Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi. Eddig csak olyan MTK-s telóim voltak, amik egy imei alatt futottak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hívásszűrő alkalmazás: Root Call Manager
Többek közt, valami ilyet is tud: - Support the Dual SIM smartphones with opportunity to set various parameters of blocking for everyone SIM.
-
wferry
csendes tag
Meggyi001
az aksi alatti matricán rajta van a 2 imei , ha beírod a *#06# akkor is 2 imeit ad neked . ( ha már imei akkor az imei szerint egy Samsung E720 nak látja a mobilszolgáltató )
wi-fi bekapcsolásakor ha látsz olyat hogy nvram warning: err=0 akkor nem kell megijedni mert minden bekapcsolás után új wifi mac címet kapsz ( ez elég hasznos szerintem , bár aki elöször lát ilyet annak ilyesztö lehet az err felirat a végén )ha van már olyan hívásszűrő app amit simenként lehetne állítani arról egy link nagyon jól jönne és előre is köszönöm
-
-
wferry
csendes tag
több hónap után a tapasztalatok
- szerencsére semmi előtelepített s.art nem tartalmaz ezért mindenki kedvére alakíthatja rootolás nélkül
- rádió tud felvenni is
- az óra tartalmaz stoppert , és visszaszámlálót
- biztonsági mentés ( személyes adatok , alkalmazások , a beállításokat nem menti )
- dual sim
- rögzíti a hívásokat , ha akarod
- kikapcsolt állapotban is ébreszt
- simekhez külön beállíthatsz alapból különböző csengőhangot
- védőfólia a kijelzn- az időzíthető ki be kapcsolásnál szerintem csak az időzített kikapcsolás értelmes mert időzített bekapcsolás esetén ugyanúgy kéri a pin t
- a kijelző erős napsütésben gyenge
- zavaró a két különböző sim foglalat ....
- gps vevő lassan talál holdat .. utána már ok
- hivásnál nem mindig kapcsol ki a kijelző ha a fülemhez veszem , de ez megoldható , mielőtt a fülemhez teszem megnyomom röviden a bekapcsoló oldalsó gombot és képernyő lezár.- gyenge hangminőség csak bizonyos mobilszolgáltató esetén
- a zseblámpa nem gyenge viszont vakunak csak nagyon közelre használható rendesenmobilnetet nem használom így arról nem tudok mit mondani ( a wi-fi részét viszont használom ) , a kamera részét is csak ritkán használom de amire nekem kell megfelelő.
összességében nagyon jó az árához képest
ha lenne benne iránytű akkor tökéletes lenneMerlini
a wi-fi ki be kapcsolgatása lassú légy türelemmel. ha bekapcsolod olyan mint ha nem csinálna semmit de közben keresi az elérhető hálózatokatcappa72
két külön imeimissmonroe
hívószámkijelzés beállítása : tárcsázó képernyőről a bal alsó"fizikai " gomb nyomása után - beállítások - beszédhívások - további beállítások - válaszd ki az adott sim kártyát - hívóazonosító -szám megjelenítése -
válasz
missmonroe #95 üzenetére
Oké
-
válasz
missmonroe #91 üzenetére
Szóval: Megnyomod a telefon ikont, ahol tárcsázni lehet. Utána a bal oldali fizikai gombot, ami az alkalmazás belső beállításaihoz visz. Ott beállítások, utána "Beszédhívás", utána "További beállítások", utána "Hívóazonosító", utána ott lesz a lista, hogy: Szám megjelenítése....
-
Na, sikerült beállítani?
-
válasz
missmonroe #91 üzenetére
Van egy olyan ikon aminek telefon az ikonja, talán még a neve is az. Vagy ott annál a beállításainál, vagy a menü sima beállítások/hívás beállítások/ további beállítások/ és ott. Ha nem találod meg este át tudom küldeni a pontos út elérést, addigra hazajön a srác.
-
missmonroe
tag
válasz
Meggyi001 #90 üzenetére
Gyakorlati kerdes: az istenert nem talalom hogyan kehet beallitani, hogy kijelezze a sajat szamot es ne privat szamkent csorogjon...otlet? Vegignyomkodtam a beallitas menut, tuti vmi egyszeru, de nincs meg.
Egyenlore meg csak 1 sim van benne de gondolom ez a masiknal is gaz kesz.
-
janeszgol
félisten
Jó cikk, elfogadható telefon. Nekem a Sony M2 mellett van egy Navon M400 (ez a kategória). Pontos érzékelő, fémcsík az oldalán körbe, nagyon frankó kis telefon. Sőt annyira megtetszett, hogy veszek még egy Navon M400-at használtan tartaléknak.
Amúgy ebben nem MTK 6572M van? Csak az 1 GHz-es proci miatt kérdezem (mint pl Alcatel Pop C1). Mert a Navonomban 1,2 Ghz-es van (mint pl Alcatel Pop C3) és ez sima MTK 6572.
-
válasz
missmonroe #87 üzenetére
Oké, köszi
-
missmonroe
tag
Jövőhéttől gyűrjük, addig pihen, mert akkor lesz meg a 3. sim is, azert kellett egy dualt is venni...de visszajelzek majd
-
válasz
missmonroe #85 üzenetére
Na, örülök, csak teszteljétek
-
missmonroe
tag
válasz
Meggyi001 #82 üzenetére
Nah megvan
kiprobaltunk mindent, eddig eleg jonak nez ki...ami brutal meglepo, hogy milyen konnyu az egesz...sztem konnyebb mint a regi se x10 minim. Gyors, hangja szep, a ket simet jol kezeli, nem lotyog a hata...viszont az meglepett, hogy van rajta multis nagyitas...azt hittem nincs
eleg logikus kis kutyu, nekunk ugy nez ki boven jo lesz, 13ert vegkepp.
-
válasz
Meggyi001 #82 üzenetére
Viszont ha jól tudom nem lehet ugyanattól a szolgáltatótól kettő kártya benne, mert azonos az imei.
Lehet benne ugyanazon szolgáltatótól két sim.
ugyanis a hálózat úgy érzékeli, hogy cserélgeted a telefonban a sim kártyát, amihez meg minden jogod meg is van. Csak gyorsan cseréled.... nagyon gyorsan.
-
válasz
missmonroe #81 üzenetére
Hát akku szempontjából és abban h ne legyen nagyon lassú sem, mindenképp. A többit meg meglátjátok úgyis.Mondjuk a két sim kártya minden telonál kicsit jobban viszi az akksit, mert ugye kettő hálózatot figyel.Majd kiderül, majd írod.
Viszont ha jól tudom nem lehet ugyanattól a szolgáltatótól kettő kártya benne, mert azonos az imei.
-
válasz
missmonroe #79 üzenetére
Sokat nem tudok róla, sajnos elég kis olcsó teló, sztem sima "blokk garanciás" mint egy tescos cucc. Szoftveresen szépen fut rajta minden. Ha vigyáztok rá, sztem nem lesz gond vele.
-
válasz
missmonroe #77 üzenetére
Igen, megteszi. A haverom nyüstöli, nyomkodja egész nap, bírja szépen.
-
válasz
missmonroe #75 üzenetére
Hát ha megrootolod és szépen beállítjátok, sztem semmi gond nem lesz vele. Persze root nélkül és finom beállitások nélkül is fog menni, max.olyan progik is futni fognak a háttérben, amiket nem használtok. Majd írd meg lécci, hogy milyen.
-
missmonroe
tag
Mi pont ma veszunk egyet apukamnak, masodtelonak
kiiivancsi vagyok
(12ert nem talaltunk hasznaltan se jobb telefont, ezt kiprobalva, garanciasan, ujan kapjuk)
-
pengwin
addikt
Szépen megírt cikk, gratulálok!
Hiába szeretnél rajta CM-et látni, sosem lesz rá. MTK procira nem csinálnak, max. skint lehet ráhúzni.
A dúgí amit linkeltél meg egy ótvar nagy átverés. 256MB RAM-on nem lehet 4.1-es vagy újabb Androidot futtatni.
-
-
BlackSoft
addikt
Ezek az ilyen gyenge vackok szerintem nem kezdőknek, hanem pont már a fejlesztői szintűeknek való, mert ha egy ilyen androidossal találkozik először az átlag user, akkor a falhoz vágja az első héten, és azt fogja mondani, "az android egy szar", és többet nem is akar látni androidot...
-
válasz
SkyLine3000 #66 üzenetére
Hát ahogy végig gondolom androidos történelmem, nekem is egy 40-50 ezres teló volt az első droidom, egy Zte Skate, akkor ennyiért mentek. Most meg egy G2,120 volt. Én épp a másik véglet vagyok, inkább éhen döglök, de legyen jó telom. Hát Petinek és az emberek valahány százalékuknak nem ez a véleménye. De ettől vagyunk egyediek, egyéniségek. Én örülök minden egyes véleménynek, ha nem nagyon durván, fikázó, szarozó, az azért annyira nem szép. És hála az égnek nem utálta meg az androidot, megszerette. Biztos van fordítva is. Ennek ellenére vallom, hogy az olcsó, sokkal rosszabb termékekről is kell teszt, vélemény, még ha én ki is lógok abból a táborból.
------------------------------------------------------------------------------------------
Más....volt egy haverom, tök gazdagok voltak, mégis egy kis polski fiat-ot vett első autónak, és máig azt mondja, hogy egy ilyen kis occsó sz@rral kell megtanulni vezetni, mert úgy nagyon jó.....érdekes volt ezt hallani tőle....
------------------------------------------------------------------------------------------
De fontos a véleményetek, és köszönöm szépen, hogy hozzászóltok, megosztjátok a gondolataitokat...
-
SkyLine3000
addikt
Mindenkinek volt első androidos telója. Legalábbis, aki ilyet használ.
Ezek szerint mindenki, akinek még nem volt, először vegyen egy szart, aztán ha bejön, vegyen egy jót... Értem...
Nekem is megvolt, mint minden más embernek az első droidos telóm és eszembe sem jutott, h valami ipari hulladékot vegyek. Engem sem vet fel a pénz és mégis inkább vettem egy normális középosztálybelit kamatmentesre (Telenor) és kb fél év alatt kifizettem. Az a havi 2-3000 meg bem megerőltető. Ha meg nem telik normális újra, akkor inkább veszek használtban egy normálisat, mint egy vacak újat.
Asszony Nokia C5-03, vagy miről váltott droidra és ő sem alap vackot vett, pedig ő sem 100ezreket keres.
Ha megtanulok vezetni, első kocsinak akkor sem egy Trabantot veszek... -
Teszla_
senior tag
3GS-t én is használtam, aztán lecseréltem i5-re és anyámé lett a 3GS. Nála egy SE X8-at váltott. Szerintem sokkal könnyebb kezelni egy idősebb embernek az iOS-t, mint a droidot, eddig ő sem panaszkodott rá. De az a telefon is már legalább három éves, így gondolkodom rajta, hogy karácsonykor meglepem egy fehér i5C-vel. Androidosok között is vannak szép és jó készülékek, de neki nem lenne egyszerű a váltás a két rendszer között. Amúgy is csak telefonálni szokott, meg a gps-t használja, ezekben pedig tökéletes az almás telefon. Na jó, ha elutazik még neten intézi a céges ügyeket is.
-
válasz
petyametyo #62 üzenetére
-
válasz
kislaszlo83 #60 üzenetére
Köszi, neked is minden jót
-
kislaszlo83
tag
válasz
Meggyi001 #59 üzenetére
Hát erről van szó drága barátom. Értem én, hogy mindenkinek más a fontos, de ennyiért szvsz teljesen jó vétel. Én pl a mai napig egy Samsung Omnia 7-et használok, már lassan öregebb, mint a BKV járműparkja, de baja az nincs
Használja egészséggel, a lehető leghosszabb ideig Péter, vagy amíg örömét leli benne. Jó hétvégét, sziasztok. -
válasz
kislaszlo83 #58 üzenetére
Szívesen. Pont az van neki, Opera Classic, mert én is azt használok, így azt telepítettem rá neki is. Szépen megy a face és a face messenger, kik, stb., egész nap online a srác...
-
kislaszlo83
tag
Köszi a tesztet, szerintem meg igenis megfelel kezdésnek. A facebook úgyis megy rajta könnyedén, feldob még egy opera classicot, a böngészés kipipálva, mi kell még egy ilyen árfekvésű telóba? Végszükség esetén ott a gps, és még telefonálni is tud
Anyám 13ezer Forintos zte v795-öse sem tud többet, a mindennapokra bőven elég, a 4.2.2-vel megy szépen gördülékenyen.
Aki meg tényleg többet akar, vegyen (WP telefont
)drágábban jobb minőséget. Nem ezen kell nyomatni a Real Racing-et meg az Avatar FHD filmet.
-
Garada
őstag
Teljesen saját finanszírozás,ha már volt almás készüléked onnantól nehéz eltérni arról a vonalról.Nekem is voltak kisebb nagyobb eltéréseim erről az ágról de mindig visszatértem ide.A pénz mértéke pedig sosem értem mért ekkora súlyú, van akinek kicsit komolyabb esetleges hobbija van mert a csúcsgépe sem egy olcsó mulatság.
-
-
Garada
őstag
válasz
Meggyi001 #54 üzenetére
Jelenleg egy Silver Iphone 5S 32GB-os készülékem van, és amint kapható lesz váltani szeretnék a "kicsi" Iphone 6-ra mivel engem az sokkal jobban meggyőzött.Őszintén nekem még mindig az az ideális méret illetve nagyon teszik a z új formavilág nálam mindent visz.Almás okosórát pedig teljesen fölöslegesnek érzem.Egyik ismerősöm még szintét használ 3GS-t és a mai napig nagyon meg van vele elégedve.Nincsenek nagy igényei egy telefonnal szemben azonban amit nyújt neki az a készülék tökéletes számára.
-
Garada
őstag
Én annak idején nagyon szerettem és sokáig meg is volt az Iphone 3GS készülékem és alig tudtam letenni.Egyszerűen tökéletes készülék volt, nehezemre esett váltani majd 4s-re amit ugyan úgy imádtam később és így megy ez folyamatosan a mai napig.
-
válasz
petyametyo #51 üzenetére
Köszönjük szépen a véleményt.
...... Úhh basszús anno de szerettem volna egy s3-ast, annyira tetszik az alakja a mai napig, meg ugye akkoriban az volt a csúcs telefon, hatalmas szép kijelzővel.... hmmm.....De mondjuk kéne egy LG Optimus 4x is, meg egy retro Nokia 6600 Symbian is.....
szívesen gyűjteném őket
-
petyametyo
aktív tag
Látom megy az kinek mire jó az olcsó telefon vita
Nekem a legjobb telefonom egy S3 volt úgy kb másfél éve és rájöttem hogy nem használom ki. Csak a pénzem áll benne ,de minek . Meg tehetném hogy 70-80 legyen telefonom de ,nincs értelme. ,Innen váltottam egyre lejjebb és lejjebb S2 ,S3 mini ,stb stb . Most egy Y200 van (nem röhögni) amire kell ,viber,GPS, naptár,jegyzett,email írás fogadás ,kép küldés, fényképezés ( kép minőség nem számít ,csak a lefényképezett tárgy állapota kell hogy látszódjon rajta ) , teljesen ok, akku 2 napot ki bír,(igaz 2G-re van állítva ) ,pedig ingyen beszélek és sokat is hívnak,nett mindig megy ( nem is tudom hogy csinálja a kis aksijával
) . A telefonon van még gari ,és minden gyári tartozéka meg van ,kemény 5000 ft ért vettem . Először tartalék telefonnak lett véve ,de nem az lett belőle
Igaz villogni nem lehet vele
De talán nem is az a cél !?
Én megértem ha valakinek elég egy 20.000ft telefon.
-
Ja, kell root hozzá. Itt nem jár garancia vesztéssel, mivel te is gondolom szolgáltatótól függetlenül vetted. Azok szoktak olyan szerződést írni, hogy ha a gyárilag rajta lévő szoftver változik (hiába ingyenes amúgy ugye), akkor ugrik a garancia. Itt nem a mi esetünkben. Hát itt durva jó wifi van, meg Petinek jó csomagja, meg jó a net amúgy is itt.
Nem tudom, hogy miért kapcsolgathat ki a telód..... De ha már root-olod esetleg, csinálhatnál róla droid tools-al rom mentést, hogy meg legyen. Meg szervíz előtt, lementeni mindent róla (képek, telószámok, stb), aztán recovery-ben is tudnál csinálni egy full wipe-ot, hátha megjavul a hang/ki kapcsolgatás. Billentyű kombinációt még nem ismerem hozzá. Persze előtte ott is backup a recovery-ben.
-
Merlini
tag
válasz
Meggyi001 #48 üzenetére
Azt hiszem ebből szerviz lesz.
Gravity Box -hoz kell root?
1,5 éves privát ThL W8-am nem sokáig volt root nélkül.
Root nem jár garancia vesztéssel, vagy visszaállítható?Most meglepet engemet, hogy a MT6572-ben már HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps mobil internet van.
Anno 4 magos 6589 újdonsága volt ez a sebesség, a 40nm-es kétmagos 6575-ben még "előző generációs", lassabb mobil internet volt. Az más kérdés, hogy hazánkban csak combosabb internet csomagokkal lehet ennek előnyeit élvezni. -
Sem wifi, sem kikapcsolás, sem beszéd/érthetőség gond nincs. Sajnálom, hogy nálad ilyen, remélem csak egyedi. Minden beszélgetést rögzít a telefon, 4 hét alatt 200-300 -at (munkára is használja), szépen vissza lehet hallgatni őket, nincs gond azzal sem, és a túloldalon sem panaszkodott még senki...
-
Merlini
tag
Melyik okostelefont vegyem? fórumban érdeklődtem érdemes-e megvenni ezt a telefont, vagy kicsivel drágábban van-e jobb vétel. Két nap alatt nem írt senki, így megvettük ezt.
Eddigi, sajnos nem jó tapasztalatok:
Kolléganőm használja a telefont, amikor hívjuk egymást akkor alig hallom. Ha az irodában ahol vagyok, más is beszél és/vagy nyitott ablakon az utca zaj behallatszik, akkor nem is hallom. Amikor bedugja a mikrofonos fülesét akkor, még az autó rádióját is elég tisztán hallom.sprinterrr: és más aki ilyen telefon használ, nem panaszkodnak, hogy halkan hallanak?
Meggyi001: Amikor Petit hívod, jól hallod, nincs ilyen probléma?
Lehet csak egyedi hiba.Amikor beüzemeltem neki, nem lehetett bekapcsolni a Wifi-t. Nem lehetett elhúzni a Ki-ről a Be-re a csúszkát.
Később akkumulátort ki-be rakás után már működőt ...Kikapcsolgat a telefon, a fent írtak alapján majd teszünk valamit a hátlap alá, hátha az segít ezen.
-
d@vee
őstag
Jó lett a teszt, semmi sallang, jó leírással, gratula
De én egy 20-asból inkább vettem volna használtan, de olcsóbban egy Huawei y300-at, ami sokkal jobb márka és erősebb is valamivel, plusz IPS kijelző, vagy újonnan egy OT Mpop-ot
-
Hát igen...mi volt a baja az Alcatelnek?
sing1ep1ayer : kösz az aláírásodat, hasznos
-
tolts.hu
őstag
Volt ilyenem addig amíg a 6030D-met szervizelték.
Előnyök: gyors, jó akku
Hátrányok: GPS csapnivaló, használhatatlanul pontatlan.
Kijelző nem a legszebb, gagyi műanyagok.
Eladni 1 hetesen alig tudtam, hiába 20-ért vettem -és fóliás volt- 1 év garival..
13k-s ajánlatok jöttek rá. -
válasz
sing1ep1ayer #42 üzenetére
Persze van nekem is turis cuccom, tök jók. Telóból asszem használt még nem volt. De ő ezt a lehetőséget elvetette. Gondolom az emberek fele nem idegenkedne egy használt, de még jó telótól....a többi emberre gondoltam az előző monológomban
.... és senki ne vegye magára az írottakat, nem személyes támadás volt, csak egy vélemény..... mert nekem nagyon nem tetszik ez a világ/ország, ahol az ember nem tud megvenni magának egy sz@ros normális telefont 2-3 évre...
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Meggyi001 #41 üzenetére
"Van több haverom akinek nem telik drágább telefonra. (Petinek telik, csak nem akart rá többet!) Most akkor nekik évekig ne legyen androidos telefonjuk , mert csak a drágábbat, jobbat lehet megvenni ??"
Már mondtam, hogy lehet használtat is venni.
Turiban is sokan vásárolnak, ahelyett, hogy meztelenül szaladgálnának az utcán, ha már egyszer nem futja nekik Louis Vuittonra.
-
(#31) HummeRC: Nem volt még dolgom G1-el, de az adatok alapján (nagy-vonalakban):
1. G1 16 millió színt kezel - G3 csak 262 ezret
2. G1 procija kicsit lassabb, Cortex-A5 45 nm - G3 Cortex-A7 28 nm
3. G1 Gpu kicsit gyengébb, Adreno 203 - G3 Mali 400-MP (azt hiszem a mali erősebb picit)
4. G1 Android 4.0.4 - G3 Android 4.2.2 , ez kicsit jobb
5. G1 kamerája jobb 5 MP autófókusz - G3 3 MP fixfókusz
6. G1 kicsit gyengébb az akksi 1800 mAh - G2 2000 mAh
Röviden ennyi...
"Bajban is vagyunk, hogy mi legyen az utód." Hát ha az pénz nem számit, akkor tudom ajánlani az Xperia SP-t, csajomnak van ilyen, egész jó. 50.000 ft. Vagy az LG G2 Mini-t, 51.000 ft. Vagy esetleg még többért: (ami nekem van) LG G2, 92.000 Ft, esetleg Xperia Z1 / Compact 96.000-118.000.
(#32) cappa72: Köszi Cappa, fogjuk tesztelni, és jelzem majd az eredményeket. Meg amúgy is kösz mindent !
(#33) A@ron: Mondtam neki ezt is, nem akarta. Asszondta: max 20
(#35) BlacKSouL: Ez nagyon nagy
, Peti mondja, hogy magára ismert
(#36) SkyLine3000: Tegnap este kérdeztem tőle, hogy így 4 hét használat után mi a véleménye az androidról és a telefonról. Megszerette és tök jól működik, ez volt a válasza.
(#37) citkar: Igazad van!
(#38) HummeRC: Szintén igazat kel adjak
(#39) vigyori78: Szívesen, és így van, sőt, kicsit kellemes meglepetés is, hogy annyira nem szar, mint várja az ember.
(#40) Gbi82: Ez egy nagy igazság, okos
Tudjátok mire jöttem rá? Tök jó dolog "occsó" telefonokat tesztelni, főleg mtk-sokat. Lehet velük szórakozgatni, különböző romokkal, recoverykkel, stb-kel kísérletezgetni, mennyit bír, meddig lehet elmenni velük téglázás nélkül...stb,stb... Meg jó a visszhang is itt, ha ír valaki az olcsó telókról tesztet
.
Ezekről a telefonokról is kell információ, nem csak a jókról. Ha vesz ebből 500 ember Magyarországon, és 50-nek segítettünk valahogy tanácsokkal, már megérte a fáradságot, ez a véleményem. Van több haverom akinek nem telik drágább telefonra. (Petinek telik, csak nem akart rá többet!) Most akkor nekik évekig ne legyen androidos telefonjuk , mert csak a drágábbat, jobbat lehet megvenni ?? Ez így nem lehet helyes út. Legyen csak nekik is, és hadd örüljenek. Mi meg örüljön a 100.000-esnek mert telik rá. És amúgy annyira tényleg nem szar, nyomkodtam eleget...ennyiért elmegy, nagyjából megy minden rajta....pfffúúúú, na megyek cigizni
-
Gbi82
tag
"drágán lehet szart , de olcsón nem lehet jót venni" Velem ezt taníttatta meg az élet.
-
vigyori78
őstag
Köszi a tesztet.
Ez legalább nincs túlárazva 20k-ért azt kapod ami jár. -
válasz
SkyLine3000 #36 üzenetére
Pedig szerintem egyszerű. Az emberek nem szívesen adnak ki sok pénzt olyan dolgokra, amit nem ismernek, nem értenek. Márpedig manapság 30-40-50 ezer forint a többségnek sok pénz.
A kezdők épp ezért inkább az olcsóbb (nekik lehet ez sem az) kategóriában nézelődnek, amik azért ha kompromisszumokkal is, de működő képesek. Aztán vagy együtt élnek ezekkel a kompromisszumokkal, vagy megértik, hogy mitől jobb, vagy miért drágábbak azok a készülékek a jelenleginél, amivel nem annyira elégedettek. -
citkar
addikt
válasz
SkyLine3000 #36 üzenetére
De hát örömét leli ebben is és olcsó is volt. Gondolom garanciális is.
A telefon működik, neki elég és mivel 20 ezerből kijött még csak nagyot nem is bukhat rajta.
Lehet, hogy van 25-30-ért jobb, de ha neki nem kell, minek fizessen többet érte.
Az, hogy 20 alatt kijönne kicsivel jobb telefon is (ahogy nézem csak új jön szóba)...hát, megesik, hogy veszek valamit és jövőhéten már másképp döntenék, de ha ezen rugózna sose venne semmit, mert mi van, ha holnap hall egy jobb telefonról. Nem volt olyan ésszerűtlen ez a választás, még ha nem is biztos, hogy a legjobb. -
SkyLine3000
addikt
Igazából sosem értettem ezt a "kezdő androidosnak elég lesz" szöveget. Azért mert valaki először vesz droidos telót, annak jó lesz egy szarkupac is??? Pont inkább aki kezdő droidos, az vegyen egy NORMÁLIS telefont, amit nem fog megutálni, nem fog benne csalódni és nem akarja eladni 3 nap után! Az ilyen telefonok, mint ez az Akai, max azoknak jó, akiknek nincs pénze jobbra, de droidot akarnak.
-
Teszla_
senior tag
Én pont tegnap vettem magamnak egy második telefont. A Tescoba volt egy kis kedvezményem (3000Ft), így ott nézelődtem. Láttam a sok 2-4 magos csodát, Overmax, Navon, Akai, Beex, MyAudio. Volt olyan is, amibe kemény 256Mb RAM-ot tettek a gyárban, mindezt 20e Ft-ért. A tesztben szereplő telefon is ott volt, de valahogy én nem bízok ezekben a márkákban.
Mivel tényleg második telefont akartam, így olcsóságra törekedtem. Végül két versenyző maradt, az egyik az akciós Sony Xperia E1 Dual picit 19e Ft alatt, a másik a Navon Mizu 450, de ez már 35e lett volna. Végül a Sony mellett döntöttem, mert nem érdekelt a többlet tudás, gondoltam ez is jó lesz az iPhone 5 mellé, ráadásul 2 év garancia jár hozzá.
Szerintem jól döntöttem, hogy nem a kínai csodák közül választottam, tetszik a telefon, gyorsabb, mint gondoltam, stabil, egyedül a kijelző hagy némi kívánni valót maga után. Érdekes, hogy nekem se volt furcsa a kis kijelző, mint ahogy a cikk írója is írta. Én ugye a 4"-os kijelzőhöz vagyok szokva, de használok mellette egy LG G Pad 8.3-at is. -
A@ron
tag
Kártyás csomagban T-nél Sony Xperia M 29.990 forint, én múlt hónapban vettem. Összehasonlítani sem érdemes ilyen randomsággal, pedig az is alsó kategóriás telefonnak számít már.
-
Nincs, közelségérzékelő Nincs. Utóbbival kapcsolatban érdekesség viszont, hogy a fülhöz emelésnél majdnem MinDig elsötétítette a kijelzőt, lehet, hogy a gyorsulásérzékelőt, esetleg az elülső kamerát használja erre a Célra?
A kijelzőt magát használja erre a célra.
Legtöbb olyan telefonnál, aminek nincs proximity szenzora, ott a kijelző "bulk touch" módját használják az elsötétítésre.
Édemes kipróbálni, hogyha hívsz, akkor leteszed az asztalra a telefont, majd a mutató ujjadat a képernyő felső harmadához teszed. Ekkor vékhetően még nem sötétül el a képernyő. Ha viszont mellé teszed a középső ujjadat is, akkor már sötétül.
Persze lehet, hogy nem így oldották meg, de pl. HTM A6w és Star W450 esetén ez volt a kínai megoldás a spórolásra. -
Ez a készülék miben különbözik az Akai G1-től? Számomra nem derült ki. Mi egy éve vettünk egy olyat asszonynak és igazából elégedett vele, csak nagyon megbízhatatlan. Bajban is vagyunk, hogy mi legyen az utód.
-
cellpeti
nagyúr
A helyzet, hogy ez a telefon egy
üszök szar. Persze minden tiszteletem a cikknek és annak írójának, de én nap, mint nap találkozom ezzel a HC készülékkel(sajnos). 10ből 7et visszahoznak általában. -
Hát kérlek szépen, ha a Peti biciklit szerel, mint például tegnap is, (kár, hogy nem vettem videóra) akkor az egy fél óra üvöltözés, veszekedés, kérlelés a bicikli felé hogy térjen jobb belátásra, lökdösődés, bicikli teljes erőből földhőzvágás, csavarhúzóval való lánc szétszaggatás, izomból rúgás és üvöltés üvöltés
(#28) Silentfrog: Igen, gondolhatnának, de sajnos nem. Én is vissza sírom a nokiás éveimet.
-
Silentfrog
veterán
Én úgy vagyok mostanában a telefonokkal,hogy elegem van belőlük.
Egy időben félévente évente cseréltem,de mostanában csak telefonálásra ,navigációra és fényképezésre használnám. De nem tudom, mert a max 40-50 ezres telefonokra is köröket ver egy régi Nokiám.Gondolhatnának rám is mint célközönségre. Van már minden a telefonokban,én egy közepes tudású,de fényképezésre használható telefont szeretnék.
-
Bespet83
újonc
válasz
sing1ep1ayer #24 üzenetére
Nem pöccentem be, csak nem volt világos a kacsintó smile.
(#25) Meggyi001: Köszi Meggyi! Mikbe bele nem rángatsz! Mesélj milyen mikor biciklit szerelek.
(#26) Silentfrog: Köszönöm! Ennyi pénzért arra számítottam hogy el sem indul. Kellemesen nagyot csalódtam.
-
Jól nyomjátok, tetszik
-
sing1ep1ayer
őstag
Nem afelől érdeklődtem, hogy kivel fekszel le. Ellenben igen jó állapotú készülékeket is lehet kapni az aprón olcsó pénzért, akár garanciával, amennyiben ez szempont.
Én nemrég például egy Nokia 7110-et vettem nagyon szép állapotban és az a telefon 16 éve jelent meg. Ha találtam belőle pöpec darabot, akkor androidos mobilokból is akad vállalható; vagy hogy a te képi világoddal éljek: dugható.Egyébként pedig - ez csak egy magánvélemény - ha elégedett vagy a szerzeményeddel, akkor kár bepöccenned mások kommentjein (most nem a nekem adott válaszodról beszélek). Én a helyedben magasról ejtenék rá, ki mit gondol. A lényeg, hogy neked megfelel. Nemde? Akkor meg nyugi!
-
Bespet83
újonc
válasz
blueMerle #21 üzenetére
Hali!
Nekem teljesen megfelel. Mivel kezdő androidos vagyok, nem akartam kicentizni a megfelelő példát.
Tudom hogy ti nagyon benne vagytok a témában, de első "kib*** okos" telefonnak szerintem tökéletes.(#22) sing1ep1ayer: Egy ütött, kopott rib***al szerintem te sem csinálnál semmi olyat.
-
blueMerle
veterán
4. 20.000,- Ft-ért, ha valaki tud nekem szerezni egy Xperia Z3 naggggyon okos telefont, akkor privátba üzenjen. Aki nem tud, az ne hasonlítson egy rézkarikát egy Tiffany gyémántgyűrűhöz, és ne is írjon.
Te a végletek embere vagy? Vagy a legrosszabb vagy a legjobb? Arany középút?
Hm?
Persze, ha ez neked megfelel akkor öröm-bódottá'
-
Bespet83
újonc
Hali mindenkinek!
Én vagyok akit sikerült "zombisítani" egy ilyen kib*** okos telefonnal.
A lényeg:
1. A telefon szerintem telefonálásra való. ( Mégis megtetszett, hogy rengeteg programmal tudok kapcsolatot teremteni az ismerőseimmel.)
2. Aki fényképezésre használja és nem tetszik a kép minősége, az vegyen egy fényképezőgépet, mert az arra való. ( Nekem a kamerával komoly bajom nincsen, a munkámhoz elégséges. )
3. Mint első androidos telefon szerintem kiváló, hisz nekem nem volt előtte hasonló, és megtetszett hogy lehet vele bohóckodni.
4. 20.000,- Ft-ért, ha valaki tud nekem szerezni egy Xperia Z3 naggggyon okos telefont, akkor privátba üzenjen. Aki nem tud, az ne hasonlítson egy rézkarikát egy Tiffany gyémántgyűrűhöz, és ne is írjon.Összegzés:
Mint első androidos telefon, - pici pénzért - mint kezdő androidos felhasználó, nyugodt szívvel tudom ajánlani sorstársaimnak. Amikor "kinövöm" vagy bosszantani fog a lassúsága ( bár ezt az általam használt programok nem fogják előidézni ) akkor kategóriát váltok, de addig is tökéletes.
Ettől a telefontól szerettem meg az androidos készülékeket, és ezután is ilyet fogok vásárolni.U.i.: A hátlap könnyen lejön, de magától soha nem fordult még velem elő. Remélem ez így is marad!
-
-
blueMerle
veterán
-
válasz
blueMerle #16 üzenetére
Dacia azért nem rossz cucc
Ha a Daciát kínai muksó vette volna meg ,akkor azt mondom fis-fos.
Ez az Akai inkább olyan mint a Hyundai tablet, csak hogy autós hasonlatba fussunk..
a Név oké, meg minden, de köze sincs a Hunyadihoz...
Akai-t egy kínai muksó csinálja, volt olyan termékük, amire 4MB-ot sikerült ráírni GB helyett, na ennyire vannak képbe..
-
blueMerle
veterán
válasz
sprinterrr #15 üzenetére
Én azt mondom, egy bizonyos összeg alatt nem kell okostelefont venni.
Ez a telefon egy kicsit olyan nekem mint az új Dacia autók. Új, filléres, csak egy kicsit csöpög, egy kicsit nem húz, egy kicsit ez és az....persze elvisz A-ból B-be de... akkor nem inkább kidobott pénz az ablakon ah egy kicsivel többért van sokkal jobb is?Aki 20 ezret rá tud költeni az 30-at is (nem kell feljebb tornázni) és ott már elég értelmes ajánlatok közül lehet válogatni.
-
sprinterrr
csendes tag
válasz
blueMerle #13 üzenetére
Általánosságban véve én is úgy gondolom, ahogy írtad, a minőségnek ára van, és van, amit nem lehet elaprózni.
Viszont ez egy kivételes darabnak tekinthető, az árához képest meglepően jól muzsikál belakva is (igaz, nem ész nélkül használva - aki nem akar hozzá érteni egy kicsit se, hogyan működik, mit bír el egy oprendszer, miért nem szabad telepakolni háttérben futó folyamatokkal, az tényleg a falhoz vághatja, és folyamatosan a már említett jelzővel illeti).
Ha egy olyan gép kell, ami helyetted is menedzseli, hogy mit bír el, illetve ehhez kapcsolódóan számít a CPU teljesítmény (meg GPU-ra is igényt tartasz játékhoz), plusz jó lenne a fotózáshoz egy normális autofókuszos optika, akkor arányosan többet kell rá költeni - átlépünk a közép-felsőközép kategóriába.
Ennél a készüléknél inkább a meglepetés varázsa van, hogy ennyiért rosszabbat vársz, mégis egész jól használható, és furcsa mód nem akar szétesni (a hosszú távú üzemre azért kíváncsi vagyok , de pl. a Millenium, meg az i-Joy dvd lejátszó is kibírt eddig 5 évet, pedig nem gondoltam volna - szóval ki lehet fogni jó ár/érték arányú termékeket az olcsóbbak között is, csak ugye elmegy az idő az utánaolvasással, mások tapasztalatainak begyűjtésével)
-
sprinterrr
csendes tag
válasz
Meggyi001 #12 üzenetére
Jelen
Szerintem is teljesen rendben van, jó kis teló ez. Nem egy felső közép kategória, de szépen játssza a videókat, nem akadozik a képnézegetés, zenelejátszás sem, netezni is kényelmesen lehet rajta, programok is szépen futnak (mindemellett egy task killer jó szolgálatot tehet, ha elfogy az az 512 MB).
Nálam az említett kompromisszumok mellett egy másik, még nem érintőképernyős telefonoknál is előforduló probléma is előjött, nevezetesen az, hogy az akksit nem tartja eléggé a hátlap, így nagyobb rázkódásnál elmozdulhat az érintkező. A problémára a klasszikus "papír zsebkendő darabot a hátlap és az akku közé" módszer jelentette.
Aki nem szeretne 20e-nél többet adni egy okostelefonért, és nem játszik rajta, hanem inkább használja a netet böngészésre-kommunikációra, különböző alkalmazásoknak venné hasznát (nekem pl. jól szokott jönni a vízmérték, tudományos számológép, mértékegység váltó, szótár, hangrögzítő), meg mondjuk médialejátszónak is használja, szerintem megéri. (Főleg, ha mondjuk 2 SIM kártyája is van.)
(Ja, meg a Sony hátterű Akai indítási animáció is egy élmény
)
-
blueMerle
veterán
Igazából ezekkel az ipari hulladékokkal lehet rendesen elvenni a kedvét az egész Android témától egy kezdőnek...mert aztán később konstatálja hogy hát ez egy lassú, akadozó rendszer, mert ezt tapasztalja ezen a .... le se írom min (de leírom: egy rakás s*aron, már elnézést!) Persze, most még lehet hogy használható de majd belakva, pár hét után a falhoz fogja vágni.
Egy jó ár/érték arányú középkategóriás LG, HTC vagy akármilyen A brandes cucc sokkal jobb döntés lett volna
Aztán jöhetnek az igazán ütős ár/értékkel bíró kínai csodák, romolgatás miegymás
Persze olvastam a 20K volt a lélektani felső határ... az ilyen embereken mindig csodálkozok, ők azok akik a használtautó hirdetések közt is a legolcsóbbat veszik a kinézett típusból, majd fanyalognak később hogy hát ez nem jó.
-
O_L_I
őstag
Így olvasva kb az jön le, hogy jó ez jó ez csak kár hogy ilyen sz@r
-
válasz
sing1ep1ayer #9 üzenetére
Igen, feldobtam neki ezt is, hogy vegyen használtat, nem akart. És igen, igazad van, olcsó, nagyon olcsó, hiányos, szegényes. De épp ezért lepett meg kicsit a teló, hogy megy nagyjából minden rajta, és nem nagyon akad, és faxa az akksija....hát ez van.....
Pfúúúú , támadtok ám
, na szóval ha már így alakult, hogy ez lett a tesztalany, az "occsó" telefonokat is kell ám tesztelni, nem mindig csak a közép és felső mezőnyt, szerintem.
Ja lehetett volna a samu is. De droidosat akart akkor már. Egész nap nyomatja a facebook messengert, zenét hallgat, filmet néz, valami mmorpg-t is nyom rajta....nyüstöli rendesen. Négy hete lassan megvan, csúnyán be lett járatva,egyenlőre semmi baja.
-
sing1ep1ayer
őstag
Szerintem jobban jár, aki ennyiért az aprón keres valami használt mobilt a bemutatott példány helyett. Esetleg újonnan vesz egy S5610-es Samsungot, ha mindenáron bolti készülék kell.
Hiába említesz jó ár/érték arányt, miközben érték nem igazán fedezhető fel a készülékben. Inkább csak annyit mondanék rá, hogy olcsó. -
(#5) Duliee: Nem tudtam. hogy kapható itthon a G2F és az F1. Legközelebb egyedibb lesz a specifikációs tábla, ígérem. Tetszett, így azt tettem ki.
(#7) nightshadow: mondogattam én neki, ha már vesz, rádob pár ezret, és kicsivel jobb lehet.... azt mondta, hogy nem, vagy x összeg alatt, vagy nem vesz. (meg hogy ezt az árat akkor így fel lehet tornázni 50-re is)
Hát ez van, a megnézett (kb 5, 20 ezer alatti) telefonokból, ezt választotta. Így erről írtam. Legalább erről is van teszt.
DE, nagyon szépen köszönöm az építő jellegű véleményeket és kritikákat, ezekből tanulunk, okosodunk.
-
nightshadow
veterán
Hát nem tudom, 23-25k körül van Sony Xperia E1, én inkább azt vettem volna.
-
F.B.I.
veterán
Jó kis teszt de ezért ajánlok olcsón inkább egy Lumia 520 készüléket, android helyett.
-
Én ezt annak se ajánlom aki telefont akar venni.
Egyenlő az ipari hulladék fogalmával... "AKAI" márkenév használati joga van náluk. de a többi egy rakás sz..
Telefont kell venni nem ezt... A mobilarénás srácok elmeséltek egy story-t erről a "márkáról" hát jót röhögtem...
@Meggyi001: Kapható itthon a G2F és az F1 is, én is inkább azt vettem volna.
Ahhoz van support, ehhez nincs.
A végén a specifikációs tábla lehetett volna egyedibb
nem a mobilarenáról átvágott...
-
gabe_
őstag
Kezdő androidos telefonnak? Háát... Ha az a cél, hogy megutálja az androidot...
Na komolyan. Az árához képest rendben van. A 2000-es akksi nagyon korrekt, nekem egy sokkal nagyobb telefonban kell beosztanom 2000mAh-s telepet.
-
-
Dominó85
addikt
Érdekes telefon, de én továbbra is a Jiayu F1-et vagy a G2F-et tudom ajánlani kezdő droidosoknak. Atzoknál jóval kevesebb a kompromisszum, minőségben talán még jobbak is mint az Akai és árban egy szinten mozognak.
De nagyon köszi a tesztet. Picit bumfordi a telcsi.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Annak ajánlom, ki most vesz először okostelefont vagy androidos telefont és fontos számára az ár/érték arány.
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest