Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Yézi: Blekk Frájdéj
Új hozzászólás Aktív témák
-
maximilian4
addikt
Nyilvánvaló hogy lehet, de rokonsága nem áll messze az asztalitól ettől még. Ahogy az nvidiás példát felhoztam ma már nincs akkora különbség a mobil és asztali gpu-k között mint régen. Most ahogy te is írtad annyi az egész hogy eltérnek az órajelek, tdp limitek, de pl. a magok száma megegyezik, a chip azonos.
-
zolomon17
senior tag
-
maximilian4
addikt
Pedig igaza lehet. Elvileg a magok száma is azonos. Az azonos nvidia mobil és asztali gpu-k között is szinte csak órajelbeli különbségek vannak. Sőt pl. a "mobil" (bár már nincs m jelző a nevük után nem véletlen) 1050ti 1-2%-kal erősebb mint az asztali, de az asztali 1060 is max. 10%-kal erősebb mint a "mobil" változat.
-
zolomon17
senior tag
Az lehet amúgy az egyik trükk, hogy korántsem vékony

Hátul 3 cm vastag, rendes szellőzést kapott, kicsit hajszárító hangja is van
Cserébe nem áll elő olyan melegedés (nem mértem soha, de mivel nem tapasztaltam lassulást, ezért feltételezem, hogy nincs is) ami indokolná az órajel-csökkentést, FPS esés pl. nem volt egyik AAA cím esetében sem.Ezen az Acer-en is igen szép "kipufogók" kaptak helyet

Gondolom gyártónként/modellenként változik, hogy mit bír a ventilátor (lásd a Macbook Pro gyászos eredménye). Irodai gépnek egy ASUS VivoBook S14 S410UN-t használok, ott nagyon elegánsan eldugták az amúgy sem túl nagy szellőzőt, a kijelző zsanérja mögé, nagyon fel tud forrósodni, ami óhatatlanul teljesítmény csökkenéshez vezethet (ezen max. South Park játék megy, meg régi címek, de még így is majd' kigyullad).
-
zolomon17
senior tag
Ha arra gondolsz itt a throttling alatt, hogy a CPU teljesítményéből, meg úgy általában a teljesítményből visszavesz energiahatékonysági okokból, akkor igen, akkuról drasztikusan esik a teljesítmény, de tápról semmi ilyen.
A 1060 ma elég, de jövőre már lehet karcsú lesz és az FX8350 mellé egy 1070 már hulla felesleges, mert a processzor szűk keresztmetszetként megfojtja így összességében jobb felállás volt a ROG.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 // 13.3" FullHD, i5-10310U, 16GB RAM, 512GB SSD, Win11 Pro
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Bomba ár! HP 250 G6 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ROG Strix G513RS 15.6" FHD IPS Ryzen 7 6800H RTX 3080 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090 (FOGLALVA)
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Cserébe nem áll elő olyan melegedés (nem mértem soha, de mivel nem tapasztaltam lassulást, ezért feltételezem, hogy nincs is) ami indokolná az órajel-csökkentést, FPS esés pl. nem volt egyik AAA cím esetében sem.