Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vakegérke
üzenetére
Azt ugyan nem tudom lattad-e, hogy hova vezet a "csinaljunk ipart" de azt igen, hogy eltel az atkosban. Valoban ezt kivanjuk vissza? Europa nem kepes onellatasra a jelenlegi szinten. Ha 50-70 evet vissza akarunk ugrani, akkor igen, csak nagyon gyorsan le fognak igazni minket, ahogy az opiumszivo kinat igazta le anno Europa... Szerintem a realitas az lenne, hogy fokozatosan csokkentjuk a fuggoseget minden szinten (zold energia+atom+energiatakarekossag) vedovamokat vezetunk be, hazahozzuk az ipart... De ez nem egyik pillanatrol a masikra es nem 100%/ban teheto meg.
-
moha21
veterán
válasz
Vakegérke
üzenetére
Mert a rizs pl. az magától van? Vagy ők nem bányásznak?
A magyarral nincs baj? Pedig ott is megy ám a hülyeség. Hányan csalnak, sikkasztanak milliárdokat.
Tesco és társai sem fizetnek annyit amennyit kellene.
Nem tudom, akármikor kínaiba kajálok, teljesen jó fejek, pedig volt hullarészegen mentem be piával. Mondták no problem. Ja és nem segélyből éldegélnek, hanem azért csinálnak valamit még ha az a piac is.
-
stangli
senior tag
válasz
Vakegérke
üzenetére
A nagy betűs valóság:
Legfrissebb EU-s demográfiai adatok az Eurostattól:

Azok a folyamatok folytatódnak, amelyek eddig is jellemzőek voltak:
1. Az EU egész lakossága lassan, de növekszik, temészetes szaporulatból is (évi 500 000), de bevándolásból is (évi 850 000).
2. Ezen belül a nyugati/északi fertály mutat egészséges demográfiát, Franciaország, Anglia, Benelux- és Skandináv államok mind növekednek, belső forrásból is, meg bevándorlásból is. Főleg Olaszországba nagyon erős a bevándorlás (évi 300 000 fő), szükségük is van rá.
3. Kelet-Európa durva ütemben elnéptelenedik, főleg a baltikum, illetve a Balkán (Románia, Bulgária, Mo.)
4. Németország ebben a relációban keleti ország, szintén katasztrófális demográfiával. Csak a bevándorlás fog segíteni rajta, tényleg szüksége van évi legalább 200 000, főleg szakképzett bevándorlóra a kövekező egy-két évtizedben.
Summa: az EU egészében nem is olyan rémes a demográfiai helyzet, van lassú növekedés, van bevándorlás, egész élénk a belső migráció is, ami alapot ad a gazdasági növekedésre, a hitelhalmok lassú kinövésére. Kelet-EU (Szlovákiát és talán Lengyelországot kivéve) viszont - önmagában a romló demográfia miatt - további leszakadás elé néz. Pláne, ha megfejeljük azzal, hogy Németország főleg innen fog munkaerőt/adófizetőt szipkázni.
-
válasz
Vakegérke
üzenetére
Őszinte leszek, hasonlómódon gondolom. A nyugatnak abba kéne hagyni a fejlődő országok ügyeibe való beavatkozást. Ártottak már éppen eleget a régi gyarmatosítások során az ott élő népeknek.
De mint írtam, a nyugati jóléti államok képtelenek lennének jól élni a fejlődő országok kizsákmányolása nélkül. Bár a kínai sárkány megetetése hatalmas őrültség volt a részükről. "A fagyi visszanyal." -
válasz
Vakegérke
üzenetére
A gazdaságilag gyengébb országokban a férfiak fizikai ereje a legkönnyebben hasznosítható erőforrás. Ezért a férfi szava a döntő. A nőnek alárendelt szerepe van. Nincs joga beleszólni, hogy most akar vagy nem akar érintkezni a férfival. A férfi leteperi. Ezért a sok gyerek. Egyébként, ha egy nő tartósan éhezik, leáll a ciklusa, időszakosan meddő lesz. Tehát a várandós nők nincsenek olyan rossz állapotban. Bár ez a tény a gyermekeken semmit sem segít.

Nem is értem, hogy miért nincs egy globális felvilágosító kampány. Fegyverkezés helyett erre kéne fordítani a sok pénzt. Felfoghatatlan mértékű bűn, amit a "nem tervezett" gyermekek ellen elkövetnek a szüleik, és a társadalom is.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Cyberpunk 2077
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Samsung Galaxy A54 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vagy rosszul értelmeztem?