Új hozzászólás Aktív témák

• Algieba

őstag

válasz Vakegérke #83 üzenetére

Egy helyi néninek, aki a nyugdíja mellett kertészkedik, dupla akkora kertje van mint nekem. De így is folyton "bajban" van, mert már nincs elég fizikai ereje, drága a víz, smucig az időjárás, és jönnek-mennek a kártevők. Azonban képtelen eladni az ingatlanát, és ha már kénytelen itt lakni, akkor nem tudja parlagon hagyni a kertjét. Tehát küzd, és már nem bízik semmiben.
    Neki csak a virágos része akkora mint nekem az egész nagy ágyásom. :Y Ezen kívül van málnája, gyümölcsfái, tart tyúkokat, pár éve még volt disznója is, de azokkal már nem bírt, és persze termeszt zöldségeket. Ha nem lenne nyugdíja, amiből kifizeti az időnkénti segítségét, egy helyi munkanélküli férfit, akkor képtelen lenne egymaga elbírni a kertjével. Persze fizet a szántásért is.
    Szóval nem olyan könnyű a kertművelés. Amit én csinálok, az tényleg csak szórakoztató bohóckodás. Jó, azért van belőle ennivaló is, de eladásra képtelen lennék bármit is jó minőségben, nagyobb mennyiségben megtermelni.
    Ez van.
    Nem lusta vagyok, hanem realista, pontosan tudom, hogy mi merre hány lépés az én kis világomban.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

Új hozzászólás Aktív témák