- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci1128
tag
Nemrég vettem észre, hogy az előző hozzászólásban közölt eredmény nem megfelelő (nem látszanak a 3DMark beállításai), ezért eme hiányosságot pótoltam (persze az eredmény magáért beszél, hibahatáron belül van az eltérés a fentihez képest)
A konfig teljesen ugyanaz, mint az előző hozzászólásomban.
Emellett beküldenék egy újabb eredményt is:
Alaplap: ASUS P3B-F (i440BX)
Processzor: SECC2 Pentium III 650 MHz (SL3XK)
Videokártya: Sapphire Radeon 9200 SE, 128 MB, 64 bit
Memória: 256 MB PC133 CL2 SDRAM (Micron Tech.)
Op. rendszer: Windows 2000 SP4Beállítások: Alapfeszültség, 133 MHz FSB, CL2-es memória időzítés, AGP órajel osztó miatt Sideband addressing kikapcsolása, videokártyán 200 helyett 275 MHz-es magórajel, 333 MHz helyett 380 MHz-es (DDR) memória órajel (ez utóbbi két lépés volt láthatóan pozitív hatással a pontszámra, a teljesen alapértelmezett beállításokhoz képest).
-
laci1128
tag
válasz
czundermák #64 üzenetére
A hardveres T&L nélküli kártyákhoz adnék egy eredményt, hogy ne legyen a Fury MAXX olyan "egyedül" (persze nyilván eddig sem volt egyedül, hiszen rögtön két chip is van rajta
). Szóval az egyik korabeli kihívóját, a Matrox Millenium G400-ast dobom be a ringbe egy hasonló konfiggal. (Már csak a TNT2 hiányzik...
)
Processzor: SECC2 Pentium III E 600 MHz (SL3H6)
Videokártya: Matrox Millenium G400 AGP, 32 MB SGRAM
Memória: 256 MB PC133 CL2 SDRAM (Micron Tech.)
Op. rendszer: Windows 2000, SP4(/L) -
laci1128
tag
Nos, sikerült szert tennem egy GeForce 2 MX400-ra. Sajnos nem sikerült a DarthSun-féle Deschutes-t befogni a Celeronnal... viszont nem sok híja van!
Egy további eredmény... haladok szépen visszafele.
A konfig hasonló mint az előzőleg közölt eredmény esetén, azaz:Processzor: Celeron (Mendocino) @ 400 MHz
Videokártya: GeForce 2 MX400, 128 bit, 64 MB 166 MHz SDRAM
Memória: 128 MB PC133 SDRAM @ 66 MHz, CL2
Op. rendszer: Windows 2000 SP4A tuning ezúttal is kudarcba fulladt, a GPU/VRAM piszkálgatásától csökkentek a pontok, a CPU/FSB meg már korábban sem ment.
-
laci1128
tag
Nem lehet neki több rendszermemóriát adni? Anno nekem az itergányolt SiS tudott 1024-ben 32 bitet, arra pont elegendőnek bizonyult a 8 MB a rendszermemóriából.
Persze más kérdés hogy már 640x480-ban sem volt képes általában adekvát mennyiségű FPS-t biztosítani 3D-s alkalmazások esetében. A néhai 333-as Cerka pedig a szoftver renderhez bizonyult harmatosnak. -
laci1128
tag
Nos én is lefuttattam a 3DMark-ot a régi konfigon:
[link]
ASUS P3B-F alaplap
SEPP Celeron processzor (400 MHz, a tuningot inkább nem erőltetem - a harmatos pontszámok ellenére sem; alapórajelen is most eléggé forrófejű volt: alapesetben passzívan egy vékony aluborda vigyáz rá, azonban a "kedvező" időjárás miatt most ventillátor kellett ahhoz is, hogy ne fagyjon le 3DMark alatt)
1x128 MB RAM
Sapphire Radeon 9200 SE (64 bit) 128 MB DDR VGA (a PCI Device ID alapján helytelenül Radeon 9250-nek látja sok alkalmazás, biztos valami Video BIOS probléma gyárilag, csak mert a gyári matrica, S/N, P/N hasonlók alapján szimpla 9200 SE)
Fujitsu 4 GB HDD, Windows ME (ja: +SB AWE64 Gold hangkártya, bár itt most nincsen jelentősége túlzottan, mint pl. a merevlemeznek sem.)
-
laci1128
tag
válasz
Badman 4ever #13 üzenetére
Bár én csak DX9 és 10 REF eszközöket próbáltam (elkerülni, amikor csak lehetett
), de feltehetőleg a shaderhasználat miatt, fertelmesen lassúak voltak (SM3, 4-et követelő alkalmazásoknál próbáltam).
Kb. ennyi tapasztalatom van csak vele, fix funkciós csövezetékes megjelenítést használó programok során még nem kényszerültem REF eszköz használatára.
De szerencsére ennél gyorsabbnak tűnik a készítői szerint ez a renderer. Lesz itt még móka a fentebbi kép alapján.
-
laci1128
tag
válasz
Badman 4ever #10 üzenetére
Ejha, vagány vagy.
Ha a szoftveres emu mondjuk olyan gyors, mint pl. a D3D REF eszköz, akkor tényleg bevállalós vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Jelentkezni az alábbi módon lehet:- itteni hozzászólásban kell linkelni egy screenshotot,- a screenshoton látszódjon a...
- AKI KAPJA! Samsung Galaxy A40 Hibátlan!
- Eladó Intel Core i9-9900k proci + Asus TUF Gaming Z390 alaplap + Alpenföhn hűtő
- HP OfficeJet Pro 7720 Színes A3-as Multifunkciós Nyomtató (+ patron)
- Eladó félkonig! R9 5900X / X570 / 32 GB RAM / 1000W / Lian Li
- Asus, FHD, 8/128 Gb, dobozos, gyári jótállás, vilagító bill.
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest