Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
tojsz™
aktív tag
válasz
feel good
üzenetére
hát tényleg szerencse
de sajnos nem egyedi
itt kispesten nem egyszer találkoztam már hasonló 10-12 éves srácokkal
technokolos zacsival a pofájukra ragadva lóbálták a kést
és fenyegették a járókelőket
mindezt mintha a világ legtermészetesebb dolga volnana most erre mit lehet mondani
oda kéne menni és beszélni a fejével
vagy a szülőt elővenni
biztos használna ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
I_Am
veterán
válasz
feel good
üzenetére
Engem egyszer. Pontosabban a Csepel Tacskó bringámat akarták elvenni tőlem mikor 12 éves voltam. Az egyikhez hozzávágtam a bringát a másik elszaladt. Aztán tapostam még egyet a vázon, hogy a kés kiessen a kezéből és tudja hol a helye.
Én olyan krönyéken nőttem fel, ahol volt közülük jó és rossz is. Beletanultam milyenek. Mindkét oldalt láttam felnőni, láttam olyan srácot is aki 120 kilos volt és virágkötő lett belőle, de ha kellett az utolsó véréig megvédte a barátait. Akik közül több volt átlagos magyar, vagy már azt sem tudom hogyan irjam, hogy ne legyen sértő.
szóval fehér srác.Ismerek vajdát, ismerem a családját, tudom, hogy vannak normális keretek között normális, beilleszkedett emberek is köztük. Őket bírom is a maguk egyszerűségével együtt. Kedvesek, tisztelettudoak és sokszor előzékenyek is. Róluk jó véleménnyel vagyok.
-
3psilon
aktív tag
válasz
feel good
üzenetére
Járjunk mi is bandában. De egyébként tényleg struccok az emberek, nincs meg a láthatatlan összeköttetés köztük: hiszen Te sem mennél oda ha 5 cigányt látsz kötekedni valakivel. Pedig tudhatnád, hogy ha minden arra járó őő... járókelő csak úgy szépen odaállna, minden bizonnyal elpárolognának a helyszínről.
Ez mai világunk egy rossz beidegződése.De csak ritkán alakul ki ilyen emberek közt. Pl. a keleti világban az ottani mentalitás összetartóbbá, közvetlenebbé teszi az embereket, vagy épp a zsidók páratlanul összetartottak üldöztetéseik idején (volt pár...), őket ez kovácsolta egybe.
E kapitalista világban az egyén és a magántulajdon van mindenek felett, ha azt mondod, ez nincs így, legbelül mégis ez irányít mindenkit, mert ebbe születtünk. Mindenki jól tudja, hogy magának az a legjobb, ha nem avatkozik bele az ilyenekbe.
(most megint a zsidók, de az Exodust olvasom
pl. Dániában, amikor kiadták a dávidcsillag viselését, mindenki fölvette, és puff a zsidóüldözésnek. Más országokban a náci rohamosztagosok látványára a nem zsidók meghúzták magukat, és örültek, hogy őket nem viszik el. Pl. nálunk is ez a passzivitás volt jellemző, ha jól tévedek el is vittek negyedmillió zsidót
)Őket -a cigányokat- a közös kultúra és a kirekesztés, továbbá a kisebbségi tudat összetartóvá tette (hogy önként, vagy az asszimilációs kísérletek fulladtak kudarcba, nem tudom, de leginkább mindkettő), és ez egy hatalmas előnyt jelent számukra, tudják, hogy ők vannak többen, és mi félünk. Szinte játszanak velünk, kiélvezik önzésünket és gyávaságunkat minden alkalommal, amikor mondjuk egy nyilvános aluljáróban megtámadnak valakit.
Mert megtehetik. Mert van közönség, a sok lopva odapillantó, sietve elhaladó, titokban összesúgó ember, aki talán legbelül érzi, hogy segítenie kéne, és gerjed benne némi indulat a cigányok ellen, akik megtehetik, de mégis egyszerűbb továbbmenni. És mégis igaza van, nem kéne ok nélkül félelemben tartani mindenkit, aki ilyen "veszélyes helyen" (aluljáróban, utcában, kerületben, faluban...) jár.De megtehetik.
-
válasz
feel good
üzenetére
Na itt van a hatalmas nagy probléma,azaz majd lesz.
Egyik barátom egy haverjával egy évig kint volt valamelyik csikszemű országban és ott fejlesztgették a harcművészeti képességeiket.Aztán mikor hazajöttek a másik srácra rájkötöttek,aki biztos volt magában,és bele is ment egy ilyen bunyóba.Tolószék. -
Pala
veterán
válasz
feel good
üzenetére
Milyen környéken laksz te, hogy minden egyes gyaloglás egy kockázat?

Én mondjuk pesti vagyok, bűnügyileg mérsékelt övezetben lakom; relatíve ritkán (elég ritkán) történik velem olyan eset, hogy bajban érezzem magam. Mondjuk nem élek éjszakai életet, biztos ez is számít, nappal meg szinte állandóan nálam van egy csavarhúzó meg egy gázspray. Utóbbi mondjuk főleg az esetleges kóborkutyák miatt tartom magamnál. -
Dany007
veterán
válasz
feel good
üzenetére
Persze, hogy nem vagy egyedül!
Én mondjuk az ilyenek miatt nem mennék Pestre dolgozni / élni. Persze elkerülhető.
De én nem akarok minden nap úgy közlekedni (ha gyalog kell), hogy azt figyeljem, ki hol merre meddig, mikor készül belém kötni, hogy kerüljem el stb...
Arról nem is beszélve, hogy ha valaha lesz gyerekem, egy ilyen városban ki se engedném egyedül. Nemcsak este, de nappal se. Persze már más nagyobb városokban is egyre erősödik ez a tendencia, de azért Pest még messze előnyben van ilyen téren. -
Pala
veterán
válasz
feel good
üzenetére
Végülis pártolom ezt a hozzáállást, de én inkább a futásban bízom. Na persze ha látom, hogy eksön lesz és én vagyok egyértelmű erőfölényben, akkor nem vagyok rest odazúzni. Volt is már rá példa, de szerencsére amúgy nem sok incidensem volt. Hősködni viszont nem éri meg.
-
Pala
veterán
Aktív témák
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Arc Raiders
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

szóval fehér srác.

demokrácia van, beszéljünk rola