Hirdetés

2024. szeptember 7., szombat

Gyorskeresés

(#1) Algieba

Algieba
őstag
LOGOUT blog (1)

A "mobil" után futkosva a használt telefonos ismerősömnél beleszaladtam két régi ismerősbe: Nokia 6510, E61. A pezsgő színű 6510 egy női tulajtól került be az üzletébe, így korrekt állapotban kellette magát. De nem vettem meg, mert a fejemben duruzsoltak a szempontok: színes kijelző, zenehallgatás, FM rádió, internet, qwerty.
Ezért megnéztem az E61-est is. Sajnos régi függőségének (Pannon) beállításai benne maradtak. Hiába vehettem volna meg 10000-ért, de költenem kellett volna a gyári menü feltöltésére, és vennem kellett volna kijelzővédő fóliát is. Sajnos az E61 nagy kijelzője előtt nincs plexi. Persze hatalmas előnye a Symbian, a nyílt rendszer blablabla, de felnőttem, és idősebb fejjel semmi kedvem vacakolni a hasznos programok keresésével és feltelepítésével, elviselni a rendszer lassúságát stb. A wifire nincs szükségem, mert az előfizetésem része egy net csomag. Aztán a végső érv hatására visszaraktam a többi mobil közé: nem akartam egy tenyérnyi szürke "csempével" futkosni és aggódni a biztonságáért. Egy olcsó, alap multimédiás mobilt akartam, semmi többet. Ezért választottam a Vodafone 355-öst. Ifjú éveim mobil láza elmúlt, józanabb lettem. Illetve minek nekem okostelefon, amikor van egy netbookom? :))

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#2) Hu-De

Hu-De
csendes tag

Tehát ez lényegében a Telenor S520 (Alcatel OT506) qwertytörpe változata. Anno szemeztem vele, de egy C3-00 lett belőle, majdnem ugyanannyiért, újan. Nem volt jó döntés, így utólag nézve.

[ Szerkesztve ]

(#3) Algieba válasza Hu-De (#2) üzenetére

Algieba
őstag
LOGOUT blog (1)

Köszi a szót, átvettem és a címbe raktam! :)

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#4) Algieba

Algieba
őstag
LOGOUT blog (1)

Egy hét elteltével még mindig elégedett vagyok vele. Működik a facebook és az mTwitter alkalmazás is. Most már a városban is bármikor online lehetek, ha éppen várnom kell valahol és rágcsál az unalom. (Persze olyan helyeken, ahol nem lehet aktív mobil, offline módon szórakozok, pl. könyvolvasás.)
Tetszik a widget-sáv, ami ugyanolyan mint a régebbi Nokia mobiljaimban a készenléti kijelző ikonsora. Ez igényeink szerint átvariálható. Én a rádiót, zenelejátszót, naptárat, profilokat, és az időjárást raktam ki ide.

Ha minden jól alakul, akkor majd a második félévben le fogom cserélni egy teljes qwertys Androidos mobilra.

(#5) mcs

mcs
veterán

Én is ilyet vettem tavaly decemberben, köszönet és sim nélküli kedvezménnyel 5810ért.
Ilyen áron kétségtelenül remek vétel volt, eddig legalábbis semmilyen komolyabb hibát nem tapasztaltam rajta. A felépítése kifejezetten masszív ahhoz képest, hogy filléres kategória, pláne, hogy a legtöbb Nokiát maga mögé utasítja ebben.
Ha esetleg több kakaóra vágysz hangerő terén, akkor kinn az ,,asztalon" a *#364463# paranccsal eljuthatsz a szervíz menübe, ahol az audio menüben kiválasztod az adott üzemmódot (normal/headse modet), és a melody részben a 16 level settingsben a max level gaint megnöveled 255ig bármilyen tetszőleges értékre. Mondjuk egy bizonyos hangerőn túl már alaposan torzít a kicsike. :D

[ Szerkesztve ]

(#6) PierNight

PierNight
aktív tag

Másod mobilt keresek és ez ár/érték arányban nagyon jó vétel lenne. Viszont leginkább zenehallgatásra használnám. Hogy teljesít a ketyere ilyen téren? Volt régebben egy nokia c3-am és az remekül szólt. Az lenne a második variáció ismételten :) Köszönöm a választ előre is! (Bárkitől :D)

(#7) mcs válasza PierNight (#6) üzenetére

mcs
veterán

Hát akkor csalódni fogsz benne, ugyanis közepes hangerő (13-14/16) felett már betorzít, legalábbis fülsüketítő zenélésre abszolút nem alkalmas. :) Az is idegesítő lehet számodra, hogy nem fájlnév, hanem id3 title szerint rendezi sorba a számokat. Az ekvalizer hangképek zöme is hiába van, ha csak normalon, és véleményem szerint még rockon szól normálisan.
A gyári borzadály fülesről nem is beszélve, amit feltétlenül érdemes lecserélni valami kúltúráltabb intra aurális (agybadugós) cuccra. :D

[ Szerkesztve ]

(#8) PierNight válasza mcs (#7) üzenetére

PierNight
aktív tag

Nem vagyok én raj :) Csak és kizárólag fülessel hallgatnám. És nem a gyárival az szinte mindig kuka :D A zenéimet pedig itunesban kezelem így azzal sem lenne gond :D

(#9) mcs válasza PierNight (#8) üzenetére

mcs
veterán

Fülesre céloztam én is, hogy torzulás nélkül átlag hangerőn fog szólni csak. Ha nincsenek ennél nagyobb igényeid, akkor tökéletes lesz másodlagos telefonnak. :) Kikapcsolod a felesleges akksizabáló dolgokat, mint pl. gprs meg billentyűzet háttérvilágítás, ezen kívül a kijelző fényerejét is a legkisebbre veszed, és egészen sokáig bírja majd naftával.

(#10) PierNight válasza mcs (#9) üzenetére

PierNight
aktív tag

Az nem túl biztató akkor :) Torzítja a zenét fülesen keresztül magasabb hangerőnél...asszem körülnézek még a piacon :D Pedig olyan kis pofás is. Csak a zene lenne a fontos nekem.

(#11) mcs válasza PierNight (#10) üzenetére

mcs
veterán

Egy Meizu E3 lejátszó után én is csalódtam kissé benne, de nem vészes, mert buszon is elegendő a hangereje Panasonic RP-HJE300 fülessel, legalábbis nem igazán zavar bele a busz zaja. Ami furcsa, hogy a rádió egy hajszálnyit hangosabb, és valamelyest jobban is bírja a terhelést. :)

(#12) mcs

mcs
veterán

Ha bevált a C3-00, akkor szerintem nézz valami olcsóbb Nokiát, mint pl. C2-01 vagy esetleg C1-01.
Mondjuk én a jack csatlakozó milyenségét kifogásolom ezeken, legalábbis apám 1 hetes C2esén kritikán aluli módon laza, és kontakthibás is kicsit. Az Alcatelnek sem éppen extramasszív, de a C2 azon is túltesz. :D

(#13) PierNight válasza mcs (#12) üzenetére

PierNight
aktív tag

Lehet inkább nézek valami leharcolt c3-at :D 10-15 között vannak

(#14) Algieba

Algieba
őstag
LOGOUT blog (1)

Nekem tökéletesen elegendő a tudása. :))

(#15) mcs válasza Algieba (#14) üzenetére

mcs
veterán

Elégedett vagyok vele én is amúgy, főleg, hogy szuper áron jutottam hozzá. :) A gumi hátlapját különösen kedvelem, mert a tenyerem a lakkra például pillanatok alatt hajlamos ráizzadni. Átalakítókból sem kell egy tucat, mert szabványos micro usb, és úgyszintén szabványos 3,5 jack van rajta. Tipikus filléres kis mindenes.
Kisebb hibákat sms-nél, és rádiónál fedeztem fel csak. Előbbinél az ékezeteket nem kezeli rendesen 1-2 betűnél, utóbbinál pedig az rds infók vagy megjelennek, vagy nem. Ha 1-2 tizeddel arrébb lököm a frekit, akkor mindig előjön. :D

(#16) Algieba válasza mcs (#15) üzenetére

Algieba
őstag
LOGOUT blog (1)

A kerti munkák alatt kihangosítva hallgatom a rádiót. Ezért kellett nekem FM-rádiós mobil. :)
De más tulajdonságai miatt is kedvelem, pl.: kertészkedés közben megosztom a gondolataimat a twitteren. :D

(#17) mcs válasza Algieba (#16) üzenetére

mcs
veterán

Van, hogy én is használom ,,éjjeli rádióként" lefekvéskor minimum hangerőn. :)
Internetet egyszer igényeltem rá, mégpedig azt az 1 hónapos, ingyenes próbaidőt, és általában facebookoztam rajta. Agyalok azon, hogy hosszabb távra is teszek rá, csak nem tudom, megér-e nekem havi 1000et. :)

(#18) Algieba válasza mcs (#17) üzenetére

Algieba
őstag
LOGOUT blog (1)

Az előfizetésem része egy 100 megás netcsomag. Egy ideje már terveztem, hogy twitterezni fogok, csak sokáig nem találtam árban megfelelő, egyszerű és mégis jó mobilt. A 355 ilyen téren is kellemes meglepetés. :)

(#19) Algieba

Algieba
őstag
LOGOUT blog (1)

Hihetetlen, de működik. Barátom nyomott neki egy hard resetet és életre kelt. Fura érzés az okostelefonok térnyerése előtti egyszerű telefont nyomkodni. Elképesztően kicsike a mai lepényekhez mérten és a teljes qwerty billentyűzete is szokatlan. Sajnos már nincs net csomagom a vodás számomhoz, így nem tudom letesztelni az alkalmazásait. Bár mire lenne elég 2021-ben a GPRS? Minden más hibátlan. Sajnos a mikrofonos fülest nem tudja kezelni. Ez pech, mert hosszú beszélgetésekhez fülest használok. Egyébként tök jó alaptelefon, ha már untig elegem van a kémkedő okostelefonomból. :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.