- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kereszhaver
tag
Ez kijött zte skate-re is?
-
rep3at
őstag
Szép és hasznos funkciókat tartalmazó ROM, ha Androidos készülékem lenne biztos kipróbálnám, ám pont az ilyen buherálásokra nincs szükségem, legyen úgy jó ahogy kiveszem a dobozból.
-
pcnet
addikt
Sziasztok!
Először is köszi a leírást! Haverom Defy-jén találkoztam először MIUI ROMmal, kezdetben nem igazán teccet a szét robbantott beállítások menü miatt pl. Aztán néhány napra nálam vendégeskedett a Defy ICS MIUI ROM felrakás céljából és ez az idő elég volt arra, hogy elhatározzam saját HD2-mre is fel tegyek egy MIUI ROMot. Igaz még csak egy napja van fent, de eddig teccik. FC nálam eddig csak az ébresztő beállításánál és a szoftver frissítőnél volt (XDA-s verzió). Ébreztőt szedtem le Market-ról, az legyen a leg nagyobb baj. Remélem más hiba nem fog elő jönni mert tényleg nagyon teccik.
-
rekid
addikt
hello!
Feldobtam az xj-s verziot (x-part), ez már teljes mértékben angol nincsennek benne kinaiul maradt részek mint az eredeti miui-ban (naptár, Tűzfal app, rádió ....) Elég gyors, bár a memoriaéhsége nagyobb mint a gyári miuié. De talán egy fokkal jobb mint a 2.1es senses froyo-s alap htc rom.
Magyarosítást még nem pakoltam fel mert megszoktam az angolt de ha felrakom írok véleményt. -
-
rekid
addikt
Üdv!
Szemezgettem már vele de eddig nem vett rá a lélek hogy felrakjam, Dezsőn a legstabilabb legjobb ram gazdálkodású és kényelmes rom a gyári legalábbis nekem.
Aztán a cikk elolvasása után felraktam a miui-t.
A magyar honlapon ott van mint támogatott készülék de rom már nincs hozzá. Legalábbis magyar nyelvűt én nem találtam, így a hivatalos miui oldalról szedtem le és pakoltam fel. (Volt is kamillázás a kanzsikon első bootnál.. meg félóra vaktában nyomogatás a menüben mire megtaláltam az angol nyelvet
)
Szóval tetszik. Nagyon praktikus telepakolva csupa értelmes dologgal ami könnyíti a használatot. 4 napja van fenn fagyást, fc-t még nem tapasztaltam.
Nagyon jó, és villám gyors. Marad egy darabig tuti. -
drpele
senior tag
válasz
<Adamsky> #62 üzenetére
Nekem LG Optimus 2X-em van, azon tökéletes a hívásrögzítés.
Hogy más típusoknál hogy, illetve mennyire működik, azt nem'tom.Szerintem a lockscreen előre vannak definiálva téma szerint, hogy milyen ikonok vannak rajta. Legalábbis én még nem találkoztam ilyen beállítási lehetőséggel.
-
<Adamsky>
nagyúr
Kössz a válasz drpele!
A "call record" készülék függő? Boccs, de Neked milyen tellód is van?
Én most betettem a régebbi kisebbik kártyám a Desire-be, és ott nézegetem, hogy mi "merre hány méter". Ami elsőre feltűnt, hogy durván sok szabad memória van a Sense-hez képest (bár ezen nem kéne meglepődjek). Én a launcher-t lecseréltem az ADW-sre.
Keresgéltem külön lock-screen-t, meg statusbar-t is. Előbbihez találtam is olyat, ami tök olyan, mint a Sense 3/3.5 (ilyen gyűrűs, ikonokkal). Na itt picit el is akadtam.
Hol lehet ezeket az ikonokat beállítani? Mármint, hogy mi legyen a lockscreen-en?
Statusbar-ból sajna még nem találtam olyat, ami igazán tetszene. Valamilyen sötétebb hátterűt keresnék, színes WiFi, ill. térerő kijelzéssel. -
drpele
senior tag
válasz
<Adamsky> #58 üzenetére
Az Android Pro Widgets-nek vannak sense kinézetű widgetjei:
Calendar, People, Bookmarks, Messages, Timeline (FB+Twitter), FB, TwitterAz óra widget nálam Beautiful widgets, de. pl a Fancy widgets is nagyon hasonló.
A notif bar színe és átlátszósága MIUI alatt témafüggő, szinte bármilyen lehet.
-
gzbotii
nagyúr
Anno nekem is volt fent. 4 kullombozo tupusi/UI-u (androidos)keszulek utan is a MIUI-t tartom a legjobbnak. Bar reboot problemak voltak vele...
-
<Adamsky>
nagyúr
@drpele
Ez milyen theme, ami most Neked fenn van, ill. honnan lehet beszerezni ezeket a Sense-s widget-eket? Most térnék át Sense-ről, és szeretném az "átmenetet" egy kicsit finomítani.
Pl. a notifications-t hol lehetne átállítani, hogy ne olyan világos háttere legyen? -
drpele
senior tag
Elfelejtettem írni, hogy tegnap este frissítettem a leírást, s újabb 6 program került bele a cikkbe.
-
drpele
senior tag
Sajna nem tudom neked megmondani a téma nevét...
Nem komplett témákat szoktam leszedni, hanem a téma managerben megnyitom a "téma szerkesztése" opciót, s külön-külön szedek le zárképernyő, desktop, tárcsázó, stb témákat.
Annál is inkább bajos megírnom a puzzle lockscreen nevét, mert csupa kínai karakterből áll.
De ha elkezdesz keresgélni az online lockscreen témák közt, akkor gyorsan megtalálod... -
haxxika
senior tag
Zárképernyőd az melyik témával szedhető le?
Nekem a Defyn kb. most van fent 3. hónapja az MIUI, váltás hiányzott a CM7-ről, viszont mostmár ICS alapokon vagyok -
kuzzikan
csendes tag
Azért van benne pár 'pontatlanság', ennek ellenére összességében egy jó bemutató cikk. Ne felejtsük el azonban, hogy más-más telefonoknál eltérő dolgokat lehet tapasztalni, pl azt sem lehet kijelenteni hogy a miui szívja az akksit, vagy random rebootol, mert ez nagyonsok tényezőből áll össze.
Más telefon, vannak nemhivatalos portok, helyből különböző kernelekkel, amik utólag is módosíthatóak, tehát azért ennyire általánosságban beszélni a miuival kapcsolatban 1-1 problémáról szerintem egy picit felelőtlenség
Nexus S-re nekem pl kiválló a miui, bár nem a hivatalost használom, hanem egy német xda-s tweakelt változatát (brainmaster), ő is hetente frissít, van OTA repo-ja, tehát semmi hátránya nincs a 'nem eredetiségnek'
Meg ne felejtsük el, hogy holnaptól (péntek) Nexus S-re már elérhető lesz az ICS alapú miui, kíváncsi leszek rá
@tzl: Miuinál alap feature tudtommal, hogy lockscreenen a home gomb nyomásával annak időtartamáig ég a vaku ledje
-
Polllen
nagyúr
Jó kis írás!
-
tzl
senior tag
Természetesen ezzel tisztában vagyok. Te meg nyilván azzal, hogy a wiui alaptémájának lockscreenje lefelé húzós és ott felfelé kell húzni ahhoz, hogy a zseblámpa égjen folyamatosan. Más lockscreennel még nem próbáltam a zseblámpát, ezért azoknál nem tudom, hogy megy.
Kipróbáltam még pár lockscreent zseblámpa ügyileg.
ICS-style körnél kicsit meg kell mozgatni a lakatot és már ég is.
oldalra húzósnál félig kell elhúzni, aztán ég a lámpa. -
Cyberpunk
félisten
A flash videó lejátszás még mindig katasztrófa?
-
orrlyuk
aktív tag
Üdv! Nagyon jó, hiánypótló írás. A telefon résznél érdemes volna megemlíteni, hogy pl. a nem fogadott hívásoknál jelzi, hányat csöngetett az illető, meg hogy a névjegyeknél rögzíti a híváslista statisztikáit. Ja, és ha már statisztika: az adatforgalom-számláló (jobb, mint az ICS-é), illetve dicsérném még a fájlkezelőt (mappa és médiatípus szerinti nézet, nagyon jó) - ezek jutottak eszembe hirtelen...
-
Cyberpunk
félisten
Igen nekem is a kedvencem a MIUI sokáig csak ezt használtam a DHD-n.
-
klambi
addikt
nekem oxygene-em van...az sem rossz de ez bonus hogy rootolva van!
-
Tikakukac
titán
Jó kis írás, ha lesz időm adok neki egy esélyt, de Sense 3.5 óta nekem nem akaródzik váltani
-
fujifilm1
senior tag
-
Hunter2
addikt
volt rá egy tippem hogy voda 845-re nem lesz és tényleg.
-
drpele
senior tag
(#3)Edenyke
Így van ízlések és pofonok, eleinte nekem is a minimalista ROM-ok tetszettek.(#6) fujifilm1
1. Igen.
2. Vodoo támogatás jelenleg nincs O2X-en a stock kernelben
3. O2X-en nem merül jobban, mint CM7-el.
4. Random reboot-om még 1x sem volt MIUI-n. O2X-en rendkívül stabilnak mondanám.
5. Call record? Még soha nem volt rá szükségem, de megnézem neked.
6. 2G/3G váltás 3 lehetőséget ajánl fel, ezek közül lehet választani.(#8) atike
Igen, mindenféle variációban lehet hívásokat, SMS-eket szűrni.(#9) expander
Azt sajnos nem tudom, hogy egymagos gépeken megy e az 1080P.
Nem túl sok tapasztalatom van videózással, mert kívül esik az érdeklődési körömön.(#34) kutkut
Köszi, ezt én sem tudtam. :-) -
kutkut
addikt
Egyébként, az kimaradt, hogy a vágólap funkció is okosabb. A miui az utolsó 3 copy-zott szöveget menti el, nem csak az utolsó. Én sokszor használom, számomra nagy piros pont.
-
tucsok.
senior tag
Köszi a részletes bemutatót,
imádom ezt a rom-ot.
-
csabi94
őstag
Nagyon jó írás, köszi, azt gondoltam, hogy teljesen ismerem a rendszert, de mégse.
Most viszont Neked köszönhetően pár új dolgot tudtam meg.Kár, hogy nálam a zseblámpás dolog nem működik. Kb. 2 másodperc után kikapcsol, hiába tartom lenyomva a home gombot, pedig ez nagyon hasznos.
Amúgy nekem eddig ez a rom jön be a legjobban, pedig sokáig volt a defy-men a 2.1, a froyo és a CM7 is, de ez a legszebb, a legstabilabb, és ez van tele a legtöbb hasznos alkalmazással, funkcióval
/1.11.18./ -
aero.
veterán
Kisebb telókra nem fog jönni? Xperia Mini, LWW?
-
-
daninet
veterán
Meggyőztetek.. felrakom kipróbálom
-
Jocek_85
csendes tag
Egy ideje én is MIUI ROM-ot használok HTC HD 2 telón, és teljesen jó.
-
-
törölt tag
tényleg, a notification háttere ugyanolyan, mint iOS5-ön, basszus Apple hol vagy már, mikor perelni kéne?
ha köv. telónak Androidost vennék, csak olyat, amire van MIUI, ez az, ami még Android mellett tart, mert láttam már élőben, egy DHD-n MIUI-t és ha nem is sebességtől, de a látványtól, kezelhetőségtől kicsit tátva maradt a szám
-
Ez a MIUI egy kicsit mindenből merít, amint látom nagyon az Apple IOS megjelenésére hasonlít, de van benne badaOS, touchwiz-ből is,( a puzzle megoldás)
-
kutkut
addikt
Grat, jó cikk lett!
Szerintem is a legjobb rom sgs-re, gondolom, másik telókon is ilyen jól muzsikál.
Egyébként, O2X-en milyen az 1080p-s videófelvétel? Mert SGS-en 720p-s van, de az nem tökéletes (mint egy gyári rommal)... Ez kb az egyetlen hibája.
A tárcsázós kódot még nem ismertem, azért külön kösz! -
xnace
őstag
Jó cikk lett, grat!
spuros
Elég rég óta van a 2X-re MiUI.
-
JoeYi
őstag
én go launcher preferálom
-
spuros
őstag
Optimus 3D-re várható MIUI? Laikusan kérdezem, mert még friss a telefonom..
-
expander
senior tag
22. Hogyan engedélyezzük a 1080P felbontású videorögzítést?
kizarolag csak a 2magos cpu tamogatja ? 1mag semmi keppen nem ?
-
atike
nagyúr
13. Hívásszűrés és SMS szűrés kiegészítő programok nélkül
Na ezt nem is tudtam... Simán működik mind hívásnál, mind smsnél? Fekete lista, hívószám nélküli hívások (rejtett) és kontakt listában nem szereplő számoknál is?
Jó kis írás! Utána kell néznem, hogy az enyémre van-e... (GT540 még 1 hónapig
)
-
Zsankee
aktív tag
Orulok,vegre van Miuival foglalkozo iras is, ajanlani tudom mindenkinek,akinek a keszulekere van miui tamogatas. Bar CMet hasznalom, de sok keszulekre inkabb a miuit ajanlottam,es raktam fel. A temak meg sokszor nagyon igenyesek,es szepek
-
fujifilm1
senior tag
Szia!
Jo kis hasznalati utmutatot irtal!
Koszi.Nekem altalanos kerdeseim lennenek. Regen sok baj volt ami miatt nem probaltam ki miáú-t:
1. Video felvetel nagy felbontasban nem ment. A kep alapjan akkor megoldva?
2. FM radio hangja nem vodooval szolt.
3. Aku merules.
4. Random reboot rol olvastam forumokon.Megy a call record?
A 2g 3g valtas egy gombnyomasra megy vagy csak a menube kuld be?Mik a tapasztalataid a stabilitasrol?
Koszi.
Robi -
kmisi99
addikt
Nagyon jó ez a miui. Imádom tényleg rengeteg kényelmi funkció van benne és nagyon szép.
-
Grat nagyon jóó
végre ezt is megismerhetem közelebbről
-
Zirowe
nagyúr
Igényes, részletes írás, viszont én magam részéről ki nem állhatom a miuit.
Szerintem egyáltalán nem szép, még egy aosp rom is jobban megfog, de a szívem csücske akkor is a sense marad.Persze ízlések és pofonok.
-
Remus389
veterán
wow, ilyen szép?
nekem is fent volt
-
hodostamas
addikt
Nagyon jó bemutató lett, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A MIUI az egyik legnépszerűbb Android ROM, mely jelenleg Android 2.3.7 alapokon nyugszik.
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest