- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Tele a hócipőm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#36531588 #39 üzenetére
Tegnap este a meghosszabbított kereskedés során. Én is kerestem az okát, aztán ráleltem, hogy az AMD benyögte, hogy a GPU-piac nem fog olyan jól teljesíteni a Q3-ban. Ezzel beáraztak mindenkit, aki erre a piacra dolgozik. Ha eleget tőzsdézel, akkor majd látni fogod, hogy egy piaci szereplő valamilyen szinten áraz minden konkurenst, ha azt mondja, hogy a piac nem teljesít olyan jól.
-
Balu77
őstag
válasz
#36531588 #33 üzenetére
Nos igaz hogy jobb eredményeket hozott, de csak hajszálnyival és az előrejelzésben a piaci várakozásoknak, noha az eps jobbnak tűnik a revenue terén mégis többet várna a piac. Összegezve mondhatni hozta a kötelezőt a cég. Viszont itt a gond! Ugyanis a korábbi 3 jelentésben az eps mind rendre 10%-al jobb lett a várakozásoknál és noha a piac valamit vár, igazából már beárazták, illetve elvárják az Amd-nél a korábbi +5-10%-ot meghaladó jobb eredményt. Tapasztalatból tudom hogy az Amd-nél ha pont hozza az eredményeket, vagy csak hajszálnyival haladja meg, az a piacon rossznak számít. Ne kérdezd miért, tapasztalat. Egyszer buktam emiatt, nagyon megtanultam akkor ezt a leckét.
Szóval összegezve ez nem annyira fényes eredmény. Főképp hogy az értékeltség így újra 100 felé közeledve megint kezd magas lenni. Most napközben 99-100 körül vertem is a fejem hogy miért adtam el 97 körül, de most hogy zárás után már 94 alatt kolbászol, megnyugodtam.
-
poci76
aktív tag
válasz
#36531588 #21 üzenetére
Eddig soha nem volt 3x-os különbség az Intel és az AMD bevétele között. A 2010-es években, 2018 előtt kb. 10x-ese volt az Intel bevétele az AMD-nek, innen csökkent a legutóbbi negyedévre 4x-esre, itt megnézheted: [link] A mostani várakozások szerint ez fog 3x alá csökkenni ebben a negyedévben, de ezt hamarosan meglátjuk: [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#36531588 #21 üzenetére
Szerencsére ma megnézheted a tendenciát, hogy miképpen alakul az AMD Q2-es negyedéve. Ha hasonlót csökken, ahogy az Intel, akkor erősen megoszlik a piaci igények csökkenése, ha viszont kevésbé csökken, mint az Intel, akkor az AMD termékportfóliója sokkal jobban tűri a változást, tehát az van, amint írtam.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#36531588 #18 üzenetére
A külső körülmény az igények visszaesése, és ez nem fog megváltozni egy darabig. Ergo a piacnak összességében kevesebb lapkára van szüksége. Ez leginkább azt a céget érinti, amely abból él, hogy kihasználja, hogy a konkurense nem tud minden piaci igényt kielégíteni. Tehát amikor a piac összességében 10%-ot esik, akkor azt javarészt megkapják a nyakukba. Ezért lett szar a negyedév, és mivel a piac hirtelen nem lesz jobb, akár hónapokig elhúzódhat ez a probléma, így be kell rendezkedni az új igényekhez.
Nem a megrendelők véleménye változott, hanem az igény tűnt el.Így van ahogy írod. A piac szűkül, de ez az Intelnek a lehető legrosszabb forgatókönyv, mert egy ideje arra építenek, hogy amikor az AMD már eladott mindent, akkor beesnek az ajtón, hogy itt vagyunk mi is. Na most ilyenkor az a gond, hogy a piac szűkülését javarészt megkapják a nyakukba, mert kevesebb ajtón eshetnek be. Ahhoz, hogy ezt kezeljék le kell lőni a veszteséges üzletágakat, illetve emelni kell az áraikat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#36531588 #15 üzenetére
Így van. Most először esett be ilyen alacsonyra. Rögtön le is lőtték az Optane üzletágat a picsába. És nem ettől az egy negyedév mínusztól fostak be, hanem attól, hogy az útitervekben közel, s távol semmi, ami ezt megfordíthatná.
Fontos egyébként a cég mérete is. Az Intel napi szintű működéséhez úgy 6-8-szoros pénz kell. Tehát amíg az AMD elvan úgy 1-1,5 milliárd dolláros állománnyal, addig az Intelnek szüksége van 10 milliárdra legalább, mert egyszerűen sokkal nagyobb cég, saját maguknak gyártanak, sokkal több a munkás, és sokkal több a futó projekt.
Egyébként alapvetően az a rengeteg futó projekt a legnagyobb problémájuk, ami felzabálja az Intelnél az R&D-t. Amíg mondjuk az AMD az AI-ra egy specifikus és egy általános dizájnt tart, addig az Intel két specifikus és három általános van. Ez masszívan több pénzbe kerül, vagyis ugyanazt a piaci területet jóval nagyobb költségből fedezik, mint az AMD, miközben a zsíros projektek megszerzésénél nem olyan hatékonyak. Ez egy menedzsment probléma, amit Gelsinger máig nem oldott meg. Mindenhova egy szem projekt kellene, ami mögé teljesen beáll a cég, és egyrészt jelentősen csökkenne az R&D, miközben pont ugyanannyi üzletet nyernek meg, továbbá maguk a megrendelők sem félnének attól, hogy az Intel az egyes területeket két dizájnnal fedi le, és akkor találd ki előre, hogy melyiket öli meg pár év múlva. Ha ez fenntartható lenne, akkor most sem termelt volna veszteséget az Intel.
#16 Balu77 : Biztosan látszódni fog visszaesés azokon a piacokon, amelyek sérülékenyebbek, de annyira megy nekik a szerver és a Xilinx, hogy simán el tudják fedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Vezetékes FEJhallgatók
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Facebook és Messenger
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- iPhone topik
- Léghűtés topik
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Motorola Moto G32 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó AirPods 4 (non-ANC) 2 év jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest