Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• totya694
    őstag

Egy ilyenem van de bedobozolva pihen mert nem tetszik a hangja :U
    Volt amikor egy Extigy szolgáltatott neki jelet de a kis hangszórók akkor is csak a középfrekvenciát "kiemelve" csérogtak és a mély pedig csak buffogot :B
    Pici pénzért vettem egy SABA RS930-at és érdekes ezen a "veterán" rádión zenehallgatás közben telítettnek hallom a hangzást :U

• totya694
    őstag

Hali!
    Sok érdekes dolgot olvastam és eddig nem is érdekelt különösebben "csak" az a hang ami hangszóróban megszólalt.Ezzel most is így vagyok mert az a lényeg amit hallunk.
    Csak azért koromnál fogva volt szerencsém anno olyan "eredeti" hangokat hallani (mint pl. egy géppisztoly hangja a katonaságnál) ami a filmeken oly mértékbe módosított hangok,hogy az emberek 99%-a fel sem ismerné az utcán hallva mert teljesen más.
    A hang stúdiókba a mérnökök egy lövés hangját még telemixelik mély hangokkal mivel a mély hangok megfelelő hangerő hatására megremegtetik az emberekben a belsőszerveket és ez által már lélektanilag is hatással bír az a módosított lövés hang.(persze ezeket a módosításokat a filmek minél nagyobb nézettsége miatt csinálják)
    Ha valakinek van a közelében egy lőtér és érez is annyi kíváncsiságot akkor érdemes meghallgatni a különbséget.
    Ezzel csak arra akartam kitérni,hogy ha már az "eredeti" hangok lényeges módosításokon mennek át akkor már mi sem az eredeti hangot halljuk.(digitalizálástól és az ide-oda tömörítésektől függetlenül)
    Meghallgattam már egy csomó házimozi erősítőt de szép hanggal rendelkezővel még nem találkoztam (pedig ez már nem a furnér dobozba zárt technológia :U

Új hozzászólás Aktív témák