Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Neovenator

senior tag

válasz AxBattler #80 üzenetére

Nem az én szemüvegem, a kitalálók szemüvege. Az aprónak úgy van értelme, ha apró. :)
    Nem kértem számon senkin. Annyit állítottam, hogy a ház jelen formájában egy szép nagy mellémenés (ráadásul kizárólag a praktikum szempontjából), nem azt, hogy aki megveszi, az hűűje. Az, hogy te egyenlőséget raktál a kettő közé, nem az én problémám. :)

• Neovenator

senior tag

válasz AxBattler #77 üzenetére

Szerinted egy otthoni média/gémer ház vásárlásánál a hatékonyság az elsődleges szempont, mindent tolómérővel fog a fogyasztó, és minden más szempontot ennek vet alá?

Amennyiben az ember a legapróbb konzumer méretkategóriájú deszkát választja, akkor így lenne értelme. :)

Mi az optimális? Mi van, ha én x@rok az optimálisra?
    Ha valakinek az a lényeg, hogy legyen egy jól szellőző, mutatós kockaháza, van bőven hely az íróasztalán, egy mITX lap simán kielégíti az igényeit, van rá elég pénze, és épp a Prodigy dizájnja jön be neki a legjobban, akkor mi van? Jön a Nemzeti Ház-Optimalizáló Hivatal, megtiltja neki, hogy ilyet vegyen, és megmutatja a kormányzatilag támogatott házak listáját, Varga Mihály ajánlásával?

Ha valakinek csak az a lényeg, hogy legyen egy jól szellőző, mutatós kockaháza, az minek választ mITX-et, ha ugyanakkora méretben, urambocsá még ráadásul ugyanazzal a design-nal megoldhatná mATX-ben is. Önszopatás. :)

Kollégámnak szét vannak szórva a csetreszei az asztalán, kb. kétszer akkora területen, mind nekem. Engem frusztrálna az az összevisszaság, de Ő így érzi jól magát, és tud hatékonyan dolgozni, engem meg elküld a fenébe (teljesen jogosan), ha felhozom a témát. Remélem átjön.

A szimpla, mezei hülyeség mikor volt valaha is érv bármire? :)
    A példa is sántít, mert nem bírod kiverni a fejedből, hogy nem csupán egyéni preferenciák alapján lehet nézni kifelé a fejből. Egy darab kő akkor is csak egy darab kő marad, ha te asztal tetején táncoló, rózsaszín szoknyás elefántbikának gondolod is. :)

• Neovenator

senior tag

válasz AxBattler #60 üzenetére

A méret nem ízlés kérdése. Az esztétikai minőség ízlés kérdése.
    Ha adott dolgot meg lehet oldani X méretben X paraméterrel (tekintettel a melegedő alkatrészekre, zajra, stb.), akkor amennyiben egy másik megoldás X+1 mérettel tudja csak biztosítani az X paramétereket, akkor értelemszerűen nem hatékony és egy olyan esetben, ahol a méret a legfontosabb tényező (gondolom abban megegyezhetünk, hogy nem azért született a mITX méretkategória a VIA által anno, hogy egy CM Cosmos-ba rakják be), haszontalan is. Pöttöm, kompromisszumos alaplap, bazinagy házban...koncepcionális zsákutca. Orosz mikrochip, ami nem fér ki a gyárajtón. :)
    Mindez nem rajtam múlik és nem is ízlés kérdése...nem én érzem nagynak a házat, hanem a ház nagy, mert a lehetőségeket figyelembe véve (melyre tonnányi példa van más házak személyében) nem optimális. Az, hogy neked milyen kategóriába esik, nem tudhatom, de ha picit is objektíven próbálnád nézni a kérdést, akkor lenne egy tippem, viszont úgy nehéz objektíven nézni bármit is, hogy mind az esztétikum, mind a praktikum egy közös, szubjektív halmazba (TETSZIK) van összeöntve ahelyett, hogy külön lenne vizsgálva. :)

• Neovenator

senior tag

válasz AxBattler #57 üzenetére

1. Vehemenciáról nem beszélhetünk jelen szituban. :)
    2. Ízlés és fizikai tulajdonságok két különböző dolog, az előbbi absztrakt fogalom, utóbbiak viszont a "tények makacs dolgok, Pelikán elvtárs" tárgykörbe tartoznak. A ház funkcionálisan egy hatalmas mellémenés, de ettől még lehet esztétikus (sőt, az is egy rakás embernek).
    3. Az hogy sok tesztoldal mit gondol, azt hiszem nem releváns, mert a tesztoldalak azt tesztelik, aminek piaca van...gondolom ismerős az "egymilliárd légy nem tévedhet" kezdetű közhely. Attól még semmi nem lesz , mert sok embernek tetszik, de hát pont ezt ecseteltem kicsit fentebb, hogy össze vagyon keverve az esztétikum a praktikummal a házat kedvelők szemében. Egyébként a narancs verziója egyszer nálam is landolni fog...ellenállhatatlanul ortó. :D
    4. Az, hogy a cikkíró fail-nek fogja-e érezni a rendszerét vagy sem, teljesen mellékes kérdés...itt nem érzelmekről van szó. :)

• Neovenator

senior tag

válasz trafoka #52 üzenetére

Arra nézvést FAIL, hogy az ember mITX-et annyak reményében vesz, hogy a lehető legkisebb helyre tudja elhelyezni a minél erősebb konfigját (igen, HTPC-re még a Silverstone/CM ELite házak is túl nagyok, a NUC/BRIX típusú kisgépekről nem is beszélve) és ezért cserébe hajlandó a méret miatt olyan kompromisszumokat kötni az alaplap tekintetében, mint a bővíthetőség hiánya (nekem személy szerint nagyon hiányzik a Xonar D2X-em annak ellenére is, hogy a deszkámon Creative MB2-es "okosítás" van) és a méretből adódó kényszerhelyzetek (kevés SATA, kevés 3/4 pin-es venti csatlakozás, kevesebb fázis) a prodidzsály viszont a lehető legrosszabb kombót alkalmazza, az összes, alaplapból fakadó kompromisszumot ötvözi egy bazinagy beltérrel, tehát kis gépet se lehet összerakni vele, és cserébe a mATX plusz szolgáltatásairól is le kell mondani. Abba már bele se kell menni, hogy a beltér is csak akkor tud hosszú VGA-t fogadni, ha cserébe megszünteti az ember a drive cage oroszlánrészét (de praktikus), de akkor meg egy óriási, semmire se jó "lyuk" is keletkezik odabent, egyebek. A külalak egy az egyben MacMini nyúlás, ezért nagy tömegek ízlését úgy vonzza, mint gázlámpa a molylepkét, vagyis még egyediségről se beszélhetünk, mivel nagy valószínűséggel ez a leggyakrabban eladott mITX (hahaha) kuckó. Ja, és még drága is. De megszoktam már, hogy az esztétikai értéke miatt a tulajok hajlamosak nem figyelembe venni bármilyen észérvet, nincs ezzel végülis semmi gond, csak mulatságos apróként tekinteni valamire, ami a lehető legkevésbé sem az. :)
    Amúgy van a prodidzsálynak mATX verziója is, és mi lenne beszédesebb a böhömségét illetően, mint az, hogy méretében ugyanaz, mint a mITX verzió...de még mATX-nek se kicsi, simán vannak apróbbak. :)

• Neovenator

senior tag

válasz cousin333 #27 üzenetére

Tömegnyomor...inkább helykihasználás. Egy tévét vagy egy konzolt se úgy veszel, hogy maradjon még benne 5-6 liter csak úgy, a szellősség kedvéért. :)
    Rendes kábel menedzsmenttel és jól megválogatott alkatrészekkel a fent említett házak közül egyik se zsúfolt, de legalább nem akkorák, mint egy két méretkategóriával nagyobb alaplapot fogadó ház, ami persze nem tud fogadni két méretkategóriával nagyobbat. Sokszor előkerült már a téma, de a Prodigy egy hatalmas FAIL arra, ami szánva vagyon...az említett házak pedig bizony annyival kisebbek. :)

Új hozzászólás Aktív témák