Ryzen 5 5600G vs AMD Ryzen 5 4500U gaming benchmark (chipguider.com)
-
Akit az iGPU eredménye érdekel, annak ajánlok két tesztet (van bennük 4750G is és valódi játékokkal tesztelnek, nem 3DMark-kal):
Tom's Hadware 5600G teszt (látni, hogy a VEGA 7 és VEGA 8 között is alig van eltérés; szinte csak a magasabb freki a különbség - vagyis ezért felesleges ebbe több CU, ahogy feljebb már említve is volt)
Tom's Hardware 5700G teszt (itt meg látni a különbséget a különböző memória beállítások között - és jelen van a GT 1030 is, aminél egyértelműen jobb) -
Kansas
addikt
válasz
Petykemano #52 üzenetére
Ez ebben a formában nem igaz, a Zen/Zen+ Ryzen APU-k egy árban voltak az IGP nélküli procikkal vagy olcsóbbak.
Ryzen 3 1300X 4c4t 3,5/3,7GHz $129
Ryzen 3 2200G 4c4t 3,5/3,7GHz $99
Ryzen 5 1500X 4c8t 3,5/3,7GHz $189
Ryzen 5 2400G 4c8t 3,6/3,9GHz $169Ryzen 3 2300X 4c4t 3,5/4,0GHz $70(viszont vagy 2 évig OEM volt mielőtt MSRP-t kapott)
Ryzen 3 3200G 4c4t 3,6/4,0GHz $99
Ryzen 5 2500X 4c8t 3,6/4,0GHz OEM only
Ryzen 5 3400G 4c8t 3,7/4,2GHz $159 -
tisztelturam
aktív tag
Amiért létre lett hozva ez a proci arra nem sok időt szántatok a tesztben. A játék szekciót jobban ki lehetett volna vesézni
-
Petykemano
veterán
"Sokan mondták hogy 5600X fölé fog jönni árban"
Nem ok nélkül mondták, eddig minden apu a vele azonos magszámú cpu árához képest 30-40%-kal drágább volt.Valószínűleg egy képzeletbeli 5600, ami cpu tekintetében ezzel kb egy szinten van, normál körülmények között kb $200 lenne.
-
Új hozzászólás Aktív témák
ph A legjobbkor frissítette az utóbbi időben kissé hanyagolt, integrált grafikát is kínáló termékvonalát az AMD.
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- ÚJ Intel Core i5 14600KF BOX 14/20mag 20+24mb 125W GARANCIA
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest